Dodaj do ulubionych

Kompromitacja posła Sekuły

18.09.10, 20:42
W Super Expresie kompromitacja posła Sekuły i niestety też Platformy Obywatelskiej, na któą od lat głosuję. Dziś przeczytałem:
Ten facet powinien zrezygnować z polityki. Za co by się nie wziął, to się ośmiesza. Mirosław Sekuła (55 l.), poseł PO, najpierw wkurzył miliony Polaków, pisząc raport z prac komisji śledczej, w którym udowodnił, że nie było żadnej afery hazardowej. Teraz rozwścieczył mieszkańców Zabrza - miasta, którego chce zostać prezydentem. Żeby się wypromować, rozesłał im... nazistowskie pocztówki!

Więcej
www.se.pl/wydarzenia/kraj/miroslaw-sekula-promuje-nazizm_153826.html
Obserwuj wątek
    • Gość: OdRanaWtVZ Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 07:50
      Ja kolekcjonuje pocztówki i bardzo mi się spodobała. Jednak kiedy zobaczyłem, kto ją wysłał od razu wyrzuciłem! W końcu praca na za 2 tys. na kolejne lata ważniejsza niż hobby i własne nic...no nic lece bo w końcu dni otwarte, a jeszcze dyrektor zobaczy, że się obijam...
    • Gość: simka Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.stk.vectranet.pl 19.09.10, 07:57
      Jeśli o pośle Sekule niepochlebnie wyrażają się takie media, jak Rzepa, czy Super Ekspres, to znaczy, że podmiot krytyki stoi po właściwej stronie.
      Wyjaśnienia posła masz w poście niżej, poczytaj sobie.
      • Gość: asam Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.09.10, 22:47
        Z Sekuły niestety śmieją się w całym kraju...
        • Gość: simka Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.stk.vectranet.pl 20.09.10, 23:03
          A to ciekawe! Znasz "cały kraj"? Takich znajomości nie ma nawet Mańka :)
    • Gość: Bo Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: 94.254.246.* 19.09.10, 20:25
      Niech sobie sam na siebie głosuje
      • piaf-onli Re: Kompromitacja posła Sekuły 21.09.10, 01:26
        Jak sam na siebie zaglosuje,to tez bedzie m ial glos. Jak ma rodzine, to tez na iego zaglosuje i tych glosow troche bedzie. Ja na niego nie glosuje.
    • Gość: pati Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 21.09.10, 23:35
      Straszne... ten poseł to jest jakiś wariat! Za co on tak lubi tego Hitlera?
      • Gość: simka Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.stk.vectranet.pl 21.09.10, 23:53
        Chyba ktoś mu doniósł, że Piękna chce zawalczyć o Ślązaków, którzy czują się Niemcami. Problem w tym, że ci już dawno wyjechali...
        • Gość: 123 Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: 77.252.87.* 22.09.10, 20:30
          Simka . jak że gorol to s.. wyjeżdżaj stąd. Prawdziwi ślązacy jeszcze tu mieszkają
    • Gość: ja Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 23:18
      podobno ten Sekuła to taki burak,prawda to???
      • Gość: helena Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: 188.33.223.* 26.09.10, 22:54
        Tylko wstrząs może uratować naszą partie. POra na młodych
        • Gość: pati Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 27.09.10, 21:08
          W Niemczech po takiej aferze z nazizmem, to żaden normalny gość nie miałby innego wyjścia, tylko zniknąć. Taka byłaby presja. W Polsce nas to nie obchodzi w zasadzie
          • Gość: organy Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: 94.254.149.* 28.09.10, 21:51
            Zniknąć z powodu pocztówek? Zajmijmy się realnymi afarami jak np. stadionowe wyrzucanie pieniędzy podatników.
          • hanys-bis Re: Kompromitacja posła Sekuły 29.09.10, 18:43
            W Niemczech za takie kłamstwa nacjonalistyczne w prasie, dziennikarze poszliby do więzienia, bo szerzenie nacjonalizmu jest karane. U nas niestety nie, dziennikarz może każdego nieprawdziwie szkalować a łatwowierni cztelnicy tych tabloidów skomentuję jego kłamstwa. Opamiętaj się i nie daj prowokować, sprawdź jak było naprawdę.
      • chiromancja Re: Kompromitacja posła Sekuły 27.09.10, 23:02
        Gość portalu: ja napisał(a):

> podobno ten Sekuła to taki burak,prawda to???

Ja powiedziałbym nawet , że to burak do kwadratu.
        • Gość: wowa Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: 89.108.203.* 28.09.10, 21:36
          My młodzi jesteśmy potrzebni tylko do roznoszenia ulotek :(
          • kielonek-online Re: Kompromitacja posła Sekuły 28.09.10, 21:40
            A starzy muszą je potem wynosić do kontenerów na śmieci.
    • Gość: gośc Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.10, 17:51
      obojetnie co napiszemy lub co zrobimy on i tak będzie startować w wyborach.....niestety.
    • hanys-bis Re: Kompromitacja posła Sekuły 29.09.10, 18:34
      Dostołeś tako pocztówka do skrzynki, abo znosz kogoś co dostoł? Bo jo niy i niy znom żodnego coby dostoł - bo to niyprowda. Niy wiesz, że gazety cyganiom? Po co te cygaństwa powtorzosz. Poczytej se co napisoł Sekuła w Rzepie na te cygaństwa.
      Som takie gupie ludzie, co kożdego Ślonzoka za Niemca majom - paskudne nacjonalisty, niy bydź taki.
      • marekpiec.zabrze Re: Kompromitacja posła Sekuły 03.10.10, 23:33
        Straszne jest to, że takie miernoty jak palikot czy sekuła są w Sejmie RP i śmieją się z Polaków urządzając błazenadę!
        • marekpiec.zabrze Re: Kompromitacja posła Sekuły 03.10.10, 23:34
          Bo za czyje Sekuła wysyłał te pocztówki z NSDAP? Za własną pensję?! Nie na koszt podatników to robił!!! I to jest obrzydliwe
          • Gość: Zyga Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 07:26
            Nasz p. poseł, zaraz na początku kadencji pilnie współpracował z posłem Palikotem w komisji "przyjazne państwo". Razem urządzali przedstawienia dla maluczkich (przed kamerami).
            Palikot przewodniczący, a Sekuła wice... później na odwrót, jak Putin z Miedwiediewem :)
            A sama przyjazna komisja okazała się niewarta nawet funta kłaków.
            Tak nasi przedstawiciele robią nas w konia!
            Nasz p. poseł zaprosił też wtedy p. Palikota do Zabrza. W auli Politechniki produkowali się obaj, Palikot rozdawał swoją książkę. Pytania mu wtedy zadawane i zgłaszane problemy pozostały bez odpowiedzi do dziś - niestety...
            Oj, zaprzedał ten nasz poseł duszę diabłu, zaprzedał !
            • Gość: ep_1 Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.10, 07:36
              mowisz, że diabłu się zaprzedał? W takich z nim (diabłam) jesteś dobrych kontaktach?
              • Gość: Bo Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: 188.33.141.* 04.10.10, 10:26
                Kto widział pierwsze przed wyborcze ogniska ? Czy już zamawiali piwa z wyciągniętą ręką?
                • Gość: polo Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: 89.108.244.* 08.10.10, 18:22
                  Po tej komisji hazardowej juz mu nic nie zaszkodzi.
                  • z_rokitnicy Re: Kompromitacja posła Sekuły 13.10.10, 22:38
                    Na razie kompromituje pan poseł Sekuła całe Zabrze. Wczoraj wieczorem wTVN na cały kraj w Szkle Kontaktowym śmiali się z jego SEKUŁEK, że alkoholem chce robić wódę z mózgu ludziom! Znowu żenada w wykonaniu pana posła!!!! A Zabrze traci w oczach całej Polski!
                    • macie-jow Re: Kompromitacja posła Sekuły 19.10.10, 20:24
                      Ile jeszcze zostało do tych wyborów? Bo co się telewizor włączy, to przez posła Sekułę śmieją się z Zabrza. Najpierw to NSDAP, potem sprawa z alkoholem w Szkle Kontaktowym. I te ulotki, które dostałem do domu z hasłem o specjaliście od niewygodnych spraw - jeśli ktoś już zapomniał jak się z niego cała Polska śmiała w komisji hazardowej, to on sam to przypomina. Ale jajka......
                      • gazet.a.48 Re: reklama posła Sekuły 19.10.10, 21:04
                        podoba mi się to co wypisujecie o Sekule. Nieważne czy dobrze czy źle. Ważne żeby mówic
                        To znaczy że jest popularny i o to w wyborach chodzi!
                        • marekpiec.zabrze Re: reklama posła Sekuły 24.10.10, 21:07
                          Szkoda, że zależy wam na takiej popularności kandydatów. Bo jak ktoś rozsyłał kartki z NSDAP jak poseł Sekuła, to dążenie do popularności takim kosztem jest chore. I Zabrza faktycznie na tym traci...
                          • Gość: jo Re: reklama posła Sekuły IP: 188.33.140.* 02.11.10, 20:03
                            dobrze marek prawi
                          • Gość: jo Re: reklama posła Sekuły IP: 188.33.140.* 02.11.10, 20:12
                            racja Marku
                            • marekpiec.zabrze Kompromitacja posła Sekuły 02.11.10, 22:43
                              Bojówkarze posła Sekuły za chwilę mnie wyśmieją, ale naprawdę warto rozmawiać, a nie tylko się opluwać!
                              • Gość: z.Essen Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: 46.113.47.* 03.11.10, 10:42
                                Tak, porozmawiajmy. Pani Szulik bierze udział w spotkaniach Zabrzan w Essen...
                                Poczytajcie, to ma związek z Hindenburgiem!:
                                www.zabrze.aplus.pl/zabrze_patronat_zabrza_polski.htm
                                • mieszkam_w_zabrzu Re: Kompromitacja posła Sekuły 05.11.10, 16:53
                                  Od tego wątku chyba zaczęła się krucjata pana Marka Pieca?
                                  • marekpiec.zabrze Re: Kompromitacja posła Sekuły 06.11.10, 14:50
                                    Nie pamiętam czy konkretnie od tego wątku. Ale na pewno bojówkarze zaatakowali właśnie po zadaniu pytania o zasadność wysyłania przez Sekułę kartek z NSDAP!
                                    • Gość: elf Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.stk.vectranet.pl 06.11.10, 16:20
                                      Mareczku, Ty nie zszedles do podziemia ?
                                      • marekpiec.zabrze Kompromitacja posła Sekuły 06.11.10, 21:40
                                        Moje dziennikarstwo obywatelskie dotyczyło wielu tematów społecznych, obyczajowych, gospodarczych. Nigdy pisząc na forum nie koncentrowałem się na polityce, ale... teraz trzeba bronić wolności słowa!
                                        Z otwartą przyłbicą. Na przekór bojówkarzom gloryfikującym posła Sekułę! Trzeba bronić to o co walczyliśmy 20 lat temu! Trzeba bronić DEMOKRACJI
                                        • Gość: mis Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.10, 19:57
                                          marekpiec - otwarta przyłbica. Ciekawe.
    • Gość: demolka Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.stk.vectranet.pl 07.11.10, 19:31
      nie chcę takiego prezydenta
      • Gość: is Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.centertel.pl 07.11.10, 20:05
        a ja wole od mms pana ms
        • marekpiec.zabrze Re: Kompromitacja posła Sekuły 08.11.10, 21:57
          Dlatego trzeba bronić demokracji przed bojówkrzami!
          • Gość: Lisek Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: 46.112.189.* 09.11.10, 00:42
            Nie zaglądam tu często, ale jak przeanalizuję historię naszego miasta przez ostatnie 20 lat to jeszcze nikt dla Zabrza tyle nie zrobił co p. Mańka. Widzę jedynie, że strasznie lubi być "obskakiwana" przez różnych "ratlerków", ale nikt inny nie ma nic do zaoferowania, a już szczytem jest AGRESJA PO i p. Sekułę bo innych "konkretów" nie ma !!!!
            Jego konkrety nie są konkretne. Nigdzie nie wspomina, jak i co chce zrobić, aby osiągnąć "te konkrety".
            1. Drogi - co przez to rozumie?? Jedyna stara inwestycja to przedłużenie Korfantego z Rokitnicą i pomysł p. Mańki Nowopaderewskiego, która notabene już w części działa.
            2. Budownictwo mieszkaniowe - czyżby miasto budowało nowe domy?? Za co?? Skoro sam twierdzi, że miasta na budowanie nie stać!! Udostępnienie gruntów?? Są już udostępnione, a domy już się budują (m.in. Sobieskiego)
            3. Nowe miejsca pracy - gdzie?? chyba, że w Urzędzie Miejskim za nasze pieniądze!!
            4. Służba zdrowia - za p. Mańki i tego składu RM rozbudowuje się jedyny miejski szpital. Co p. Sekuła ma na myśli "służba zdrowia" - może całkowita prywatyzacja?? No to już planuję sobie trasy do Bytomia i R. Śl aby się leczyć, bo na prywatną wizytę mnie nie stać!!!!
            5. Czyste miasto - w tym zakresie jest zawsze coś do zrobienia i za tę kadencję, poprzednie i każdą następną - jakiś konkret??
            6. Bezpieczne miasto - i tutaj nie ma żadnych konkretów, a w ostatnim czasie najwięcej wydano z miasta na poprawę bezpieczeństwa i niestety, tutaj zawsze da się coś poprawić, ale przepisy muszą przyjść z "Warszawki" i miasto i tak nic więcej nie może robić niż do tej pory - a "Warszawka" coś robi w tym kierunku??
            7. Wspieranie przedsiębiorczości - ja nie zauważam tutaj konkretu, ale w tym zakresie można dużo zrobić.
            8. Kryty basen - to nie taka prosta sprawa, a skoro słowa p. Sekuły cyt:" Nie stać nas na stadion", no to ja pytam - czy stać nas basen?? który nie mało kosztuje??
            9. Nowy stadion - tutaj niestety p. Sekuła sam sobie przeczy i chyba zależy od zadającego pytanie taką stawia odpowiedź. Żenada
            10. Strefa ekonomiczna - przecież jest w Zabrzu taka strefa, więc co?? Będzie powiększał?? Likwidował?? Jakiś konkret proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niestety, wywieszając baner w centrum Zabrza, stanowczo widać, kto kieruje się agresją w polityce i tylko nie widomi tego nie widzą, ale niestety słyszą, a głusi mogą tego nie słyszeć, ale to wyraźnie widzą - więc kto może być zwolennikiem p. Sekuły??

Już nie mówię o drobiazgach jak śmieszność i skandal w komisji hazardowej, gdzie przed zakończeniem wykonania wszystkich czynności był już Raport gotowy - to tak jak by sąd wydał wyrok nie zamykając przewodu sądowego.

A ostatnia sesja RM to już zupełna farsa, gdzie przygotowane wypowiedzi na wypadek przegłosowania uchwały myli się, którą kartkę ma przeczytać - proszę, czy taki człowiek ma zarządzać Zabrzem??

Nie piszę po to, aby popierać tego kandydata lub innego, ale jak widzę plakaty kandydata z PO i jego konkrety to mi się "nóż w kieszeni otwiera".

Apeluje do wyborców o rozsądek - a na wybory trzeba iść!! !! !!

A, i jeszcze jedno - Czy Adam M. był w "Skutecznych", czy Adam K. odpowiada za czyny z okresu piastowania urzędu w magistracie??
            Na obydwa pytania jest odpowiedź -=NIE=- !!!!!
            Więc nie rozumiem argumentów p. Sekóły
            • Gość: aj Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.10, 06:14
              Lisek - nie dziwi mnie, że nie rozumiesz. Jeżeli konkrety są agresją to karm się dalej obietnicami. Za Twoim przykładem przekleję ten wpis w innych wątkach.
              • marekpiec.zabrze Re: Kompromitacja posła Sekuły 09.11.10, 20:28
                I proszę jaką mój obywatelski i dziennikarski sprzeciw wywołał reakcję. Wreszcie pojawiła się dyskusja, a nie tylko opluwanie
                • marcin_mikulczyce Re: Kompromitacja posła Sekuły 11.11.10, 19:55
                  Bardzo dobrze. Po to jest forum!
                  • marekpiec.zabrze Re: Kompromitacja posła Sekuły 12.11.10, 20:24
                    Cały czas nawołuję do kultury wypowiedzi!
                    • Gość: zabrzanin Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.10, 15:34
                      POparcie dla akcji red. Marka Pieca!!!
                      • Gość: re Kultura IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.10, 16:38
                        Tylko proszę nie ucz się kultury od markapieca
                        • marekpiec.zabrze Kompromitacja posła Sekuły 13.11.10, 21:58
                          Dlaczego nie ode mnie?
    • Gość: niks Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.stk.vectranet.pl 13.11.10, 23:35
      wstyd
      • Gość: pati z Gliwic Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 14.11.10, 20:03
        Nie interesuje mnie polityka. Sympatyzuję z PO, bo nie ma innej liczącej się siły politycznej w Polsce, która ma dobry i mądry program, ale pan poseł S. z tymi pocztówkami "od" Adolfa H. to faktycznie kompromitacja pana posła.
        • Gość: steinbach Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.11.10, 23:39
          Sekułka się skompromitowała Adolfkiem
          • marekpiec.zabrze Re: Kompromitacja posła Sekuły 15.11.10, 20:04
            Niezależnie od kolokwialnej formy tej wypowiedzi - to prawda. Poseł się skompromitował kartkami z NSDAP!
            • mieszkam_w_zabrzu Re: Kompromitacja posła Sekuły 19.11.10, 20:54
              To już nawet weszło do języka potocznego: "sekułki z NSDAP"
    • Gość: Karol Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 19.11.10, 21:01
      Sekuła to najmilszy i najuczciwszy człowiek, jakiego miałem okazję poznać. Jak tak czytam te oszczerstwa to mi się nóż w kieszeni otwiera. Tak oczerniać takiego porządnego człowieka. Wszystko to do was wróci w podwójnej sile. Nie wiem jak śpicie po nocach. Jesteście po prostu złymi ludźmi.
      • macie-jow Re: Kompromitacja posła Sekuły 24.11.10, 18:21
        Ciekawe kto wystawił posłowi taką laurkę? I dlaczego akurat mieszkanka Rudy Śląskiej?
        • Gość: pati z Gliwic Re: Kompromitacja posła Sekuły IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 04.12.10, 20:51
          Skąd wiesz, że to kobieta pisała?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka