IP: *.debacom.pl 05.07.04, 14:53
Co myslicie o uslugach firmy DEBACOM, nie wiem jak Wy, ale ja widze, ze dosc
czesto maja awarie, a swoich klientow traktuja "z buta"???
Obserwuj wątek
    • Gość: polo Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 06.07.04, 00:47
      AAA., moze ktoś z Was zna jakiegos alternatywnego dostawce na terenie Mikulczyc?
      • Gość: nn Re: DEBACOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.04, 08:21
        Problem w tym, że nie ma alternatywnych dostawców, dlatego firmy robią sobie
        jaja.

U mnie Debacom nie ma awarii zbyt często, ale też mam zastrzeżenia co do
        traktowania klientów. A na początku byli przemili...Widocznie poczuli się
        pewnie na rynku i sobie bimbają na klientów.
        • busstop Re: DEBACOM 06.07.04, 12:51
          sam jestem abonentem debacom poprzez łacze radiowe na IV LO w Rokitnicy. siec
          działa nienajgorzej choć zdarzają sie przerwy w jej pracy (coraz czesciej) ale
          mam nadzieje ze jest to sytuacje przejściowa. za to w porówaniu do Tolka czy
          kilku gliwickich sieci (w Gliwicach pracuję i w większości moimi
          współpracownikami sa gliwiczanie) to Debacom wypada wyśmienicie. za to w
          porówaniu do sieci zakładowej w zasadzie niezawodnej i duzo szybszej siec
          Debacom'u wypada już nacznie gorzej.

wiec chyba nie jest tak źle. standard i szybkość jak na osiedlowe sieci całkiem
          wystarczająca. siec jest prawie połowe szybsza od najtanszej neostrady. opłaty
          porównywalne. kabli przez ogródek nie mam poprzewieszanych jak np. jest to w
          sieci Tolka czy ClubNetu (u siebie mam właśnie tych dostawców, łacznie z
          Tepsą). wydaje się być optymalnym roziązaniem i w zasadzie nie moge specjalnie
          narzekac

Krzysiek
    • Gość: Ukryci Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 06.07.04, 18:28
      Na poczatku bylo super mozna tak powiedziec a teraz traktowanie klijeta macie
      racje poprostu z buta a pasma obciete do 16 kilo w dzien w nocy szalenstwo
      majki skowron az 24 kilo :P
    • Gość: unauthorized Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 06.07.04, 19:28
      Zgadzam się z wiekszością z Was.Deba zeszła już poniżej normy(żeby nie
      powiedzieć dosadniej)Ostatnio jeszcze dołozyli "małe zmiany" w umowie no i
      troszeczke dżwignęli cene(tłumacząc że to nie od nich uzależnione)
      A najlepsze jest jak człowiek "haruje" cały tydzień żeby sobie na weekend
      poszpilac z kumplami przez neta albo co innego posprawdzać a tu NIC: sobota
      zwis totalny, niedziela toże.Nie powiem że było tak zawsze bo i owszem - kiedyś
      dało sie jakoś "poszaleć" w necie ale teraz to już naprawde czas sie zastanowić
      nad zmianą operatora.Mam nadzieje że w niedługim czasie stanieje troszke
      Neostrada to sie przerzuce i już nie będę miał problemów z dostepem do netu....
    • Gość: mrX Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 06.07.04, 20:03
      Również poparcie co do poprzedników, jestem jednym z pierwszych klientów firmy
      DEBACOM w Rokitnicy, wtedy było pięknie super transfery. Od ostatniego czasu
      częste przerwy, transfer spadł na łed na szyje i jeszcze podwyżki, które są
      niby spowodowane podatkiem. No dobra to dlaczego inne formy jakoś
      niepodwyższaja swoich ceen, a wręcz przeciwnie jeszcze je obniżają. W pierwszej
      umowie mialem transfer do 2 mb/s teraz juz na umowie jest 500kb/s, jak znajdzie
      sie jakas pożadna konkurencja (juz niedlugo :-) ), to bez wahania zmieniam
      uslugodawce, jesli DEBACOM niezmieni swojego podejscia do klienta. Najlepiej
      puscic bajke zeby nalapać klientów, a puzniej tylko dobrze ich olewać i mówic
      że w przyszlym miesiącu się za to wezmą, bo jest ich tak duzo, ze pojedyncze
      sztuki i tak nie maja wiekszego znaczenia
      • Gość: Ziomal Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 06.07.04, 21:33
        Masz racje też jestem z rokietnicy i tez bylem prawie z pierwszej dziesiatki
    • Gość: Mariusz Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 06.07.04, 21:55
      Traktuja nas normalnie tak jak inne firmy typu Tolek czy Club net kiedys czesto
      pojawialy sie awarie teraz przez jakies 2 mies. ich nie ma !
      • Gość: RamboBambo Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 06.07.04, 22:43
        Hmmm...kazdy ma racje ale jednak zaczynam coraz mniej sie cieszyc z tego
        neta.Jak na mnie to wydatek 55 zlotych to juz jest troche niciekawie bo
        niestety obrywa mi sie z kieszonkowego:/...wracajac do tematu do uwarzam ze
        jest coraz gorzej,chocby glupie stronki sie otwieraja czasem niezle dlugo a tak
        nie bylo,o graniu juz nie mowie bo pingi skacza jak szalone.Ogolnie mowiac
        jestem bardzo zawiedziony na DebaCom !!!
        • Gość: polo Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 06.07.04, 23:29
          a czy moze ktos wie, dlaczego przykrecaja p2p??
          Nie wolno im tego robic,a zaslanianie sie prawm tez nic nie da bo, po pirewsze
          mozna sciagac nie tylko pilki ktore sa chronione prawem autoeski, a po drugie-
          kyp im mowi co sciagam, chodza po naszych kompach?/
          czy to jest zgodne z prawem?/?
          A po trzecie odpowiedzialnosc ponosi uzytkownik a nie dostawca:)
          • Gość: Michał Dyakowski Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 07.07.04, 10:15
            Witam serdecznie naszych klientów!

Jest kilka spraw, które musze wyjaśnić.
            Prawdą jest, że ostatnimi czasy parametry naszego łącza się pogorszyły, nie
            jest prawdą natomiast iż "olewamy" naszych klientów zbywając ich i nie reagujac
            na ich krytykę.
            Fakty są natomiast troszkę inne niż się wydaje większości użytkownikom.
            Każdego dnia modyfikujemy naszą sieć aby awarii było coraz mniej, a transfery
            i "pingi" były na przyzwoitym poziomie. Nie jest to natomiast ani łatwe, ani
            tanie.
            W tym miesiącu powinno nastąpić duże polepszenie "sygnału" w związku z
            planowaną wymianą sieci szkieletowej o dużo wyższych parametrach, proszę więc o
            wyrozumiałość i odrobinę cierpliwości.
            Prawdopodobnie od września zaproponujemy nowe taryfy, lepiej dostosowane do
            wymogów naszych klientów (np. łącze o podwyższonej przepustowości specjalnie
            dla downloaderów)
            Proszę o konstruktywną krytykę (najlepiej otwartą, nieanonimową) działalności
            Debacomu, pomoże nam to w lepszym zrozumieniu Waszych potrzeb i dostosowanie
            się do nich.

z poważaniem

Michał Dyakowski
            prezes Debacom sp. z o.o.
            • Gość: Debacom -Admin Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 07.07.04, 12:45
              Witam.

Parametry lacza, coz ostatnio jest nieciekawie, a to dlatego ze zrobil sie straszny tlok w zwiazku z pojawieniam sie ogromnej ilosci nielegalnych lacz radiowych.

Awarie:
              - wiekszosc to rozne spy-ware i ad-ware w komputerach klienckich (zapychaja pasmo klienta)
              - mieszanie we wlasnych ustawieniach lacza radiowego np. sztuczne wymuszanie wiekszych predkosci, co skutkuje jedynie utrata stabilnosci sieci.
              - nagminne kradzieze bezpiecznikow na klatkach schodowych. (gdzie sie da dajemy wlasne)
              - odpalone w tle P2P, ktore skutecznie uniemozliwia granie/serfowanie, problemem sa glownie tysiace zapytan o pliki jakie generuja te programy.
              - wirusy, ostatnio czesto dzwoni obrazony klient ze nie ma netu, a po sprawdzeniu okazuje sie ze ma sasera/blastera czy wirusa wysylajacego nonstop tysiace maili spamerskiech.
              - awarie zasilania w budynkach. (Pogotowie energetyczne chyba jezdzi na wezwania rowerem z Poznania)
              - niestety kradzieze, zarowno anten jak i samych pzrewodow
              - w mikulczycach nagminne dewastacje :(
              - no i zaklucenia na radioliniach, no ale to miejmy nadzieje definitywnie skonczy sie na przelomie lipca i sierpnia.

z powazaniem
              jr
              • Gość: polo Re: DEBACOM IP: *.ceti.pl 07.07.04, 18:09
                Wow, musze powiedzec ze jestem w szoku. Bardo dziekuje Panu Prezesowi za
                wyjasnienia, mysle ze ten fakt na pewno swiadczy o pozimoie firmy i trosce o
                klienta.
                Nie chce zeby wygladalo to jak podchlebianie sie, ale mysle ze wlasnie takie
                skutki powinno przynosic forum
                pozdrawiam
                polo
                • Gość: elwer Re: DEBACOM IP: *.zabrze.net.pl 07.07.04, 19:36
                  "dobre" wskazowki prezesa moga sprzyjac jeszcze wiekszej destrukcji,a
                  tlumaczenie moze obchodzic " umarlego ".Z tlumaczenia ma bardzo dobry,gorzej z
                  kasa za "usluge" swiadczona !
                  • Gość: MCK Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 07.07.04, 19:50
                    Dla tych wszystkich co mówią, że Debacom spada na psy:
                    Fakt jest taki, że na początku było o wiele mniej użytkowników, dlatego
                    mieliśmy większe transfery.
                    Sieć sie rozrasta, co za tym idzie zdarzają się sytuacje kiedy to ruchy na
                    łączach drastycznie wzrastają.
                    Prawdą też jest to, że Debacom systematycznie inwestuje w nowe sprzęty aby ich
                    sieć działała coraz lepiej.
                    Ponadto dbają o nas, blokując wszelkiego rodzaju spyware, próbujące się
                    zainstalowac różne dziwne programiki także są blokowane.
                    Jedyne co mi nie przypada do gustu to umowa, która tak w świetle prawa, nam
                    użytkownikom, nic nie daje. Z zapisów wynikających z umowy użytkownik nie ma
                    prawa praktycznie do niczego.

• Gość: Zibi DEBACOM-NAVICOM\ IP: *.zabrze.net.pl 07.07.04, 19:49
                • Gość: Zibi DEBACOM-NAVICOM IP: *.zabrze.net.pl 07.07.04, 20:03
                  A ja mam żal!! wielki:-(
                  Ponad dwa lata temu obiecali tanio - przy okazji podłączenia SP nr.14 -
                  obsługiwać ulice Szpitalną i Kowalczyka. Pozniej powiedzieli, ze musza nowy
                  serwer (?), nowa antene itd...
                  Wystawili cene i wybralismy NAVICOM z Gliwic i to byl blad!!!!
                  I wlasnie to: rozbudzili (tania) nadzieje i zostawili, a my wpadlismy w
                  guwno.Jestem pewny, ze DEBACOM byloby 100 razy lepsze.
                  • Gość: kubus Re: ile to jest ? IP: *.zabrze.net.pl 07.07.04, 20:08
                    100 X "guwno" = SMACZNEGO <I-(
            • Gość: użytkowniczka Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 08.07.04, 01:45
              Witam Prezesa całego bałaganu. Wyjaśnienia, które Państwo nam tu serwujecie są
              poniżej wszelkiej krytyki.Ukrywający się pod inicjałami "jr" Pan Radziszewski
              przechodzi sam siebie!Osoba niekompetenta i do tego z brakami w elementarnej
              wiedzy (ortografia się kłania)nie powinna zajmować takiego stanowiska. Pan
              Radziszewski sugerował w odpowiedzi na mojego maila, dotyczącego odblokowania
              programów p2p, iż jestem złodziejką.Czy Pan Radziszewski wie coś o public
              relation???To, że jestem kobietą, nie świadczy że nie wiem nic o necie.Nie
              pominę faktu instalacji- kabel prosto ze ściany, bez gnizdka (o którym mówi
              umowa. Ponadto, nikt nie wstawił się na umówione ze mną telefonicznie spotkanie-
              to też dowód na "dobre" traktowanie klienta. Panie Prezesie, proszę o
              interwencję i składam wyrazy współczucia- dobór kadry!
              Pozdrawiam
              zawiedziona użytkowniczka
              • Gość: AR Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 08.07.04, 10:33
                Witam pania Zawiedzioną.Pani M z ul.Grzybowskiej-nieprawdaż?
                Jeśli chodzi o Pana Radziszewskiego to po pierwsze,nie ukrywa się pod inicjałami JR ponieważ każdy nasz użytkownik doskonale wie a przynajmniej powinien wiedzieć jak nazywa się Administrator Sieci i nie widzę sensu by pod każdym postem podpisywał się pełnym imieniem i nazwiskiem.
                Po drugie,dlaczego Pani się nie przedstawiła skoro zarzuca Pani właśnie to Administratorowi???To się nazywa odwaga"anonimowe obrażanie innych po nazwisku."WOW!!!Jestem pełna podziwu.
                Po trzecie,proszę się nie wypowiadać na temat kompetencji Pana Radziszewskiego ponieważ nie sądzę by miała Pani jakiekolwiek pojęcie i wiedzę na ten temat.Proszę się pofatygować do siedziby naszej firmy a udowodnię Pani,że jest bardzo kompetentnym i odpowiednim człowiekiem na w/w stanowisku.I nie Pani o tym decydować skoro nie ma Pani na ten temat bladego pojęcia.
                Po czwarte,popieram całkowicie odpowiedz Pana Radziszewskiego na Pani maila.Kodeks Karny się kłania i radzę nadrobić braki w swej niewiedzy przed kolejnymi oszczerstwami.
                Po piąte,bardzo dziękujemy za kondolencje :-)))

Z poważaniem
                Anna Radziszewska
                • Gość: stary kupiec Re: DEBACOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.04, 10:58
                  Pani Anno, a cóż to za język? Klient jest zawsze klientem, bez względu na
                  wszystko. Przychodzi wprost z ulicy i żadnego z nich nie da się zweryfikować.
                  Pani, jako reprezentantka firmy, jest odpowiedzialna za klimat w relacji z
                  klientem a przede wszystkim za jakość świadczonych usług. Jeżeli firma nie
                  potrafi zareagować na krytykę profesjonalną i życzliwą obsługą, to szkoda Pani
                  nazwiska do zwykłych pyskówek. Zgodnie bowiem z prawem rynku, na krytykę trzeba
                  reagować pozytywnie.
                  • Gość: AR Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 08.07.04, 11:17
                    Witam Pana
                    Może mi Pan łaskawie napisze co konkretni mi Pan zarzuca jeśli chodzi o mój język?Przecież jestem kulturalna,nikogo nie obrażam i jedynie odpowiadam na czyjeś obelgi...Więc o co chodzi?Mam pozostawić taki post bez odpowiedzi?Jeśli chodzi o krytykę to oczywiście jestem za bo zazwyczaj jest konstruktywna.Ale proszę przeczytać dokładnie post tamtej Pani.Co to jest?Krytyka czy obelgi?Na krytykę zawsze reaguję pozytywnie ale nie na obelgi.Zawsze przedstawiam się bo nie toleruję takich anonimów i sądzę,że lepiej wiedzieć z kim się ma do czynienia.

Z poważaniem
                    Anna Radziszewska
                • Gość: Wojciech M. Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 15.07.04, 17:36
                  Bardzo proszę o wskazanie paragrafu w Kodeksie Karnym, który miała Pani na
                  myśli pisząc: "(...)Kodeks Karny się kłania".
                  Pozdrawiam
              • Gość: Pepol Re: DEBACOM IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.04, 22:57
                Zalecil bym ponowne przeczytanie umowy-to tyle do uwagi z przewodem.
                Co do Pana J.R. nigdy nie mialem do niego zadnych zastrzezen dotyczacych
                znajomosci sieci.Mysle ze ta krytyka jest bez podstawna.A moze sprawdi pani
                moja ortografie.
    • Gość: Emil Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 07.07.04, 23:34
      ja tesh troszke ponazekam ale nie na internet ale na SERWIS debacomu lecz
      musze przyznac ze wczesniej bylo lepiej z internetem
      niom i ten pan przy telefonie nie jestem do konca przekonany czy on czafem nie
      przypala se zielonego :/
      rozumiem ze niektozy z nas sa strasznymi zrzedami ale bez przesady troszke
      wyrozumialosci jest jak jest raz lepiej raz gorzej ale popracujcie troszke nad
      lektorem do spraw klijenta nie jestesmy kolegami :>
      a take uwagi typu "mozna zawsze zrezygnowac" pozostaw dla siebie mlody
      czlowieku nie mam zamiaru rezygnowac nie wiem czy to wazne ale przeciesz w
      jakims stopniu to ja cie utrzymuje
      • Gość: admin Re: DEBACOM IP: *.za.digi.pl 08.07.04, 09:39
        witam

Jesli ortografia ma cos wspolnego z administracja siecia to coz,
        faktycznie proponuje mnie zwolnic z tego stanowiska.
        Jesli user wysyla maila w ktorym twierdzi ze to skandal z ta siecia, poniewaz klienci czekaja na CD a p2p chodzi wolno. To chyba kazdy ma prowo sie wsciec.

Serwis pracuje na max obrotach, i wydaje z siebie ile moze.
        Szoda ze wiekszosc wezwan to nie faktyczny serwis a nieudolnosc userow.
        Jakies nieskonfigurowane firewalle, czy ozgrozo wyciagniety przewod UTP/USB.

Telefonow nieodbieram, zajmuje sie tym kto inny.

Pozatym jak juz wczesniej pisalismy prosimy o troszeczke wyrozumialosci i cierpliwosci. Jestesmy w trakcie wymiany szkieletu sieci.

z powazaniem
        jr

• Gość: Admin Re: DEBACOM IP: *.za.digi.pl 08.07.04, 09:51
          witam

Jeszcze jedna drobna rzecz, Pani ktora jest doskonala z ortografii, zna sie na relacjach klient - Firma, jest wyrocznia kulury... moze by sie przedstawila?
          Mnie Pani publicznie obraza po nazwisku a sama kryje sie za anonimowoscia (i tak zludna).

z powazaniem
          jr
          • Gość: Andrew-sobiecha Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 08.07.04, 11:57
            Muszę przyznać iż ludzie którzy piszą na tym forum negatywne opinie co do DEBACOM są prymitywni i ograniczeni albo niepoinformowani. Jeżeli komuś się nie podoba usługa, może skorzystać z innych usług w tej samej cenie np. neostrada za 59zł z limitem do 5Gb/miesięcznie (7 filmów, bez surfowana po www). Mi jednak odpowiada usługa z Debacom bo sciągam film przez noc i tak przez 365 dni w roku i dotego mogę jeszcze surfować, mailować, grać, gadać itp. i to za 55zł na miesiąc.
            Pozdrowienia dla laików i awanturników
            ANDREW z Sobieskiego
            • Gość: MCK Re: DEBACOM IP: *.market-plus.com.pl 09.07.04, 10:18
              Nie wiem jak ty to robisz ale 16KB/s przez 8H daje ok 450 MB, przy stabilnym
              transferze. No chyba ze twoja noc ma 14 godzin od 20 do 10.
              Pozatym grać jak narazie to sie nie daje za bardzo, są niskie pingi ale co
              chwila jest dupny lag plus losty.
              Z neo nie ma sensu nawet deby porównywać bo tutaj 24h przez 30 dni daje nam ok
              40GB, przy stabilnym transferze 16KB/s a na neo, wszyscy wiedza jak jest ;)
        • Gość: zoole Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 08.07.04, 11:05
          Net z DEBACOMU jest spox!!!!!!! Napewno leprzy od Tolka i Promotora!!!!
          Niestety co jakiśczas zdażają się usterki!!!!!! Ale pozatym jest spox
      • Gość: AR Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 08.07.04, 12:44
        Witam
        I to jest właśnie konstruktywna krytyka.Za takie posty bardzo dziękuję :-)
        Pańska opinia zostanie wzięta pod uwagę i zweryfikujemy wszelkie niedociągnięcia.
        Gwoli ścisłości"ten Pan przy telefonie "nie przypala zielonego".Za wszelkie z jego strony niewyrozumiałe komentarze przepraszamy.
        Z poważaniem
        Anna Radziszewska
        • Gość: kubus Re: DEBACOM ... IP: *.zabrze.net.pl 08.07.04, 13:05
          " GRUNT TO RODZINKA ",a mowiono kiedys ,ze tylko na zdjeciu wychodzi sie z Nia
          najlepiej(kolejne zaklamanie)
          • Gość: AR Re: DEBACOM ... IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 08.07.04, 13:11
            To była odpowiedz na post Pana Emila więc nie wiem dlaczego Pan komentuje moją odpowiedz tekstem o rodzince.
    • Gość: Kris Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 08.07.04, 14:05
      a ja np. byłem ostatnio u lekarza i powiedział mi że mam mniejsze lewe jajo bo gram na komputerze 24 na dobę w wolfa a neta mam z DEBACOM.
    • daghda.deamhan DEBACOM 09.07.04, 15:29
      Witam serdecznie.

Widzę, że pojawiło się forum "debacom.pl" - po przejrzeniu wszystkich postów
      dochodzę do kilku wniosków:

-zawsze będzie ktoś, kto stwierdzi, że nasza sieć jest do kitu - tego typu głosy
      są od osób, które hurtowo ściągają na oślep co się da i "ciągle im mało"

-że serwis ma wszystko "gdzieś" - cóż, a widział ktoś z Was, drodzy Deba-Userzy
      rozkład zajęć naszego sprawnego serwisu? Pewnie nie - a chłopaki na serio się
      starają

-że traktujemy "z buta" klientów? Hmmm... mam tą przyjemność pracować w "call
      center" i niestety muszę przyznać, że WIĘKSZOŚĆ rozmów zaczyna się od "dlaczego
      nie ma internetu" albo od jeszcze gorszych rzeczy... Lepiej się zaczyna
      współpracować, gdy ten ktoś się przedstawi, opisze problem - wtedy "serwis"
      załatwiam on-line z klientem. Dość często są to bardzo proste sprawy do załatwienia.

-sieć się rozrasta - przy tak dużej liczbie klientów (ponad 800) trzeba sporego
      wysiłku i niezłej koordynacji, żeby to "nie padło". Jeśli coś nie działa -
      naprawimy.

-pisanie obraźliwych rzeczy pod adresem naszego Admina jest bezzasadne - a facet
      wie sporo, wie co pisze i jest otwarty na sugestie. Rzucanie kamieniami z
      ukrycia to nie sztuka - lepiej pokazać się otwarcie?

-klimat w firmie? Jest REWELACYJNY, i nigdzie takiego chyba nie ma. Mam necik z
      konkurencyjnej firmy z Gliwic, i szczerze powiem - ich obsługa i serwis nie
      dorasta nam do pięt (pomijam transfery i inne tego typu rzeczy, tu są kwestie
      indywidualne...), mało który dostawca daje swoim klientom pocztę, www i ftp - ja
      w swojej sieci tego nie mam...

Jesteśmy w trakcie rozbudowy sieci, przechodzimy na wyższą częstotliwość
      nadawania, pracujemy nad dostosowaniem oferty do potrzeb każdego uzytkownika,
      dosłownie staramy się sprzedać Wam zadowolenie.
      Pozdrawiam

Daghda.
      • Gość: jarek Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 09.07.04, 19:23
        forum.debacom.plzapraszamy
        z powazaniem
        Jarek
        • busstop Re: DEBACOM 09.07.04, 21:35
          Widzę, że wątek się rozrósł.

Zawsze znajdą się tu tacy, co to wyżywają się obszczekując i obrażając innych
          forumowiczów. Przykre, ale jest jich tu coraz więcej. Dawniej można tu było
          spotkać wielu ciekawych ludzi, którzy potrafili ze sobą grzecznie polemizować.
          Ale tego typu zachowania zaczynają dominować nie tylko na forum, wiec czemu sie
          dziwic...

Nie mam zamiaru bronić Debacom'u, sam jestem abonentem tej firmy i jak juz wyżej
          pisałem, uważąm, iż jak na osiedlowe sieci jest całkiem jakość, szybkość i
          obsługa klienta jest przyzwoita. W stosunku do administratora sieci, Pana
          Radziszewskiego, też nie mam zastrezżeń. Jak dotąd zawsze mogłem liczyć na jego
          pomoc i rady. Podobnie, gdy telefonuje się do siedziby firmy, także nie odprawią
          z kwitkiem, poinformują co i jak, wiec doświadczenia opisywane tu na forum, są
          mi obce.

Pamiętam, że jakiś czas temu (ok. kilku miesięcy) na tym właśnie forum
          krytykowano jakąś podobną firmę, chyba z Zaborza. Tyle tylko, że w tamtych
          postach nikt z tej firmy nawet nie podjął dyskusji, nie próbował wytłumaczyć
          dlaczego i skąd występują ewentualne problemy. Tu jest zupełnie inaczej i nie
          oszukujmy się, nie lada to wyzwanie polemizować z zarzutami anonimowych
          obszczekiwaczy. Dla mnie podjęcie dyskusji przez kierownictwo i pracowników
          Debacom,u stanowi dowód, że w tej firmie zależy na zadowoleniu swoich klientów.
          Oby "druga strona" zechciała rozmawiać, miast obrażać, wówczas na pewno wszytko
          byłoby o.k.

Krzysiek z Rokitnicy (ul. Szafrczyka)
          • Gość: seulb Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 09.07.04, 22:01
            no też przebrnołem przez ten wątek i też chciałem się dołączyć
            otóż jestem klientem Debacomu
            i mogę powiedzieć że jak nie ma jakiegoś okresu problemów z węzłami TPS.A., prądem, kradzieżami i takimi tam to internet chodzi ładnie i można sobie z niego
            spokojnie korzystać (te problemy zdarzają się rzadko) a jak coś jest nie tak
            sprawdzam sobie czy u mnie o.k. no i dzwonię do nich (firmy) i podaję adresik
            i od razu mi mówią że coś tam prądu zabrakło albo co innego - więc :))
            ogólnie to mili ludzie tam pracują
            owszem bywały ciężkie chwile - ale przecież nic nie jest idealne
            jeśli chodzi o Admina to myślę że to miły człowiek - nawet kiedyś mi pomógł w
            sprawie wogóle nie dotyczącej netu - tylko mojego pc-ta
            no i można go spodkać czasami na hubie debacomu i zapraszam do jego odwiedzania pozostałych klientów - więcej osób zawsze można sobie porozmawiać o problemach i dowiedzieć czy mają te lub inne problemy
            po za tym jest też stronka: pomoc.debacom.pl/ i tam ludzie można się
            dowiedzieć paru rzeczy żeby nie mieć kłopotów z netem z własnej winy

pozdrawiam wszystkich użytkowników DEBACOM-u
            w końcu jesteśmy w jednej sieci - więc pomagajmy sobie :) żeby nam się
            dobrze z niej korzystało

no i jeszcze trzymajmy kciuki i za słowa że będzie coraz lepiej - bo to
            bardzo cieszy

Krzysiek J. "Seulb"
            • busstop Re: DEBACOM 12.07.04, 10:35
              Aby nie być gołosłownym...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=120&w=10094621
              Pierwszy post z 10-go stycznia, do końca marca trwała dystkusja i jakoś
              zainteresowania sprawą poprzez tą firm Bater w tym czasie nie było.
    • Gość: Gucio Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 11.07.04, 10:36
      Witam wzsystkich szczęśliwych użytkowników firmy Debcom!!!

Po przeczytaniu wszystkich postów dochodzę do pewnych wniosków jeśli chodzi o
      USHERÓW:
      -wzsyscy macie rację,usługi firmy (mam na myśli prędkość łącza,telefoniczne
      przyjmowanie krytycznych uwag n/t działania sieci) są na poziomie...cóż,bardzo
      niskim.....
      -proponuję uzbroić się w cierpliwość,bo bardzo szybko tanieją usługi
      internetowe,pojawia się coraz więcej alternatywnych dostawców netu np:ŚTK speed
      512kb/s (fakt że za 98 zeta ale ja bym dał, aktywacja 1 zeta)
      -zawsze można się skrzyknąć i np.udać się do Rzecznika Praw Konsumenta przy
      Urzędzie Miejskim w Zabrzu,ja np. poczekam na ten obiecany przełom lipca i
      sierpnia a jak się nie poprawi to......wezmę sprawy w swoje ręce.

I kilka uwag dla Szanownych Właścicieli Firmy i Operatorów(ew.Adminów)sieci:

-"KLIENT nasz pan" pamiętajcie o tym,Wy jesteście dla klienta a potem dopiero
      klient dla Was

-może i jesteście fachowcami i się znacie ale sprzęt macie szajsowaty i wiecie
      skąd go macie więc na Waszym miejscu siedziałbym cicho i się nie sprzeczał z
      użytkownikami bo to straszne żle wygląda jak się to czyta i jest w złym tonie.

-prawda nawet najgorsza jest do przyjęcia (a nie kity w stylu ma pan "wirusa"
      albo "inni się nie skarżą")Wszyscy cicho sklinają w domu co widać po b szybko
      przybywających postach......
      -.....i wcaje się nie muszę przedstawiać bo jak idę buty zareklamować to też
      nikt nie chce moich danych......
      • Gość: Daghda DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 13.07.04, 15:07
        "I'm troubled, I'm dissatisfied. I'm Irish."
    • Gość: Sciągacz Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 11.07.04, 10:43
      i jeszcze jedna uwaga: Jeszcze raz ktoś z deby nazwie mnie złodziejem to
      oddam
      sprawę do sądu a blokowanie progsów P2P jest nielegalne,DEBA to dostawca
      internetu czy ZAIKS????
      • Gość: adas Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 11.07.04, 21:23
        Poziom wypowiedzi schodzi na psy... naprawde ciezko czytac jak pod maska anonimowosci ludzie pokazuja jakimi sa niewychowanymi debilami.
        Bardzo przykra sprawa.

A tak na marginesie:
        jakby niepatrzec, jakby niemowic, Ci co nagminnie sciagaja to zlodzieje i koniec. I niewnikajac nawet w kwestie prawa, skoro kradniesz to jestes zlodziejem.
        Gdyby w sklepie niebylo ochorony i nikt niesprawdzal co wynosisz, tez bys bral i wychodzil nieplacac? jesli tak to jestes zlodziejem.

• Gość: adaś 2 Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 12.07.04, 09:03
          Drogi Adasiu!
          Ile programów "kradzionych" masz w swoim
          komputerze......................................................................
          ...............................................nie wierzę że ani jednego!
          • Gość: adas Re: DEBACOM IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 12.07.04, 09:32
            Mam troche mp3, fakt
            a oprogramowanie nielegalne, po co?
            Na linuxa jest ogrom darmowego i bardzo dobrego oprogramowania.
            Kazdy ma cos "lewego" na kompie ale Ci co uwazaja neta za hipermarket w ktorym niemusi placic to zlodzieje i tyle.
            I niejest argumentem "czy ty niemasz lewego" skoro masz cos co niejest twoja wlasnoscia to jestes zlodziejem.
            Nie jest tak?

pozdrawiam
            • Gość: adaś 2 Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 12.07.04, 13:34
              Drogi Adasiu !
              Jak widzisz też jesteś złodziejem skoro masz mp3 i pewnikiem też coś lewego
              sciągnąłeś wcześniej-nikt nie jest święty ,a cała dyskusja jest n/t SWIADCZENIE
              USŁUG I PODEJŚCIA DO KLIENTA PRZEZ FIRMĘ DEBACOM a nie n/t piractwa
              komputerowego a to są całkiem odrębne rzeczy.
              Na koniec życzę Ci takiej prędkości łącza jaką ja mam.
              • Gość: adas Re: DEBACOM IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 12.07.04, 13:48
                A twierdzilem ze jestem swiety?
                Mowilem do tych co sie strasznie oburzaja ze niesa zlodziejami itp.
                skoro kradniesz to jestes zlodziejem, w tym jest sprawa.

Co do jakosci uslug.
                kozystaja z netu jak normalny czlowiek www/ftp/poczta/komunikatory czasem jakies gry on-line, uwazam ze jest OK.
                A jak ktos tak strasznie musi sciagac cala dobe to polecam mu neostrade, przeciez nawet pokazywali w reklamie jak to szybko filmy sie sciagaja.

zreszta... jaki sens maja te "pyskowki"?
                Kazdy ma swoje zdanie i jesli komus cos strasznie przeszkadza niech zmieni operatora, przeciez to zaden problem.

pozdrawiam

• Gość: adaś 2 Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 12.07.04, 15:57
                  No tak w tej kwestii masz rację ale co byś zrobił jak strona sie otwiera kilka
                  minut albo wcale a o poczcie zapomnij a ważne meile czekają,i jak by ci ktoś
                  powiedział że będzie 30 k a jest 3k???????? Nie pyskowałbyś?????A jak by mi
                  oddali tą kasę co zapłaciłem za instalację to bym zmienił operatora na 100%
                  UWIERZ!!!
                  pozdrawiam również
                  • Gość: adas Re: DEBACOM IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 12.07.04, 16:27
                    Czemu ja tak niemam?
                    moze tak jak moi znajomi?
                    windows caly w spyware itp.
                    przychodze czyszcze ten niby system operacyjny i raptem zaczyna dzialac prawidlowo?
                    zapomnij o IE wez np. opere.
                    wywal outlook zobacz operamail.

prawie zawsze zaczyna dzialac wszystko jak nalezy.

pozdrawiam
                    • Gość: adaś 2 Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 12.07.04, 21:51
                      3 razy system kładłem próbowałem mozille,operę,z firewallem bez z antywirusem i
                      bez z ad aware i bez wyłączyłem też firewall systemowy zrobiłem chyba
                      wszystko.............. aha serwis też był i co............i nic średnio 40
                      kB/s i wiesz co.......mogę Ci posłać meila którego dostałem od
                      admina........ciekawe co byś powiedział.....i nie broń ich już bo wiesz o co
                      chodzi chyba że to twoja rodzina czy coś w tym stylu!!!!!Pozdrawiam i kończę tą
                      dyskusje bo tak jak mówisz nie warto strzępić języka,przy najbliższej okazji
                      zmienię operatora i te 4 stówy odżałuję,przynajmniej zaoszczędzę na lekarzu
                      • Gość: kkk najgorszy internet jest z GR computer service IP: *.org 12.07.04, 22:21
                        średnio raz na dwa dni nie a sięci po pare godzin :( jak tylko nadaży się
                        okazja na zmiane to zmienie
                      • Gość: adas Re: DEBACOM IP: *.polsl.gliwice.pl / *.polsl.gliwice.pl 13.07.04, 10:31
                        sredio 40kb/s za 55zl.
                        Jesli to jest tak strasznie zle to wiesz...
                        szkoda mi Cie.
                        pozdrawiam i koncze temat
                        • Gość: adaś 2 Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 13.07.04, 20:40
                          mówię o bitach nie o bajtach sorki że pomyliłem symole kończę również i pozdrowy
                          • Gość: polo Re: DEBACOM IP: *.ceti.pl 14.07.04, 00:26
                            hellow:)
                            Wywolujac te dyskusje mialem zamiar pisac o samej firmie, ale skoro rozmawiamy
                            juz o p2p, to pamietajmy o tym ze mozna sciagac nie tylko mp3 czy filmy, ale sa
                            tan tez pliki udostepniane calkiem legalnie:)
                            pozdrawaim
                            polo
                            • Gość: Zibi Re: DEBACOM IP: *.zabrze.net.pl 14.07.04, 20:57
                              A poza tym, jak kretyn Adaś pisać nie umie... to niech przymknie pysk:-)
                            • Gość: Zibi Re: DEBACOM-Adas IP: *.zabrze.net.pl 14.07.04, 21:02
                              Sorry.!.!
                              Myślałem o "adeas"
                              Natomiast Adaś pisze poprawnie i poglądy ma "słuszne" !
    • Gość: Zabrzanin Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 14.07.04, 20:42
      Również jestem użytkownikiem sieci Debacom. Ja nigdy nie miałem problemów z
      serwisem, fakt, że tylko raz miałem awarie, ale "fachowcy" stawili się
      nazajutrz po moim telefonie i widać, ze chcieli naprawić, usterke, którą
      okazała się jakaś awaria anteny.

Niestety mam inne zastrzeżenie do usług firmy, a mianowicie blokowanie
      programów p2p, a dokładnie chodzi o program Direct Connect, za pomocą tego
      programu miałem kontakt z rodzinną, którą mieszka zagranicą (przekazywaliśmy
      sobie filmy, zdjęcia) a teraz ciągle mam "connection timeout" a mówiąc o tym,
      ze służyło mi to do wymiany filmów rodzinnych, to mówię całkowicie poważnie.
      Kontaktowałem się nawet z znajomym adwokatem, ten po przestudiowaniu umowy,
      oświadczył, ze usługodawca (Debacom) nie ma prawa blokowac dostępu do żadnych
      programów. Dlatego proszę firmę Debacom, by cofnęła te NIELEGALNE blokady.
      • Gość: OlO Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 14.07.04, 22:58
        legalne nielegalne, pozostaje kwestia udowodnienia czegokolwiek.
        Jakbys zadzwonil (ja to zrobilem) lub zerknol na firmowe forum to bys wiedzial ze jest blokniete na czas wymiany szkieletu i to tylko w czesci sieci.
        • Gość: Zabrzanin Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 15.07.04, 04:19
          a jaki jest adres tegoż forum ??
      • Gość: Jacek Re: DEBACOM IP: *.debacom.pl 15.07.04, 19:11
        Bylo juz w watku, widac jak dokladnie czytales.
        forum.debacom.pl
        linka znajdziesz na stronie pomoc.debacom.pl gdzie jest tez sporo ciekawych informacji. Jak wyczyscic winde, jak sie zabezpieczyc itp.
        Widzicie tylko zle... a dobre?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka