Dodaj do ulubionych

Kto dołączy do zwolenników posła Palikota?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 13:02
Czy nie warto w Zabrzu utworzyć grupę wspierającą?
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 16:25
      Ja.
      • kielonek-online Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? 13.08.10, 21:59
        Ja lubię pana Palikota, lubi się napić i rozsądnie pisze na swoim
        blogu. Przyznam jednak, że kilka jego wypowiedzi(ustnych) nie
        przypadło mi do gustu.
        Generalnie jestem za.
        • Gość: waryniol Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? IP: *.stk.vectranet.pl 13.08.10, 22:25
          popieram Palikota, dołączam!
          • Gość: guliktaucher Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? IP: *.stk.vectranet.pl 13.08.10, 22:28
            też POpieram
            • Gość: Awert Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 14:17
              Ciekawe!
        • Gość: Nowoczesna Polska Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 14:02
          www.palikot.eu/biografia.html
          www.palikot.eu/ksiazki.html
          Myślę, że masz tylko powierzchniową wiedzę, zreszta tak jaką poczatkowo też
          miałem. Po przeczytaniu biografii Palikota i zapoznaniu się z jego 4 książkami
          zacząłem go szanować i podziwiać. Obecnie ma dużo przeciwników bo jest odważny
          (nie bierze poselskiej diety, stąd niezależny), posiada wiedzę plityczna może
          więc celnie trafiać w sprawy niewygodne dla innych polityków, partii,
          organizacji religijnych i innych.
    • Gość: Nowoczesna Polska Podaję stronę ruchu poparcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 21:23
      www.ruchpoparciapalikota.pl/
      • Gość: irys.p Re: Podaję stronę ruchu poparcia IP: *.stk.vectranet.pl 23.08.10, 17:48
        Ja i" Ona" też popieramy p.Palikota.
        Nie zdradzam danych personalnych.
        On idzie jak burza i ma wyczucie.
    • cypis.syn.rumcajsa Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? 23.08.10, 19:47
      wróżę wielki sukces partii palikota, jeśli takowa kiedyś powstanie:) popieram,
      palikot to niegłupi gość.
    • Gość: Nowoczesna Polska W sobotę 2 października w Sali Kongresowej szykuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 00:21
      się zjazd popierających Posła Palikota. Ciekawe ilu Zabrzan wybierze się na ten
      zjazd?
      • Gość: podobno Re: W sobotę 2 października w Sali Kongresowej sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 12:23
        Podobno gościem specjalnym zjazdu będzie MMS?
        • kielonek-online Re: W sobotę 2 października w Sali Kongresowej sz 29.08.10, 12:26
          Musisz być niezwykle blisko tej osoby, skoro masz takie informacje.
          Możliwe też, że szerzysz ploty.
          • Gość: ciocia klocia Re: W sobotę 2 października w Sali Kongresowej sz IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.10, 12:30
            Kiedy i gdzie odbedzie sie ten zjazd? Jak to nie bajka,to chce
            dolaczyc do niego.Lubie ludzi inteligentnych i z fantazja.
            • Gość: ciocia klocia Re: W sobotę 2 października w Sali Kongresowej sz IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.10, 12:32
              P.S. Juz wiem wszystko. Teraz dokladnie przeczytalam.
    • Gość: Nowoczesna Polska Zamierzam wziąć udział w zjezdzie Ruchu Poparcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 14:27
      Janusza Palikota (RPP). Jeżeli mi się uda uzyskać głos w dyskusji na tym
      Zjeździe chciałbym poruszyć zamiataną pod dywan jedną z przyczyn polskiej biedy,
      tzn. organizacji działalności badawczo-rozwojowej w Polsce. W skrócie tezy
      przedstawiłem na forum Ruchu Poparcia Janusza Palikota
      (www.ruchpoparciapalikota.pl/comment-page-949/#comments) z datą wpisu: 27
      sierpnia 2010 o 22.03.

Brzmią one:

"Nowoczesne państwo" nie może obejść się bez nowoczesnych technologii
      potrzebnych do wzrostu i unowocześnieniu produkcji, zmniejszenia bezrobocia i
      zajęcia godnego miejsca "Nowoczesnej Polski" w gronie przodujących krajów
      Świata, zgoda?

Jeżeli tak to:

1. Zmienić obecny system finansowania profesorów uczelni wyższych i PAN-ów i ich
      "publikacji naukowych" (celowo w cudzysłowie bo to w powyżej 90 % plagiaty) na
      rzecz finansowania działalności N+B+R, czyli Naukowo-Badawczo-Rozwojowej
      (Rozwojowej oznacza doprowadzenia do opracowania i wdrożenia wyników badań do
      praktyki przemysłowej)

2. Finansować działalność N+B+R na zasadzie: sprzedałeś wyniki badań za 1 PLN,
      budżet państwa dokłada ci 2 PLN jako pożyczkę bezzwrotną (na zakupy aparatury
      badawczej, materiałów do badań itp.); lecz "zwrotną" w postaci przedstawionych
      rachunków za zakupy.

Dla informacji, corocznie budżet państwa daje corocznie profesorom j.w ok. 3
      miliardów PLN w gotówce na tzw. publikacje naukowe

3. Sprawdzić metodami dochodzeniowymi gdzie podziewają się wyniki badań
      profesorów jw. finansowanych przez budżet państwa (ok. 3 000 000 000 PLN/rok)

4. Finansować uczelnie wyższe (niezależnie od formy ich własności) wg zasady
      (rankingu): ta uczelnia dostaje więcej pieniędzy na swą działalność, procent
      absolwentów której znalazł pracę zgodnie z wyuczoną specjalizacją.
      Obecnie rankingi uczelni ustalane są na podstawie ilości profesorów (których
      sami produkują), ilości tzw. publikacji naukowych (nikomu niepotrzebnych),
      ilości książek w bibliotece itp.

Dla informacji, obecnie w ciągu roku uczelnie wyższe i PAN-y zatrudniające ok.
      80 tysięcy pracowników naukowo-badawczych (PN-B) zgłaszają do opatentowania ok.
      700 wniosków wynalazczych. Czyli, przeciętnie, jeden PN-B zgłasza wynalazek raz
      na 115 lat. Nie wszystkie uzyskują patent na zgłoszony wynalazek.

Jak to wam się podoba?

Może ktoś z naszego miasta podyskutuje nad tymi tezami w niniejszym forum
      Zabrza. Może też przedstawimy na zjeździe, my Zabrzanie, jak widzimy w
      Nowoczesnej Polsce organizację i rolę działalności badawczej, czy jak nazwałem
      działalności N+B+R.

Przecież na naszych ulicach i w programach miasta widzi się, czyta się i słyszy
      się "Zabrze miastem nauki". Osobiście przetłumaczyłbym to hasło na bardziej
      konkretne: "Zabrze miastem działalności Naukowo-Badawczo-Rozwojowej
      ("Rozwojowej" oznacza tu doprowadzenie wyników badań do praktyki przemysłowej,
      uruchamianie nowej produkcji, podwyższeniae jakości wytwarzanych wyrobów,
      oferowane nowych technologie w celu zmniejszenia bezrobocia i podniesienia
      sytopy życiowej naszego biednego kraju).
      • Gość: Bogdan Re: Zamierzam wziąć udział w zjezdzie Ruchu Popar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 20:56
        Jestem ZA.
        • kielonek-online Re: Zamierzam wziąć udział w zjezdzie Ruchu Popar 29.08.10, 21:29
          Tymczasem mnie się zarzuca, że piszę sam do siebie.
          Owszem, robię tak w temacie królików.
          Boguś zaloguj się, będziesz wiarygodny(nieco bardziej)
    • Gość: Nowoczesna Polska Kongres RPP Nowoczesna Polska, 02 (sobota) 09 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 00:28
      Sala Kongresowa warszawa. Zapisać sie można na stronie
      www.ruchpoparciapalikota.pl/
      Oj, będzie sie działo!
      • Gość: sert Oj, bedzie się działo! Kilka tysięcy chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 23:30
        do udziału w Zjeździe. A jak Zabrze?
        • kielonek-online Re: Oj, bedzie się działo! Kilka tysięcy chętnych 03.09.10, 18:08
          Jak Zabrze?
          Zabrze lubi się napić!
          • Gość: Awert Pijanych nie wpuszczaja na Zjazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 11:39
            Nie mają więc żadnych szans.
    • Gość: Nowoczesna Polska Zjazd RPP 2010.10.02.17.00 Sala Kongresowa w Warsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 09:10
      awie (Pałac Kultury i Nauki).
      • Gość: awert Jadę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.10, 21:52
        • kielonek-online Re: Jadę! 21.09.10, 23:04
          Jedź, wróć i opowiedz jak było.
          Zdrówko!
          • Gość: ktos Re: Jadę! IP: *.stk.vectranet.pl 22.09.10, 21:36
            Dolacze, bo On chyba ma wiecej zdrowego rozsadku niz wielu politykow. Stawia sprawy takimi jakie sa.
    • Gość: osioł Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 23:37
      ja,ja waeż mnie ,ja wiem!!!
      • Gość: szydlo4 Co wiesz? Jeżeli nie wiesz to przeczytaj 4 książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 13:05
        napisane przez Palikota. Z jednej z nich dowiesz się jak prowadzić działalnośc gospodarczą. Polecam
    • Gość: szydlo4 Może jakiś wspólny wyjazd? Kto za? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 00:12
      Możnaby przedyskutować to i owo.
    • Gość: NP Sala Kongresowa pełna, ok 3000 uczestników, ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 21:27
      1000 nie zmieściło sie i stali przy telebimie na zewnątrz. Pełen sukces
    • Gość: szydlo4 Zwolennicy Nowoczesnej Polski zbierają się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 01:19
      koło Spodka w Katowicach 2010.10.08.18.00. Chętnych jest sporo, ale jeszcze mozna dołaczyć.
      • chilli-and-vanilla Re: Zwolennicy Nowoczesnej Polski zbierają się 07.10.10, 20:53
        muszę przyznać że w 100% popieram gloszone przez to stowarzyszenie hasła, jednocześnie jestem dość sceptycznie nastawiona do tego pomysłu. pan palikot nie jest pierwszym który ma takie pomysły i jakoś do tej pory nikomu się nie udało tego przeforsować
    • Gość: awer 2010.11.04.16.00 w Katowicach pod Kuria Biskupią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 23:12
      demonstrujemy przeciwko mieszaniu się biskupów do polityki, szczególnie przeciw grożeniu posłom, którzy nie tak zagłosują jak chcą biskipi kościoła katolickiego.
    • Gość: awer Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 23:48
      www.ruchpoparcia.co/node/799
    • Gość: awer Biskupi precz od polityki i zastraszania posłów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 23:07
      Do: "\"Ruch Popracia Śląsk Śląsk\"" <rpp.slask@gmail.com>

Spotykamy się w czwartek 04.11.2010 o godzinie 15:45(najpoźniej)
      ul.Plebiscytowa 49 A na Placu pod Archikatedrą Chrystusa Króla w
      Katowicach.
      15:45-16:00- sprawy organizacyjne,rozdanie
      transparentów,banerów,baloników itp....
      16:00- rozpoczęcie manifestacji
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka