Gość: Nowoczesna Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 13:02 Czy nie warto w Zabrzu utworzyć grupę wspierającą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anna Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.10, 16:25 Ja. Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? 13.08.10, 21:59 Ja lubię pana Palikota, lubi się napić i rozsądnie pisze na swoim blogu. Przyznam jednak, że kilka jego wypowiedzi(ustnych) nie przypadło mi do gustu. Generalnie jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waryniol Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? IP: *.stk.vectranet.pl 13.08.10, 22:25 popieram Palikota, dołączam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guliktaucher Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? IP: *.stk.vectranet.pl 13.08.10, 22:28 też POpieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awert Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.10, 14:17 Ciekawe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowoczesna Polska Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 14:02 www.palikot.eu/biografia.html www.palikot.eu/ksiazki.html Myślę, że masz tylko powierzchniową wiedzę, zreszta tak jaką poczatkowo też miałem. Po przeczytaniu biografii Palikota i zapoznaniu się z jego 4 książkami zacząłem go szanować i podziwiać. Obecnie ma dużo przeciwników bo jest odważny (nie bierze poselskiej diety, stąd niezależny), posiada wiedzę plityczna może więc celnie trafiać w sprawy niewygodne dla innych polityków, partii, organizacji religijnych i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowoczesna Polska Podaję stronę ruchu poparcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 21:23 www.ruchpoparciapalikota.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irys.p Re: Podaję stronę ruchu poparcia IP: *.stk.vectranet.pl 23.08.10, 17:48 Ja i" Ona" też popieramy p.Palikota. Nie zdradzam danych personalnych. On idzie jak burza i ma wyczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
cypis.syn.rumcajsa Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? 23.08.10, 19:47 wróżę wielki sukces partii palikota, jeśli takowa kiedyś powstanie:) popieram, palikot to niegłupi gość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowoczesna Polska W sobotę 2 października w Sali Kongresowej szykuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 00:21 się zjazd popierających Posła Palikota. Ciekawe ilu Zabrzan wybierze się na ten zjazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podobno Re: W sobotę 2 października w Sali Kongresowej sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 12:23 Podobno gościem specjalnym zjazdu będzie MMS? Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: W sobotę 2 października w Sali Kongresowej sz 29.08.10, 12:26 Musisz być niezwykle blisko tej osoby, skoro masz takie informacje. Możliwe też, że szerzysz ploty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia klocia Re: W sobotę 2 października w Sali Kongresowej sz IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.10, 12:30 Kiedy i gdzie odbedzie sie ten zjazd? Jak to nie bajka,to chce dolaczyc do niego.Lubie ludzi inteligentnych i z fantazja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciocia klocia Re: W sobotę 2 października w Sali Kongresowej sz IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.10, 12:32 P.S. Juz wiem wszystko. Teraz dokladnie przeczytalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowoczesna Polska Zamierzam wziąć udział w zjezdzie Ruchu Poparcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 14:27 Janusza Palikota (RPP). Jeżeli mi się uda uzyskać głos w dyskusji na tym Zjeździe chciałbym poruszyć zamiataną pod dywan jedną z przyczyn polskiej biedy, tzn. organizacji działalności badawczo-rozwojowej w Polsce. W skrócie tezy przedstawiłem na forum Ruchu Poparcia Janusza Palikota (www.ruchpoparciapalikota.pl/comment-page-949/#comments) z datą wpisu: 27 sierpnia 2010 o 22.03. Brzmią one: "Nowoczesne państwo" nie może obejść się bez nowoczesnych technologii potrzebnych do wzrostu i unowocześnieniu produkcji, zmniejszenia bezrobocia i zajęcia godnego miejsca "Nowoczesnej Polski" w gronie przodujących krajów Świata, zgoda? Jeżeli tak to: 1. Zmienić obecny system finansowania profesorów uczelni wyższych i PAN-ów i ich "publikacji naukowych" (celowo w cudzysłowie bo to w powyżej 90 % plagiaty) na rzecz finansowania działalności N+B+R, czyli Naukowo-Badawczo-Rozwojowej (Rozwojowej oznacza doprowadzenia do opracowania i wdrożenia wyników badań do praktyki przemysłowej) 2. Finansować działalność N+B+R na zasadzie: sprzedałeś wyniki badań za 1 PLN, budżet państwa dokłada ci 2 PLN jako pożyczkę bezzwrotną (na zakupy aparatury badawczej, materiałów do badań itp.); lecz "zwrotną" w postaci przedstawionych rachunków za zakupy. Dla informacji, corocznie budżet państwa daje corocznie profesorom j.w ok. 3 miliardów PLN w gotówce na tzw. publikacje naukowe 3. Sprawdzić metodami dochodzeniowymi gdzie podziewają się wyniki badań profesorów jw. finansowanych przez budżet państwa (ok. 3 000 000 000 PLN/rok) 4. Finansować uczelnie wyższe (niezależnie od formy ich własności) wg zasady (rankingu): ta uczelnia dostaje więcej pieniędzy na swą działalność, procent absolwentów której znalazł pracę zgodnie z wyuczoną specjalizacją. Obecnie rankingi uczelni ustalane są na podstawie ilości profesorów (których sami produkują), ilości tzw. publikacji naukowych (nikomu niepotrzebnych), ilości książek w bibliotece itp. Dla informacji, obecnie w ciągu roku uczelnie wyższe i PAN-y zatrudniające ok. 80 tysięcy pracowników naukowo-badawczych (PN-B) zgłaszają do opatentowania ok. 700 wniosków wynalazczych. Czyli, przeciętnie, jeden PN-B zgłasza wynalazek raz na 115 lat. Nie wszystkie uzyskują patent na zgłoszony wynalazek. Jak to wam się podoba? Może ktoś z naszego miasta podyskutuje nad tymi tezami w niniejszym forum Zabrza. Może też przedstawimy na zjeździe, my Zabrzanie, jak widzimy w Nowoczesnej Polsce organizację i rolę działalności badawczej, czy jak nazwałem działalności N+B+R. Przecież na naszych ulicach i w programach miasta widzi się, czyta się i słyszy się "Zabrze miastem nauki". Osobiście przetłumaczyłbym to hasło na bardziej konkretne: "Zabrze miastem działalności Naukowo-Badawczo-Rozwojowej ("Rozwojowej" oznacza tu doprowadzenie wyników badań do praktyki przemysłowej, uruchamianie nowej produkcji, podwyższeniae jakości wytwarzanych wyrobów, oferowane nowych technologie w celu zmniejszenia bezrobocia i podniesienia sytopy życiowej naszego biednego kraju). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Re: Zamierzam wziąć udział w zjezdzie Ruchu Popar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 20:56 Jestem ZA. Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: Zamierzam wziąć udział w zjezdzie Ruchu Popar 29.08.10, 21:29 Tymczasem mnie się zarzuca, że piszę sam do siebie. Owszem, robię tak w temacie królików. Boguś zaloguj się, będziesz wiarygodny(nieco bardziej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowoczesna Polska Kongres RPP Nowoczesna Polska, 02 (sobota) 09 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 00:28 Sala Kongresowa warszawa. Zapisać sie można na stronie www.ruchpoparciapalikota.pl/ Oj, będzie sie działo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sert Oj, bedzie się działo! Kilka tysięcy chętnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 23:30 do udziału w Zjeździe. A jak Zabrze? Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: Oj, bedzie się działo! Kilka tysięcy chętnych 03.09.10, 18:08 Jak Zabrze? Zabrze lubi się napić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awert Pijanych nie wpuszczaja na Zjazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.10, 11:39 Nie mają więc żadnych szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowoczesna Polska Zjazd RPP 2010.10.02.17.00 Sala Kongresowa w Warsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 09:10 awie (Pałac Kultury i Nauki). Odpowiedz Link Zgłoś
kielonek-online Re: Jadę! 21.09.10, 23:04 Jedź, wróć i opowiedz jak było. Zdrówko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Jadę! IP: *.stk.vectranet.pl 22.09.10, 21:36 Dolacze, bo On chyba ma wiecej zdrowego rozsadku niz wielu politykow. Stawia sprawy takimi jakie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osioł Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 23:37 ja,ja waeż mnie ,ja wiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szydlo4 Co wiesz? Jeżeli nie wiesz to przeczytaj 4 książki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 13:05 napisane przez Palikota. Z jednej z nich dowiesz się jak prowadzić działalnośc gospodarczą. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szydlo4 Może jakiś wspólny wyjazd? Kto za? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 00:12 Możnaby przedyskutować to i owo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NP Sala Kongresowa pełna, ok 3000 uczestników, ok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 21:27 1000 nie zmieściło sie i stali przy telebimie na zewnątrz. Pełen sukces Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szydlo4 Zwolennicy Nowoczesnej Polski zbierają się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.10, 01:19 koło Spodka w Katowicach 2010.10.08.18.00. Chętnych jest sporo, ale jeszcze mozna dołaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
chilli-and-vanilla Re: Zwolennicy Nowoczesnej Polski zbierają się 07.10.10, 20:53 muszę przyznać że w 100% popieram gloszone przez to stowarzyszenie hasła, jednocześnie jestem dość sceptycznie nastawiona do tego pomysłu. pan palikot nie jest pierwszym który ma takie pomysły i jakoś do tej pory nikomu się nie udało tego przeforsować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awer 2010.11.04.16.00 w Katowicach pod Kuria Biskupią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 23:12 demonstrujemy przeciwko mieszaniu się biskupów do polityki, szczególnie przeciw grożeniu posłom, którzy nie tak zagłosują jak chcą biskipi kościoła katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awer Re: Kto dołączy do zwolenników posła Palikota? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 23:48 www.ruchpoparcia.co/node/799 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awer Biskupi precz od polityki i zastraszania posłów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 23:07 Do: "\"Ruch Popracia Śląsk Śląsk\"" <rpp.slask@gmail.com> Spotykamy się w czwartek 04.11.2010 o godzinie 15:45(najpoźniej) ul.Plebiscytowa 49 A na Placu pod Archikatedrą Chrystusa Króla w Katowicach. 15:45-16:00- sprawy organizacyjne,rozdanie transparentów,banerów,baloników itp.... 16:00- rozpoczęcie manifestacji Odpowiedz Link Zgłoś