a_dassuj Re: ubezpieczenie samochodu 11.07.06, 22:35 Jaka firme mozecie polecic?Moje wynosi prawie $300 za miesiac!Nie mialam mandatow ani wypadkow , ale mam "swieze" prawo jazdy i nie posiadam zadnego recordu. Odpowiedz Link
ewagk Re: ubezpieczenie samochodu 11.07.06, 22:48 Zadzwon do American Family Insurance ich website www.amfam.com tylko nie wiem z jakiego stanu jestes nie wszedzie sa ich biura. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: ubezpieczenie samochodu 11.07.06, 22:49 _dassuj napisała: Moje wynosi prawie $300 za miesiac! WOW. ja tyle place za moj samochod za pol roku. mam safeco, nie mialam wypadku, wiec nie wiem jak sie "zachowuja" jezeli chodzi o wyplacania odszkodowania - ale jakby nie patrzec, to ta twoja firma to niezly krwiopijca. Odpowiedz Link
zapomnialamnicka Re: ubezpieczenie samochodu 11.07.06, 23:19 coz ja tez tak placilam na poczatku www.agentschoice.com/ oni mi pomogli w pieknym stylu Odpowiedz Link
a_dassuj Re: ubezpieczenie samochodu 12.07.06, 00:20 Jestem z WI.Na razie place lacznie z rata za samochod przez bank ,w ktorym mam loan.Mam to ubezpieczenie wbudowane w rate.Miesiecznie wychodzi chyba 670 $.Przez jakis czas myslalam,ze ubezpieczenie zdrowotne to nieporozumienie (bylismy z mezem 3 miesiace na "cobra"),ale jak ostatnio przyslali mi taka fakture na ubezpieczenie samochodu zdebialam.Co gorsza-wlasnie zadzwonilam to sprawdzic-uaktualnienie recordu,ale mojego meza;-)Zadna pomylka tylko kombinacja mojego "czystego konta" i jego ciekawego "recordu" plus do tego dochodzi,ze to sportowy samochod i inna stawka .Czy zawsze musze wpisywac meza na moje ubezpieczenie?I jesli nie bedzie wpisany a bedzie siedzial za kolkiem i spowoduje wypadek to czy ubezpieczalnia moze sie przyslowiowo wypiac?Jestem calkiem zielona w tych sprawach ... Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: ubezpieczenie samochodu 12.07.06, 00:26 Ja ostatnio zmienilem z Progressive na Esurance - progressive chcial $1700 za rok, eSurance zadowolil sie $900. Dwa samochody. Odpowiedz Link
a_dassuj Re: ubezpieczenie samochodu 12.07.06, 00:35 $900 za rok to w sumie 3 miesiace mojego ubezpieczenia i to tylko za jeden samochod.Wisconsin nie wymaga ubezpieczenia,ale uwazam ,ze to jest glupota.Moj maz jezdzil tydzien bez wykupionego ubezpieczenia(bledy mlodosci) i rozbil auto ,za ktore jeszcze do dzis placi.Auto nadawalo sie tylko na zlom, a loan zostal.Ten wypadek mocno sie odbil na jego recordzie...i moim ubezpieczeniu Odpowiedz Link
ertes Re: ubezpieczenie samochodu 12.07.06, 00:43 Ja mam State Farm od wielu lat. Przeplacam ale za to gdy potrzebuje to nie mam zadnych problemow. Jesienia puknalem goscia i mi odpuscili mimo ze zaplacili za naprawe obydwu aut. Polecam :) Odpowiedz Link
tamsin Re: ubezpieczenie samochodu 12.07.06, 01:11 cieszcie sie, ze macie wybor. Moj stan jest jedynym gdzie rzad wtraca sie w ubezpiecznie samochodow, niestety przyplacamy to wysokimi stawkami, gwarantowanymi corocznymi podwyzkami i malym wyborem ubezpieczani, bo niestety wiekszosc firm nie chce sie bawic w taki regulowany interes :-(( Mieszkajac w miescie mozna doslownie zbankrutowac, w miasteczkach jest w miare znosnie ale tez drogo. Odpowiedz Link
edytkus Re: ubezpieczenie samochodu 12.07.06, 01:32 moj maz od lat oplaca High Point, za dwa samochody stawka jak w Atlancie ;), ale np. moj brat jeszcze cztery lata temu za swoj pierwszy samochod placil az 10tys.! Odpowiedz Link
edytais Re: ubezpieczenie samochodu 12.07.06, 21:31 Ja place cos kolo $300 za rok ale to tylko liability wymagane prawnie (za jeden samochod). Tyle mniej wiecej tez bylo w Indianie. Progressive ciagle podnosil mi stawki mimo, ze bez wypadkow i mandatow. Geico i State Farm (teraz) nie. Odpowiedz Link
mazurka313 Re: ubezpieczenie samochodu 13.07.06, 05:26 ja mam mercury wlasnie dzis przyszedl rachunek $208 za pol roku za jedno auto mam Mercury Insurance Odpowiedz Link
edytais Re: ubezpieczenie samochodu 13.07.06, 16:29 O, wlasnie sprzatajac swoje biurko znalazlam rachunek za ubezpieczenie. Nawet obnizyli stawke o $16 za pol roku za "good driving" :) Progressive mi je podwyzszalo za dobra jazde... Odpowiedz Link
zyta2003 Re: ubezpieczenie samochodu 13.07.06, 18:30 Porownywanie cen ubezpieczenia w roznych stanach, a nawet miejscowosciach nic nie mowi. Wiadomo, ze na prowincji sa nieporownywalnie nizsze. Znajomy kupil letni dom w polnocnej czesci stanu NY i miejsce to zrobil swoja glowna rezydencja. W miescie NY placil powyzej 2 tys., tam w tej samej firmie ponizej tysiaca. To jest tak samo, jak dyskutowanie za ile mozna kupic w Ameryce dom. Jest taki kanal HGTV - polecam, tam codziennie kilkakrotnie programy na temat poszukiwania domu, kupna, cen w roznych stanach. Wedrujemy wraz z zainteresowanymi w poszukiwaniu wymarzonego, czesciej - dostepnego domu. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: ubezpieczenie samochodu 13.07.06, 18:34 Zyto - co racja to racja. Tez ogladam od czasu do czasu ten program - house hunters. wlasnie wczoraj bylo o cenach na manhatanie. Kobieta kupowala sobie coop - mieszkanie w starym budynku, jeden bedroom, jakies 600sq, wlasciwie do totalnego remontu - zachwycona, bo okazyjnie jej sie udalo za ok 400tys$;)) Za takie pieniadze to np. w Luizjanie mozna miec duza chalupe z ogrodkiem:) Placi sie za location location location. Odpowiedz Link
tamsin Re: ubezpieczenie samochodu 13.07.06, 18:49 Ale za to w Lancaster mozna sobie kupic chalupke za ponizej $20K :-)) urlcut.com/1byiu Odpowiedz Link
aneta05 Re: ubezpieczenie samochodu 13.07.06, 19:03 ania_2000 napisała: > Zyto - co racja to racja. Tez ogladam od czasu do czasu ten program - house > hunters. wlasnie wczoraj bylo o cenach na manhatanie. Kobieta kupowala sobie > coop - mieszkanie w starym budynku, jeden bedroom, jakies 600sq, wlasciwie do > totalnego remontu - zachwycona, bo okazyjnie jej sie udalo za ok 400tys$;)) > Za takie pieniadze to np. w Luizjanie mozna miec duza chalupe z ogrodkiem:) > Placi sie za location location location. to na Manhattanie mozna kupic cos za 400K??? Odpowiedz Link
ania_2000 Re: ubezpieczenie samochodu 13.07.06, 19:43 aneta05 napisała: >> to na Manhattanie mozna kupic cos za 400K??? spoko... tinyurl.com/r757b Odpowiedz Link
tamsin Re: ubezpieczenie samochodu 13.07.06, 19:51 Cozy and Charming, this pre-war brownstone apartment features a WBFP, hardwood floors, High Ceilings, North Exposure, Renovated Kitchen/Bath, and Exposed Brick. Won't Last! Ja tam czytam: maly i ciasny jak cholera, bez nadziei na slonce bo z polnocy, kuchnia i kibel zostaly polaczone. Na pocieszenie sa sciany z cegly :-)) Odpowiedz Link
edytais Re: ubezpieczenie samochodu 13.07.06, 23:24 Za $400K w Arkansas ARkadelphia mozna kupic super chalupe 3-4tys.sq.f. kilka sypialni oraz 50 akrow landu. Odpowiedz Link
edytkus do edytais 14.07.06, 01:25 co sie stalo z postanowieniem o uzywaniu internetu raz dziennie? LOL Odpowiedz Link
edytais Re: do edytais 28.03.07, 18:38 > co sie stalo z postanowieniem o uzywaniu internetu raz dziennie? LOL > Z nalogiem nie latwo sie walczy :( Jak bede miala dwojke dzieci homeschooling to na pewno bede miala mniej czasu na forum. czyli do sierpnia 2008 musze jak najwiecej korzystac :) Odpowiedz Link
edytkus Re: ubezpieczenie samochodu 14.07.06, 01:24 tamsin napisała: > Won't Last! he he jak dla mnie to wystarczy ;))) Odpowiedz Link
artremi Re: ubezpieczenie samochodu 28.03.07, 22:44 Jedna metoda zeby zmniejszyc koszt ubezpieczenia jest przeprowadzka do bogatszej dzielnicy. Ja przeprowadzilam sie z bogatej dzielnicy do bardzo biednej i koszt ubzepieczenia jest 250% poprzedniej stawki. Takze mialam pierwszy wypadek w zyciu. Mysle o przeprowadzce do lepszych okolic rowniez z tego powodu. Bardzo drogo jest mieszkac w biednym miescie. Odpowiedz Link