Dodaj do ulubionych

Depilatory elektryczne

16.06.03, 15:38
Witajcie,

Czy tez macie problem przy po depilacji z wrastaniem włosków? Jak sobie z
tym poradzić? Poza tym, ze nie mam "jeża" na nogach na drugi dzień (jak po
goleniu, na które i tak jestem uczulona:( ) to jest coś innego. Włoski
odrastają każdy w innym tempie i muszę dwa lub trzy razy w
tygodniu "poprawiać". NO i nigdy nie są zupełnie gładkie. A szkoda.

Pozdrawiam, świeżo pod depilacji ;)

Dalilah
Obserwuj wątek
    • kaladia Re: Depilatory elektryczne 16.06.03, 18:35
      U mnie sytuacja wygląda dokładnie tak samo. Czytałam różne wątki na ten temat
      na innych forach, ale wygląda na to, że u mnie nic nie pomoże. Nawet codzienne
      szorowanie szorstką rękawicą. Niestety, z tego powodu nie chodzę w spódnicach.
      Ale i tak stosuję depilator. Wydaje mi się że u nas, dziewczyn z hirsutyzmem
      maszynka z żyletką zdecydowanie odpada. U mnie mało tego, że nie ma włosków
      tylko jeden dzień to nie mogę dokładnie ogolić nóg, bo ciemnie punkciki
      prześwitują.
      W dodatku ja mam chyba niezbyt dobry depilator, bo zauważyłam, że niektórych
      włosków nie wyrywa ale je po prostu urywa. Za przeproszeniem szlag mnie trafia,
      jak widzę w TV tą reklamę z gąsienicą ześlizgującą się z nogi, po czterech
      tygodniach!!!
    • ankah Re: Depilatory elektryczne 17.06.03, 14:22
      www.nisim.com.pl
      Znalazłam ten link na innym forum , sama nigdy nie używałam preparatów tej
      firmy.
      • bum4 Re: Depilatory elektryczne 17.06.03, 20:44
        Mnie nie dotyczy temat tego forum, ale mam mocne, ciemne wloski, wiec depi
        boli. Ale uzywam depilatora i smaruje Xerialem 30 i wloski przestaly wrastac,
        np. w okolicach bikini:)Polecam

Ola
        • kaladia Re: Depilatory elektryczne 17.06.03, 22:21
          A co to za krem? Gdzie go kupujesz i ile kosztuje? Czy to jakiś specjalny krem
          przeciw wrastaniu włosków? Bo już myślałam, że nic na to nie pomoże.
          • bum4 Re: Depilatory elektryczne 17.06.03, 23:02
            kaladia napisała:

> A co to za krem? Gdzie go kupujesz i ile kosztuje? Czy to jakiś specjalny
            krem
            > przeciw wrastaniu włosków? Bo już myślałam, że nic na to nie pomoże.

Ja kupowalam na Esentii bo leniwa jestem ;)) Jest firmy SVR, na bazie mocznika,
            zmiekczajacy skore. Ja smaruje po depilacji i skora jest mieciutka i nie
            wrastaja wloski!:)
            Oto ten krem:

esentia.pl/servlet/SNFProduct?p_pid=20708&session=80b2a994bdf3fdfa

Sa tez inne wersje Xerialu np. Xerial 50 o wiekszym stezeniu mocznika. popatrz
            na esentii, wpisz xerial i sie wyswietli:)

Ola
            • kaladia Re: Depilatory elektryczne 18.06.03, 10:53
              Dzięki za link. Jest dosyć drogi. Napisz na ile Ci on wystarcza. Pewnie się na
              niego zdecyduję. Boże, jakie to wszystko drogie. Za tyle pieniędzy miałabym
              jakiś fajny krem do twarzy, no ale cóż...
              • bum4 Re: Depilatory elektryczne 18.06.03, 11:18
                kaladia napisała:

> Dzięki za link. Jest dosyć drogi. Napisz na ile Ci on wystarcza. Pewnie się
                na
                > niego zdecyduję. Boże, jakie to wszystko drogie. Za tyle pieniędzy miałabym
                > jakiś fajny krem do twarzy, no ale cóż...

Kupilam go miesiac temu, uzywam co drugi dzien, zuzycie jest minimalne.
                No drogi jest troche:( ale warto.
                echh

Ola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka