rybaczka 03.08.06, 17:33 czy jezeli pracodawca nie oferuje benefits... to mozna sobie samemu wykupic med ins. jakie polecacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polishbellydancer Re: medical insurance 03.08.06, 19:36 ubezpieczam sie w aetna i jestem bardzo zadowolona---niedrogo, a przy wielu kontuzjach sportowych wymagajacych wiele badan, rehabilitacji, comiesiecznych widzen z lekarzami nie mialam zadnych problemow i zadnych dodatkowych kosztow poza co-pay oczywiscie blue cross personal choice jest chyba jednym z najlepszych w pennsylvania ale i najdrozszym jakos zawsze sceptycznie podchodzilam do mniej znanych firm ubezpieczeniowych Odpowiedz Link
damiri Re: medical insurance 03.08.06, 19:48 Ubezpieczasz sie w Pennsylvanii? Moglabys mi podac ceny Aetna i BlueCross, plus kontakty? Moj brat wlasnie poszukuje tam ubezpieczenia, podrzucilabym mu info. Ja pare lat temu dowiadywalam sie o ceny w Aetnie w NY i rozlozyly mnie: ok $7,000 na rok za indywidualne i $12,000 rodzinne (o ile dobrze pamietam). Mam nadzieje, ze cos sie zmienilo na lepsze. Odpowiedz Link
polishbellydancer Re: medical insurance 03.08.06, 20:00 wiesz to trzeba sprawdzic na ich stronach www.--ja jestem 26 letnia kobieta ubiezpieczajaca sie sama i place ponad $2000 na rok--place $20 za lekarza rodzinnego i $30 za specjlistow--jak do tej pory pokrywali wszystkie zabiegi, badania i rehabilitacje z usowniem zebow madrosci "na spniu" wlacznie (nie mam dentystycznego)--to wszystko zalezy o plci, wieku i historii medycznej Odpowiedz Link
mmluna7 Re: medical insurance 03.08.06, 20:32 polecam strone www.ehealthinsurance.com. Mozesz tam porownac kilka najbardziej popularnych planow, wliczajac te wspomniane powyzej. Odpowiedz Link
rhodeisland Re: medical insurance 04.08.06, 10:40 Czy ktos z Was ma wykupione przez siebie ubezpieczenie, ktore pokrywa dentyste? Odpowiedz Link
polishbellydancer Re: medical insurance 04.08.06, 16:33 wystarczy doplacic okolo $30-50 do ubezpieczenia i dostajesz odpowiednie znizki- -kilka darmowych czynnosci(czyszczenie raz na rok, przeswietlenie, przeglad) Odpowiedz Link
rhodeisland Re: medical insurance 05.08.06, 23:55 A co z leczeniem zebow? Tez bedzie pokrywane? Odpowiedz Link
i.p.freely Re: medical insurance 06.08.06, 20:01 rhodeisland napisała: > A co z leczeniem zebow? Tez bedzie pokrywane? Jak to sie mowi "devil is in the details". Leczenie zebow jest pokrywane ALE sa tez granice. Np. polisa moze pokrywac leczenie kanalowe ale nie koronke, zaplaca za wyrwanie zeba przez chirurga szczekowego i ani grosza gdy to samo zrobi dentysta. Wiekszosc polis ustanawia roczny limit na to za co zaplaca - np. 2000 tys rocznie. Tak wiec wszelkie wydatki powyzej tej magicznej kwoty staja sie odpowiedzialnoscia ubezpieczonego. Odpowiedz Link