gotti7 17.07.11, 17:07 kiedyś były stare lodziarnie i lody były bardzo dobre teraz większosc ludzi jezdzi do mc donaldsa a tam lody to sama woda ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: b.r.i. Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? IP: *.stk.vectranet.pl 17.07.11, 17:38 Kiedyś były świetne lody casatte w lodziarni na 3-go Maja. Ta lodziarnia i te lody, to już tylko wspomnienie wspaniałego smaku prawdziwych lodow, robionych z naturalnych składników. Lody które mozna kiupić w róznych miejscach na terenie miasta, to sama chemia. Jak się wie w jaki sposób i czym są barwione, odechciewa się tego czegoś jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.11, 19:50 A jak tam jakość tej lodziarni na kończycach ? Ja pamiętam jak chodziłam na lody z babcią (to było dawnoo...dawno temu) i były fntastyczne włoskie a teraz sama woda ...czasami wolę kupić lody w grycanie i zapłacić więcej jak się rozczarować na wodzie z cukrem w pseudo lodziarniach. Czekam na info jakie Wy znacie jeszcze dobre miejsca dla lodożerców :) Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? 17.07.11, 23:08 merry a gdzie w zabrzu jest lodziarnia grycan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? IP: *.za.digi.pl 18.07.11, 09:06 Lody Casatte można nadal kupić np. w sklepie na Hermisza. Najlepsze lody są w Kończycach przy głównej drodze, ponoć robione jeszcze tradycyjną domową metodą z żółtek. Mają poniekąd ten oryginalny i zachowany z dzieciństwa smak. Polecam, czasami bywają długie kolejki, ale nie ukrywam, że warto. Grycan jest w Platanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 10:15 Grycan już chyba od roku jest w platanie w części restauracyjnej(niedawno naprzeciwko stał mlekomat) czyli przy wejściu z obrotowymi drzwiami. A sprawdzone na własnym podniebieniu te lody w kończycach? Bo wiem,że kiedyś były dobre i tak jak piszesz,że robione tradycyjnie ale coś doszły mnie słuchy,że pogorszyły się ?! Jak je oceniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa W Konczycach to kit i kamienie a nie lody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 10:27 Kiedys mieli dobre a teraz to nie da sie jesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? IP: *.unknown.vectranet.pl 18.07.11, 10:39 Dokładnie! jak ktoś lubi kryształki lodu, to te z kończyc będą mu smakować. Mnie nie smakują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 10:42 No właśnie tak słyszałam o tej lodziarni... więc zostaje tylko grycan w Platanie? Czy macie jakieś inne propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawłów Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 15:31 polecam lody na bielszowicach Odpowiedz Link Zgłoś
kipen1 Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? 18.07.11, 16:22 Nie wiem gdzie są dobre lody w Zabrzu ale takich jakie były kiedyś to już chyba nigdzie nie ma. Grycan podobno ma dobre. Nie próbowałem ale chyba się skuszę. Co do lodów z Kończyc, podobno robionych "tradycyjnie" to ta tradycja się gdzieś zatraciła albo właściciele zaczęli patrzeć na kasę zamiast na jakość. Ostatnio jak byłem na wycieczce rowerowej z dzieciakami to nawet im nie smakowały. Stania na pół godz. w kolejce i widok zawiedzionych ludzi smakiem i jakością.To już nie jest tradycja tylko trzepanie kasy na opinii wyrabianej latami. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 16:54 A gdzie dokładnie w Bielszowicach? Ja polecam Grycana zwłaszcza serię orzechowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 21:13 Też polecam lody Grycana w platanie po prawej stronie gdy wchodzisz od pl. Teatralnego. Jest też bardzo dobra kawa. Szkoda, że jest mało kameralnie. Zastanawiam się tylko po co przy kasie stoi to małe metalowe wiaderko. Nie miałam odwagi spytać. Na napiwki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? IP: *.unknown.vectranet.pl 18.07.11, 22:24 a ja nie polecam grycana- zwłaszcza owocowych (np ananasowych) grudy lodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Merry101 Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.11, 07:45 Ale ananasowe to sorbetowe są chyba ,nie? No to sorbety są na bazie wody i lodu,może nie z kryształów lodu ale zawsze to woda. ja polecam te wszelkie orzechowe odmiany i owocowe typu truskawka,jagoda,leśne owoce,czekolada i śmietana :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawłów Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.11, 21:18 jedziesz ul. kokota pod górkę za skrzyżowaniem z ul.szkolną po prawej będzie willa ze schodkami naprzeciw zakładu pogrzebowego Odpowiedz Link Zgłoś
amadeo214 Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? 18.07.11, 21:34 Lokalizacja super ! Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? 18.07.11, 22:20 pawłów a w jakie dni i w jakich godzinach jest otwarta ta lodziarnia skoro polecasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też kierowca Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? IP: *.stk.vectranet.pl 18.07.11, 23:21 Jadłem dziś te z Kończyc. Są mocno zmrożone, co akurat lubię, ale w smaku żadna rewelacja, po prostu w miarę dobre. Jednak smaku żółtek nie czułem. Kto nie jadł lodów w Nowym Targu, ten niech spróbuje, a potem szuka tego smaku u nas - nie ma porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: czy w zabrzu są dobre lody -gdzie ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.07.15, 08:46 Pawlow po opisie umiejscowienia to ta lodziarnia kiedys nazywala sie chyba "pod Beczka" ale u Wieczorka na glownej ulicy w Bielszowicach ( tam pod gorka) rowniez byly dobre , oraz niczego sobie troche dalej na przystanku autobusowym naprzeciw kopalni. Chociaz w Konczycach mielismy lodziarnie pod nosem zawsze cala ekipa jechalismy do Bielszowic w Konczycych sama woda nawet lata wczesniej jak zyl jeszcze stary wlasciciel. Polecam Bielszowice!!!!! wzsystkie trzy lodziarnie w ktorych bylem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Lodziarnia Kończyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.15, 17:27 Kiedyś lody "U Janka" były bardzo smaczne, niestety obecnie sama zamrożona woda, niektóre "smaki" są zupełnie bez smaku. Byłam dwa razy w tym roku (2015) w odstępie miesięcznym i dwa razy się zawiodłam. Nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodowa Re: Lodziarnia Kończyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.15, 21:16 w kiedyś byli dobre lody w hortexie taka duza galka :) Odpowiedz Link Zgłoś