06.10.04, 14:11
kiedyś trafiłąm na twój post o tym ze sie leczyłąś androcurem i to nie
przyniosło efektow.Bardzo mnie to zmartwiło bo androcur biore od miesiąca i
potraktowałam go jako jedyną nadzieję.dlaczego nie zadziałał??czytałam kilka
postów od dziewczyn u kórych zadziałał.Czy masz problemy z nadwaga?Czy jest
możliwośc że u mnie zadziała mimo ze u ciebie nie?Trzymam sie tej nadziei jak
tonacy brzytwy..mam dośc takiego zycia.
Obserwuj wątek
    • ikkala sorki 13.11.04, 17:22
      Bardzo dawno tu nie zagladalam, mialam tyle sprawa glowie, ze te wkurzajace
      wloski to byl maly pikus. Co do Twojego pytania, to androkur i diana pomagaly
      mi gdy je bralam. Po odstawieniu wloski wrocily, ale juz nie chce nic z tym
      robic. Przynajmniej nie farmakologicznie. Usuwam je roznymi medodami, ale nie o
      to pytalas. W trakcie kuracji znacznie przytylam, zwykle wazylam 54, 55 kg
      (wzrost 166 cm)a w trakcie przyjmowania lekow skoczylam do 63 kg, z perspektywy
      czasu nie oceniam tego tak strasznie, tylko celulit byl wkurzajaco widoczny.
      Najbardziej dziwne bylo to, ze odrzywialam sie tak jak zawsze. Odstawilam leki,
      bo mialam dosc ciaglego lykania tej chemii i ciagle mialam jakies
      przeswiadczenie, ze to nie jest najlepsze dla mojego organizmu. Poza tym w
      trakcie tej kuracji nie mozna zajsc w ciaze, bo jak wiadomo ubocznym skutkiem
      ich jest antykoncepcja. Nie pamietam dokladnego poziomu chormonow, testosteron
      mialam zdaje sie jakis 6,2. Moge sie mylic. Pamietam tez, ze w trakcie
      przyjmowania tych lekow, prawie calkiem przeszla mi ochota na seks, a to wbrew
      pozorom powazny problem. Moje niechciane wloski rosna mi na brodzie, nad gorna
      warga no i rzecz jasna nogi i rece, ale zawsze czyms tam daja sie usunac.
      Pozdrawiam i nie zalamuj sie, sa gorsze problemy niz te nasze "wlochate" :)
      • mika261 Re: sorki 16.11.04, 10:23
        Bo napisałąś w poście ze "po odstawieniu androcuru włoski wróciły", to juz
        miałam nadzieję że troche sie zredukowały...:((((((((((((((((jak to inaczej
        zinterpretować?
    • mika261 Re: do ikkali 14.11.04, 11:59
      Kurcze ja chyba będę musiała całe zycie męczyć sie na androcurze..-tzn to wcale
      nie taka męka bo nic mi nie dolega po nim-nawet nieprzytyłam..chodzi oto ze u
      mnie włoski to nie tylko bródka czy wąsik ale cała twarz..wprawdzie to taki
      meszek ale troche bardziej widoczny od normalnego meszka..poza tym okropna cera
      iwypadanie włosów...tak wiec jesli mi pooże ten androcur to mam go zamiar brać
      całe zycie...bardzo chciałabym miec dzieci ale naprawdę nie wiem czy sie odważę
      na odstawienie.Dziekuję ze odpisałaś!pa
      • ikkala wypadanie wlosow 15.11.04, 09:28
        Oj, wypadanie włosów też mnie męczyło. Teraz też czasem to mam, ale
        przejściowo. Pomógł mi LOXON2, fajny preparat na wypadanie włosów, po kilku
        użyciach włosy już nie zapychały mi sitka w wannie. Niesamowite, ale wypadało
        mi ich zaledwie po kilka. Kosztowal jakieś 36, albo 26 zł. Teraz używam
        szamponu freederm (ok 30 zł), rezultat też świetny, zwłaszcza gdy ktoś ma
        kłopot z nadmiernie przetłuszczającymi się włosami, ale delikatną skórą głowy,
        która swędzi od tych wszystkich wynalazków. Co prawda przetłuszczają się nadal,
        ale żadnego swędzenia, czy łupieżu. Po prostu ulga. Buteleczka jest nieduża,
        ale jest dość wydajny.Pozdrawiam.
        • mika261 Re: wypadanie wlosow 15.11.04, 10:25
          ja też używam loxonu2%juz drugi miesiac-ale włosy i tak mi sie mocno
          przerzedziły-teraz wypadają juz mniej ale nie jestem jeszcze mocno
          usatysfakcjonowana z efektów..testosteron jeszcze wysoki i pewnie dlatego.A czy
          odrosły ci w jakims stopniu te co wypadły?
          • ikkala Re: wypadanie wlosow 15.11.04, 13:32
            Wydaje mi się, że tak, bo sądząc po ilości jakie mi wypadały to powinnam być
            łysa :) a nie jestem. Nigdy jednak nie miałam bardzo gęstych włosów. Dla mnie
            to nie problem.
            Pozdrawiam.
    • mika261 Re: do ikkali 15.11.04, 13:51
      mi też wypadały garściami ale myślałam sobie ze przecież tylko faceci łysieją
      tak jak mając 18 lat myslałam ze tylko faceci maja zarost..coż zycie
      zweryfikowało moje poglądy w obu kwestiach-na głowie mam miejsca mocno
      przerzedzone..
      • ikkala Re: do ikkali 15.11.04, 14:18
        Jest kilka przyczyn wypadania włosów, może to stres? Jesteś pewna, że to
        hirsutyzm (strasznie trudne słowo, ufff)?
        • mika261 Re: do ikkali 15.11.04, 15:13
          tak to hirustyzmi to bodajże 4 stopnia-w końcu testosteron na poziomie 6,7 to
          chyba coś znaczy-myslę ze to on jest także przyczyna wypadania włosów.Już mi
          wprawdzie nie wychodza garsciami ale jeszcze lecą trochę.miałam kiedyś
          wypadanie włosów przez stres ale zaraz mi odrastały no i w sumie nie doszło do
          poważnego przeżedzenia tak jak teraz...mam nadzieję że jak androcur obnizy mi
          testosteron do minimum to te włosy zaczną odrastać bo na razie to je blokuje
          ten przeklety testosteron.
    • mika261 Re: do ikkali 15.11.04, 16:50
      A po jakim okresie czasu zauważyłaś ze ten androcur działa?na te
      włoskioczywiście.
      • ikkala Re: do ikkali 16.11.04, 08:49
        To było kilka miesięcy brania, ale one nie znikły, tylko były słabsze. Za to
        cera była super. Nie wiem tylko czy to zasługa Diane35 czy androkuru, chyba
        raczej diane.
        • mika261 Re: do ikkali 16.11.04, 09:17
          słabsze? tzn w jakim sensie słabsze?że były ciensze i mniej widoczne?K..wa ja
          myślałam ze one znikają!!nie wszystkie oczywiście ale ze następuje jakaś
          redukcja owłosienia:(((Tak przynajmniej napisała czapka niewidka82 w swoich
          postach że jej zredukowało się owłosienie i to dosc dużo..:((((a jakdługo
          brałaś androcur???
          • ikkala Re: do ikkali 17.11.04, 10:21
            Ze trzy lata, a włoski były słabsze i cieńsze, ale były.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka