aniutek 10.03.08, 01:08 szukam opini na temat ich wypraw, moze ktos z was byl? namiar dostalam od Katlji- dzieki wielkie, chce wyslac syna na 21 dniowy splyw colorado lub na zagle, mnie tez korci, bardzo lubie takie czynne wakacje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katlia Re: Outward Bound Wilderness 10.03.08, 20:32 Moja corka wyjezdzala na wiele takich wypraw bo od 2-7 klasy byla w szkole prowadzona wspolnie z Outward Bound. [Alpinistyka byla jednym z przedmiotow w szkole :)]W lecie, jej nauczyciele prowadzili takie wyprawy Outward Bound o jakich piszesz. Outward Bound ma naprawde swietna opinie. One nie sa tanie, ale to dlatego, ze zatrudniaja tylko najlepszych 'leader'ow, maja wyprobowane programy, dobry sprzet i dobra infrastrukture. Te wyprawy maja tez w sobie pewny element self-help bo OB jest oparte na filozofii ktora laczy sport/outdoors z wyrobieniem charakteru. I wlasnie dlatego te wycieczki sa czesto polecane dla mlodziezy - ucza zaradnosci, outdoors skills, jak przebic obawe itp. Jednym slowem, to nie jest Club Med, ale przygoda. Odpowiedz Link
aniutek Re: Outward Bound Wilderness 10.03.08, 23:17 Katlia- gdzie jest taka szkola???? no to zapisuje go, trudno sie zdecydowac, bo wszystko mi sie podoba, Lukaszowi najbardziej to www.outwardboundwilderness.org/course/maine_sailing__rock_cli mbing_263.html bo juz byl na kilku rejsach, a mnie chyba najbardziej to www.outwardboundwilderness.org/course/southwest_river_expedition_373.html jesli moglabym Cie prosic o opinie, bede wdzieczna. Odpowiedz Link
katlia Re: Outward Bound Wilderness 11.03.08, 00:56 Szkola jest w Denver... ale sa takze w wielu stanach/miastach: www.elschools.org/aboutus/networkmap.html Szkoly Outward Bound Odpowiedz Link
aniutek Re: Outward Bound Wilderness 11.03.08, 16:15 dzieki za pomoc, wlasnie zapisalam Go na sailing in Maine, 3 tygodnie :=) ja sie ciesze strasznie, on w sumie tez choc troche jest przestraszony. zdecydowalismy sie na Maine bo troche bizej od nas, zawieziemy go i sami dzieki temu bedziemy mieli okazje na przygode. Katlia, mam do Ciebie jeszcze kilka pytan, moze na priva? Gdzie moglabym sie zglosic? do mnie aniutek@mac.com Dzieki za inspiracje, od dawna myslalam o czyms takim Ty dalas mi adres :) Odpowiedz Link