quasthoff 21.07.04, 18:56 serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,2189936.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
netofil Re: CZARNE DZIURY 21.07.04, 23:10 to jakaś ściema, jeżeli czarne dziury nie wciągają to gdzie są wszyscy? he? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: CZARNE DZIURY 22.07.04, 08:12 w tęczowych music boxach? grzeczne dzieci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: CZARNE DZIURY 22.07.04, 15:52 Eee, o tych dziurach czarnych to juz dawno wiedzialam, ze nie sa wciagajac w przeciwienstwie do rozowych. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: CZARNE DZIURY 22.07.04, 16:13 najśmieszniejsze, że czarne dziury to w istocie białe plamy zresztą nieważne, dokładnych map i tak nie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: CZARNE DZIURY 22.07.04, 17:14 Też wczoraj wyciągnęłam ten link o Hawkingu i jego dziurach... komentarze osobników nagabywanych przeze mnie "po linii i na temat", tez poważne nie były :))))), ale nieobecni wciągnięci przez tęczowe music boxy w zastępstwie wzmiankowanych dziur czarnych.....he he he :))) lubie... Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: CZARNE DZIURY 22.07.04, 21:40 Wprawdzie bardziej uwazam czarny niz teczowy ale skoro czarne dziury sa biale to teczowe moze czarne? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: CZARNE DZIURY 23.07.04, 08:09 Czarne czy teczowe i tak to opodatkuja. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: CZARNE DZIURY - sprostowanie 23.07.04, 08:22 boxy się nie sprawdziły rpzważane są tęczowe bokserki Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: CZARNE DZIURY - sprostowanie 23.07.04, 09:22 Mój poranny odbiór świata, postanowil w tym momencie, po przeczytaniu Tw sprostowania..wyprowadzić mnie na manowce myslowe...zawracam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: CZARNE DZIURY - sprostowanie 23.07.04, 09:30 zawracanie nie ma sensu i tak białe plamy czarnych dziur są wszędzie no chyba, że masz na myśli te bokserki tęczowe z odpowiednim nadzieniem... to powinno dać się ominąć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: CZARNE DZIURY - sprostowanie 23.07.04, 09:51 "białe plamy czarnych dziur" - to brzmi taaak, że tęczowe bokserki szans nie mają...niezłe.. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik bokserki 23.07.04, 10:14 nigdy nie miały szans... zwłaszcza tęczowe z tęczowych pozostał jeszcze na placu pstrąg tylko on coś małomówny Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bokserki 23.07.04, 10:40 A kiedys widzialem ogloszenie ze ktos chcial sprzedac bokserki po medalistach. Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: bokserki 23.07.04, 11:41 Te...to podejrzewam..mogły być tęczowe...a może nawet były music boxami.....a może...eee nie...niemozliwe...chibaaaa.. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bokserki 23.07.04, 13:08 Teczowe to w okolicach mordki. Tam sie u bokserek swietlo zalamuje (psychicznie od brzydoty na ktora pada). I wtedy jest teczowo. Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: bokserki 23.07.04, 13:28 No taaak... załamie się, być może i to w okolicach mordki, o ile nie będzie miało pecha i nie padnie na "białą plamę czarnych dziur",co jak Old twierdzi zdarza się nader często bosz te czarne dziury wszechobecne.. i znowu jestem na manowcach, ale takich pozytywnych mocno..tęczowych..wypisz wymaluj music box...świetlana.. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bokserki 23.07.04, 13:35 Biale plamy czarnych dziur, tako jako zywo trudnosc narysowania mapy pyska bokserki plci dowolnej. Zeby wyjsc z teczowych bagien potrzbeny jest rainbow connection (az sie boje pisac co by takie Radyjo mialo na mysli o "teczowym bagnie"ze zgroza mowiac :-)) albo teczowa klempa, ktora trza za ogon. Aha, ja bym sie jeszcze nad palma przy czarnej dziurze bialych plam zastonowil, koniecznie plazma wypelnionej. Albo i ektoplazma, po ktorej zostaja ektoplamy, nieektologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: bokserki 23.07.04, 14:05 No nie wiem, czy nie przeginasz....to ektoplamy mają juz byc nieektologiczne??? Palmę, w bliskości niejakiej czarnej dziury białych plam, popieram..takoż zasosowanie rainbow connection przy wydobywaniu się z tęczowych bagien przemawia mi do wyobraźni...chociaż pewna nie jestem, czy miałabym ochote na takie natychmiastowe wydobywanie się z tych tęczowych, zwłaszcza jesli potępiane prze wiadome radyjo... Nie wiem, czy wypełnianie plazmą to rozsądne posunięcie...no i co te bokserki na to...w końcu cos do powiedzenia miec muszą w kwestiach zywotnie ich dotyczących...jestem dzisiaj bardzo pozytywnie do świata nastawiona en masse pozytywnie..biada mi(?) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: bokserki 23.07.04, 14:36 majenka3 napisała: > No nie wiem, czy nie przeginasz....to ektoplamy mają juz byc nieektologiczne??? No pewnie. Ruch ekoektologow juz sie tym zajmie. Nie ma miejsca na to zeby sobie kazdy straszyl gdzie chce, tak jak i smiecil. > > Palmę, w bliskości niejakiej czarnej dziury białych plam, popieram..takoż > zasosowanie rainbow connection przy wydobywaniu się z tęczowych bagien > przemawia mi do wyobraźni...chociaż pewna nie jestem, czy miałabym ochote na > takie natychmiastowe wydobywanie się z tych tęczowych, zwłaszcza jesli > potępiane prze wiadome radyjo... Teczowe bagno jest szczegolnie potepiane, dla jakis przyczyn. Jak im wyjdzie, radyjobabom, to bedzie mozna w miastach tylko sciezki hulajnogowe budowac. > Nie wiem, czy wypełnianie plazmą to rozsądne posunięcie...no i co te bokserki > na to...w końcu cos do powiedzenia miec muszą w kwestiach zywotnie ich > dotyczących... Hau, hau! ? > jestem dzisiaj bardzo pozytywnie do świata nastawiona en masse > pozytywnie..biada mi(?) A, to zalezy z jakiego punktu widzenia (czy biada). Bo jak to objawy dobrych wibracji to wiesz, znowu radyjo i te sprawy. Ale ja, osobiscie popieram cie w pozytywnym nastawieniu do swiata. Mnie w takowym dosc pomaga dzis klimatyzacja oraz absurdalny charakter miejsca, w ktorym sie z przyjemnoscia znajduje(m). Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik plama 23.07.04, 15:25 czarnego humoru wciągą jak tęczowe bagno, które nierozpoznane świeci białą plamą na mapie, wetkniętej niedbale w tęczowe bokserki, rytmicznie wibrujące w takt music boxu z ludzką twarzą... pozytywne nastawienie do świata rozdziawioną w zachwycie paszczą pochłania barwną ektoplazmę pod nieobecność zielonych pokojowców... palma, odbita w rainbow connection, ocienia łaskawie plamę czarnego humoru wciągającą jak tęczowe bagno, które.... (da capo) Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: plama 23.07.04, 15:48 Tęczowe bagno u mnie rozpoznane..białą plama, przynajmniej dla mnie, juz nie jest..to info z "ostatniej chwili"...ale czy przez czarnohumorową plamę dałabym się tak samo mocno wciągnąć, jak przez to milusie bagienko ..nie wiem, nie wiem, wątpię, wątpię :))) No i tu u mnie juz zieloni pkojowcy obecni i nici, niciaczki z wchłaniania barwnej ektoplazmy rozdziawioną w zachwycie paszczą ... z braku laku wchłaniam wszsytko inne co nastraja pozytywnie a ektoplazmą nie jest... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik promienie X 23.07.04, 15:55 i tak się wyrwą.... xtrawaganckie, wszędobylskie, zadowolone bez powodu nie ma czarnych dziur, które by im dały radę... wyrywamy się? Xtra majenka w rainbow connection oldXtremalnieodprężony ostatnia biała plama gasnącego ekranu i.... pozytywne promienowanie wolnego popoludnia ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: promienie X 23.07.04, 16:11 Zostaje w tyle za wami, zaraz zacznie sie dopplerowsko przesuwac do czerwieni. Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: promienie X 23.07.04, 16:24 brezly napisał: > Zostaje w tyle za wami, zaraz zacznie sie dopplerowsko przesuwac do czerwieni. Awersje jakowąś maszli? alboco?? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: promienie X 23.07.04, 16:20 oldpiernik napisał: > i tak się wyrwą.... > xtrawaganckie, wszędobylskie, zadowolone bez powodu > nie ma czarnych dziur, które by im dały radę... > > > wyrywamy się? > Xtra majenka w rainbow connection > oldXtremalnieodprężony > ostatnia biała plama gasnącego ekranu i.... > pozytywne promienowanie wolnego popoludnia ;)) > Pozytywne promieniowanie wolnego popołudnia odbieram bezbłędnie...Oldextremalnie odprężony pozostaje w odbiorze z lekka zamglonym..niewyraźnym i odległym nieco..co jest jednym z przejawów zdroworozsądkowej teorii dziejów... :))))) A promienie X..he he..i tak się wyrwą gdzies, ale trzeba przynajmniej próbowac je okiełznać :))))))) patrze na końcówke tego twojego posta i...no..tyś poeta, Old.. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: promienie X 23.07.04, 16:48 > co jest jednym z przejawów > zdroworozsądkowej teorii dziejów... :))))) > Az zem sie za identyfikator z zachwytu zlapal i odcisk palucha na nosie fotki zostawil. Dalejze, Majenko, co to jest ta zdroworozsadkowa teoria dziejow? Bo ja ostnio slyszalem cos mogloby podpoadac: "Kradli zawsze, ale tak jak teraz to nigdy, a wogole to jest coraz gorzej. I to nie Zydzi, nie Niemcy, sami sie okradamy, pani kochana". Ale bedzie jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: promienie X 23.07.04, 16:56 Ten odcisk palucha na fotkowym nosie - bardzo podejrzany..identyfikator zapaprałeś i jesteś baardzo emocjonalnym egzemplarzem niedowiarka...no i zdroworozsądkowo sie pewnie z Tobą nie da...to co takiego słyszałeś? to cos co podpada??? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: promienie X 23.07.04, 17:13 Normalnie to sie lapie z podziwu za szperklapy, ale z powodu upal siedze w bawelnianym T-szyrciu, ktoren szperklap nie ma. Do lapania sie zostal tylko identyfikator, zatem. Zdroworozsadkow to nie wiem czy sie ze mna da, bo rzadko ze soba gadaa, ale wszystko przed mna. No i czekam na ta zdroworozsadkowa teorie dziejow. Com slyszal, zacytowalem. Ale , czekaj zaraz jeszcze bedzie inny przyklad, tylko nie wiem czy o to ci chodzi... www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20040723&id=my21.txt Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 zdroworozsądkowość dziejowa :)) 23.07.04, 17:52 :)))) Linkowe spojrzenie ma w sobie tyyyle zdroworosądkowosci dziejowej , że tyz żałowałam że w tyszyrciu sie tu wyleguje i w dodatku żadnej szansy na szperklapy...:)))i co z tym łapaniem sie za z podziwu na aż tak zdroworozsądkowa teoryjnośc tyyych dziejów... zerowośc szans..ale przyklad zdroworozsądkowości dziejowej w wydaniu komercyjnym jest powalający i sie poddałam :))))))tej czarownej opowieści snutej na łamach.... A samemu ze soba zdorworozsądkowo , fakt, nie zawse się udaje i nie wiadomo co by powiedział jakby zapytac ...ale probowac czeba..he he. Żeby nie owijac za bardzo w bawełne ani w cokolwiek innego, z racji upału nie owijac, bo sie w tych temperaturach nie godzi, powiem, że moją, taka najbardziej moją zdroworozsadkowośc teoryjną dziejów wyłuszcze pewnie jak się tu u Was trochę rozkręce :)))) ...toszzz pozwolenie na zeżarcie mnie przez co bardziej bojowe jednostki juz na samem początku..byłoby bardzo mało zdroworozsądkowe z mojej strony..o ile jakies odrobiny tejże zdroworozsądkowosci rzeczywiscie mam :))))))) Możesz mnie kiedyś o to zahaczyć :)))jak zeżarta nie zostane :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: zdroworozsądkowość dziejowa :)) 23.07.04, 20:56 Hehe. Ano dawno temu (acz nie w Ameryce) wlazlam na pewna liste dyskusyjne, bodaj trzecia w historii polskojezyczna. No i nie pwoiem, trwam am do dzis, wsrod roznych burz i wzajemnych obrazen. Tocza sie tam rozne dziwne dyskusyjnie, najczesciej o temtyce dawno odbieglej klusem od oryginalengo postu co trwa w subjetcie od miesiecy. Ezoteryczne dyskusje kazaly mi pewnego dnia zapytac co leglo u zarania tego zacnego. I okazalo sie ze kilku dzentelmenow i dwie damy postanowily wykoryzstac do intenret do przedyskutowania blahego z pozoru problemu, mianowicie: czym jest zdrowy rozsadek? Niektorzy przez ten czas juz profesurmi zostali, dzieic za maz powydawli, na druga polkule sie przeniesli i antypody, a temat jak nieugryziony 10 lat temu, tak i dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: bokserki 23.07.04, 15:39 Pomoc klimatyzacji w odbiorze świata...nooo..o tym to cały nowy wątek moznaby ......... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: bokserki 23.07.04, 15:57 brezly napisał: > majenka3 napisała: ....... > > Nie wiem, czy wypełnianie plazmą to rozsądne posunięcie...no i co te boks > erki > > na to...w końcu cos do powiedzenia miec muszą w kwestiach zywotnie ich > > dotyczących... > > Hau, hau! ? Entuzjastyczna akceptacja u mnie..tego "hau hau" akceptacja :)))))))))) :)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka (czarno)humorzasto-postne 23.07.04, 11:47 wariacje z bezgłową sardynką w puszce, pod tomatną pierzynką (evento skąpaną w oleju aromatyzowanym) oraz upadkiem moralnym śledzia (bo przeca bez popitki) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: (czarno)humorzasto-postne 23.07.04, 12:23 No i zgłodniałam :))) chollender... ale słówka to ponaginałaś ostro żeby wżeglowac w czarne dziury z...taaaak apetycznym tematem tj tomatem.. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: (czarno)humorzasto-postne 23.07.04, 13:05 Sledzia to pod koniec sierpnai tacy np. Szwedzi to poddaja feremntacji i takiego niedoferemntowanego zjadaja na specjalne swieto. To juz bym wolal w Hiszpanii przed bykami z "Naszym Dziennikiem"w rece uciekac, tez atrakcja turystyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: (czarno)humorzasto-postne 23.07.04, 15:29 jaja w stylu japońskim kolega może smakował? bywają i inne czarnodziurne wynalazki, po których na twarzy tęcza barw... skąd ten wątek się wziął? nadprzestrzenny jakiś ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: (czarno)humorzasto-postne 23.07.04, 15:52 Na ten przykład jakie to wynalazki czarnodziure???? Może byc i na tamten..jesli musiałoby:)))) Wątki zyją własnym zyciem..czasami zaskakująco kierując nami nędzno-puchowymi istotami (rozciągając puchowość na obydwie płcie!!) No i nadprzestrzen jest bardzo interesująca, tym bardziej im bardziej nieznana i niezbadana... Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik barwno-syte 23.07.04, 15:56 nadprzestrzeń pączkująca z zachłannego pochłaniania kolorów;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: (czarno)humorzasto-postne 23.07.04, 16:52 watek sie wzial z wiadomosci od Hawkinsa, ktory latami wypominal istnienie tych dziur, a teraz sie wycofal homarem, twierdzac ,ze jednak nie znika to ,co w nie wpadnie. Brezly moze to jeszcze skolaudowac, ale tak to mniej wiecej wyglada. konsekwencje praktycznie zadne, dalej lecimy w prostranstwie . Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: (czarno)humorzasto-postne 23.07.04, 17:04 Konsekwencje na chwile obecną żadne, ale jak zaczną giąć umysły w te tj w tamta strone to..kto wie do czego dojdą...na lewą strone przewrócą wszystko, albo rozprują i zszyja po nowemu..ten hawking to jest umysł.. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: CZARNE DZIURY 23.07.04, 16:03 udaję się w celu penetracji jednej z takowych co jest za czarną dziurą opowiemn jutro ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: CZARNE DZIURY 23.07.04, 16:05 Czy idziesz zwiedzac dziure budzetowa, w ktorej siedzi takaz sfera? Odpowiedz Link Zgłoś
majenka3 Re: CZARNE DZIURY 23.07.04, 16:11 Old chce nas odrzec z marzeń i wyobrażeń??? będę słuchac tylko, jeśli doda, że to jego bardzo dowolna i jednostronna i nie do końca prawdziwa i niepełna i gotowa do uzupełnien interpretacja tego, co poza...czarna dziurą... przecież skrzydełek tak dokumentnie nie będzie chciał podcinac??? chyba???? Odpowiedz Link Zgłoś
edyseja Sted pisał 23.07.04, 16:28 w "Fabula rasie" o samotności jako odsunięciu od iluzji i stanięciu oko w oko z czarną dziurą.. domu bez ścian, w którym są tylko okna otwarte na oścież.. jako katorżniczka przemyśliwań filodywagacji owych ni w ząb nie poniałam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Sted pisał 23.07.04, 16:45 Przyjadzie Miltonia i nas pogoni za te domy z oknami na osciaz w sianach co ic h nie ma, hyhyhyh. I wspolnym WC na pietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
edzioszka lud pielgrzymi 23.07.04, 16:56 hehe, ano, Milcia potrafi sprowadzić na parter.. pod wielkim dachem nieba spocząć nie zachocziet, a tym bardziej w pięciogwiazdkowym hotelu (kiedyż to gwiazdozbiory śledzić można przez dziurę w dachu) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Bezbarwne dziury. 23.07.04, 17:27 Nie spodziewałem się takiego kosmicznego tempa. Szybkość nadświetlna, czy co? A nadałem tylko skromniutki artykulik. Trzeba uważać na drugi raz. Hejka! A CZARNE DZIURY w kolorze bezbarwnym ktoś widział? Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik wróciłem 24.07.04, 08:15 co widziałem? hmmm.... ten gość od czarnych dziur ma rację niby ciemno, ale widać jasno, że to przestrzeń... póki co jeszcze biała plama ale tylko czekać na pionierów ktoś na ochotnika? bo ja zostaję tutaj :)) Odpowiedz Link Zgłoś