Dodaj do ulubionych

Quo vadis Gołubowicz

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 22:02
Quo vadis Gołubowicz - ciśnie się na usta patrząc na ostatnie pociągnięcia
polityczne naszych władzmiejskich.
Sama należe do SLD ale to co sie dzieje w Zabrzu przerosło chyba oczekiwania
wszystkich.
Nieudolny prezydent, który boi się podjąć jakiejkolwiek decyzji, powołuje na
zastępcę niewykształconego Weretę z kryminalną przeszłością, a na dodatek
słuchy idą, że nie chce z nimi nikt współpracować z wykształceniem, więc
kolejnym kandydatem na vice-prezydenta ma być nijaki Góra, dyrektor
Biblioteki Miejskiej podobno z prawicy, który ma problemy ze stanem
trzeźwości a na zarządzaniu zna się jak wilk na gwiazdach.
Powstanie więc tercet egzotyczny, tylko pytanie brzmi kto ma pracować?
Choć jeden z nich powinien być przynajmniej pracowity lub inteligentny.
Stajemy się pośmiewiskiem na całą Polskę. Spokojnie można nakręcić "60 minut
na godzinę" (dla młodszych czytelników to taki magazyn satyryczny z dawnych
lat) a odcinek powinien być zatytuowany "Cyrk w budowie"

Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: Roman Urbończyk Re: Quo vadis Gołubowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.03, 23:24
      Quo vadis -
      • byk5 Re: Quo vadis Gołubowicz 15.01.03, 10:42
        do godnosci w samotności!
    • na_kolana Re: Quo vadis Gołubowicz 15.01.03, 13:10
      Gość portalu: Asia napisał(a):

> Quo vadis Gołubowicz - ciśnie się na usta...
      > Nieudolny prezydent, który boi się podjąć jakiejkolwiek decyzji, powołuje na
      > zastępcę niewykształconego Weretę z kryminalną przeszłością,
      > ...kolejnym kandydatem na vice-prezydenta ma być nijaki Góra, dyrektor
      > Biblioteki Miejskiej podobno z prawicy, który ma problemy ze stanem
      > trzeźwości...

Biedny elektoracie, pożałowania godni przyjaciele Pana Prezydenta,
      liczyliście na wdzięczność?
      Trzeba było skupić się wokół Urbańczyka. Ten potrafi zadbać o swoich.
      Homosovieticus Gołubowicz zawsze będzie po stronie silnych i bogatych, i (wbrew
      ideom, które głosi) wiernie będzie im służył. Pojechał do Brukseli po odbiór
      instrukcji „jak dobić resztki polskiej gospodarki”. Żeby pomyślnie ją wykonać,
      musi otoczyć się miernotami i szubrawcami, którzy mają tysiące pomysłów na
      pomnożenie własnych fortun kosztem majątku narodowego i budżetu gminy.
      Wszak nie trzeba zbytnio wytężać umysłu, żeby zauwżyć, że władza tak daleko
      odeszła od społeczeństwa, że absolutnie nie jest w stanie rozróżnić
      pojedynczych ludzi a tym bardziej zrozumieć ich problemów. Nie po to
      Gołubowicz wspiął się na wyżyny, żeby nurzać się w bagnie społecznej
      beznadziei. Są wyższe cele, których z wami konsultować nie nożna. Czy jeszcze
      na to nie wpadliście?
      Cóż można wam doradzić? Próbujcie wkupić się w łaski mongołoidalnych ludzików z
      otoczenia władzy gminnej i kurczowo trzymać się członków gabinetu Pana
      Prezydenta Zabrza.
      NA KOLANA CZŁEKOKSZTAŁTNA MASO WYBORCZA!

• Gość: on Re: Quo vadis Gołubowicz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.03, 13:26
      Jak tacy ludzie zostają prezydentami to już chyba każdy może. Znam górę
      osobiści. Nie trzeżwieje od rana. To już chyba lepiej żeby zatrudnić jego
      żonę, przynajmniej jest inteligentniejsza i co najważniejsze nie pije. On
      nawet nie umiał zrobić prawa jazdy.
      Zresztą z tego co słyszałem to te decyzje nie są gołubowicza tylko
      Chojanckiego bo on teraz rządzi Zabrzem. Gołubowicz to tylko marionetka
      robiąca co jej się każe. - Jak to w "partii"
      • Gość: Józek Re: Quo vadis Gołubowicz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.03, 13:36
        Droga Asiu.
        Czy to może chodzi o tego pana Górę który wraz z ludzmi kultuty w specjalnych
        telegramach wyborczych drukowanych w gazetach namawiał do głosowania na Romana
        Urbańczyka ?
        • kasiora Re: Jak to mowia... 15.01.03, 14:11
          ...gora z gora sie nie zejda,ale.....
          • na_kolana Re: Jak to mowia... 15.01.03, 14:47
            ...a my malutkie ludziki, z uwielbieniem w oczach, na kolanach ostrzymy kosy.
            Kosy do GÓRY!
            • byk5 do na-kolana 15.01.03, 15:41
              G i U to jedna populistyczna demagogia,a ty nakolanniku to należysz do swoich
              Urbańczyka czy do swoich Gołubowicza co?Weż sie do jakiejś roboty bo to samo
              cie stresuje.Komisarz będzie i o prezydentach 25% sportowców, dewotek,górników
              i emerytów miasto szybko zapomni.
              • Gość: Jerz Galubowicz Re: do na-kolana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.03, 17:39
                u mnie w urzędzie wódkę pije się po pracy
                więc nie wiem o co chodzi
                a Góra ma łeb jak Wereta
                a Wereta jak koń tylko że głupszy, ale to nie szkodzi, w końcu to ja ciągne za
                sznurki
                • ma.ta Quo vadis Gołubowicz 16.01.03, 00:22
                  Mówią, że są jeszcze kandydtury A.Rocznioka i ks.Rusina. No i co nam do tego.
                  Poza tym mówią, że abstynent Gołubowicz zaczął pić. I też gówno nam do tego.
                  Akurat ma do tego wszystkiego prawo. Gorzej, że nic nie słychać, czym zajmuje
                  się wykonując obowiązki prezydenta? Za nieróbstwo nie ma przecież konsekwencji.
                  Może spokojnie trwać. I też możemy mu skoczyć.
                  • Gość: Tom Re: Quo vadis Gołubowicz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.03, 09:33
                    Patrząc na nasze władze widze serial "Kiepscy"
                    Gołubowicz - bezrobotny Kiepski kandydujący na prezydenta
                    Wereta to typowy Boczek
                    Góra w roli Waldusia oczywiście bez charakteryzacji
                    Chojnacki mógłby zagrać żonę Gołubowicza, popychającą go do dzialania i
                    wszyscy chcą zrobić wspaniały interes.
                    A więc wszystko idzie zgodnie ze scenariuszem, wystarczy regularnie oglądać TV
                    i będziemy wiedzieć co nas czeka. Tylko czy budżet miasta i mieszkańcy to
                    wytrzymają?
                    • Gość: Asia Re: Quo vadis Gołubowicz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.03, 09:35
                      Gołubowicz jest w matni z jednej strony Chojancki, a zdrugiej Mielcuch, który
                      teraz będzie wygrywał przetargi, bo zatrudnia żonę Gołubowicza.
                      • byk5 Re: Quo vadis Gołubowicz 16.01.03, 10:57
                        biedny komuch co? jak nie potrafisz nie pchaj sie na afisz!!
                      • Gość: Stanisław Sidor Re: Quo vadis Gołubowicz - czas ucieka! IP: 157.25.152.* 16.01.03, 12:01
                        Szanowna Pani Asiu z SLD,
                        Gołubowicz kandydował na prezydenta z listy Pani partii. Ja osobiście też
                        przyczyniłem się do wykreowania tej kandydatury, chociaż uważałem, że powinien
                        być kandydatem pozapartyjnego bloku obywatelskiego. Rezultat jest taki, że przy
                        poparciu Pani partii i zaangażowaniu środowisk, które mnie udało się
                        skoncentrować w ramach wspólnoty programowej, Jerzy Gołubowicz został
                        prezydentem Zabrza.
                        Stało się. Jest to nasz prezydent na dobre i na złe. Realizujmy więc swoje
                        zamierzenia programowe wypracowane wspólnie z kandydatem na prezydenta J.
                        Gołubowiczem. Rozliczajmy też Jerzego Gołubowicza jako prezydenta . To jest
                        nasz obowiązek.
                        Oświadczam, że my też mamy zastrzeżenia do sposobu sprawowania urzędu przez
                        Prezydenta. Staramy się jednak to zgłaszać w formie krytycznych uwag i
                        sprzeciwu bezpośrednio samemu J. Gołubowiczowi. Nie mam zamiaru Państwa
                        pouczać, jak należy strzec pryncypiów programowych partii. Wiem jadnak, że
                        koncentrowanie się na osobach zastępców czy żony Prezydenta nie przyczyni się
                        do poprawy życia mieszkańców miasta. Przyznaję się, że każda ciekawostka czy
                        plotka o Prezydencie mnie też "wciąga". To oczywiste. Jeżeli
                        jednak "wywalczyliśmy" Gołubowicza w dobrej wierze dla dobra naszych środowisk,
                        dla dobra miasta, to bądźmy konsekwentni - realizujmy nasze plany. Próby
                        przerzucenia odpowiedzialności tylko na wybranego przez nas Prezydenta nie
                        zwiodą mieszkańców miasta. Ludzie będą pamiętać czyj to wybór. Nic mądrzejszego
                        nie wymyślimy - elektorat do roboty! Czas ucieka!
                        Z wyrazami szacunku St.Sidor
                        • Gość: nieuczciwy Re: Quo vadis Gołubowicz - czas ucieka! IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 16.01.03, 15:43
                          Gość portalu: Stanisław Sidor napisał(a):

> Szanowna Pani Asiu z SLD,
                          > Gołubowicz kandydował na prezydenta z listy Pani partii. Ja osobiście też
                          > przyczyniłem się do wykreowania tej kandydatury, chociaż uważałem, że
                          powinien
                          > być kandydatem pozapartyjnego bloku obywatelskiego. Rezultat jest taki, że
                          przy
                          >
                          > poparciu Pani partii i zaangażowaniu środowisk, które mnie udało się
                          > skoncentrować w ramach wspólnoty programowej, Jerzy Gołubowicz został
                          > prezydentem Zabrza.
                          > Stało się. Jest to nasz prezydent na dobre i na złe. Realizujmy więc swoje
                          > zamierzenia programowe wypracowane wspólnie z kandydatem na prezydenta J.
                          > Gołubowiczem. Rozliczajmy też Jerzego Gołubowicza jako prezydenta . To jest
                          > nasz obowiązek.
                          > Oświadczam, że my też mamy zastrzeżenia do sposobu sprawowania urzędu przez
                          > Prezydenta. Staramy się jednak to zgłaszać w formie krytycznych uwag i
                          > sprzeciwu bezpośrednio samemu J. Gołubowiczowi. Nie mam zamiaru Państwa
                          > pouczać, jak należy strzec pryncypiów programowych partii. Wiem jadnak, że
                          > koncentrowanie się na osobach zastępców czy żony Prezydenta nie przyczyni się
                          > do poprawy życia mieszkańców miasta. Przyznaję się, że każda ciekawostka czy
                          > plotka o Prezydencie mnie też "wciąga". To oczywiste. Jeżeli
                          > jednak "wywalczyliśmy" Gołubowicza w dobrej wierze dla dobra naszych
                          środowisk,
                          >
                          > dla dobra miasta, to bądźmy konsekwentni - realizujmy nasze plany. Próby
                          > przerzucenia odpowiedzialności tylko na wybranego przez nas Prezydenta nie
                          > zwiodą mieszkańców miasta. Ludzie będą pamiętać czyj to wybór. Nic
                          mądrzejszego
                          >
                          > nie wymyślimy - elektorat do roboty! Czas ucieka!
                          > Z wyrazami szacunku St.Sidor

Panie Sidor, czy Pana zaślepiła obłuda SLD? Przecież to oni są mistrzami obłudy.
                          Prezydent Gołubowicz jest tego szkolnym przykładem.
                          Faktem jest, że mieszkańcy Zabrza nie wystawili do wyborów nikogo
                          kompetentenego i w tym problem (((.
    • Gość: Zabrzanin Re: Quo vadis Gołubowicz IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 16.01.03, 18:22
      A, może jakiegoś profesora z Pol. Śl. A może jakiegoś rektora? Byli już tacy i
      co?
      Prezydent wie co robi. Wybiera takiego co jedną srokę trzyma za ogon i będzie
      mu pomocny.
      • Gość: Jerz Galubowicz Re: Quo vadis Gołubowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.03, 19:21
        Zabrzaninie !
        Dzieuje ci za twą cenną wypowiedź
        powiedz jak mogę ci się zrewanżoawąć za poaprcie

moze miekszanie komunalne
        może przetarg nieograniczony
        może stanowisko w urzędzie

dzwon do mnie i powiedz jak mogę ci pomóc

• Gość: Zabrzanin Re: Quo vadis Gołubowicz IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 23:02
          nie wracaj z Brukseli
          • Gość: ja? Re: Quo vadis Gołubowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.03, 23:30
            chyba z Białorusi
            • byk5 Re: Quo vadis Gołubowicz 18.01.03, 15:04
              Gołubiew do Moskwy!
              • Gość: Zabrzanie Re: Quo vadis Gołubowicz IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 16:04
                bu hahaha
                dokąd idziesz ...do kina
                a co tam grają..... quo vadis
                a co to znaczy
                dokąd idziesz....
                do kina
                a co tam grają
                quo vadis....
    • Gość: andre Re: Quo vadis Gołubowicz IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.03, 21:55
      Proszę o potwierdzenie informacji, że Gołub planuje sprzedać działki
      ekologiczne, których brak uniemożliwia normalne funkcjonowanie hipermarketu na
      terenie po Hucie Zabrze
      • Gość: ja Re: Quo vadis Gołubowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 21:59
        • Gość: ja? Re: Quo vadis Gołubowicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.03, 22:00
          podaj swoje nazwisko i adres
          wtedy ci potwierdzą
          że do końca życia popamietasz
          • byk5 Re: Quo vadis Gołubowicz 23.01.03, 11:58
            ekologiczne?, chyba z nazwy i planu na 2300r! bha haaaa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka