Dodaj do ulubionych

jaki specyfik po depilacji

14.05.04, 23:14
Dziewczyny,
poradzcie mi jakis dobry zel czy balsam po depilacji. Piszecie, ze St.Ives a
cos jeszcze moze byc drogie tylko zeby lagodzilo podraznienia i eliminowalo
zapalenie mieszkow wlosowych.

pozdrawiam

ttp

ps. kiedys w necie znalazlam firme z Poznania sprzedajaca balsamy po
depilacji, ktore niby skutecznie pomagaly w pozbyciu sie zbednego owlosienia.
Po depilacji woskiem nalezalo taki balsam regularnie stosowac i ponoc po
jakims pol roku wlosow mialo byc mniej. Cos nie moge na nich teraz trafic. Ja
im nie wierze, jesli byloby to tak dobre to z pewnoscia staloby sie hitem.
Obserwuj wątek
    • ttpib znalazlam!!! 14.05.04, 23:35
      Dziewczyny, znalazlam, co Wy na to??? Sprobujemy???

www.nisim.com.pl/produkty_kalo_pl.html
      ps. moze ktos mnie pouczy jak dokonac aby link, ktory podalam byl aktywny????
      prosze

pozdrawiam

ttp
      • ttpib Re: znalazlam!!! 14.05.04, 23:50
        Dziewczyny, co Wy na to????????????????????????????????????

piszcie, moze warto sprobowac?????
        • isiia Re: znalazlam!!! 15.05.04, 15:02
          hejka ttpib! ;)) Myślę, że warto spróbowac wszsytkiego, każdego specyfiku,
          który może nam pomóc. Więc w przyszłym tygodniu walę prosto do najbliższej
          apteki w poszukiwaniu tego KALO ;) Co prawda nie do knca dowierzam tym 60-70%
          pozbytych się włosów ale przynajmniej niech ich będzie mniej o te parę % i
          niech zobaczę na własne oczy jakies efekty - wtedy będę zadowolona!Jak zakupię
          to "cudo" dam Ci znać od razu!;))Zobaczymy czy mamy do czynienia z rewelacyjną
          miksturą czy dałyśmy się naciągnąc . oby to pierwsze!!!
          pozdrawiam gorąco ;) pA
    • karusia4 Re: jaki specyfik po depilacji 21.05.04, 14:33
      miałam kalo, mailam stosować do bikini, ale zalecana czestotliwosc plus rozleły
      zasieg mojego bikini sprawiły, ze tybka starczała na 2 depilacje i to z
      oszędnym obejsciem sie.
      Ale - teraz - mysleę, ze warto to stosować na twarz (wowczas nei miałam tego
      problemu). 60 czy 80 ml kosztowało ze 3 lata temu ok. 100 zeta.
      • ttpib Re: do Karusi 21.05.04, 23:48
        Karusia,
        a jak dlugo stosowalas kalo i czy obecnie mozesz powiedziec, ze widzisz efekty
        na bikini??? A co aktualnie stosujesz i w jaki sposob sie depilujesz??? wosk,
        depilator???

pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia na mejla od Ciebie

ttp
        • karusia4 Re: do Karusi 22.05.04, 12:01
          Cześć, miałam jedna tubkę, badzo łagodziło skórę, zmiękczało, nie wiem czy
          skórę czy włosy, (wtedy goliłam) i chyba neiznacznie opóżnialo odrastanie. Ale -
          po dwukrotnym użyciu - nie zauważyłam różnicy w ilosc włosów. może na wyrywane
          byłoby b. skuteczne.
          Wtedy to był jednyny taki preparat na rynku. Teraz jest st.Ivves. Bandi - ich
          działanie jest chyba podobne do kalo.
          Na wizażu pokazywali "testy konsumenckie" z kalo, po 5 depilacjach znikneły
          niemal wsztkie włosy. ale zmienili layout i cos zniknęły te "niezależne"
          eksperymenty z kalo.
          Aktualnie stosuję wosk, samodzielnie. Wiadomo jak to odrasta, ale chyba to
          lepssze niż golenie...
          chyba zafunduję sobie jeden z tych tanszych "spowalniaczy".
          A Ty stosujesz i jakie masz efekty?
          Pozdrowionka
          • ttpib Re: do Karusi 22.05.04, 22:18
            Hej,
            ja depiluje cale nogi woskiem(tez sama) ale zadnego "spowalniacza" nie uzywam i
            nigdy nie uzywalam. Zawsze sie obawialam, ze taki spowalniacz nasili zapalenie
            mieszkow wlosowych, ktore - byl czas - ze pojawialo mi sie na drugi dzien po
            depilacji i bardzo powoli schodzilo. Ostatnio - odpukac - zapalenie sie nie
            pojawia, czasem pojedyncze mieszki wlosowe zaatakuje, ale w o wiele
            lagodniejszej formie niz jeszcze pol roku temu.
            A powiedz czy u Ciebie tez wystepuje zapalenie mieszkow i jak sobie z tym
            radzisz ??? I czy po tych balsamach skora wyglada ladnie bo mi sie wydaje, ze
            kazdy specyfik nalozony na skore bezposrednio po depilacji zatyka pory i
            zapalenie gotowe

pozdro

ttp

• catherrine włączę się :) 23.05.04, 11:13
              co do tych podraznien itd- ja uzwyam tego spowalniacza st ives na wieczor, po
              depilacji i jak na razie jest ok, szybko likiwiduje podraznienie i malo co
              wrasta- co prawda, zasluga moze tez byc w tym, ze pare miesiecy temu
              przestawilam sie najpierw z maszynki na wosk a potem na depilator i to moze tez
              byc tego zasluga :) ale blasma nic nie zatyka, likwiduje zaczerwienienie i do
              tego nie jest paskudnie tlusty :)
              pozdrawiam
            • karusia4 oj tak!!! 23.05.04, 13:26
              u mnie jest zapalenie na bikini, na udach, zwłaszcza na wewnętrznej stronie.
              Niby po wiosku włosy odrastaą cieńsze, ale na wewnętrznej stronie ud, jest
              inaczej. Te włoski tam są grube, kłujące...

Po wosku u mnie wrstają zwłaszcza na nogach. Mam problemy z żylakami, słabe
              naczynka, dlatego staram sie nie szorować gąbka. Na "tylnych" nogach, nad
              kolanami tak dziwnie odrastają; wrastają, robią sie krosty...to chyba też
              zalalenie. Smaruję to sukokremem.

Ale...:( wszystkio tak kłuje, na udach i bikini, że wstydzę sie, i unikam sam
              na sam :( Nie chcę go kłuć...:( I to właśnie jest najgorsze w tym wszystkim....
              • ttpib Re: oj tak!!! 23.05.04, 17:40
                Hej Karusia,
                ja watek nawet zalozylam, ze nie bede sie zapuszczac i systematycznie tego lata
                depilowac. No i robie to, ale jak piszesz tez kluje. Fajnie jest zrobic sobie
                depilacje na calkiem zarosnietych nogach wtedy sa gladkie nawet tydzien, 10
                dni. Ale potem jak sie depiluje odrastajace wlosy systematycznie to czlowiek
                ciagle kluje. ja sie tym nie zrazam. Dla mnie sukcesem jest, ze nie widze tych
                oblesnych wlosow i w gorace dni po prostu zakladam mini. Bo wszystkim chce
                wykrzyczec, ze nie mam wlosow. A jak sie nogi opala to beda naprawde super
                wygladaly. A kluciem sie nie przejmuj Karusia. Najwazniejsze, zeby nie golic
                tylko depilowac wtedy przy dotyku wrazenia sa calkiem normalne (mam na mysli z
                jego punktu widzenia).

Pozdrawiam goraco

ttp
                • oleee Re: oj tak!!! 24.05.04, 14:50
                  Chciałabym dodać coś o tych "opóźniaczach". Zawsze miałam kłopoty z
                  wrastającymi włoskami. Metodą prób i błędów zawsze znajdzie się jakieś mazidło,
                  które w końcu podziała. No i jakoś udało mi się. Stosowałam kilka razy dziennie
                  dermacnel (chodzi mi o okolice bikini - nie mam hirsutyzmu, tylko -jak to już
                  któraś z was napisała - błędy nastoletniej głowy, czyli golenie się gdzie
                  popadnie, nawet najmniejszy włosek, no ale nie o tym miałam pisać). Dermacnel
                  jest na trądzik, ale jak jest napisane na tubce - coś związane z zapaleniem
                  mieszków, nie pamiętam, nie mam teraz tego w domu. W składzie ma siarkę i chyba
                  kwas salicylowy. Tak więc smarowałam 3-4 razy dziennie, nawet po depilacji,
                  cholernie wysusza (taka skóra spękana się porobiła) ale poschodziło to
                  dziadostwo, te blizenki itp. No i teraz trzeba było utrzymać ten stan.
                  Stosowałam - od razu po depilacji (tylko bikini robię depilatorem - dość
                  daleko - praktycznie już nie boli - nogi maszynką) "kojący żel po depilacji"
                  SATINE firmy Delia Cosmetics, a potem między kolejnymi Spowalniający odrastanie
                  Balsam St.IVES. No i wszystko było SUPER. Do czasu aż skusiłam się na
                  (promocja - nowość) balsam po depilacji, opóźniający odrastanie AVON. Koszmar
                  miałam przez kilka tygodni, okropne krosty (nie będę opisywać - wiecie co mam
                  na myśli), no już lepiej, powoli schodzi, podleczyłam hasceralem, alantanem
                  itd. Wydaje mi się, że balsam AVONU był za tłusty, i dlatego to wszystko się
                  porobiło. Ale i tak trzeba pamiętać, że co CIAŁO to INNA reakcja, więc ja na
                  wyleczenie polecam dermacnel tylko regularnie stosowany. Strasznie duuuuużo
                  napisałam. Kończe.pozdrawiam.
                  • ttpib Re: oj tak!!! 24.05.04, 22:05
                    Hej Olee,
                    bardzo Ci dziekuje za opis swoich doswiadczen. Jak bede miala tylko okazje to
                    wyprobuje ten dermacnel. Jeszcze raz wielkie dzieki.

pozdrawiam

ttp

ps. kiedys przez krotka chwile uzywalam alantam ale zadnych efektow nie
                    widzialam wiec sie zniechecilam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka