Dodaj do ulubionych

Prezent na ślub

IP: *.200.157.235.internetia.net.pl 31.05.14, 21:09
Dostałam zaproszenie na ślub i przyjęcie do syna mojego przyjaciela. Mój przyjaciel jest wdowcem, poznałam jego dzieci, chociaż odwiedzamy się rzadko. Młodzi chcieliby pieniądze. Nie wiem, czy mi wypada dawać im kasę, a jeżeli to ile dać?
Obserwuj wątek
    • anna6442 Re: Prezent na ślub 01.06.14, 12:38
      zawsze najlepiej pieniądze, po co kupować prezent, który może okazać się nietrafiony, za pieniądze sami kupią co potrzebują. Ile? myślę, że przynajmniej tyle żeby pokryć koszty swojej obecności na weselu
    • crawly89 Re: Prezent na ślub 06.06.14, 12:29
      Wydaję mi się że powinieneś dać im tyle ile możesz, na pewno się ucieszą z tego co dostaną.
      • swatka2000 Re: Prezent na ślub 24.06.14, 12:31
        Jeśli czujesz się niezręcznie wręczając pieniądze, podaruj młodym praktyczny prezent, najlepiej taki który będą długo używać. Ostatnio też byłam w takiej sytuacji, że nie chciałam wręczać kasy i dałam młodej parze letnią kołdrę, a w środku wsunęłam zawiniętą Kamasutrę. W sklepie mi to fajnie zapakowali. I było i dowcipnie i praktycznie. Takie propozycje w różnych budżetach są w sklepie Moonlinen na Ursynowie. Fajne Panie, doradzą i zapakują. Mają chyba też sklep internetowy pod tą samą nazwą.
    • vkmaxx Re: Prezent na ślub 07.06.14, 17:27
      Tutaj dyskretne pudełeczko na ślubny prezent (mogą to być właśnie pieniądze).
    • aniag85 Re: Prezent na ślub 12.06.14, 13:48
      Najczęściej daje się między 400 a 600zl od pary.
      300zł od osoby. Ogolnie wazne jest zeby minimalnie pokryć koszt zaproszenia osoby, która sięga mniej wiecej w okolicach 200zł za osobę , czasem więcej czasem ciut mniej. My na swoim slubie rok temu najwiecej kopert mielismy z kwota 500zł od pary.
      Ania
    • jandzak Re: Prezent na ślub 07.07.14, 13:45
      Uważam, że pieniądze to najlepsze wyjście.
    • Gość: Gość 2 Re: Prezent na ślub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.14, 13:16
      Zamiast pieniędzy lepiej kupić ładny komplet porcelany. Moja ulubiona strona to :Tekst linka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka