Gość: zuza IP: *.stk.vectranet.pl 29.07.07, 13:22 Witam. Znacie dobre przedszkole w Zabrzu, takie do którego Wasze dziecko chętnie chodzi, a wy jesteście spokojni o jego bezpieczeństwo? Właśnie takiego szukam. Piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mama 6 latki Re: dobre przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 17:41 Polecam P-9 Super położenie, duży wybieg na zielonej trawie, czyste, kolorowe sale jedzenie takie, że Córeczka prosi o takie same dania w domu. Pani Dyrektor uprawia swoją funkcję z zapałem i bardzo lubi dzieci - a one ją. Dobrze przygotowuje dzieci do szkoły, ale nie każe się uczyć pisać i podobnych historii na które jest czas w szkole. Polecam! Moje dziecko od 3 - latków tęskni za nim w soboty i niedziele, nie mówiąc o wakacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: dobre przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 15:54 Faktycznie polozenie przedszkola jest super czyli jest to przedszkole 1 oddzialowe w ktorym uczy tylko Pani Dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: dobre przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 11:11 Trzeba mieć dobre znajomości, żeby teraz szukać przedszkola i jeszcze wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: dobre przedszkole IP: *.stk.vectranet.pl 31.07.07, 12:51 nie mam znajomości, a moje dziecko nie zostało przyjęte do przedszkola. chce sie lepiej przygotowac na przyszły rok.co w tym dziwnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: dobre przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 08:13 Przez jeden rok przedszkole może ulec takiej zmianie, że wszystkie porady nie będą aktualne. Wystarczy np. nowa pani dyrektor, albo nowa nauczycielka, albo jakiś rodzic, który zepsuje panującą tam atmosferę, albo zmiany w oświacie, którym nie podoła przedszkole, albo otworzą jakieś nowoczesne itd.,itd.... Tak więc szukanie porad rok wcześniej to chyba jakiś sondaż robiony w konkretnym celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: dobre przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 16:47 Kazde przedszkole jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: dobre przedszkole IP: *.stk.vectranet.pl 31.07.07, 17:57 chyba poza 12 przy ul. Urbana, bo tam Pani dyrektor "na dzień dobry" potrafi każdego skutecznie zniechęcić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: dobre przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 18:45 Droga Nemo po co zwracasz uwage na Pania Dyrektor dla mnie i dla mojego dziecka najwazniejsza jest wychowawczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama2 Re: dobre przedszkole IP: 81.210.91.* 31.07.07, 19:23 Polecam przedszkole nr25 na ul.Cieszyńskiej.Wizualnie nie najpiękniejsze ale z roku na rok jest coraz lepiej.Najważniejsze jest to że cały personel jest życzliwy dzieciom ,które dobrze sie tam czują.Pole do popisu ma pani dyrektor ,która jest tam dopiero od roku i wprowadziła wiele dobrych zmian i myślę ,że będzie jeszcze lepiej.Naprawdę polecam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: dobre przedszkole IP: *.stk.vectranet.pl 01.08.07, 12:48 dziękuję mamie6 i mamie2 za konkretna odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama 6 latki Re: dobre przedszkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 20:27 w 9 są wszyscy nauczyciele super a przedszkole jest 4 oddziałowe - przepraszam za niedomówienia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tata 1 :) Re: dobre przedszkole IP: *.jota.za.digi.pl 02.08.07, 23:43 Ja o ile jeszcze mogę dołożyć swoje 2 gr to polecam przedszkole nr 1 przy ul. Reymonta, jest tam na prawdę sympatycznie miło i schludnie a pani dyrektor niemalże staje na głowie aby dzieci się nie nudziły np organizuje wycieczki autokarowe ( pokrywane ze składek rodzicielskich ) a na co dzień dzieci mają wiele zabaw koedukacyjnych w których bardzo chętnie uczestniczą są organizowane lekcje pokazowe więc jak oddasz córeczkę do tego przedszkola to z pewnością sama się przekonasz :)jedzenie bardzo urozmaicone i dziecko, nawet takie kapryśne jak moja córka chętnie jadało obiadki w przedszkolu. Na prawdę serdecznie polecam. ja woziłem córeczkę tam codziennie mimo że inne przedszkole mam pod nosem. Zapisy do tego przedszkola rozpoczynają się na początku kwietnia i miejsca szybko się wypełniają. Dodam jeszcze że ze swojej strony bardzo odradzam ci przedszkole na ul.Fredry panie nie są za miłe a największa atrakcja dzieci to rysowanie na kartkach ( chyba że się coś zmieniło) moja córka w ogóle nie chciała tam chodzić, a jak poszła do wesołej jedynki czyli do przedszkola na ul. Reymonta to wręcz była załamana że np. jest sobota i nie idzie dzisiaj do przedszkola.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimka77 Re: dobre przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 00:30 Witam :) Ja tez polecam Wesoła Jedyneczke ...Syn chodził przez trzy lata i wspominamy bardzo dobrze wszystkie panie i panujaca atmosfere ....Woziłam synka z odległej dzielnicy bo sama mam dobre wspomnienia z tego przedszkola jako chodzace tam kiedys dziecko ...Obawiam sie ze juz jest lista dzieciaczkow i moze byc komplet - zapisy sa na poczatku kwietnia .Warto zapytac >>>>pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika77 Re: dobre przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 00:37 Jesli moge cos dodac jeszcze ....wiem ze mamy tez chwala przedszkole przy ul .Matejki kolo parku jest tam podobnie jak w naszym przedszkolu nr.1 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: dobre przedszkole IP: *.stk.vectranet.pl 03.08.07, 09:01 Przedszkole nr 23, na Ślęczka :) Przewspaniali pedagodzy, na każde pytanie odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: dobre przedszkole IP: 83.16.17.* 03.08.07, 21:08 W naszym Zabrzu jest wiele super przedszkoli .... Panie dyrektorki sa pełne inicjatywy, pomysłów i energii Odpowiedz Link Zgłoś