aniabuzuk Re: Czerwone Jabluszko w Chicago 14.11.07, 23:28 Taka sobie. Bardzo tradycyjne polskie jedzenie (bufet), niespecjalny wystroj, folklorystycznie. Sa lepsze miejsca, zeby zjesc dobrego schabowego. Odpowiedz Link
artremi Re: Czerwone Jabluszko w Chicago 15.11.07, 02:16 Bylam tam kilka razy i uwazam ze jest to bardzo fajne miejsce. Niewiele drozsze niz McDonald's a jest to typowe polskie jedzenie. Zabralam tam kiedys kilu swoich znajomych Amerykanow mojzeszowego wyznania - i tez im sie bardzo podobalo. Jeden z nich powiedzial mi nawet ze zabral do tego miejsca ludzi ze swojego biura z Belgii. Oczywiscie nie jest to miejsce eksluzywne z bialym obrusem przy swiecach, ale wlasnie fajna jest ta etniczna autentycznosc. Szczegolnie to CJ na Jackowie. Odpowiedz Link
rhodeisland Tu sa adresy obu. Ciezko o parking. Malutki 15.11.07, 02:49 parking na tylach restauracji (ta poza Jackowem), a to miejsce na Jackowie w ogole nie ma parkingu, sa metery i good luck ze znalezieniem wolnego. redapplebuffet.com/ Odpowiedz Link
rhodeisland Przepraszam za kolejny post, przypominaja mi sie 15.11.07, 02:52 rzeczy. Zupa i lody sa wliczone w cene jedzenia, ale kelnerka o tym nie mowi przyjmujac zamowienie, wiec jesli ktos nie wie moze myslec, ze za te rzeczy placi sie dodatkowo. Dodatkowo placi sie za napoje. Jest to chyba jedyny bufet gdzie mozna dostac alkohol. Odpowiedz Link
kisiulak Re: Przepraszam za kolejny post, przypominaja mi 15.11.07, 03:01 Dzieki Andrea! Odpowiedz Link
beatamc Re: Przepraszam za kolejny post, przypominaja mi 15.11.07, 05:06 Ty spryciulo :D Odpowiedz Link
moniamm Re: Przepraszam za kolejny post, przypominaja mi 15.11.07, 05:06 ja osobiscie spotkalam sie ze sprzecznymi opiniami - jedna osoba chwalila jedzenie, inna jako byly pracownik Cj nie polecal tej restauracji. Odpowiedz Link
iamhotep Re: Przepraszam za kolejny post, przypominaja mi 15.11.07, 18:40 Smaczne jedzenie po przystepnej cenie. Kazdy sobie znajdzie cos co mu odpowiada, czy to bedzie schabowy, placki, pierogi czy salatka z kiszonej kapusty. Odpowiedz Link
rhodeisland monia to zle wyglada gdy pracownik nie poleca 16.11.07, 03:46 restauracji. Czy w kuchni dzieja sie rozne nieapetyczne rzeczy? Odpowiedz Link
moniamm Re: monia to zle wyglada gdy pracownik nie poleca 16.11.07, 15:27 z tego co slyszalam to tak.... Odpowiedz Link
jessica101 Re: Czerwone Jabluszko w Chicago 16.11.07, 00:31 Swietnie opisali to - rhodeisland i iamhotep. Rzeczywiscie druga lokalizacja na pograniczu Chicago i Niles jest jakby ladniejsza i duzo wieksza. Jest to bufet, wiec trudno nazwac to restauracja. Jedzenie typowo polsko-niemieckie. Teraz chyba okolo 10 $ od osoby plus cos dla kelnerki. Mozliwosc zamowienia alkoholu. Rzeczywiscie lody i zupa sa wliczone w cene. Kiedys slyszac o takim czyms w Polsce, myslalem, ze to raj dla ciala ...oczywiscie. Dzisjaj bardzo rzadko tam zagladam, bo wychodzi sie stamtad chorym z przejedzenia. Polecam mimom wszystko i mysle, ze nie ma sie czego wstydzic przed obcokrajowcami. Odpowiedz Link
rhodeisland Mnie jest troche szkoda kelnerek w tych 16.11.07, 03:50 restauracjach, ktorym kaza nosi kuse wersje strojow ludowych (przynajmniej pare lat temu musialy). No, ale przynajmniej chlopaki po ciezkiej fizycznej robocie (brudne ubrania) maja na czym zawiesic wzrok, gdy kelnerka pochyla sie nad stolem. Moze by tylko woleli gdyby ta pani w kusej spodniczce miala 20 pare, a nie 40 pare lat. Odpowiedz Link