Dodaj do ulubionych

Wrocilam!!!

04.09.06, 23:16
Juz wrocilam z wakacji..wczoraj dotarlismy ledwo zywi po bardzo meczacym
locie z Polski przez Paryz....bardzo sie ciesze sie ze w koncu moge sie
wyspac w swoim lozku..no bo przeciez wszedzie dobrze ale w domu najlepiej..
:-)
A co do wakacji..byly super! Rzym byl bardzo piekny, bardzo goracy i bardzo
bardzo drogi..Mielismy troche napiety plan bo w dwa i pol dnia chcielismy
zobaczyc te najbardziej znane zabytki ..miasto oszolomilo mnie swoim
nastrojem, historia, przepysznym jedzeniem no i bardzo drogimi cenami...Ale
to co zobaczylam to na zawsze pozostanie w mojej pamieci...nie wiem tylko czy
Patrysio podziela moje zdanie gdyz dla niego najwieksza radoscia to byly
swinki, kury i krowki w polskiej wiosce :-))
A co do Polski to piekna ta nasza Polska...bylo bardzo fajnie i bardzo
sentymentalnie...
Moze tylko zbyt duzo posiadowek przy stole..ale tak to jest jak chce sie
odwiedzic wszystkie rodziny...Przepyszne jedzenie..w koncu pomidory ktore
mialy smak..pyszne mirabelki zbierane prosto z drzewa..grzybki zebrane z lasu
w smietanie..wegorz wedzony na dzialce na Mazurach..
naprawde pycha :-))
Zakupow duzych nie robilam..ciuchy sa fajne ale drogie jezeli chcesz cos
kupic dobrej jakosci..
Ale udalo mi sie przywiezc grzybki suszone, miod kupiony od bezzebnego
rolnika znanego w babci wsi jako najlepszy pszczelarz..no i szyneczke
uwedzona specjalnie dla nas :-))
A specjalnie dla dziewczyn..Spa Ireny Eris warte KAZDEGO CENTA!
Takiego luksusu, perfekcjonizmu i przewspanialych relaksujacych zabiegow
jeszcze nigdy nie dane bylo mi bylo probowac w moim zyciu..
O Spa jeszcze napisze ale niestety musze juz konczyc..
Czeka mnie jutro bardzo stresujacy dzien..Pierwszy dzien Patrysia w
przedszkolu..na sama mysl mam ciarki...Trzymajcie kciuki za Patrysia no i za
to abym ja sie jakos trzymala..
Bozenka
Obserwuj wątek
    • bluedream Witaj:) 04.09.06, 23:39
      Super, ze wakacje sie udaly:)
      Ja lece w piatek i juz nie moge sie doczekac:)

Trzymam kciki za jutrzjszy dzien - bedzie dobrze:)

J.
      PS.Jak wyglada sprawa z podrecznym - co mozna miec???
    • inka26 Re: Wrocilam!!! 05.09.06, 00:09
      Ale szybko zlecialo... Fajnie ze wakacje sie udaly a tego SPA to ci szczerze
      zazdroszcze... :)
      • aneta05 Re: Wrocilam!!! 05.09.06, 00:27
        Fajnie Bozenko, ze juz jestes i ze pobyt w PL sie udal, wiem co czujesz bo moje
        wakacje w Polsce tez byly super a wizyta w SPA jak najbardziej niezapomniana
        • aniutek Re: Wrocilam!!! 05.09.06, 00:41
          Witaj ::))
          Bozenko, zuzia chodzi od tygodnia do przedszkola, poszla bezproblemowo zupelnie, bez jednej lzy
          malpa jedna..... ;) od jutra jest do 5 pm, a zawozimy ja na 9am, a Ty o ktorej bedziesz???
          moje wakacje byly pracowite, sprzedlaam a co za tym idzie zlikwidowalam mieszkanie, zrobilam
          rodzicom remont w lazience i wrocilam prosto do szkoly. nie zdazylam dp spa :( probowalam sie
          umowic ale miejsc nie bylo .... bylam tylko w thalgo co tez bylo milym doswiadczeniem :)
          a domowe jedzenie mamusi zrzucac bede jeszcze przez jakis czas hehehehe
          moze spotkamy sie jakos w piatek??
          jak dzieciaki z przedszkola odbierzemy?
          daj znac, fajnie ,ze juz jestes.
          anka

ps ze wzgledu na moje studia musialam wrocic wczesniej niz to pierwotnie planowalam i dobrze
          zrobilam bo program jest moooocno napiety.
          • bozena73 Re: Aniu! 05.09.06, 00:44
            Zuzia juz chodzi do Misia?
            I nic nie placze?
            Modle sie aby maly byl taki dzielny...
            W piatek? Swietnie..spotkajmy sie o 5tej...wlasnie tak bede zawsze go
            odbierala :-)))
            Zadzwonie do Ciebie!
            • aniutek Re: Aniu! 05.09.06, 00:46
              OK :)
              a Patrys jest taki towarzyski mysle, ze bedzie mu sie bardzo podobalo.
              a jak sprawy nocnikowe?
              Zuza cale wakacje bez pieluch a teraz znowu leje :(
    • triskell Re: Wrocilam!!! 05.09.06, 00:59
      Fajnie, że już jesteś. Kciuki za Patrysia zaciśnięte, na pewno zawojuje całe
      przedszkole. :-)

Jak będziesz miała chwilkę czasu, to wysłałam do Ciebie jakiś tydzień temu na
      priva prośbę o usunięcie jednego mojego postu. Bardzo byłabym wdzięczna.
      • aneta05 Re: Wrocilam!!! 05.09.06, 01:18
        triskell napisała:

> Jak będziesz miała chwilkę czasu, to wysłałam do Ciebie jakiś tydzień temu na
        > priva prośbę o usunięcie jednego mojego postu. Bardzo byłabym wdzięczna.

juz usuniete.
        • triskell Re: Wrocilam!!! 05.09.06, 01:51
          Dzięki!!! :-)
          • jersey.girl Re: Wrocilam!!! 05.09.06, 22:53
            Ooo, ja tez wrocilam wczoraj przez Paryz (w sumie tez przez Amsterdam, bo troche
            sie podroz skomplikowala), a moje bagaze niestety nie ;(. podobno wieczorem maja
            byc...
            --

Studia za granicą
            • claudia207 Re: Wrocilam!!! 06.09.06, 00:25
              Pranie odwlecze sie ;-)
    • artremi Re: Wrocilam!!! 06.09.06, 00:19
      Ciekawa jestem jak wygladalo SPA Ireny Eris. Ja tez bylam w PL ostatnio i w
      Forbes Polska byl dosyc fajny artykul o tym biznesie.

Bedac w PL slyszalam ze wiele osob wyjezdza do "spas" w Slowacji lub na Litwie.
      Ja sie nawet na to napalilam i chce sie wybrac w przyszlym roku z siostra, mama
      i kolezankami. Napisz jakie mialas zabiegi w SPA Eris i ile to wszystko
      kosztowalo.
      • aneta05 Re: Wrocilam!!! 06.09.06, 00:54
        artremi napisała:

> Ciekawa jestem jak wygladalo SPA Ireny Eris. Ja tez bylam w PL ostatnio i w
        > Forbes Polska byl dosyc fajny artykul o tym biznesie.
        >
        > Bedac w PL slyszalam ze wiele osob wyjezdza do "spas" w Slowacji lub na Litwie.
        >
        > Ja sie nawet na to napalilam i chce sie wybrac w przyszlym roku z siostra, mama
        >
        > i kolezankami. Napisz jakie mialas zabiegi w SPA Eris i ile to wszystko
        > kosztowalo.

to na poczatek
        www.hotelspa.pl/
      • bozena73 Re: SPA Ireny Eris 06.09.06, 01:08
        A wiec dla zainteresowanych oto moje streszczenie z wizyty w najnowszej SPA
        Eris.
        Pierwsze wrazenie - wspanialy hotel pieknie polozony z dala doslownie od
        wszystkiego, jeszcze pachnacy nowoscia..wszystko gustownie, nowoczesnie
        urzadzone..piekne przestronne pokoje z plazmowa telewizja, super lazienka z
        prysznicem z masazem.. oczywiscie lodowka z drinkami ktorych lepiej nie ruszac
        gdyz nawet na nasze amerykanskie warunki sa drogie :-)) no i szlafroczki
        firmowe, kapciuszki wygodne z nadrukiem firmy...
        Obsluga NIESAMOWICIE mila i profesjonalna wszystko takie perfekcyjne ze az moze
        za perfekcyjne..jedzonko niebo w gebie..mozna bylo sobie wybierac ze
        szwedzkiego stolu co chciales..wszystko bardzo wysokiej jakosci i naprawde
        przepyszne...
        CO do SPA..to cudo..basen z relaksujaca muzyka..herbatka zawsze swiezo
        parzona...najnowsze jaccuzi w srodku i na zewnatrz..z mieniacymi sie
        swiatelkami i z masazem..wszystko to mozna korzystac bez ograniczen..plus rozne
        sauny..finska, aromaterapia itp...
        Zabiegi - wszystko na najwyzszym poziomie..masaze, maseczki ..mielismy wliczone
        w cene dwa masaze, maseczke, hydromasaz i bicze szkockie..
        Relaksujace i fajne ale tez sie troche nudzilam gdy mialam robiona ta maseczke
        i musialam lezec bezczynnie przez poltorej godziny..rezultatow moze nie bylo
        widac ale relaks pelny...
        A wiec wszystko cudnie pieknie..tylko byl jeden minus..tam az bylo zbyt
        perfekcyjnie..nie bylo tam takiej atmosfery zycia..troche nudnawo wrecz..nikt
        do siebie nie rozmawial..kazdy tylko sie trzymal z tym kim przyjechal...
        ludzie tam co przyjezdzaja wiekszosc mlodych malzenstw z kasa lub pary z mloda
        dziewczyna i troche starszym facetem...
        Wieczorami nic sie nie dzialo..wszyscy grzecznie siedza w pokojach lub sacza
        droga kawe w kafejce na dole przy muzyce relaksujacej...
        To jest dobre na kilka dni..dwa, trzy tak jak my z siostra ale nie na dluzej..
        Polecam to miejsce jak najbardziej dla wszystkich zestresowanych ktorzy chca
        sie calkowicie odprezyc...
        ale na pewno nie dla tych co szukaja towarzystwa i rozrywki..
        uciekam juz bo maly mi pisze po klawiaturze..
        piszcie jak macie jakies pytania
        :-))))
        A
        • artremi Re: SPA Ireny Eris 06.09.06, 02:44
          Ten pobyt brzmi super. W sumie nie jedziesz do takiego miejsca zeby sie
          wyszalec, tylko zeby odpoczac.
          Takze juz moge sie domyslac gdzie jezdzi maz mojej kuzynki, ktory znalazl
          dziewczyne 20 lat mlodsza i czesto znika na weekendy "zeby odpoczac"...

Mam pare pytan: Czy byly tam zabiegi z algami, a takze czy byly specjalne
          zabiegi na reumatyzm (np. leczenie zimnem) lub zabiegi wyszczuplajace.
          A takze czy sama lokalizacja na Mazurach jest interesujaca, czy moze lepiej
          byloby spedzic czas w podobnym miejscu w gorach.

Dzieki za odpowiedzi!!
          • bozena73 Re: SPA Ireny Eris 06.09.06, 14:51
            Dodatkowe informacje..
            Pobyt ten kosztowal nas 900 zlotych (dwie noce, pelne wyzywienie i te zabiegi co napisalam) mialam
            tez fryzjera i dodatkowa maseczke wiec to kolejne 150 zlotych...takze tez po zabiegach kosmetyczka
            wypisuje Ci recepte na specjalne kosmetyki Eris Prosystem tylko dostepne w ich salonach i na
            recepte..kupilam maseczke zluszczajaca (b.dobra) i krem do twarzy..tez doskonaly.
            Wiec do rachunku trzeba dodac jeszcze 200 zlotych...
            Sa wszystkie zabiegi..algi, wyszczuplajace itp...co tylko komu sie zamarzy i na co Cie stac..pelny spis
            ich zabiegow wraz z cennikami jest na ich stronie internetowej w formie PDF ktora mozesz wydrukowac
            (Aneta chyba juz podala ta strone powyzej)
            Lokalizacja jak juz pisalam naprawde z dala od wszystkiego co sie zwie cywilizacja..do wioski
            najblizszej jest 7 kilometrow..wypozyczylysmy rowery i tam pojechalysmy do sklepiku po drobne
            zakupy bo tam taniej tysiac razy niz w ich butique..
            Dla ciekawostki..moja siostra mierzy kurteczke ortalionowa..fakt ladna ale nic specjalnego w butique na
            dole..zastanawia sie a moze tak na codzien by ja kupic...zerknelysmy na cene 2800 zlotych (nie
            pomylilam sie w zerach) .. :-)) wiec juz widzicie kogo moze byc stac na takie zakupy :-)))
            Ale kobiety kupowaly...widzialam wrecz ze braly nie jeden a kilka ciuszkow..wiem ze to jest wszystko
            designers ale dla mnie to ceny naprawde byly nie z tej ziemi..
            I jeszcze jedno..wzielysmy pelno ubran eleganckich...bo bylysmy pewne ze wszyscy tam beda bardzo
            elegancko..a tu wszyscy na sportowo..oczywiscie bardzo drogo sportowo ale sport i luz calkowity...
        • triskell Re: SPA Ireny Eris 06.09.06, 03:33
          A jak z rezultatami? Przy okazji maseczki piszesz "rezultatow moze nie bylo
          widac ale relaks pelny...", a jak było z pozostałymi zabiegami, masz wrażenie,
          ze pomogły?
          • aniutek Re: SPA Ireny Eris 06.09.06, 03:47
            po jednym razie????
            zarty ;) cudow nie ma
            • triskell Re: SPA Ireny Eris 06.09.06, 04:05
              aniutek napisała:
              > po jednym razie????
              > zarty ;) cudow nie ma

Masz rację, chyba faktycznie się za bardzo rozmarzyłam. Ale może chociaż
              troszeczkę... ;-)
              • macsue Re: SPA Ireny Eris 06.09.06, 04:07
                a ile to wszystko kosztowalo, bo brzmi bosko! i gdzie dokladnie jest to spa?
                pytam o ceny bo moze tez taki wypad bym zaplanowala, moze z mama?
                • aneta05 Re: SPA Ireny Eris 06.09.06, 04:31
                  ja bylam w SPA w hotelu Golebiewskim w Mikolajkach, ale tylko jedno popoludnie i
                  tez obsluga i poziom uslug wedlug mnie byly na najwyzszym poziomie.
                  Co do efektu to musze przyznac, ze po wyjsciu po maseczce odzywczo-nawilzajacej
                  mialam bardzo gladka cere, pachnaca i nawet ktos zauwazyl, ze mam taka "fajan"
                  buzie. Podobnie moj maz, on mial super zabiegi na cale cialo (razem z jakimis
                  okladami z piasku z Arizony) i po zabiegu byl bardzo "gladki i pachnacy."
                  Niestety, potem poszlismy na basen i wszystkie "pachnidla" sie zmyly.

Co do cen to nie jet to tanie bo w Golebiewskim takie najlepsze zabiegi na cialo
                  kosztuja okolo 350zl, pedicure byl po 90zl a mnanicure po 70zl.
                  Wszystkie te SPA maja swoje strony i cenniki wiec mozna sobie wyliczyc ile takie
                  popoludnie czy weekend bedzie kosztowac. Ale na pewno warto i nastepnym razem
                  tez sie wybiore nawet jesli tylko na kilka godzin.
                  • artremi Re: SPA Ireny Eris 06.09.06, 05:26
                    Trzeba przyznac ze uslugi w PL sa bardzo drogie. Z tego co piszecie, to chyba
                    stac na nie tylko ludzi z mafii i przyjezdnych z Ameryki.

Jak na razie, to bede szykowala sie na wyjazd do Slowacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka