Dodaj do ulubionych

I have a dream

24.09.10, 18:25
To już jeden z ostatnich tak pięknych i słonecznych dni w tym roku. Postanowiłem wykorzystać ten dar niebios i popracować w ogródku. Pół dnia obcinałem żywopłot. Usztachałem się jak diabli i po ciężkiej pracy zrobiłem sobie kawę, wziąłem gazetę i duży wafelek XXL Prince Polo. Miałem zamiar łyknąć jeszcze trochę promieni jesiennego słońca, ale mi się ze zmęczenia przysnęło. I miałem sen, piękny sen. Przyśnił mi się SKUTECZNY Program Wyborczy dla Zabrza z 2006 roku. Jechałem pięknymi nowo oddanymi arteriami naszego miasta. Ulicami Biskupice-Zaborze, Nowo-Paderewskiego, Nowo-Piłsudskego i dojechałem na imprezę z okazji 75-lecia Muzeum Miejskiego w przepięknej nowej siedzibie, która była częścią wspaniałego Centrum Kultury im JPII. Po udanym otwarciu poszedłem się wykąpać w jednym z pięciu nowo otwartych basenów, a na koniec dnia wybrałem się z kumplami na Wielkie Derby na nowo oddanym wspaniałym Szulik-Allianz Arena. Ponieważ miasto było czyste i bezpieczne, to nikt mi nie dał po pysku, tylko wieczorem spokojnie wróciłem do swojego apartamentu w Nowym Mieście, gdzie z kolegami obaliliśmy parę szklaneczek mohito i wypalili parę cygar.
Nagle coś podświadomie wzbudziło mój niepokój. Jakiś podejrzany szelest. Niechętnie obudziłem się z mojego wspaniałego snu. Patrzę, a tu moja kotka Małgośka wpieprza moje Prince Polo i przymierza się już do mojej kawy. Pogoniłem łobuza. Wypiłem parę łyków zimnej już kawy i otwarłem gazetę. A tam redaktor Smolorz pisze jak to nasi prezydenci czkają, hepią i puszczają wiatry w naszej obecności, oczywiście nie teraz, tylko po wyborach, jak mają już nas w dupie. Ale póki co możemy liczyć na nowe wspaniałe obietnice, bo jesteśmy przecież przed elekcją. Kurde zżarła całe Prince Polo. Te Małgośki są wredne.
Wszelkie podobieństwo do żywych osób było jak najbardziej zamierzone.
Wasza stara rama29.
Obserwuj wątek
    • kielonek-online Re: I have a dream 24.09.10, 19:47
      Takie miewasz sny?
      Biedny jesteś.
      • Gość: fan kielonka Re: I have a dream IP: *.stk.vectranet.pl 24.09.10, 20:14
        z takim wątkiem to chyba w Irlandii
        • Gość: M.L-King Re: I have a dream IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 21:12
          Ja też miałem piękny sen.
          • piaf-onli Re: I have a dream 24.09.10, 21:46
            Miales piekny lot. Ladowanie bylo twarde.Bywa.
    • Gość: fannie mae Re: I have a dream IP: *.stk.vectranet.pl 24.09.10, 21:44
      Ramuś, ale w basenie się nie kąpie. do basenu trzeba wejść już czystym . basen jest do pływania. jednak trzeba by chociaż jeden billboard z basenem zrobić w zabrzu w celach edukacyjnych ;)
      • rama29 Re: I have a dream 24.09.10, 23:08
        Pływa pływak, a ja już jestem w tym wieku, że lubię się potaplać. Nadmierny wysiłek męczy.
        Kiedyś lubiałem się ścigać. Teraz już mi przeszło. Robię to co lubię i nic nikomu nie muszę udowadniać. No chyba, że się wku...ę.
        • Gość: bajkopisarz Re: I have a dream IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 00:13
          Ta Mańka to powinna bajki pisać. Ma kobitka wyobraźnię.
          • Gość: tomek Re: I have a dream IP: *.stk.vectranet.pl 25.09.10, 10:27
            Ten wpis pana Mariana z PO, pokazuje, jak jej zabrzańscy działacze przesiąknięci są nienawiścią i głupotą. Żenujące. Można spierać się o program, styl uprawiania polityki, ale mieć halucynacje, że pani prezydent zjada ciasteczko i wypija kawę... Moim zdaniem tu nawet psychiatra nie pomoże. Smutne jest to, że jak tacy ludzie wejdą do Rady Miejskiej, to zamiast pracy będą tylko kłótnie.
    • Gość: ble ble Re: I have a dream IP: *.stk.vectranet.pl 25.09.10, 18:54
      Miales dzisiaj ciekawe sny? Jezeli miales,to opowiedz.Poczytamy, pogadamy
      • Gość: z Re: I have a dream IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 21:59
        Z tego co wiem, to Mańka nie je ciastek, bo się odchudza przed kampanią.
        • Gość: gdzie tam Re: I have a dream IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.10, 22:49
          Gdzie tam, wsuwa, aż jej się uszy trzęsą.
          • Gość: kos przylecial Re: I have a dream IP: *.stk.vectranet.pl 26.09.10, 23:11
            A to zarlok.
            • Gość: banner Re: I have a dream IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 17:06
              Śniło mi się też, że w Zabrzu jest wolność słowa i myśli i że wybory będą demokratyczne. A potem się obudziłem i zobaczyłem kogo skutecznie wylosowano do komisji wyborczych.
              • onyks-online Re: I have a dream 11.11.10, 17:10
                Smutne przebudzenie.
                • Gość: zabrzanin Re: I have a dream IP: 46.112.3.* 11.11.10, 21:21
                  Do Zabrza powinno się wysłać specjalnych obserwatorów. Już nie raz widać było, że obecna władza w naszym mieście z demokracją ma niewiele wspólnego.
                  • Gość: w Re: I have a dream IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 22:09
                    W komisjach całe klany Szulików, Lewandowskich i Czocharów.
                    • Gość: miał rację Re: I have a dream IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 09:55
                      Smolorz miał rację. Teraz to mają nas w dupie.
                      • net.kielonek Re: I have a dream 09.01.11, 12:21
                        I jak się czujesz w tym miejscu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka