Dodaj do ulubionych

podwojne biometrics ???

16.07.06, 03:34
Wlasnie dostalam zawiadomienie o biometrics.
Nic by nie bylo w tym dziwnego gdyby ne fakt,ze jest to drugie zawiadomienie
i to z odmienna data! W sumie nie roznia sie niczym i sie ucieszylam, bo
pierwsza data mojemu mezowie nie pasuje (24 lipca o 8 am) i chcialam
zadzownic i prosic o reschedule, natomiast druga data to 25 lipca 1 pm, wiec
pasuje jak najbardziej. I sobie pomyslalam,ze maja balagan i w sumie fajnie,
bo pojedziemy 25.
Generalnie niczym sie te zawiadomienia nie roznia ale dostrzeglam wlasnie
maly szczegol: jedno jest na I-765 a drugie na I-485.
W obu przyapdkach jest napisane,ze jesli data nie odpowiada to mozna przybyc
w kazda nastepujaca srode, czy wtedy bede mogla zalatwic oba appointments w
jednym dniu o jednej godzinie?
Czy w ogole slyszalyscie taka bzdure by ustawiac appointment na jeden odcisk
palca na dwa dni? Nie mozna odcisnac za jednym razem??? Przeciez to jest
smieszne...

Obserwuj wątek
    • mazurka313 Re: podwojne biometrics ??? 16.07.06, 04:46
      troche to dziwne jest bo ja mialam tylko jedno biometrics po tym dostalam
      pozwolenie na prace i potem green card
    • anutka1 Re: podwojne biometrics ??? 17.07.06, 06:11
      ha - to nie odcisk jednego palca a WSZYSTKICH palcow :)
      Ja tez mialam dwa biometrcis appointment,jedno jest do I-485 a drugie do I-765
      z tym ze na ten sam dzien, jedno bylo na 8:00am a drugie na 9:00am, ale
      oczywiscie wszystko sie zalatwilo za jednym razem. Napewno gdybys pojechala za
      pierwszym razem to zalatwilabyc oba i nie musialabys jechac drugiego dnia.
      Czytalam o przypadkach ze jesli sie zmienialo nazwisko po slubie to czasem chca
      widziec marriage certificate.

A swoja droga data 25 lipca brzmi groznie - moj INTERVIEW brrrrr.
      • natkos1 Re: podwojne biometrics ??? 17.07.06, 18:42
        hej anutka:)
        No wlasnie sa 2 na dwa formularze, tylko widzisz jak oni maja wsyztsko
        gdzies...nie obchodzi ich, ze niektorzy musza jechac 5 godzin by dac palec i na
        2 rozpisuja.I tak mieismy w planie zostac 2 dni z mezem no ale oni nie musza o
        tym wiedziec przeciez. Daty mam na 24 i 25 i ta pierwsza nam nie pasuje wiec
        chce jechac 25 ale zaraz bede dzwonic by sie upewnic, czy moge to zrobic.
        A widzisz jaki zbieg okolicznosci ze tak nam sie daty pokryly z tym,ze Ty juz o
        niebo dalej a w zasadzie juz na samym koncu drogi, nareszcie!

Napisze maila, dzis lub jutro, bo ide do pracy na popoludnie to mam troche
        czasu.
    • violet90210 Re: podwojne biometrics ??? 18.07.06, 15:18
      Ja bym sie cieszyla, ze to wezwanie w ogole dostalam;) Bo ja czekam na swoje
      juz dwa miesiace. Dostalam bardzo szybko NOA, a w nim informacje, ze teraz mam
      czekac na wezwanie na odciski palcow. I niby cos mi wyslali, ale jak
      wyczytalam, sprawdzajac status on-line, przesylka zostala do nich zwrocona
      przez poczta jako "undeliverable" (???) Zostawili mi info online, ze mam
      zadzwonic na obsluge klienta i zweryfikowac adres. W piatek minie 30 dni, w
      ciagu ktorych mialam ponownie dostac list wczesniej przez nich wyslany.
      Pocieszam sie tylko tym, ze jak nie dojdzie pozwolenie na prace w ciagu 90 dni,
      to mozna sie po nie osobiscie zglosic. No ale mam nadzieje, ze sie wyrobia
      jednak. Pozdrawiam wszystkich oczekujacych
      • natkos1 Re: podwojne biometrics ??? 18.07.06, 19:06
        No to nieciekawie, ale z drugiej strony widze,ze nie ja tylko mialam lub mam
        problemy.
        Ja miala klopot,odeslali wszystkie papiery, bo jeden wypelnilam za mojego meza.
        Musialam wszystko raz jeszcze pakowac i wysylac, aleteraz juz dostalam bardzo
        szybciutko. Po NOA juz po 11 dniach mi wyslali biometrics appointment a
        spotkanie mam dokladnie miesiac po NOA. Niestety tak sie cieszylam,ale nie jest
        tak rozowo, bo przyslai mi jeszcze jakies request m.in o badania, ktore
        wyslalam miesiac temu!
        • violet90210 Re: podwojne biometrics ??? 20.07.06, 23:37
          Ale przynajmniej komunikacja idzie sprawnie:) Ja poki co czekam wciaz na to az
          ponownie mi wysla list, ale poki co cisza. Bede musiala pewnie znow dzwonic i
          sie dopytywac. A za nieco ponad miesiac mina trzy misiace odkad zostaly wyslane
          papiery. MAm nadzieje ,ze jeszcze sie wyrobia i dostane pozwolenie na prace do
          konca sierpnia.
          • natkos1 Re: podwojne biometrics ??? 21.07.06, 18:23
            jesli nie dostaniesz pozowlenia na prace w ciagu 3 mesiecy to mozesz sie po nie
            stawic osbiscie w twoim immigration office i otrzymasz tymczasowe do momentu
            przyslania prawidlowego. Jak przyjedzie czas to zadzwon i dowiedz sie dokladnie
            gdzie sie udac.
            • anutka1 Re: podwojne biometrics ??? 21.07.06, 22:38
              i miej wydrukowane z oficjalnej strony info o takich przepisach - takie jest
              prawo ze po 90 dniach mozesz sie ubiegac o tymczasowe pozwolenie na prace - ale
              niektore urzedy robia problemy, mi np. przez telefon powiedzieli ze licza 90
              dni od biometrics (w co raczej nie wierzylabym)
              • violet90210 Re: podwojne biometrics ??? 16.08.06, 18:48
                No wlasnie chyba mnie to czeka, bo za niecale dwa tygodnie minie te 90
                dni.NAjgorsze jest to, ze jedno zawiadomienie nie doszlo do mnie z winy poczty,
                i musialam juz 2 razy dzwonic na obsluge klienta w tej sprawie i dostawalam
                informacje, ze przesylka bedzie do mnie wyslana ponownie w ciagu 30 dni. 30 dni
                minalo-nic nie doszlo, teraz mija kolejny miesiac i dalej nic...ai jak mowilam
                za niecale dwa tyg minie 90 dni odkad zlozylam aplikacje, a ja jeszcze nei
                bylam na odciskach palcow. Do tego czeka mnie przeprowadzka i bedzie kolejne
                zamieszanie w zwiazku ze zmiana adresu. Buuuuuuu!!!:(((((((((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka