Dodaj do ulubionych

próbowałyście pieprzu?

07.08.11, 19:00
Czytuję czasami to forum, bo cierpię na dwu- trzydniowe migreny. Zazwyczaj szpikuję się środkami przeciwbólowymi i jakoś da się wytrzymać. Teraz jestem w ciąży, więc nic nie biorę, ale migreny średnio co 10 dni mnie napadają (tzn. dobijają). Fakt, że może trochę są słabsze niż zwykle, a może ja musiałam się dostosować. Lekarz powiedział, żeby lepiej nic w czasie ciąży nie brać, bo trudno przewidzieć, czy nie zaszkodzi to dziecku, a jego rada - więcej przebywać na świeżym powietrzu nie skutkuje nigdy. Zupełnie przypadkowo odkryłam, że dobry efekt daje (w moim przypadku) czarny pieprz lub inna bardzo ostra przyprawa np. papryczka chilli. Nie lubię ostrego jedzenia, ale jestem w stanie przełknąć zupę czy cokolwiek, np. pomidora (jak dziś rano) z dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu, byle pozbyć się migreny. Nie pomaga od razu, ale po półtorej - dwóch godzinach ból przechodzi. Fakt, że dzięki pieprzowi minęła migrena jednego dnia, spokojnie zasnęłam i przespałam noc bez bólu, a nazajutrz obudziłam się z migreną z drugiej strony głowy (u mnie migrena wędruje sobie). Znów zastosowałam kurację pieprzową i po dwóch godzinach miałam spokój!
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka