Dodaj do ulubionych

PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 23:41
PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA !!!
Mieszkańcy, którzy wykupili mieszkania na własność od miasta powinni
dostać zwrot wpłaconej zwaloryzowanej kaucji.
Informacje w sprawie odzyskania kaucji
oraz wniosek można otrzymać w siedzibie
Stowarzyszenia
Obywatelski Ruch Obrony Mieszkańców
ul. Wandy 1 Zabrze w wyznaczonych dniach
i godzinach
Poniedziałek 11 00 - 13 00
Wtorek 11 00 - 13 00
Środa 16 00 - 19 00
Czwartek 14 00 - 16 00
Potrzebna jest kopia przydziału mieszkania lub umowa najmu i dowód wpłaty
kaucji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ula Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 00:14
      Od kiedy można sie zgłąszać - kasa przyda się?
      • Gość: Do ULI Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 00:21
        Od Wtorku już rusza akcja zaraz po sesji.
      • Gość: PYTAJNIK Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 18:02
        A jak tą kasę załatwić?
        • Gość: KUPIEC Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 01:48
          Czy akt zakupu miesakania jest potrzebny?
    • Gość: Dziadek Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA IP: *.stk.net.pl 12.07.05, 20:22
      Panie?Kasa.Pewnie chciałbyś dostać jakiś zwrot i prowokujesz? Powiedz więcej
      jak już zacząłeś. ...na jakiej podstawie?
    • Gość: gemo Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:14
      Widzę, ze się dobrze orientujesz w sprawach kaucji, mam wiec inne pytanie:
      Dlaczego przy zamianie mieszkanie komunalnego na większe komunalne moja mama
      musiała zapłacić kaucję skoro już raz płaciła, gdy dostała mieszkanie 20 lat
      temu? I to nie wszystko teraz jesteśmy obie zameldowane z mamą pod jednym
      adresem, z którego mama chce się wymeldować (jako główny najemca), bo wychodzi
      zamąż i ten gość ma mieszkanie również komunalne i tam się zamelduje. W
      mieszkaniu, które zostawia jestem zameldowana od wielu lat i będ e dalej w nim
      mieszkać razem z synkiem 2 mies. no bo też gdzie miałabym się podziać. Problem
      w tym, że urzędasy każą sobie zapłacić kolejną kaucję!!! To szczyt! Od ponad 10
      lat mam złożony wniosek na mieszkanie, więc tłumaczę im, że zrezygnuję z
      ubiegania się o mieszkanie i zwolnię miejsce na liście, bo mam teraz gdzie
      mieszkać. Więc owszem, ale musze zapłecić 12krotny czynsz jednorazowio! Cz to
      jest zgodne z prawem??????????????
      • hanka9 Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA 18.07.05, 15:44
        Nie jest zgodne z prawem, ale pod warunkiem, że mama nie odbierze swojej kaucji
        i sceduje ją na córkę.
        (w dwóch przypadkach należy się zwrot kaucji: kiedy opuszcza się mieszkanie i
        kiedy je się wykupuje).
        • Gość: gemo Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:18
          Dziękuję za odpoiedź! :) Mam tylko jeszcze pytanko, czy są na to jakieś akty
          prawne, jak się bronić w tej sytuacji?? Pani z ZBK twierdzi, że kaucję muszę
          zapłacić, a mamie i tak nie wrócą. Istne bezprawie!!!
      • Gość: NIEZORIENTOWANY Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA IP: *.za.digi.pl 19.07.05, 18:11
        do GEMO FAFIKA I INNYCH-uważam ,że jest to totalna paranoja, próbujecie
        dochodzić sie o jakąś "kaucję" a nie zastanawiacie sie dlaczego macie 90%
        bonifikate??? Żyjecie w świecie komuny i "rylowstwa" Pozdrawiam.
        • bkasik Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA 19.07.05, 23:38
          Mnie akurat 90% bonifikata nie interesuje z tego powodu, ze nie zamierzam nigdy
          wykupywac mieszkania!!! Ale wkurza mnie to, ze moja rodzina mieszkając przez
          ponad 30 lat w "komunalniakach" musi płacić kolejną (trzecią czy którąś tam
          kaucję) Kaucja to kaucja, jak ktoś rezygnuje z mieszkania to niech zwrócą,
          dlaczego mam to podarować. I to jest PARANOJA! Jakbyś z musiał kilka razy
          płacić z własnej kieszeni to też by cię zabolało! Pozdrawiam
          • bkasik Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA 19.07.05, 23:39
            powyżej odpowiedź gemo! gemo=bkasik, bo załozyło sobie konto na .gazcie :)
        • Gość: Do NIEZORIENTOWANY Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA IP: *.laczpol.net.pl 19.07.05, 23:39
          Zastanowiliśmy się i wiemy że gmina chce zarobić a ZBK nie ma zamiaru zwracać!
          A Ty zastanowiłeś się zanim okazałeś swoje niezadowolenie bezpodstawne? Możesz
          Oczywiście być zły lub inaczej myśleć ale to nie jest podstawa do określania i
          nakładania własnych wyobrażeń o świecie innym - "Żyjecie w świecie komuny
          i "rylowstwa" " i ich negowania! Zanum zaczniesz obrażać lidzi ciężko
          pracujących zastanów się nad tym czy masz podstawę - proszę Cię o to!
    • Gość: fafik Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:01
      to jakieś kolejne oszołomstwo zabrzańskiej elity :))))
      • Gość: LILI Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 12:21
        I kasa jest zwracana?
        • aniaada Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA 30.07.05, 21:37
          i co? ktoś dostał zwrot??
    • Gość: Waldek Re: PIENIĄDZE DO ZWROTU DLA MIESZKAŃCÓW ZABRZA IP: 213.25.120.* 18.08.05, 21:50
      Potrzebna jest kopia przydziału mieszkania lub umowa najmu i dowód wpłaty
      kaucji. - ale skąd to po latach wziąść ja nie pamietam bym jakiś kwit przy tym
      dostal - te mieszkania każdy powinien dostać za darmo bo i miasto po rewolucji
      solidarnościowej te budynki dostało za friko i teraz tylko bierze czynsz i nic
      nie robi !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka