Dodaj do ulubionych

Akwarystyka

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 19:29
Cześć,
dość tych tematów politycznych; ja tak z innej beczki (baniaka) ;)

Czy są w naszym mieście jacyś akwaryści? Wpiszcie się, może warto coś ruszyć z akwarystyką!!!

pozdrawiam wasze akwaria i was! :D
Obserwuj wątek
    • Gość: Peter Re: Akwarystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:04
      kurcze, myślałem że po wyborach się skończy, a tu się dopiero zaczęło ...

jeśli chodzi o akwarium to hoduję kąsaczowce :-)
      gupiki hodowałem kiedyś :-)
      żeby nie było offtopicowo, to w naszym pięknym mieście odbywają się wystawy w
      mok guido, czekam na kolejną.
      pozdrawiam !
      Peter
      • Gość: gupik Re: Akwarystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:17
        Fajnie, że się odezwałeś.

Gupiki hoduję dalej, ale teraz SRWIA jest moim "guru".

Dzwoniłem 1.5 mies. temu na Guido, ale powiedzieli, że w tym roku wystawa się nie odbędzie. Mniemam, że zabrzańskie stowarzyszenie "Bystrzyk Pereza" nawaliło i nieco podupada...

Pytam o akwarystów, bo może warto nieco odmłodzić akwarystykę w Z-u skoro pojawiło się tyle nowych sklepów (czyli konsumenci również dopisują!)>
    • Gość: justyna Re: Akwarystyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 00:15
      ja lubie ryby
      • Gość: gupik Re: Akwarystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 01:09
        Kochana,
        nie chodzi o rybki, ale o akwarium! :D
        • Gość: alojz Re: Akwarystyka IP: 83.230.26.* 28.11.06, 07:09
          Stowarzyszenie Bystrzyk Pereza w Zabrzu (Wczesniej PZA Zabrze) organizowało
          świetne wystawy akwarystyczne co roku. Niestety z roku na rok coraz słabsze...
          Fajnie byłoby zreaktywować akwarystykę w mieście. To takie przyjemne i wdzięczne
          hobby. :):):)
          • Gość: szymke Re: Akwarystyka IP: *.gl.digi.pl 28.11.06, 08:42
            Czas ożywić akwarystyczne zainteresowania zabrzan.
            • Gość: Zabrzanin Re: Akwarystyka IP: 83.16.17.* 30.11.06, 20:56
              Ale czy da sie zaszczepić Hobby. Chociaż może się uda?
              • Gość: pomysły???? Re: Akwarystyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 00:33
                Może niech to będzie i skromne ale powinno być edukacyjne. Ja się przypadkowo
                dowiedziałem o wielu nowinkach technicznych pozwalających utrzymać akwarium w
                czystości czy zapewniających karmienie w regularnych małych dawkach. Przyznam
                się że zniechęciłem się do akwarium bo nie potrafiłem go utrzymać przez dłuższy
                czas w czystości. Nauczyciele biologii powinni przyprowadzić młodzież ze szkół.
                Taka lekcja z utrzymania czystej wody w akwarium nauczyłaby wiele o prawach
                przyrody. Sklepy zoologiczne powinny wesprzeć taką edukację. Bo to że komuś
                rybki padną nie znaczy wcale że kupi nowe, bo może się zniechęcić. Ja sam w
                życiu kilka razy zakładałem akwarium ale zawsze tak na łapu capu robiłem co mi
                się podobało a potem mi ryby walczyły ze sobą i padały nie wiadomo dlaczego.
                Pozdrawiam i zachęcam do działania tych którzy się dobrze bawią w te klocki.
    • pdygdon Re: Akwarystyka 11.11.13, 14:49
      A czy coś może mi powiedzieć na temat Akwarium Słonego - zna się ktoś?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka