rafi-zabrze
05.03.15, 00:04
Witajcie,
Od dzisiaj oficjalnie już wiemy, że Walne za niespełna 2 miesiące. Dokładnie - o ile dobrze policzyłem - to w dniach 20-25 kwietnia. Ja sam jeszcze zaproszenia nie dostałem :) ale wiem już, że ludzie z Centrum i z Południa otrzymali.
Administrator naszej strony spółdzielnianej zdaje się jeszcze o tym nie wiedzieć ;) ale zapewne się dowie i zdąży nas poinformować. Mocno wierzę w to, że jeszcze przed 20 kwietnia :-D
Zabrzańskie Stowarzyszenie Mieszkańców jak co roku - tak i tym razem - namawia wszystkich uprawionych (a jest nas ok.12 tysięcy) do udziału w Walnym. Proszę nam wierzyć - warto. Udało się rok temu wygrać 'Zachód', uda się i kolejne. Tylko trzeba uwierzyć.
Osobiście słyszałem już nie raz że 'to bez sensu' oraz 'i tak będzie po staremu'. Naturalnie - święta prawda - to będzie bez sensu i po staremu - JAK NIE PRZYJDZIECIE. Jak przyjdziecie - będzie powtórka z Zachodu. I co z tego, że jest 200 czy 300 pracowników? Co to jest przy całej rzeczy członków? Zarząd nie wyczaruje sobie już zbyt wiele więcej 'przyjaciół'. Za to w przypadku chociażby mobilizacji 5% zwykłych mieszkańców Zarząd jest bez szans?
Czy wykorzystamy tę szansę w tym roku? Czas pokaże. Bardzo mocno liczę na to, że ludzie - po zeszłorocznym Walnym i arcyciekawym przebiegu na Zachodzie (miejscami bardzo dramatycznym) - w końcu poczują, że to od nich zależy przyszłość - było nie było - NASZEJ WSPÓLNEJ SPÓŁDZIELNI.