wlodekbar 08.09.10, 15:52 pl.wikipedia.org/wiki/Zdzis%C5%82aw_Nowak_(pisarz) Witam:). Czy moze ktos wie, czy wydawal ksiazki glownie w "Naszej Ksiegarni"?:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czepialska Re: Zdzislaw Nowak 08.09.10, 16:43 Te które mam są właśnie z "fabryki" NK. Osobiście najbardziej lubię "Jak Boruta zakochał się w karczmarzowej córce" i polecam ją każdemu kto lubi stare opowieści. Na dodatek bardzo sprawnie opowiedziane :) Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Zdzislaw Nowak 08.09.10, 19:38 Dziekuje:). Chyba jednak wiekszosc powiesci/opowiesci to ta fabryka:) PS Przyznam sie szczerze, ze... ani jednej jego ksiazki nie przeczytalem. Natomiast spotykalem go dosc czesto, glownie wlasnie w Naszej Ksiegarni, i byl zawsze usmiechniety, bezposredni, towarzyski i serdeczny. A nie wiesz moze, kiedy sie urodzil i kiedy odszedl, nie moge znalezc danych w sieci? Odpowiedz Link
czepialska Re: Zdzislaw Nowak 09.09.10, 09:05 Wydaje mi się, że mój ojciec go znał, a Pan Nowak był w zbliżonym do niego wieku. A to oznacza, że teraz miałby około 70 lat. Bardzo możliwe, że - tak jak mojego ojca - zabił go zawał... Ale głowy za to nie dam. Odpowiedz Link
wlodekbar Re: Zdzislaw Nowak 09.09.10, 15:08 Mialby 70 lat. Ja go znalem. Chyba mial nadcisnienie, czerwony byl na twarzy. Byl przeuroczyl, prostolinijnym, serdecznym czlowiekiem. MIal takiego malego czarnego pieska, z ktorym czesto pojaswial sie w Naszej Ksiegarni, gdzie pracowalem w czasopismach jako osoba odpowiedzialna za ich strone fotograficzna. Odpowiedz Link