Dodaj do ulubionych

Dzieci z caritasu

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.05.03, 10:16
Czy ktoś wie dlaczego dzieci z Caritasu przy ul. Wolności przy parafi św.
Andrzeja mają komunie św. w sobotę a nie tak jak wszyscy w niedziele, kto
robi takie różnice, czy to po katolicku, dzieci kościoła przez siostry
zakonne wychowywane powinny mieć takie same a nawet większe prawo jak
wszystkie inne, kto zadecydował o takim absurdzie. Czyżby kościół wstydził
się ubogich, bezdomnych itd. naprawdę wspaniały przykład dla dzieci, brawo!
Obserwuj wątek
    • busstop Re: Dzieci z caritasu 08.05.03, 11:06
      Pewnie masz rację z tym "wstydzeniem się". Kościół to bogata instytucja, ubodzy
      mogą conajwyżej dawać na tacę.

Ale nie liczyłbym na wytłumaczenie się Kościoła ani na tym forum, ani wogóle.
      Dostojnicy nie będą tłumaczyć się przed plebsem. Przykre, ale prawdziwe.
    • meg_s Re: Dzieci z caritasu 08.05.03, 11:52
      Gość portalu: Zocha napisał(a):

> Czy ktoś wie dlaczego dzieci z Caritasu przy ul. Wolności przy parafi św.
      > Andrzeja mają komunie św. w sobotę a nie tak jak wszyscy w niedziele,

jak wszyscy??.......... - niestety ale te dzieci nie będą "jak wszyscy"
      bo w niedzielę do "wszystkich" dzieci zjadą się ciocie, wujkowie,
      kuzynostwo, "wszystkie" dzieci będą z obydwojgiem rodziców
      nie bronię takiej decyzji, ale zastanawiam się: a może rzeczywiście w niedzielę
      bardziej by odczuły swoje osamotnienie?
      • meg_s ps 08.05.03, 11:55
        w ferworze pomyliłam dwie sprawy - masz rację, że ich pierwsza komunia powinna
        być w "dzień święty" - niedzielę, ja zastanawiałam się raczej nad sprawą
        wspólnego dnia dla wszystkich dzieci
    • Gość: jaa do zochy IP: 217.153.42.* 08.05.03, 13:49
      może lepiej byłoby zadzwonić do księdza i jego zapytać a nie pisać,żeby
      pisać,kiedy nic innego do główki nie przychodz
      • 1ty Re: do zochy 08.05.03, 17:37
        ZAJMUJECIE SIĘ SPRAWAMI KTÓRE WASZYMI NIE SĄ!
        • meg_s Re: do zochy 08.05.03, 18:05
          1ty napisała:

> ZAJMUJECIE SIĘ SPRAWAMI KTÓRE WASZYMI NIE SĄ!

"WSZYSTKIE DZIECI SĄ NASZE" - ...
        • Gość: Zocha Re: do zochy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.03, 08:16
          Wiem co mam robić i jak reagować, a uważam, że ta sprawa jak najbardziej jest
          moją sprawą, ty jak niechcesz to nie zabieraj głosu.Przez wiele lat te dzieci
          uczestniczyły w komuni razem z innymi i rodzice razem z księdzem dbali oto by
          czuły się dobrze i napewno nie gorzej od pozostałych, co więc się stało?
          To są pytania również rodziców, natomiast jak jest się pozbawionym uczuć tak
          jak ty to żal mi naszego społeczeństwa.
          • Gość: modus2 Re: do zochy IP: *.wanadoo.be 11.05.03, 20:22
            Zal mi dzieci wychowywanych przez zakonnice, a wiec kobiety ktore uciekly od
            zycia i nie maja zadnych kompetencji by dzieci wychowywac. Znam doroslych,
            wychowanych w tym wlasnie domu dziecka i wiem co tam z dziecmi wyrabiaja.
            I z jakiej racji ktos ma prawo zmuszac dzieci do jakis tam "komunii"?!!
            Czy o tym kazdy nie powinien decydowac sam jako dojrzaly czlowiek?
            Indoktrynacja i pranie mozgu dzieci jast charakterystyczne dla krajow
            opoznionych kulturowo...
            Opowiadanie dzieciom o piekle i strasznie ich mekami piekielnymi powoduje
            spustoszenia w umyslach i jest zbrodnia i zacofaniem. Dzici powinny byc
            wychowywane w miare mozliwosci w rodzinach zastepczych lub przez
            wykwalifikowany poersonel swiecki a nie przez nieudacznice ze skaza na
            charakterze.
            • 1ty informacja 11.05.03, 21:24
              mój wpis informuje, że wyznaczanie terminu 1 komunii św. nie nalezy do
              kompetencji władz świeckich[gminy][PRAWO],jeżeli wierni [rodzice] mają
              zastrzeżenia to właściwą instancją odwoławczą jest "gospodarz" parafii
              Ks. Proboszcz TYLE I TYLKO TYLE!
              Proszę nie wyciągać zbyt daleko idacych wniosków [np. dotyczących sfery moich
              uczuć] bo sa nieuprawnione i zbyt daleko idące
              A osobiście w moim przekonaniu krzywdzące i niesprawiedliwe ponieważ świadczę
              praktycznie na rzecz ubogich i pokrzywdzonych przez los, niezależnie od
              podatków które płacę i sa to uczucia WYMIERNE a nie WERBALNE lub polityczne
              Parafia św.Andrzeja jest "moją" parafią i dlatego pozwalam sobie na zabranie
              głosu
              Iwona Kozłowska
              • ma.ta Re: Iwono nie bredź. 11.05.03, 23:17
                Iwono K., strasznie bredzisz. Do tego stopnia nie trzymasz sie tematu, że muszę
                zareagować. Przestań pisać po ochlaju. Więcej używaj szwagra. Sprawdzam
                szwagierka osobiście, dalej jest mniam.
                • Gość: wiewiork Re;... nie bredź... IP: *.bnet.pl / 10.10.34.* 12.05.03, 11:36
                  Czytajac te posty juz wiem dlaczego pada deszcz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka