Dodaj do ulubionych

Do szukającej80

31.12.04, 02:11
Jak przeczytała przed chwilą twoją wypowiedz z 5.12 to miałam wrażenie ze czytam o sobie tylko że jaj jestem bardziej pesymistycznie nastawiona i ja nie potrafie już szukać pomocy. Wszyscy mnie gdzies odsyłają i inaczej diagnozują. Jedno jest pewne mam bardzo wysoką prolaktyne i brałam przez jakis czas bromergon ale przestała a włoski rosna i widzę ich coraz więcej i to nie moje złudzenie. Powiedz mi co robisz dalej. Nie mam za bardzo kasy na laser nawet nie moge za bardzo wybrac sie prywatnie do ginekologa. A mój endokrynolog powiedział że on nie wie co jest grane i on stawia na PCO a ginekolog mówi że mam wszystko w porządku. Czuje się jak w błednym kole. Najgorzej mam z twarzą czyli brodą i szyją włoski są bardzo ciemne i długie a jak sie dotnie to i szorstkie nie nadążam usuwać. Dlaczego to nas spotyka. Czy na to forum nie może włączyć się ajkiś lekarz i powie w końcu co jest grane czy do końca rzycia będziemy wstydzic sie rozebrac i codziennie rano biec do łazienki aby wyskubac te wstrętne włosy. dlaczego my....(
Obserwuj wątek
    • mika261 Re: Do szukającej80 31.12.04, 12:33
      Ja miałam to szczęście w nieszczęściu że prawie od poczatku wiedziałam co jest przyczyna mojego nadmiernego owłosienia.chociaz na początku zaden z trzech lekarzy których odwiedziłam nie kazał mi robic badania hormonów (!!!)i mówili ze sobie wymysliłam te włoski..Dopiero moja obecna endo kazała mi zrobic badania testosteronu no i tak zaczęło sie moje leczenie.Tak poza tym testosteron wyszedł mega wysoki(6,7)no i dziwię sie tym lekarzom jak oni własciwie chcą leczyc hirsutyzm bez stwierdzania skąd on pochodzi?Przeraża mnie "Wiedza" lekarzy na temat hirsutyzmu i sposobów jego leczenia.Gdybym sama nie wzięła sprawy w swoje ręce i nie poprosiła o androcur to pewnie do dziś brałąbym diane oczywiście bez efektów...widac w tym kraju trzeba mieć duża wiedzę na temat swojej choroby i sugerowac lekarzom czym powinni nas leczyc.Gorzej jesli nie wiemy gdzie tkwi przyczyna naszej choroby bo lekarze tym barzdiej tego nie wiedzą...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka