Gość: krystyna IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 08.09.10, 04:30 www.webmd.com/migraines-headaches/news/20090216/closing-a-heart-hole-may-help-migraines Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krystyna Re: serce a migrena IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 08.09.10, 04:47 Ostatnio mojej znajomej synowi, postawiono diagnoze - migrena serca /mieszkam w Stanach/ byl juz przygotowywany do operacji serca. Leczony jest Nadololem, ktory bardzo mu pomaga. czuje sie po nim dobrze. stad moj link powyzej, bo tylko takie powiazanie udalo mi sie odnalezc i bardzo mie zaciekawilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena123456789 Re: serce a migrena IP: *.static.system77.pl 06.02.11, 16:47 anx;lcfgghvighsgtd76goyf6dhdsj7revx Odpowiedz Link Zgłoś
3mila_m Re: serce a migrena 08.09.10, 09:55 Witam, Ponieważ w dzieciństwie miałam wadę rozwojową serca (nie wiem czy to było PFO), i od 12 roku życia walczę z migreną, zastanawiam się nad badaniem w tym kierunku. Mam pytanie: czy ktoś z forumowiczów diagnozował się w tym gabinecie z Katowic: gabinetkardiologiczny.revital.com.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=9 i czy ktoś mógłby ewentualnie polecić lekarza który zajmuje się taką diagnostyką we Wrocławiu? Nie jestem osobą zamożną i nie ukrywam że dojazd do Katowic i koszt badania 300 zł to dla mnie dużo i tylko dlatego jeszcze się nie zdecydowałam i szukam czegoś bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: serce a migrena 10.09.10, 08:37 z tego co sie orientuje to kazdy kardiolog powinien umiec rozpoznac te wade, ktora z kolei bada sie specjalnym Echo serca. wada nie jest specyficzna dla migreny, jest to po prostu wada serca przy ktorej mozna ale nie musi miec sie migreny, wiec nie sadze zby jakis wyjatkowy neuro -kardilog musial sie tym zajmowac. Poza tym, na ten temat bylo juz co najmniej pare watkow wiec radze skorzystac z wyszukiwarki. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś