Dodaj do ulubionych

spacerek z pieskiem

26.03.06, 16:11
Szanowni Mieszkańcy osiedla, po przeczytaniu postów o pieskach, a właściwie
wyprowadzania piesków na spacerek nasuwa mi się jedno pytanie a mianowicie,
większość z Państwa zarzeka się, że pieski są wyprowadzane poza teren
osiedla, i tam robią kupki. A więc moje pytanie gdzie dokładnie wyprowadzacie
swoje pieski?! Na okoliczne osiedla?! Czyli co u Was na waszym "pięknym"
strzeżonym osiedlu czyściutko i bez psich kupek ale już dalej można pieska
wyprowadxać spuszczać ze smyczy żeby się wybiegał?! Czyli co widzimy tylko
czubek swojego nosa?! Pomijam już to "wszędobylskie" parkowanie...
Obserwuj wątek
    • mariusz1973 Re: spacerek z pieskiem 26.03.06, 19:25
      Szanowny mieszkańcu okolicznych bloków !!(tak przypuszczam)
      Witamy na NASZYM forum i gorąco pozdrawiamy.

Codziennie zaprowadzam syna do pobliskiego przedszkola, sztuką jest tam dotrzec
      nie włażąc w psie kupy, trawnik usłane są psimi odchodami, jednym słowa kupa na
      kupie, kupę pogania. Na śniegu tak wszystko dokładnie widac, że aż wymiotowac
      się chce. Śmieci, syf, brud na trawnikach i chodnikach. W dużych miastach tak
      było jest i będzie i nikt tego nie zmieni, dopóki nie zmieni się mentalnośc nas
      samych. Niestety właściciele psów na wielkim blokowisku mają to "GDZIEŚ". Wiem
      mieszkałem, przeżyłem. Widocznie mieszkańcom okolicznych bloków to nie
      przeszkadza - więc niech tak mieszkają. Jedynie na osiedlach zamnkniętych, tak
      jak na naszym - jest czysto i nie ma psich odchodów i mam wielką nadzieję, że to
      my mieszkańcy o to zadbamy.

Pozdrawiam
      Mariusz
      • gosciowka Re: spacerek z pieskiem 27.03.06, 10:10
        Witamy witamy Sąsiadów!
        Oczywiście zgadzam sie, że chodniki i trawniki wyglądaja koszmarnie, ale co w
        związku z tym?! Czyli skoro wygląda to tak jak wygląda to można też dodać
        trochę "od siebie"?! Skoro i tak jest brudno to jedna kupka w tą czy w tą to
        już bez różnicy?! Wiem, że my tu na tym forum nie zmienimy otoczenia naszego
        osiedla, ale nie podoba mi sie Wasze podejście. U nas jest pięknie i czysto a
        wy i tak macie bałagan więc tam wyprowadzamy nasze pieski...
        Pozdrawiam Wszystkich kochających zwierzaki i... sprzątających po nich bez
        względu na to gdzie są wyprowadzane!
        • mariusz1973 Re: spacerek z pieskiem 27.03.06, 11:49
          Gdyby każdy mieszkaniec Bemowa miał takie podejście jak Pani, wiem na pewno, że
          Nasze BEMOWO wyglądałoby zupełnie inaczej. Chciałbym kiedyś zobaczyc na własne
          oczy jak ktoś sprząta po swoim piesku. Nie wiem czy tylko doczekam sie takiej
          chwili. Od 1985 roku mieszkam na Bemowie, mieszkałem trochę dalej w bloku przy
          ulicy Radiowej 1 i proszę mi uwierzyc, że wszyscy mieszkańcy tego bloku dbali i
          dbają o zieleń, jako mały chłopiec z ojcem sadziłem drzewka przed blokiem, co
          wiecej wszyscy mieszkańcy podlewali je jak było sucho. Jak odwiedzam rodziców to
          jestem dumny z tej zieleni, którą kiedyś sadziłem z innymi mieszkańcami bloku.
          A teraz ... gdzie są Ci którym zależy na czystości?
          Niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie.
          Pozdrawiam
          Mariusz
    • rogowski25 Re: spacerek z pieskiem 26.03.06, 21:43
      mentalnść oczywiście dotycząca sprzątania po swoim piesku lub malutkiej
      tresurki tak aby piesek sam po sobie sprzątał i dot. to wszystkich miejsc
      niezależnie od tego czy osiedle jest zamknięte czy nie...
      • margolcia77 Re: spacerek z pieskiem 27.03.06, 11:30
        zgadzam się z przed mówcą! Uważam, że trzeba dbać o całe osiedle nie tylko jego
        strzeżoną ( ogrodzoną część!) Dlatego też aby nam wszystkim dobrze mieszkało
        się na naszym uroczym Bemowie dbajmy o czystość i porządek i pamietajcie o tym
        wyprowadzając swoich pupilów poza teren... No i pozostaje jeszcze temat Wszego
        parkowania co nam "starym" mieszkańcom nie dokońca pasduje, szczególnie jak
        zastawiana jest droga wjazdowa... no ale to już inna historia. Pozdrowienia dla
        wszystkich Bemowian!
        • oko77 Re: spacerek z pieskiem 27.03.06, 12:28
          kontynuując wątek czystości i estetyki... co myślicie o rozjeżdżonym błocie
          przy bramie wjazdowej? Moim zdaniem wygląda to potwornie i mam nadzieję, że
          parkujący tam lokatorzy będą mieli jakiś lepszy pomysł na parkowanie, bo nie
          powinno to wyglądac tak jak teraz.

Pozdrawiam,
          O.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka