hmmm11 05.12.07, 17:44 Czy takie ogłoszenia wystepuja w prasie polonijnej ?? oraz jakie sa wymagania ?? czy ktoś z was pracuje jako dziennikarz fotoreporter ?? dzkie pozdro Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewka5 Re: praca dziennikarz 05.12.07, 19:45 zdecyduj sie - dziennikarz czy fotoreporter? To dwie rozne sprawy. Tutaj zdarza sie, ze ludzie lacza pisanie z robieniem zdjec do materialow, ktore pisza. W Polsce jest najczesciej tak, ze dziennikarz robi dokumentacje i pisze (mowimy o prasowcach), a zdjecia do materialu robi redakcyjny fotoreporter. Tak jak telewizyjny material przygotowuje dziennikarz, z ktorym na zdjecia jedzie operator, a pozniej tenze dziennikarz siada na montaz swojego materialu z montazysta. Odpowiedz Link
iwa23 Re: praca dziennikarz 06.12.07, 02:22 ewka5 napisała: > Tutaj zdarza sie, ze ludzie lacza pisanie z robieniem zdjec do > materialow, ktore pisza. A i zdarza się, że piszą artykuły do zdjęć, które robią. I wtedy to jest prawdziwa tragedia. Odpowiedz Link
erombek To Ty wymagasz! 06.12.07, 07:09 Mowisz, zes Dziennikarz, zes Fotoreporter, i wymagasz kasy, sprzetu, pierwszej strony, kawy, pelnego kieliszka, no pro prostu wsio,zyc nie umierac, Panie hmmm Odpowiedz Link
hmmm11 Re: To Ty wymagasz! 06.12.07, 08:30 Nic takiego nie poweidziałem powiedziałem że szukam ... A reszta to jakaś chamska zaczepka. Odpowiedz Link
ewka5 Re: praca dziennikarz 06.12.07, 21:35 Hmm1, nie rozumiem - piszesz czy foty robisz? Czy jedno i drugie? Jaki w koncu jest Twoj zawod? Dookresl, prosze. Odpowiedz Link
kassiek84 Re: praca dziennikarz 07.12.07, 06:37 Ja bylam 2 lata temu na rozmowie w sprawie pracy jako dziennikarz w Magazynie Plus www.magazynplus.com/. Tam na stronie powinno byc cos o pracy w ich zespole. Powodzenia. Odpowiedz Link
hmmm11 Re: praca dziennikarz 07.12.07, 06:49 głównie pisze ale zdarzyło mi się też robić foyki <amatorskie> ale nie były odrzucane . Odpowiedz Link
ewka5 Re: praca dziennikarz 07.12.07, 18:32 kassiek84 napisała: > Ja bylam 2 lata temu na rozmowie w sprawie pracy jako dziennikarz w Magazynie Plus * i? Odpowiedz Link
kassiek84 Re: praca dziennikarz 10.12.07, 03:25 zapytal czy sa ogloszenia wiec odpowiedzialam na pytanie, wiec nie musisz komentowac tym "i?". Odpowiedz Link
ewka5 Re: praca dziennikarz 10.12.07, 04:04 kassiek84 napisała: > zapytal czy sa ogloszenia wiec odpowiedzialam na pytanie, wiec nie musisz komentowac tym "i?". * komentowac? To nie byl komentarz, to bylo pytanie, w ktorym nie ma nic zdroznego. Czysta ciekawosc (bylam w tej redakcji). Jezeli nie mozesz czy nie chcesz odpowiedziec, to ok. Odpowiedz Link
kassiek84 Re: praca dziennikarz 12.12.07, 07:13 OJ sorry ewka5 myslalam, ze to "i" to w innm kontekscie bylo ;) BYlam w tej redakcji po tygodniu jak przyjechalam do Chicago, wszytsko bylo OK, bo wczesniej odbylam staz w firmie krakowskiej, ale ja sie wystraszylam, ze sobie nie dam rady i z jezykiem i ze znajomoscia Chicago. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ewka5 Re: praca dziennikarz 10.12.07, 04:07 Hmm, a w jakich obszarach poruszasz sie, i jaka forma? Moze przeslij jakis swoj tekst mailem? Odpowiedz Link