Gość: polo IP: *.debacom.pl 05.07.04, 14:53 Co myslicie o uslugach firmy DEBACOM, nie wiem jak Wy, ale ja widze, ze dosc czesto maja awarie, a swoich klientow traktuja "z buta"??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polo Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 06.07.04, 00:47 AAA., moze ktoś z Was zna jakiegos alternatywnego dostawce na terenie Mikulczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: DEBACOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:21 Problem w tym, że nie ma alternatywnych dostawców, dlatego firmy robią sobie jaja. U mnie Debacom nie ma awarii zbyt często, ale też mam zastrzeżenia co do traktowania klientów. A na początku byli przemili...Widocznie poczuli się pewnie na rynku i sobie bimbają na klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
busstop Re: DEBACOM 06.07.04, 12:51 sam jestem abonentem debacom poprzez łacze radiowe na IV LO w Rokitnicy. siec działa nienajgorzej choć zdarzają sie przerwy w jej pracy (coraz czesciej) ale mam nadzieje ze jest to sytuacje przejściowa. za to w porówaniu do Tolka czy kilku gliwickich sieci (w Gliwicach pracuję i w większości moimi współpracownikami sa gliwiczanie) to Debacom wypada wyśmienicie. za to w porówaniu do sieci zakładowej w zasadzie niezawodnej i duzo szybszej siec Debacom'u wypada już nacznie gorzej. wiec chyba nie jest tak źle. standard i szybkość jak na osiedlowe sieci całkiem wystarczająca. siec jest prawie połowe szybsza od najtanszej neostrady. opłaty porównywalne. kabli przez ogródek nie mam poprzewieszanych jak np. jest to w sieci Tolka czy ClubNetu (u siebie mam właśnie tych dostawców, łacznie z Tepsą). wydaje się być optymalnym roziązaniem i w zasadzie nie moge specjalnie narzekac Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ukryci Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 06.07.04, 18:28 Na poczatku bylo super mozna tak powiedziec a teraz traktowanie klijeta macie racje poprostu z buta a pasma obciete do 16 kilo w dzien w nocy szalenstwo majki skowron az 24 kilo :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unauthorized Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 06.07.04, 19:28 Zgadzam się z wiekszością z Was.Deba zeszła już poniżej normy(żeby nie powiedzieć dosadniej)Ostatnio jeszcze dołozyli "małe zmiany" w umowie no i troszeczke dżwignęli cene(tłumacząc że to nie od nich uzależnione) A najlepsze jest jak człowiek "haruje" cały tydzień żeby sobie na weekend poszpilac z kumplami przez neta albo co innego posprawdzać a tu NIC: sobota zwis totalny, niedziela toże.Nie powiem że było tak zawsze bo i owszem - kiedyś dało sie jakoś "poszaleć" w necie ale teraz to już naprawde czas sie zastanowić nad zmianą operatora.Mam nadzieje że w niedługim czasie stanieje troszke Neostrada to sie przerzuce i już nie będę miał problemów z dostepem do netu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrX Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 06.07.04, 20:03 Również poparcie co do poprzedników, jestem jednym z pierwszych klientów firmy DEBACOM w Rokitnicy, wtedy było pięknie super transfery. Od ostatniego czasu częste przerwy, transfer spadł na łed na szyje i jeszcze podwyżki, które są niby spowodowane podatkiem. No dobra to dlaczego inne formy jakoś niepodwyższaja swoich ceen, a wręcz przeciwnie jeszcze je obniżają. W pierwszej umowie mialem transfer do 2 mb/s teraz juz na umowie jest 500kb/s, jak znajdzie sie jakas pożadna konkurencja (juz niedlugo :-) ), to bez wahania zmieniam uslugodawce, jesli DEBACOM niezmieni swojego podejscia do klienta. Najlepiej puscic bajke zeby nalapać klientów, a puzniej tylko dobrze ich olewać i mówic że w przyszlym miesiącu się za to wezmą, bo jest ich tak duzo, ze pojedyncze sztuki i tak nie maja wiekszego znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziomal Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 06.07.04, 21:33 Masz racje też jestem z rokietnicy i tez bylem prawie z pierwszej dziesiatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 06.07.04, 21:55 Traktuja nas normalnie tak jak inne firmy typu Tolek czy Club net kiedys czesto pojawialy sie awarie teraz przez jakies 2 mies. ich nie ma ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RamboBambo Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 06.07.04, 22:43 Hmmm...kazdy ma racje ale jednak zaczynam coraz mniej sie cieszyc z tego neta.Jak na mnie to wydatek 55 zlotych to juz jest troche niciekawie bo niestety obrywa mi sie z kieszonkowego:/...wracajac do tematu do uwarzam ze jest coraz gorzej,chocby glupie stronki sie otwieraja czasem niezle dlugo a tak nie bylo,o graniu juz nie mowie bo pingi skacza jak szalone.Ogolnie mowiac jestem bardzo zawiedziony na DebaCom !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 06.07.04, 23:29 a czy moze ktos wie, dlaczego przykrecaja p2p?? Nie wolno im tego robic,a zaslanianie sie prawm tez nic nie da bo, po pirewsze mozna sciagac nie tylko pilki ktore sa chronione prawem autoeski, a po drugie- kyp im mowi co sciagam, chodza po naszych kompach?/ czy to jest zgodne z prawem?/? A po trzecie odpowiedzialnosc ponosi uzytkownik a nie dostawca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Dyakowski Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 07.07.04, 10:15 Witam serdecznie naszych klientów! Jest kilka spraw, które musze wyjaśnić. Prawdą jest, że ostatnimi czasy parametry naszego łącza się pogorszyły, nie jest prawdą natomiast iż "olewamy" naszych klientów zbywając ich i nie reagujac na ich krytykę. Fakty są natomiast troszkę inne niż się wydaje większości użytkownikom. Każdego dnia modyfikujemy naszą sieć aby awarii było coraz mniej, a transfery i "pingi" były na przyzwoitym poziomie. Nie jest to natomiast ani łatwe, ani tanie. W tym miesiącu powinno nastąpić duże polepszenie "sygnału" w związku z planowaną wymianą sieci szkieletowej o dużo wyższych parametrach, proszę więc o wyrozumiałość i odrobinę cierpliwości. Prawdopodobnie od września zaproponujemy nowe taryfy, lepiej dostosowane do wymogów naszych klientów (np. łącze o podwyższonej przepustowości specjalnie dla downloaderów) Proszę o konstruktywną krytykę (najlepiej otwartą, nieanonimową) działalności Debacomu, pomoże nam to w lepszym zrozumieniu Waszych potrzeb i dostosowanie się do nich. z poważaniem Michał Dyakowski prezes Debacom sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Debacom -Admin Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 07.07.04, 12:45 Witam. Parametry lacza, coz ostatnio jest nieciekawie, a to dlatego ze zrobil sie straszny tlok w zwiazku z pojawieniam sie ogromnej ilosci nielegalnych lacz radiowych. Awarie: - wiekszosc to rozne spy-ware i ad-ware w komputerach klienckich (zapychaja pasmo klienta) - mieszanie we wlasnych ustawieniach lacza radiowego np. sztuczne wymuszanie wiekszych predkosci, co skutkuje jedynie utrata stabilnosci sieci. - nagminne kradzieze bezpiecznikow na klatkach schodowych. (gdzie sie da dajemy wlasne) - odpalone w tle P2P, ktore skutecznie uniemozliwia granie/serfowanie, problemem sa glownie tysiace zapytan o pliki jakie generuja te programy. - wirusy, ostatnio czesto dzwoni obrazony klient ze nie ma netu, a po sprawdzeniu okazuje sie ze ma sasera/blastera czy wirusa wysylajacego nonstop tysiace maili spamerskiech. - awarie zasilania w budynkach. (Pogotowie energetyczne chyba jezdzi na wezwania rowerem z Poznania) - niestety kradzieze, zarowno anten jak i samych pzrewodow - w mikulczycach nagminne dewastacje :( - no i zaklucenia na radioliniach, no ale to miejmy nadzieje definitywnie skonczy sie na przelomie lipca i sierpnia. z powazaniem jr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: DEBACOM IP: *.ceti.pl 07.07.04, 18:09 Wow, musze powiedzec ze jestem w szoku. Bardo dziekuje Panu Prezesowi za wyjasnienia, mysle ze ten fakt na pewno swiadczy o pozimoie firmy i trosce o klienta. Nie chce zeby wygladalo to jak podchlebianie sie, ale mysle ze wlasnie takie skutki powinno przynosic forum pozdrawiam polo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwer Re: DEBACOM IP: *.zabrze.net.pl 07.07.04, 19:36 "dobre" wskazowki prezesa moga sprzyjac jeszcze wiekszej destrukcji,a tlumaczenie moze obchodzic " umarlego ".Z tlumaczenia ma bardzo dobry,gorzej z kasa za "usluge" swiadczona ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MCK Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 07.07.04, 19:50 Dla tych wszystkich co mówią, że Debacom spada na psy: Fakt jest taki, że na początku było o wiele mniej użytkowników, dlatego mieliśmy większe transfery. Sieć sie rozrasta, co za tym idzie zdarzają się sytuacje kiedy to ruchy na łączach drastycznie wzrastają. Prawdą też jest to, że Debacom systematycznie inwestuje w nowe sprzęty aby ich sieć działała coraz lepiej. Ponadto dbają o nas, blokując wszelkiego rodzaju spyware, próbujące się zainstalowac różne dziwne programiki także są blokowane. Jedyne co mi nie przypada do gustu to umowa, która tak w świetle prawa, nam użytkownikom, nic nie daje. Z zapisów wynikających z umowy użytkownik nie ma prawa praktycznie do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi DEBACOM-NAVICOM IP: *.zabrze.net.pl 07.07.04, 20:03 A ja mam żal!! wielki:-( Ponad dwa lata temu obiecali tanio - przy okazji podłączenia SP nr.14 - obsługiwać ulice Szpitalną i Kowalczyka. Pozniej powiedzieli, ze musza nowy serwer (?), nowa antene itd... Wystawili cene i wybralismy NAVICOM z Gliwic i to byl blad!!!! I wlasnie to: rozbudzili (tania) nadzieje i zostawili, a my wpadlismy w guwno.Jestem pewny, ze DEBACOM byloby 100 razy lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubus Re: ile to jest ? IP: *.zabrze.net.pl 07.07.04, 20:08 100 X "guwno" = SMACZNEGO <I-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użytkowniczka Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 08.07.04, 01:45 Witam Prezesa całego bałaganu. Wyjaśnienia, które Państwo nam tu serwujecie są poniżej wszelkiej krytyki.Ukrywający się pod inicjałami "jr" Pan Radziszewski przechodzi sam siebie!Osoba niekompetenta i do tego z brakami w elementarnej wiedzy (ortografia się kłania)nie powinna zajmować takiego stanowiska. Pan Radziszewski sugerował w odpowiedzi na mojego maila, dotyczącego odblokowania programów p2p, iż jestem złodziejką.Czy Pan Radziszewski wie coś o public relation???To, że jestem kobietą, nie świadczy że nie wiem nic o necie.Nie pominę faktu instalacji- kabel prosto ze ściany, bez gnizdka (o którym mówi umowa. Ponadto, nikt nie wstawił się na umówione ze mną telefonicznie spotkanie- to też dowód na "dobre" traktowanie klienta. Panie Prezesie, proszę o interwencję i składam wyrazy współczucia- dobór kadry! Pozdrawiam zawiedziona użytkowniczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AR Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 08.07.04, 10:33 Witam pania Zawiedzioną.Pani M z ul.Grzybowskiej-nieprawdaż? Jeśli chodzi o Pana Radziszewskiego to po pierwsze,nie ukrywa się pod inicjałami JR ponieważ każdy nasz użytkownik doskonale wie a przynajmniej powinien wiedzieć jak nazywa się Administrator Sieci i nie widzę sensu by pod każdym postem podpisywał się pełnym imieniem i nazwiskiem. Po drugie,dlaczego Pani się nie przedstawiła skoro zarzuca Pani właśnie to Administratorowi???To się nazywa odwaga"anonimowe obrażanie innych po nazwisku."WOW!!!Jestem pełna podziwu. Po trzecie,proszę się nie wypowiadać na temat kompetencji Pana Radziszewskiego ponieważ nie sądzę by miała Pani jakiekolwiek pojęcie i wiedzę na ten temat.Proszę się pofatygować do siedziby naszej firmy a udowodnię Pani,że jest bardzo kompetentnym i odpowiednim człowiekiem na w/w stanowisku.I nie Pani o tym decydować skoro nie ma Pani na ten temat bladego pojęcia. Po czwarte,popieram całkowicie odpowiedz Pana Radziszewskiego na Pani maila.Kodeks Karny się kłania i radzę nadrobić braki w swej niewiedzy przed kolejnymi oszczerstwami. Po piąte,bardzo dziękujemy za kondolencje :-))) Z poważaniem Anna Radziszewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary kupiec Re: DEBACOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 10:58 Pani Anno, a cóż to za język? Klient jest zawsze klientem, bez względu na wszystko. Przychodzi wprost z ulicy i żadnego z nich nie da się zweryfikować. Pani, jako reprezentantka firmy, jest odpowiedzialna za klimat w relacji z klientem a przede wszystkim za jakość świadczonych usług. Jeżeli firma nie potrafi zareagować na krytykę profesjonalną i życzliwą obsługą, to szkoda Pani nazwiska do zwykłych pyskówek. Zgodnie bowiem z prawem rynku, na krytykę trzeba reagować pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AR Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 08.07.04, 11:17 Witam Pana Może mi Pan łaskawie napisze co konkretni mi Pan zarzuca jeśli chodzi o mój język?Przecież jestem kulturalna,nikogo nie obrażam i jedynie odpowiadam na czyjeś obelgi...Więc o co chodzi?Mam pozostawić taki post bez odpowiedzi?Jeśli chodzi o krytykę to oczywiście jestem za bo zazwyczaj jest konstruktywna.Ale proszę przeczytać dokładnie post tamtej Pani.Co to jest?Krytyka czy obelgi?Na krytykę zawsze reaguję pozytywnie ale nie na obelgi.Zawsze przedstawiam się bo nie toleruję takich anonimów i sądzę,że lepiej wiedzieć z kim się ma do czynienia. Z poważaniem Anna Radziszewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech M. Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 15.07.04, 17:36 Bardzo proszę o wskazanie paragrafu w Kodeksie Karnym, który miała Pani na myśli pisząc: "(...)Kodeks Karny się kłania". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepol Re: DEBACOM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.04, 22:57 Zalecil bym ponowne przeczytanie umowy-to tyle do uwagi z przewodem. Co do Pana J.R. nigdy nie mialem do niego zadnych zastrzezen dotyczacych znajomosci sieci.Mysle ze ta krytyka jest bez podstawna.A moze sprawdi pani moja ortografie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 07.07.04, 23:34 ja tesh troszke ponazekam ale nie na internet ale na SERWIS debacomu lecz musze przyznac ze wczesniej bylo lepiej z internetem niom i ten pan przy telefonie nie jestem do konca przekonany czy on czafem nie przypala se zielonego :/ rozumiem ze niektozy z nas sa strasznymi zrzedami ale bez przesady troszke wyrozumialosci jest jak jest raz lepiej raz gorzej ale popracujcie troszke nad lektorem do spraw klijenta nie jestesmy kolegami :> a take uwagi typu "mozna zawsze zrezygnowac" pozostaw dla siebie mlody czlowieku nie mam zamiaru rezygnowac nie wiem czy to wazne ale przeciesz w jakims stopniu to ja cie utrzymuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: admin Re: DEBACOM IP: *.za.digi.pl 08.07.04, 09:39 witam Jesli ortografia ma cos wspolnego z administracja siecia to coz, faktycznie proponuje mnie zwolnic z tego stanowiska. Jesli user wysyla maila w ktorym twierdzi ze to skandal z ta siecia, poniewaz klienci czekaja na CD a p2p chodzi wolno. To chyba kazdy ma prowo sie wsciec. Serwis pracuje na max obrotach, i wydaje z siebie ile moze. Szoda ze wiekszosc wezwan to nie faktyczny serwis a nieudolnosc userow. Jakies nieskonfigurowane firewalle, czy ozgrozo wyciagniety przewod UTP/USB. Telefonow nieodbieram, zajmuje sie tym kto inny. Pozatym jak juz wczesniej pisalismy prosimy o troszeczke wyrozumialosci i cierpliwosci. Jestesmy w trakcie wymiany szkieletu sieci. z powazaniem jr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Admin Re: DEBACOM IP: *.za.digi.pl 08.07.04, 09:51 witam Jeszcze jedna drobna rzecz, Pani ktora jest doskonala z ortografii, zna sie na relacjach klient - Firma, jest wyrocznia kulury... moze by sie przedstawila? Mnie Pani publicznie obraza po nazwisku a sama kryje sie za anonimowoscia (i tak zludna). z powazaniem jr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew-sobiecha Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 08.07.04, 11:57 Muszę przyznać iż ludzie którzy piszą na tym forum negatywne opinie co do DEBACOM są prymitywni i ograniczeni albo niepoinformowani. Jeżeli komuś się nie podoba usługa, może skorzystać z innych usług w tej samej cenie np. neostrada za 59zł z limitem do 5Gb/miesięcznie (7 filmów, bez surfowana po www). Mi jednak odpowiada usługa z Debacom bo sciągam film przez noc i tak przez 365 dni w roku i dotego mogę jeszcze surfować, mailować, grać, gadać itp. i to za 55zł na miesiąc. Pozdrowienia dla laików i awanturników ANDREW z Sobieskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MCK Re: DEBACOM IP: *.market-plus.com.pl 09.07.04, 10:18 Nie wiem jak ty to robisz ale 16KB/s przez 8H daje ok 450 MB, przy stabilnym transferze. No chyba ze twoja noc ma 14 godzin od 20 do 10. Pozatym grać jak narazie to sie nie daje za bardzo, są niskie pingi ale co chwila jest dupny lag plus losty. Z neo nie ma sensu nawet deby porównywać bo tutaj 24h przez 30 dni daje nam ok 40GB, przy stabilnym transferze 16KB/s a na neo, wszyscy wiedza jak jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoole Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 08.07.04, 11:05 Net z DEBACOMU jest spox!!!!!!! Napewno leprzy od Tolka i Promotora!!!! Niestety co jakiśczas zdażają się usterki!!!!!! Ale pozatym jest spox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AR Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 08.07.04, 12:44 Witam I to jest właśnie konstruktywna krytyka.Za takie posty bardzo dziękuję :-) Pańska opinia zostanie wzięta pod uwagę i zweryfikujemy wszelkie niedociągnięcia. Gwoli ścisłości"ten Pan przy telefonie "nie przypala zielonego".Za wszelkie z jego strony niewyrozumiałe komentarze przepraszamy. Z poważaniem Anna Radziszewska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubus Re: DEBACOM ... IP: *.zabrze.net.pl 08.07.04, 13:05 " GRUNT TO RODZINKA ",a mowiono kiedys ,ze tylko na zdjeciu wychodzi sie z Nia najlepiej(kolejne zaklamanie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AR Re: DEBACOM ... IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 08.07.04, 13:11 To była odpowiedz na post Pana Emila więc nie wiem dlaczego Pan komentuje moją odpowiedz tekstem o rodzince. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 08.07.04, 14:05 a ja np. byłem ostatnio u lekarza i powiedział mi że mam mniejsze lewe jajo bo gram na komputerze 24 na dobę w wolfa a neta mam z DEBACOM. Odpowiedz Link Zgłoś
daghda.deamhan DEBACOM 09.07.04, 15:29 Witam serdecznie. Widzę, że pojawiło się forum "debacom.pl" - po przejrzeniu wszystkich postów dochodzę do kilku wniosków: -zawsze będzie ktoś, kto stwierdzi, że nasza sieć jest do kitu - tego typu głosy są od osób, które hurtowo ściągają na oślep co się da i "ciągle im mało" -że serwis ma wszystko "gdzieś" - cóż, a widział ktoś z Was, drodzy Deba-Userzy rozkład zajęć naszego sprawnego serwisu? Pewnie nie - a chłopaki na serio się starają -że traktujemy "z buta" klientów? Hmmm... mam tą przyjemność pracować w "call center" i niestety muszę przyznać, że WIĘKSZOŚĆ rozmów zaczyna się od "dlaczego nie ma internetu" albo od jeszcze gorszych rzeczy... Lepiej się zaczyna współpracować, gdy ten ktoś się przedstawi, opisze problem - wtedy "serwis" załatwiam on-line z klientem. Dość często są to bardzo proste sprawy do załatwienia. -sieć się rozrasta - przy tak dużej liczbie klientów (ponad 800) trzeba sporego wysiłku i niezłej koordynacji, żeby to "nie padło". Jeśli coś nie działa - naprawimy. -pisanie obraźliwych rzeczy pod adresem naszego Admina jest bezzasadne - a facet wie sporo, wie co pisze i jest otwarty na sugestie. Rzucanie kamieniami z ukrycia to nie sztuka - lepiej pokazać się otwarcie? -klimat w firmie? Jest REWELACYJNY, i nigdzie takiego chyba nie ma. Mam necik z konkurencyjnej firmy z Gliwic, i szczerze powiem - ich obsługa i serwis nie dorasta nam do pięt (pomijam transfery i inne tego typu rzeczy, tu są kwestie indywidualne...), mało który dostawca daje swoim klientom pocztę, www i ftp - ja w swojej sieci tego nie mam... Jesteśmy w trakcie rozbudowy sieci, przechodzimy na wyższą częstotliwość nadawania, pracujemy nad dostosowaniem oferty do potrzeb każdego uzytkownika, dosłownie staramy się sprzedać Wam zadowolenie. Pozdrawiam Daghda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 09.07.04, 19:23 forum.debacom.plzapraszamy z powazaniem Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
busstop Re: DEBACOM 09.07.04, 21:35 Widzę, że wątek się rozrósł. Zawsze znajdą się tu tacy, co to wyżywają się obszczekując i obrażając innych forumowiczów. Przykre, ale jest jich tu coraz więcej. Dawniej można tu było spotkać wielu ciekawych ludzi, którzy potrafili ze sobą grzecznie polemizować. Ale tego typu zachowania zaczynają dominować nie tylko na forum, wiec czemu sie dziwic... Nie mam zamiaru bronić Debacom'u, sam jestem abonentem tej firmy i jak juz wyżej pisałem, uważąm, iż jak na osiedlowe sieci jest całkiem jakość, szybkość i obsługa klienta jest przyzwoita. W stosunku do administratora sieci, Pana Radziszewskiego, też nie mam zastrezżeń. Jak dotąd zawsze mogłem liczyć na jego pomoc i rady. Podobnie, gdy telefonuje się do siedziby firmy, także nie odprawią z kwitkiem, poinformują co i jak, wiec doświadczenia opisywane tu na forum, są mi obce. Pamiętam, że jakiś czas temu (ok. kilku miesięcy) na tym właśnie forum krytykowano jakąś podobną firmę, chyba z Zaborza. Tyle tylko, że w tamtych postach nikt z tej firmy nawet nie podjął dyskusji, nie próbował wytłumaczyć dlaczego i skąd występują ewentualne problemy. Tu jest zupełnie inaczej i nie oszukujmy się, nie lada to wyzwanie polemizować z zarzutami anonimowych obszczekiwaczy. Dla mnie podjęcie dyskusji przez kierownictwo i pracowników Debacom,u stanowi dowód, że w tej firmie zależy na zadowoleniu swoich klientów. Oby "druga strona" zechciała rozmawiać, miast obrażać, wówczas na pewno wszytko byłoby o.k. Krzysiek z Rokitnicy (ul. Szafrczyka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seulb Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 09.07.04, 22:01 no też przebrnołem przez ten wątek i też chciałem się dołączyć otóż jestem klientem Debacomu i mogę powiedzieć że jak nie ma jakiegoś okresu problemów z węzłami TPS.A., prądem, kradzieżami i takimi tam to internet chodzi ładnie i można sobie z niego spokojnie korzystać (te problemy zdarzają się rzadko) a jak coś jest nie tak sprawdzam sobie czy u mnie o.k. no i dzwonię do nich (firmy) i podaję adresik i od razu mi mówią że coś tam prądu zabrakło albo co innego - więc :)) ogólnie to mili ludzie tam pracują owszem bywały ciężkie chwile - ale przecież nic nie jest idealne jeśli chodzi o Admina to myślę że to miły człowiek - nawet kiedyś mi pomógł w sprawie wogóle nie dotyczącej netu - tylko mojego pc-ta no i można go spodkać czasami na hubie debacomu i zapraszam do jego odwiedzania pozostałych klientów - więcej osób zawsze można sobie porozmawiać o problemach i dowiedzieć czy mają te lub inne problemy po za tym jest też stronka: pomoc.debacom.pl/ i tam ludzie można się dowiedzieć paru rzeczy żeby nie mieć kłopotów z netem z własnej winy pozdrawiam wszystkich użytkowników DEBACOM-u w końcu jesteśmy w jednej sieci - więc pomagajmy sobie :) żeby nam się dobrze z niej korzystało no i jeszcze trzymajmy kciuki i za słowa że będzie coraz lepiej - bo to bardzo cieszy Krzysiek J. "Seulb" Odpowiedz Link Zgłoś
busstop Re: DEBACOM 12.07.04, 10:35 Aby nie być gołosłownym... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=10094621 Pierwszy post z 10-go stycznia, do końca marca trwała dystkusja i jakoś zainteresowania sprawą poprzez tą firm Bater w tym czasie nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 11.07.04, 10:36 Witam wzsystkich szczęśliwych użytkowników firmy Debcom!!! Po przeczytaniu wszystkich postów dochodzę do pewnych wniosków jeśli chodzi o USHERÓW: -wzsyscy macie rację,usługi firmy (mam na myśli prędkość łącza,telefoniczne przyjmowanie krytycznych uwag n/t działania sieci) są na poziomie...cóż,bardzo niskim..... -proponuję uzbroić się w cierpliwość,bo bardzo szybko tanieją usługi internetowe,pojawia się coraz więcej alternatywnych dostawców netu np:ŚTK speed 512kb/s (fakt że za 98 zeta ale ja bym dał, aktywacja 1 zeta) -zawsze można się skrzyknąć i np.udać się do Rzecznika Praw Konsumenta przy Urzędzie Miejskim w Zabrzu,ja np. poczekam na ten obiecany przełom lipca i sierpnia a jak się nie poprawi to......wezmę sprawy w swoje ręce. I kilka uwag dla Szanownych Właścicieli Firmy i Operatorów(ew.Adminów)sieci: -"KLIENT nasz pan" pamiętajcie o tym,Wy jesteście dla klienta a potem dopiero klient dla Was -może i jesteście fachowcami i się znacie ale sprzęt macie szajsowaty i wiecie skąd go macie więc na Waszym miejscu siedziałbym cicho i się nie sprzeczał z użytkownikami bo to straszne żle wygląda jak się to czyta i jest w złym tonie. -prawda nawet najgorsza jest do przyjęcia (a nie kity w stylu ma pan "wirusa" albo "inni się nie skarżą")Wszyscy cicho sklinają w domu co widać po b szybko przybywających postach...... -.....i wcaje się nie muszę przedstawiać bo jak idę buty zareklamować to też nikt nie chce moich danych...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daghda DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 13.07.04, 15:07 "I'm troubled, I'm dissatisfied. I'm Irish." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sciągacz Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 11.07.04, 10:43 i jeszcze jedna uwaga: Jeszcze raz ktoś z deby nazwie mnie złodziejem to oddam sprawę do sądu a blokowanie progsów P2P jest nielegalne,DEBA to dostawca internetu czy ZAIKS???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 11.07.04, 21:23 Poziom wypowiedzi schodzi na psy... naprawde ciezko czytac jak pod maska anonimowosci ludzie pokazuja jakimi sa niewychowanymi debilami. Bardzo przykra sprawa. A tak na marginesie: jakby niepatrzec, jakby niemowic, Ci co nagminnie sciagaja to zlodzieje i koniec. I niewnikajac nawet w kwestie prawa, skoro kradniesz to jestes zlodziejem. Gdyby w sklepie niebylo ochorony i nikt niesprawdzal co wynosisz, tez bys bral i wychodzil nieplacac? jesli tak to jestes zlodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś 2 Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 12.07.04, 09:03 Drogi Adasiu! Ile programów "kradzionych" masz w swoim komputerze...................................................................... ...............................................nie wierzę że ani jednego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: DEBACOM IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 12.07.04, 09:32 Mam troche mp3, fakt a oprogramowanie nielegalne, po co? Na linuxa jest ogrom darmowego i bardzo dobrego oprogramowania. Kazdy ma cos "lewego" na kompie ale Ci co uwazaja neta za hipermarket w ktorym niemusi placic to zlodzieje i tyle. I niejest argumentem "czy ty niemasz lewego" skoro masz cos co niejest twoja wlasnoscia to jestes zlodziejem. Nie jest tak? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś 2 Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 12.07.04, 13:34 Drogi Adasiu ! Jak widzisz też jesteś złodziejem skoro masz mp3 i pewnikiem też coś lewego sciągnąłeś wcześniej-nikt nie jest święty ,a cała dyskusja jest n/t SWIADCZENIE USŁUG I PODEJŚCIA DO KLIENTA PRZEZ FIRMĘ DEBACOM a nie n/t piractwa komputerowego a to są całkiem odrębne rzeczy. Na koniec życzę Ci takiej prędkości łącza jaką ja mam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: DEBACOM IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 12.07.04, 13:48 A twierdzilem ze jestem swiety? Mowilem do tych co sie strasznie oburzaja ze niesa zlodziejami itp. skoro kradniesz to jestes zlodziejem, w tym jest sprawa. Co do jakosci uslug. kozystaja z netu jak normalny czlowiek www/ftp/poczta/komunikatory czasem jakies gry on-line, uwazam ze jest OK. A jak ktos tak strasznie musi sciagac cala dobe to polecam mu neostrade, przeciez nawet pokazywali w reklamie jak to szybko filmy sie sciagaja. zreszta... jaki sens maja te "pyskowki"? Kazdy ma swoje zdanie i jesli komus cos strasznie przeszkadza niech zmieni operatora, przeciez to zaden problem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś 2 Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 12.07.04, 15:57 No tak w tej kwestii masz rację ale co byś zrobił jak strona sie otwiera kilka minut albo wcale a o poczcie zapomnij a ważne meile czekają,i jak by ci ktoś powiedział że będzie 30 k a jest 3k???????? Nie pyskowałbyś?????A jak by mi oddali tą kasę co zapłaciłem za instalację to bym zmienił operatora na 100% UWIERZ!!! pozdrawiam również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: DEBACOM IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 12.07.04, 16:27 Czemu ja tak niemam? moze tak jak moi znajomi? windows caly w spyware itp. przychodze czyszcze ten niby system operacyjny i raptem zaczyna dzialac prawidlowo? zapomnij o IE wez np. opere. wywal outlook zobacz operamail. prawie zawsze zaczyna dzialac wszystko jak nalezy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś 2 Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 12.07.04, 21:51 3 razy system kładłem próbowałem mozille,operę,z firewallem bez z antywirusem i bez z ad aware i bez wyłączyłem też firewall systemowy zrobiłem chyba wszystko.............. aha serwis też był i co............i nic średnio 40 kB/s i wiesz co.......mogę Ci posłać meila którego dostałem od admina........ciekawe co byś powiedział.....i nie broń ich już bo wiesz o co chodzi chyba że to twoja rodzina czy coś w tym stylu!!!!!Pozdrawiam i kończę tą dyskusje bo tak jak mówisz nie warto strzępić języka,przy najbliższej okazji zmienię operatora i te 4 stówy odżałuję,przynajmniej zaoszczędzę na lekarzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk najgorszy internet jest z GR computer service IP: *.org 12.07.04, 22:21 średnio raz na dwa dni nie a sięci po pare godzin :( jak tylko nadaży się okazja na zmiane to zmienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: DEBACOM IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 13.07.04, 10:31 sredio 40kb/s za 55zl. Jesli to jest tak strasznie zle to wiesz... szkoda mi Cie. pozdrawiam i koncze temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adaś 2 Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 13.07.04, 20:40 mówię o bitach nie o bajtach sorki że pomyliłem symole kończę również i pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: DEBACOM IP: *.ceti.pl 14.07.04, 00:26 hellow:) Wywolujac te dyskusje mialem zamiar pisac o samej firmie, ale skoro rozmawiamy juz o p2p, to pamietajmy o tym ze mozna sciagac nie tylko mp3 czy filmy, ale sa tan tez pliki udostepniane calkiem legalnie:) pozdrawaim polo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: DEBACOM IP: *.zabrze.net.pl 14.07.04, 20:57 A poza tym, jak kretyn Adaś pisać nie umie... to niech przymknie pysk:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: DEBACOM-Adas IP: *.zabrze.net.pl 14.07.04, 21:02 Sorry.!.! Myślałem o "adeas" Natomiast Adaś pisze poprawnie i poglądy ma "słuszne" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrzanin Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 14.07.04, 20:42 Również jestem użytkownikiem sieci Debacom. Ja nigdy nie miałem problemów z serwisem, fakt, że tylko raz miałem awarie, ale "fachowcy" stawili się nazajutrz po moim telefonie i widać, ze chcieli naprawić, usterke, którą okazała się jakaś awaria anteny. Niestety mam inne zastrzeżenie do usług firmy, a mianowicie blokowanie programów p2p, a dokładnie chodzi o program Direct Connect, za pomocą tego programu miałem kontakt z rodzinną, którą mieszka zagranicą (przekazywaliśmy sobie filmy, zdjęcia) a teraz ciągle mam "connection timeout" a mówiąc o tym, ze służyło mi to do wymiany filmów rodzinnych, to mówię całkowicie poważnie. Kontaktowałem się nawet z znajomym adwokatem, ten po przestudiowaniu umowy, oświadczył, ze usługodawca (Debacom) nie ma prawa blokowac dostępu do żadnych programów. Dlatego proszę firmę Debacom, by cofnęła te NIELEGALNE blokady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OlO Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 14.07.04, 22:58 legalne nielegalne, pozostaje kwestia udowodnienia czegokolwiek. Jakbys zadzwonil (ja to zrobilem) lub zerknol na firmowe forum to bys wiedzial ze jest blokniete na czas wymiany szkieletu i to tylko w czesci sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrzanin Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 15.07.04, 04:19 a jaki jest adres tegoż forum ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 15.07.04, 19:11 Bylo juz w watku, widac jak dokladnie czytales. forum.debacom.pl linka znajdziesz na stronie pomoc.debacom.pl gdzie jest tez sporo ciekawych informacji. Jak wyczyscic winde, jak sie zabezpieczyc itp. Widzicie tylko zle... a dobre? Odpowiedz Link Zgłoś