ceper_pepper 27.01.05, 13:08 Albo książka do herbaty. Co polecicie do poczytania na długie, zimowe wieczory? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kota77 Re: Herbata z książką 27.01.05, 13:46 1. bardzo babsko: 'Duma i uprzedzenie' Jane Austen 2. bardzo dowcipnie: 'Trzech panów w łódce' Jerome K. Jerome 3. bardzo zbrodniczo: kryminały Agaty Christie A to wszystko bardzo bardzo angielsko. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_snooker Re: Herbata z książką 27.01.05, 20:52 Polecma Remarque'a zawsze a już do herbaty szczególnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: Herbata z książką 28.01.05, 15:31 Ja czytam w autobusie, jadąc i wracając z pracy. Trzeba sobie jakoś dziurę w życiorysie zalepić, a szkoda marnować cenne 40 minut na bezmyślne gapienie się w okno. Z tego powodu picie herbaty podczas czytania jest niemożliwe. Jeśli zdarzy się tak, że mogę czytać przy herbatce, to jest to zazwyczaj Chmielewska lub Musierowicz (Jeżycjada). Ostatnie autobusowe czytadło to Płeć mózgu... Odpowiedz Link Zgłoś
m_alina Re: Herbata z książką 28.01.05, 17:30 Również często mam książkę na wyposażeniu torebki. Niestety, wymiar książki musi być ogranicznony do wielkości torby. Na wesoło do torebki pasuje Chmielewska. Psychodelicznie - Stephen King. Kryminalnie - Joe Alex (Maciej Słomczyński). Refleksyjnie - Mika Waltari A wszystko to przy herbacie, dla rozrywki, doskonale czyta się. Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Herbata z książką 29.01.05, 14:54 Do herbaty wspaniale pasują powieści Rosamundy Pilcher kiswebdesigns.com/rosamundepilcher/ Odpowiedz Link Zgłoś
ceper_pepper Re: Herbata z książką 29.01.05, 17:00 Ja ostatnio polecam wszystkim "Sto lat samotności" Marqueza. Niewiele osób docenia literaturę latynoamerykańską :) Odpowiedz Link Zgłoś
kazisi Re: Herbata z książką 19.12.05, 16:46 kota77 napisała: > 3. bardzo zbrodniczo: kryminały Agaty Christie > > A to wszystko bardzo bardzo angielsko. Dla pewnego urozmaicenia można zastąpić na chwilę Agatę którymś z "midsomerków". Też kryminalnie i baaaardzo angielsko. Odpowiedz Link Zgłoś
kota77 Re: Herbata z książką 29.01.05, 22:32 To ja jeszcze: bardzo historycznie: "Królowie przeklęci" Maurice Druon bardzo fantastycznie: Sapkowski i reszta bardzo do głośnego rechotania: Terry Pratchett Odpowiedz Link Zgłoś
ejno Re: Herbata z książką 30.01.05, 17:09 "Dotyk zła" - A.Kava:):) Swietny dreszczowiec kryminalny :) Odpowiedz Link Zgłoś
ceper_pepper Re: Herbata z książką 31.01.05, 11:33 Ostatnio moje koleżanki z pracy czytają zawzięcie "Kod Leonardo da Vinci". Nie pamiętam autora. Odpowiedz Link Zgłoś