Dodaj do ulubionych

Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK

IP: 217.11.135.* 08.09.06, 13:09
Nie oszukujmy się.Nie należy spodziewać się ani wielkiego płaczu ani
rzekomego chaosu po likwidacji ZBK. Raczej okrzyków radości dziesiątków
tysięcy lokatorów i właścicieli lokali. Sama zorganizuję huczną fetę, na
którą zaproszę sąsiadów i będziemy świętować likwidację ZBK. Idąc ulicami bez
trudu rozpoznaję budynki "zarządzane" przez ZBK. Każdy kandydat na
prezydenta, jeżeli solennie obieca likwidację tego... ZBK, może zapewne
liczyć na dziesiątki tysięcy głosów w bliskich wyborach. A tak na marginesie,
czy po likwidacji ZBK ktoś w ogóle zauważy że go nie ma? Prezydencie-śmiało,
bez obaw,Twój wice M.C. ma rację, będziemy cię wdzięcznie wspominać, możesz
liczyć na nasze głosy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja też! Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 16:52
      Oj, wielki płacz jednak będzie! Prezes łkać będzie jak dziecko! A wraz z nim
      oddana część (czyt. zaślepiona) załogi, do której jeszcze nie dotarło, co dzieje
      się w tej firmie.
      • Gość: lizus Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.bater.net.pl 08.09.06, 19:50
        Co Ty na to? Jak by Ciebie zlikwidowano, kto zrobiłby fetę?, myślę że nie życzy
        się nikomu nic złego, ale Ty jesteś chyba tą osobą co lubi cieszyć się z
        ludzkiej krzywdy, oj nie ładnie nie ładnie
      • Gość: Oświecony Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.bater.net.pl 08.09.06, 19:53
        Skąd masz takie wiadomości, że załoga jest oślepiona, byłem tak dzisiaj i
        nikogo niewidomego nie widziałem,
    • Gość: burak_wiejski Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 83.18.7.* 09.09.06, 20:17
      Czy Pani oszalała??? Przecież, Cupiał tylko na to czeka,żeby przejąć pod swoje
      skrzydła budynki po ZBK. Gdy DOMUS będzie zarządzał Pani blokiem, to wtedy może
      Pani zrozumie co straciła.
      • Gość: gaga Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 20:18
        Ta Pani z pewnością nie oszalała. I gdyby tylko Domus był w stanie i chciał
        objąć zarządem niektóre zabrzańskie nieruchomości, byłoby to z korzyścią dla
        nich. Celem Pana Cupiała nie jest przejęcie nieruchomości zarządzanych przez ZBK
        a tylko uregulowanie niezdrowej sytuacji w mieście, gdzie rządzą podlegli Gminie
        prezesi. Tym oststnim, niestety nie zależy na zabezpieczeniu pracy, zatrudnionym
        w ZBK, a tylko na zrealizowaniu swoich prywatnych planów.
        Nawiasem mówiąc, nieruchomością w której mieszkam zarządza Domus. Od chwili
        przejęcia przez nich zarządu, mamy przejrzyste finanse, udowodnione koszty, a
        cały dom jest świeżo po remoncie. My, z faktu zarządzania naszym domem przez
        Domus, jesteśmy bardzo zadowoleni. Sądzę, że inne wspólnoty zarządzane przez
        Domus, również potwierdzą moją opinię.
        • anita46 Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK 10.09.06, 23:07
          Potwierdzam. Cupiałówna jest dobrym zarządcą w naszej wspólnocie (przy ul.
          Gdańskiej).
      • Gość: gość Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 217.11.130.* 11.09.06, 09:04
        Nie oszalałam, a temat mam doskonale rozeznany. Również od tych, co odeszli od
        Domusa. To nie jest forum o Domusie i dlatego nie piszę o nim. Z dwojga złego,
        gdybym nie miała już innego wyboru, wolę Domusa niż ZBK.
        • Gość: oko Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.jota.digi.pl 12.09.06, 00:40
          jak nie zbk to nie ma innej firmy ???
          Cupiał prerzydent - cupiałówna kontrakt na zarządzanie mieniem komunalnym
          - to wali na kilometr wałkiem.
          prezydenci odchodzą i spylają co się da.
          w tym przypadku - zagrody z inwentarzem.
          A barany się cieszą,
          straszne...
          na co wy się jeszcze ludzie zgodzicie ?
          • Gość: Ruda Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.zabrze.net.pl 21.09.06, 07:54
            Panna Cupiałówna? Czyżby pomógłjej ten basen,który wybudował jej ojciec?
            Inwestycja się jednak opłaciła.
          • Gość: burak_wiejski Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 83.18.7.* 14.10.06, 22:43
            Ludzie dajcie spokój z tym Domusem, mój budynek jest zarządzany przez "Complex".
            Jest czysto, schludnie i niedrogo, teraz nam nawet domofony założyli.
    • Gość: Ivette Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 83.230.25.* 13.09.06, 17:27
      Zarządcą Wspólnot Mieszkaniowych jest ZBK. Choć regularnie płacę tyle ile
      opiewają aneksy ciągle wyskakują jakieś niedopłaty. Co jest grane? Poza tym
      niektóre wspólnoty mieszkaniowe nie mają jeszcze rozlczeń nawet za 2004 rok.
      Kiedy wreszcie będzie z tym porządek.
      • de-bill Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK 14.09.06, 00:09
        Nieprawda, ZBK jest solidnym i niedrogim zarządcą. Zarządzają dwoma moimi
        nieruchomościami w dwóch różnych wspólnotach. Wszędzie wszystko porozliczane co
        do grosza. Koszty zarządzania są niższe niż u innych zarządców, z którymi też
        współpracuję.
        • Gość: kontra-bil Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 07:33
          Nieprawda - jest niesolidnym i drogim skoro nie robi nic.
        • Gość: gość Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 217.11.135.* 14.09.06, 08:28
          Droga de-Bill, dowcipy wpisuj w innym poście. Tutaj piszemy o realiach.
        • Gość: Ad Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.stk.vectranet.pl 20.09.06, 18:55
          Pewnie mieszka tam ktoś z zarządu.
    • qwerty123136 Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK 18.09.06, 09:22
      Czy ktoś potrafi rozszyfrować skrót Z B K ?
      • Gość: Pysia Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.zabrze.net.pl 19.09.06, 15:19
        Jak nie będzie ZBK to gdzie będziemy szukać spluwaczki.
        • Gość: rerek Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 20:12
          precz z ZBK - na bruk
        • Gość: wyczekująca Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 217.11.135.* 22.09.06, 10:31
          Ostatnia publikacja w Głosie Zabrza tylko potwierdza niezbędność likwidacji tej
          spółki. Kolejny przykład wysokich kwalifikacji i szybkości działania ZBK.
          • Gość: mieszkaniec Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:03
            Faktem jest, że ZBk działa coraz gorzej. Pytam tylko, dlaczego nikt z
            szanownych forumowiczów nie zauważył, że przez trzy ostatnie lata
            odpowiedzialny za tę firmę był wiceprezydent M.C. Co on zrobił, aby
            unowocześnić ZBK, doprowadzić ją do konkurencyjności, sprawic by była
            postrzegana przyjaźnie - jako związana z miastem i władzą miejską której
            podobno powinno zależec na dobru mieszkańców?
            A wiecie kto powołuje prezesa ZBK? Rada Nadzorcza powoływana przez prezydenta
            miasta. To kto odpowiada za ten cały bigos?
      • Gość: L. Moczulski Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 83.18.7.* 14.10.06, 22:46
        Pozwoli Pani, że ja rozszyfruję ten skrót: Z-złodzieje, B-bandyci, K-komuchy.
    • Gość: wyczekująca Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 217.11.130.* 22.09.06, 12:02
      Teoretycznie masz jakieś racje: niby za ten bigos odpowiada prezes /ponoć z
      Katowic/ oraz rada /z klucza/. W praktyce cała ta rada i prezes są z lekka
      ubezwłasnowolnieni i zastaną sytuacją, i parciem związków, i naciskiem kilku
      radnych. A firmę tę nie stanowią hale fabryczne, floty pojazdów czy garaże
      pełne sprzętu, tylko LUDZIE. Właśnie tacy jacy tam są i dlatego jest tak jak
      jest. Są to pewne zaszłości, o tym kiedy indziej.
      • Gość: Pysia Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 22:56
        Załogę ZBK stanowią w większości młodzi ludzie, ponieważ Sz,P. M.C. poprzez
        ręce jednego z Prezesów zrobił czystkę. Pewnie ty też jesteś taką młodą osobą i
        w swoim miejscu pracy jesteś nie lepsza. Krytykujący są zawsze najgorsi. Gdybyś
        od lat żyła w ciągłym natłoku wrażeń "będziesz pracować, nie będziesz
        pracować", "będzie zbk, nie będzie zbk",oraz wysłuchiwała coraz to innej
        interpretacji przepisów, innych sprzecznych poleceń, też zdezorientowana. Życzę
        pomyślności lepszej niż ty życzysz pracownikom zbk.
        • Gość: człowiek Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 20:08
          Gdyby ci młodzi ludzie jako urzędnicy państwowi mieli na uwadze że ich klienci
          też są ludzmi to pewnie nie byliby tak surowo oceniani. Niestety na własnym
          przykładzie doświadczyłem że traktują nas jak wrogów i tylko patrzą jak nas
          zniszczyć.
    • Gość: wyczekująca Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 217.11.135.* 25.09.06, 10:07
      Likwidacją ZBK jestem zainteresowana z 2 powodów. Jest to spółka gminna i łożę
      podatki m.in. na jej utrzymanie oraz jako lokatorka płacę czynsz za tzw.
      zarządzanie. Otrzymałam nie tak dawno rozliczenie za wodę, podpisane
      przez ....przez litość pominę, ale się naśmiałam. I takie brednie otrzymuję od
      wielu lat.
      • Gość: Jadźka Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.debacom.pl 25.09.06, 10:23
        Jeśli cię oszukują to jest się z czego śmiać?!
      • Gość: a Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.stk.vectranet.pl 15.10.06, 00:53
        prócz bredni o dopłatach i zwrotach dowiedziałem się że od roku mam wodomierz
        bez legalizacji i będe "liczony" jako nieopomiarowany czyli zapłacę 3razy
        więcej + wycieki i za ukradzioną wodę. hm... nie wiedzialem o rozporządzeniu
        MSWiA ale zarządca mógłby o tym informować (praktykuje się to w ZSM)a
        rozliczenie za rok ubiegły zrobić z początkiem roku.
    • Gość: wyczekująca Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 217.11.135.* 25.09.06, 11:12
      A z kim tam lub w adm-ie chcesz gadać? Rzekome nadpłaty zaliczają a konto
      przyszłych wpłat, to samo z rzekomymi niedopłatami, a cyfry i tak pochodzą z
      sufitu. W następnym roku wszystko sie im dokładnie pomiesza i tak jest od lat.
      Spójrz na język tego aneksu-polskopodobny bełkot.
    • Gość: wyczekująca Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 217.11.135.* 26.09.06, 09:12
      Chyba zbliżają się święta. Dozorczyni znów umyła posadzki. Dziwne, przecież juz
      myła w tym roku ze 3 razy. Reszta bez zmian.
    • Gość: gość Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 15:01
      A masz pojęcie ilu ludzi straci pracę ? Czy nie? Pracownciy są tylko pionkami i
      nie ich wina co sie dzieje w firmie...
      • Gość: re gość Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 22:16
        Winą pracowników jest to że dają soba pomiatać - że nie mają odwagi postępować
        uczciwie - w rezultacie krzywdząć i oszukując ludzi którym powinni służyć tj
        lokatorów mieszkań.
    • Gość: wyczekująca Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 217.11.135.* 27.09.06, 13:26
      I tu się mylisz. Właśnie pracownicy są winni, może nie tyle szeregowi co ci
      średniego i wyższego szczebla. Zarządy zmieniają sie tak często jak idą wybory-
      wiadomo, są z klucza. Natomiast lud ma u siebie związki zawodowe, chyba ze 3
      sztuki, niech domagają się od zarządu wprowadzenia wyższych standardów
      prowadzonej działalności. Wolą olewać mieszkańców a później dziwią się, że ich
      nikt nie lubi. Do diabła z nieudacznikami, nikt nie będzie po was płakał. Panie
      Prezydencie, kiedy wreszcie rozgonisz to towarzystwo na cztery wiatry. A o
      miejsca pracy się nie martw, natura nie znosi próżni. Przyjdą na ich miejsce
      inni.
      • Gość: UP Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 23:04
        bezrobocie z Zabrzu spada więc nie likwidujcie ZBK bo bezrobocie wzrośnie
        • Gość: argument Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 07:41
          No tak - to się nazywa argument.
          • Gość: Pysia Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.zabrze.net.pl 28.09.06, 12:43
            Jeżeli, tak źle traktują pracownicy petentów, to podajcie ich dane np. inicjały
            i dział, to zrobi się porządek. Uważam, że właśnie zachowanie petentów
            pozostawia wiele do życzenia. Większość przychodzi z pretensjami i krzykiem,
            zamista spokojnie wysłuchać wyjaśnień.
            • Gość: tojo Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 07:48
              Całe szczęscie że odbędzie sie przetarg na zarzadzanie i wkrótce już nie
              będziemy się martwić.
              Niech wygra najlepszy.
              ZBK dziękujemy - niech zarzadza innym miastem - powodzenia.
              • Gość: Pysia Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.zabrze.net.pl 29.09.06, 15:20
                Żadnym miastem nie zarządza, a jedynie nieruchomościami. Wygra inny zarządca
                Bytom lub inne miasto. Zobacz nieruchomości zarządzane przez nich, a będziesz
                wszystko wiedział. Tak wyglądają budynki jak dba o nie właściciel (przeznacza
                pieniędzy), a nie zarządca. W budżecie pokaźne środki pochodzą z wpływów
                czynszowych, a na utrzymanie budynków przeznaczana jest znikoma ich część.
                Życzę powodzenia z nowym zarządcą, napewno nie będzie lepiej. W tym mieście
                może być tylko gorzej.
                • Gość: wyczekująca Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 217.11.130.* 02.10.06, 12:48
                  Naiwna Pysiu! Nie idzie o to wcale ile właściciel przeznacza pieniędzy na
                  remonty, nie idzie też o to kto wygra lecz o to zeby nie zatrudniać tych
                  de...ludzi. Wierz mi łatwiej dogaduję sie z moim psem, który głupio do mnie nie
                  gada, nie bredzi na temat okoliczności obiektywnych, nie pyskuje, nie wypisuje
                  głupawych aneksów itp.
                  • Gość: Pysia Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 16:11
                    Nie jestem naiwna, sama pracuję w firmie obsługującej ludzi i wiem jak się to
                    odbywa. Jedynie tam gdzie może wam ktoś zaszkodzić zachowujecie się kulturalnie.
                    • Gość: wyczekująca Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 217.11.135.* 09.10.06, 08:15
                      Powierzmy zarządzanie mojemu psu. Wcale nie będzie gorzej ale za to jak tanio.
    • Gość: wyczekująca Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 217.11.135.* 13.10.06, 07:18
      Głos str.3
      Dzięki Wam panowie: Gołubowicz i Cupiał. |Marzenia tysięcy zabrzan już są
      bliskie realizacji.
    • Gość: wyczekująca Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 217.11.130.* 13.10.06, 13:14
      Chyba doczekałam się. Dzięki panowie Prezydenci, w imieniu własnym, mojej
      rodziny, sąsiadów i reszty miasta.
      • Gość: Pysia Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 21:02
        Do wyczekującej - sama se musisz odpowiadać - z pólgłówkami nie gadam,
        zaślepienie. Pewnie ci ZBK źle wodę rozliczyło, bo sąsiad kradł na magnes,
        dlatego tak tej spółki nienawidzisz.
        • Gość: repysia Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 23:33
          Większość ludzi nienawidzi tej spółki, z pewnością wszyscy którzy chociaz raz
          zetkneli się z jej pracownikami.
    • Gość: wyczekująca Re: Nie mogę doczekać się likwidacji ZBK IP: 217.11.135.* 16.10.06, 09:30
      do ZBKówki Pysi:
      Na "wodzie" mam podaną przez ZBK nadwyżkę, i to mnie śmieszy.
      Do badania prawdziwego zużycia wody nie służą "plomby" i "antymagnesy" lecz
      statystyka!
      Moja stara kumpela też u was pracuje i to od czasu, jak nie chcieli jej nawet
      przyjąć do milicji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka