Dodaj do ulubionych

Podstawówka na Irzykowskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 08:31
Jak sądzicie będzie tam dobra podstawówka? Jak sprawuje się tamtejsza dyrekcja gimnazjum? jaki poziom? jakie warunki itp. Jak ktoś mógłby się wypowiedzieć, to bardzo proszę o opinie.
Dzięki i pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • kasia_mm Re: Podstawówka na Irzykowskiego 07.03.11, 11:00
      wiesz, poziom ciężko oceniać zanim szkoła nie ruszy.... właściwie dopiero pierwsze testy po 6 klasie - czyli za 5,moze 4 lata (jesli powstana w tym roku 2 i 3 klasy) - pokażą jaki jest poziom... sama staram się dowiedzieć czy przejdą tam nauczyciele 1-3 z 316 na Szobera czy zatrudnią jakiś nowych całkiem....
      co do gimnazjum to opinie są mieszane... aczkolwiek ja mam takie zdanie - że to 90% zasługi tego jaka trafia w danym okresie młodzież - jak są chętni do nauki to będzie ok - jak wola stać pod klatkami i jarać papierochy - to najlepszy dyrektor czy dyrektorka nie pomoże; aczkolwiek o dyrektorze Zespołu Szkół słyszę dość dobre opinie:)
      koleżanka mieszkająca obok tej szkoły mówiła że pięknie poodnawiane wszystko, nowe zabawki dla maluchów, wyposażenie klas etc etc....
      • Gość: mama6latka Re: Podstawówka na Irzykowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 09:24
        Oczywiście chodziło mi o poziom gimnazjum...wiadomo, że zależy on w głównej mierze od młodzieży, ale i dyrekcja oraz nauczyciele mają duży wpływ na poziom nauczania. Jeśli szkoła będzie miała ciekawe zajęcia dodatkowe i dobrych, zaangażowanych w swoją pracę nauczycieli, to i dzieci chętniej będą się uczyć i mieć mniej czasu na głupoty:)
        Zebranie 15-stego, zobaczymy co proponują...
        • Gość: ip Re: Podstawówka na Irzykowskiego IP: 217.153.123.* 16.03.11, 13:25
          Byłam na zebraniu. Szkoła jeszcze nie miała się czym pochwalić bo wszystko będzie remontowane dopiero przez wakacje, ale w porównaniu z zebraniem w szkole na Szobera to dyrekcja szkoły super. W 316 miałam wrażenie, że pani dyrektor ma na czole napisane "rodzic Twój wróg", tu ma wiele zależeć właśnie od rodziców. No i świetlica nie będzie w piwnicy.
          • Gość: OlaK Re: Podstawówka na Irzykowskiego IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.13, 02:05
            i jak jest Pani zadowolona ze szkoły? ja szukam na Bemowie Jelonkach zerówki dla córeczki na ten rok..pozdrawiam.
            • lulaka06 Re: Podstawówka na Irzykowskiego 18.02.14, 16:23
              Podbijam wątek. Jestem ciekawa opinii rodziców na temat szkoły. Interesują mnie zarówno opinie o zerówce jak i o szkole podstawowej?
    • pimpusia77 jakie wrażenia? 10.01.12, 12:10
      Chciałam się dowiedzieć jakie mają Państwo wrażenia i doświadczenia związane z tą szkołą? Ja wiciąż się waham cz posyłać syna na Szobera, gdzie jest nasz rejon... W szkole na Irzykowskiego przeraża mnie jej wielkość i to, że takie maluchy są w tej samej placówce co gimnazjaliści i licealiści. Jak to jest zorganizowane? Dla tych maluchów jest odzielne wejście? O szkole na Szobera czytam same złe opinie chociaż córka mojej znajomej chodzi tam do pierwszej klasy i bardoz lubi szkołę i panią a w przedszkolu miała problemy z adaptacją i przez 3 lata nie polubiła placówki... więc może nie jest tak źle? O szkole na Irzykowskiego nic nie wiadomo. Jest nowa. Nie ma osiągnięć, nie wiadomo jaki jest poziom...
      • Gość: ip Re: jakie wrażenia? IP: 217.153.123.* 27.01.12, 14:56
        Moje dziecko jest w tej chwili w pierwszej klasie na Irzykowskiego. posłane jako sześciolatek.
        Jest megaszczęśliwe. Maluchy mają swoje osobne piętro, styczność z gimnazjalistami mają taką, że starsze dzieci mają dyżury, aby doprowadzić ewentualnych spóźnialskich z szatni do klasy na drugim piętrze. Póki nie ma kolejnych roczników wszyscy chodzą na pierwszą zmianę. kazda klasa ma swoją świetlicę, dopiero ok. 15.00 kiedy zostaje mniej dzieci klasy są na świetlicy mieszane. Spory wybór bezpłatnych zajęć pozalekcyjnych: przyjaciel przyrody, origami, kólko teatralne, zajęcia komputerowe, od zabawy do sportu. Zajęcia płatne (angielski, tańce, piłka nożna) tez pomyślane tak aby opiekunowie zabierali i odprowadzali dzieci na świetlicę. Klasy pięknie odnowione (stoliki wieloosobowe i trzy rozmiary krzesełek, aby dobrać do wzrostu dziecka) . Dzięki dziennikowi elektronicznemu z pracy śledzę postępy dziecka i mam kontakt z wychowawcą (mimo, że nie odbieram dziecka osobiście, wiem co zadane). Poza obiadami mozna kupić drugie śniadanie (kanapka) i podwieczorek (sok + owoc, serek lub drożdżówka) za symboliczną złotówkę. Dzieci nie dźwigają wszystkich książek tylko mają swoje szafeczki. Co do poziomu trudno mi ocenić, co jest zasługą szkoły, ale mój synek we wrześniu choć znał literki nie potrafil ich składać w wyrazy, teraz po poł roku nauki sam próbuje czytac Filonka Bezogonka, świetnie rozpoznaje drzewa i dużo wie o zwierzętach.
        • Gość: gosc_ai Re: jakie wrażenia? IP: *.204.115.143.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.02.12, 00:33
          a jeśli chodzi o zajęcia sportowe to w pierwszej klasie ile razy jest w-f tygodniowo ? czy jakieś sks-y?
          • Gość: gość Re: jakie wrażenia? IP: 217.153.123.* 08.03.12, 16:59
            wf jest w ramach zajęć zintegrowanych i prowadzi to pani od zajęć zintegrowanych - wypada mniej więcej dwa razy w tygodniu, są zajęcia od zabawy do sportu w ramacgh świetlicy i mozna dziecko zapisac na basen (autokar zabiera dzieci na Oławską) i odpłatne zajęcia z tańca lub piłki noznej (firmy zewnętrzne)
            • Gość: gość Re: jakie wrażenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.12, 02:49
              czy ktoś jeszcze ma jakieś doswiadczenia i wiedze na temat szkoły 350 na Irzykowskiego 1 a w zespole szkół 48 dotyczącej zerówki i kl I, bębę wdzięczna za wszelkie opinie pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka