Dodaj do ulubionych

Depilator a pachy

17.11.04, 17:43
Witam Was wszystkie.
Od jakiegoś czasu czytam to forum, mam ten sam problem co Wy. Chciałam
zapytać, jak likwidujecie niechciane włoski. Gdzie depilator, gdzie kremy a
gdzie penseta.
Ja dziś zrobiłam coś nowego, coś na co zbierałam się już od dłuższego czasu:
wydepilowałam pachy depilatorem. Nie było to miłe, śmiało mogę powiedzieć, że
to był koszmar. Ale uznałam, że musiałam. Krem na te włoski u mnie nie
działa, więc musiałam golić maszynką, przez co strasznie mi się wzmocniły.
Ponadto włosy strasznie mi się rozprzestrzeniły - w stronę ręki, i w stronę
piersi, nawet jak mam ręce przy sobie to wystają. Mam nadzieję, że dzięki
temu że je wyrwałam trochę się osłabią.
Czy któraś z Was traktuje to miejsce depilatorem? Jestem ciekawa, jak długo
będę miała spokój. I czy włoski będą wrastać, bo tego najbardziej się obawiam.
Na razie co chwilę dotykam pach i cieszę się że tam wreszcie tak gładziutko,
niestety trochę jeszcze boli, bo niestety włosy były bardzo twarde i mam
ranka przy rance.

Pozdrawiam Was wszystkie
Obserwuj wątek
    • wertepka Re: Depilator a pachy 17.11.04, 20:01
      witaj :)
      Ja depiluję pachy depilatorem, raczej w ogóle wszystko depilatorem, no
      oczywiście oprócz twarzy, brrr.
      A z depilatorem robiłam tak, że najpierw wyrwałam włoski tak mniej więcej
      pensetą, a potem przejechałam maszyną :) I pocieszenie - za każdym razem duuużo
      mniej boli.
      A jak załatwiasz twarz? Bo to mnie ostantio martwi najbardziej :(
      Jakie masz włoski? O moich możesz poczytać w wątku "kiedy i jaka przyczyna: :)
      trzymaj sie cieplutko
      • tatiana8 Re: Depilator a pachy 18.11.04, 12:25
        Mnie też najbardziej martwią włoski na twarzy, bo nie można ich ukryć. Wąsik
        wyrywam pensetą. Raz rozjaśniłam rozjaśniaczem Sally Hansen i to był błąd.
        Włoski są za grube i miałam po prostu jasny, widoczny wąsik. Włoski po bokach
        twarzy zostawiam, czasami rozjaśniam bo robią się już szare. Boże :(((
        Natomiast dół twarzy zaczęłam już depilować kremem. To już nie jest taki zwykły
        meszek, tylko jasne widoczne włosy, w dodatku odkąd zaczęłam depilować nie
        rosną już równolegle do twarzy, tylko tak odstają prostopadle, wiecie, o co mi
        chodzi. Na brodzie mam kilka szarych, które wyrywam. U mnie najgorzej jest na
        podbródku, nie jestem w stanie doprowadzić,żeby było tam całkiem gładko i żeby
        nic nie było tam widać. Strasznie szybko odrastają. Dlatego unikam podnoszenia
        głowy przy ludziach. Ech, moje życie zamienia się w coraz większy koszmar. :((
    • mika_261 Re: Depilator a pachy 18.11.04, 13:40
      Ja ma praktycznie cała twarz w jasnych wloskach-całą calusieńką.nie że wasik czy bródka-chciałabym tak..nie ma tego jak usunać-depillator nie łapie bo sa za cienkie i krótkie-ale mozecie wierzyc w słoncu to wygląda strasznie!ale co sie dziwic-testosteron 6,7 to nie przelewki-niestety.
    • mika_261 Re: Depilator a pachy 18.11.04, 13:44
      co do włosków łonowych czy pod pachą-zawsze je goliłam i nigdy nie byłoz tym problemu jest ich tam bardzo mało-aż sie sama dziwię.Chyba za to na twarzy wyrosły mi te co miały pod pachami
    • tatiana8 Re: Depilator a pachy 18.11.04, 14:34
      Ale i tak nie mogłabym założyć podkoszulka na ramiączkach. W dotyku jest tam
      gładko, ale dziś oglądałam się w lustrze. I porobiły mi się takie sinawo-
      czerwone kropeczki. To pewnie dlatego, że te włoski były strasznie mocne i
      twarde. No, nic, zobaczymy, co będzie dalej. Najważniejsze, żeby nie wrastały.
    • justysia25 Re: Depilator a pachy 20.11.04, 00:15
      hej
      ja tam nie odwazyłabym się na traktowanie pach depilatorem - kilka razy
      zrobiłam to woskiem u kosmetyczki ale włoski zaczęły wrastać :( pozostała więc
      tylko maszynko.
      ale - jak u niektórych dziewczyn - problemem dla mnie jest twarz - nie idzie
      tego ukryć w dodatku jest ich coraz więcej - albo to już moja obsesja.
      Justyna
      • mjos Re: Depilator a pachy 09.12.04, 18:02
        uzywam depialtora do wsyzstkiego-przez pierwsze dwa uzycia przy pachach wylam z
        bolu-a msuze podkreslic ze wloski mam nawet na rekach i piersiach tak z tych
        pach rozlazly sie, wszystki to krwawilo tak ze niemoglam rak do boku przylozyc.
        jednak potem zaczelam stostowac depilatoprek co dwa trzy dni i to wcale nie
        boli-gole to co depiluje to co sie pojawia.....wloski oslably -jednak niektore
        tak oslably ze mi ich depilator lapac neichce:(:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka