15.03.13, 17:06
czy ktos ma doswiadczenie z tym preparatem ?
www.zdronet.pl/dl-pa-45-kapsulek,112966,apteka.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Filo Re: DL-PA IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.13, 20:26
      U mnie nie pomogło, niestety.
      • margooo83 Re: DL-PA 17.03.13, 21:28
        Nie stosowałam tego, ale wydaje mi się że to nie pomoże na migrene, system powstawania migreny jest bardziej złożony, może na jakiś inny ból pomoże ale na migrenę to wątpie. Ja stosowałam jakiś czas temu sok Noni, super się po tym czułam, ale na migrenę nie podziałało.
        Przez ostatnie lata próbowałam różne specyfiki na migrenę i nic nie działa tak jak tryptan.
        Teraz wstrzyknęlam sobie botox, jestem prawie 2 tygodnie po zabiegu i już widzę że jest duża poprawa.
        • annthonka Re: DL-PA 18.03.13, 10:09
          Klasyczny przykład bezczelnego wyłudzania pieniędzy.

Kup sobie zwykłą gumę do żucia, też zawiera fenyloalaniny, a nie kosztuje 64 złote...

• eni40 Re: DL-PA 18.03.13, 16:58
          margooo83 napisał(a):

> Nie stosowałam tego, ale wydaje mi się że to nie pomoże na migrene, system pows
          > tawania migreny jest bardziej złożony, może na jakiś inny ból pomoże ale na mig
          > renę to wątpie. Ja stosowałam jakiś czas temu sok Noni, super się po tym czułam
          > , ale na migrenę nie podziałało.
          > Przez ostatnie lata próbowałam różne specyfiki na migrenę i nic nie działa tak
          > jak tryptan.
          > Teraz wstrzyknęlam sobie botox, jestem prawie 2 tygodnie po zabiegu i już widzę
          > że jest duża poprawa.

Też powoli skłaniam sie do botoxu ale mam zwyczajnego cykora.. gdybyś mogła podac szczegóły gdzie to zrobiłas, kto robił, gdzie dokonałas zakupu.. no wsio co wiesz .. mam namiary na Łódź ale to troche ode mnie daleko..
          • margooo83 Re: DL-PA 18.03.13, 17:33
            Ja wstrzykiwalam w katowicach u dr Ochudlo. Też miałam jechać do Łodzi ale właśnie znalazłam blisko mnie czyli w katowicach. Botox kupuje się w aptece na receptę. Ceny w różnych aptekach za fiolke różnią się bardzo stqndqrdowo to jest 1200-1500 zł a potrzebne są 2 fiolki. Ja dostałam kontakt od tego lekarza do przedstawiciela allergan który mi to załatwił za 605 zł za fiolke. W aptece w łodzi i wawie można znaleźć też za taka cenę. Sam zabieg trwa krótko tj kilkanaście wstrzykniec tj w czoło koło skroni nad czołem no i kark tu najbardziej czułam. Zabieg kosztował mnie 200 zł potem przez 2 dni sue kiepsko czułam objawy grypopodobne. Wskazaniem do zabiegu jest migrena przewlekla tj powyżej 15 dni w miesiącu ból
            • ach_dama_byc_z_kanady Re: DL-PA 19.03.13, 03:52
              czesc Eni :)
              sto lat cie nie widzialam, jak milo znowu cie goscic tutaj!
              sorry ze tak pozno sie odzywam ale nie mialam dotad kompa!

Minnie
              • annthonka Re: DL-PA 19.03.13, 09:28
                O Minnie, welcome back :-)
                Fajnie, że już jesteś!
              • eni40 Re: DL-PA 29.03.13, 18:10
                ach_dama_byc_z_kanady napisała:

> czesc Eni :)
                > sto lat cie nie widzialam, jak milo znowu cie goscic tutaj!
                > sorry ze tak pozno sie odzywam ale nie mialam dotad kompa!
                >
                > Minnie
                elllołłł jak to cudownie , że nas ten łeb napierdziela i ze mozemy sie spotkach chociaz tu.. nawet tej migreny sa dobre strony :)))
                ano myslałam , że ty to juz masz to z głowy.. mało piszesz do mnie..
                ja znowu mam maratony codzienne.. juz chyba odbite.. :(.. no ale nie takie swiat zna dramaty :) byle gorzej nie było.. teraz może juz byc tylko lepiej ;))
            • eni40 do margooo83 29.03.13, 18:12
              bardzo ci dziekuje za szczegóły.. ciekawa jestem jak sie czujesz.. czy widzisz poprawe, jak było a jak jest ? pozdrawiam
              • margooo83 Re: do margooo83 29.03.13, 18:57
                Czuje się super wkońcu mogę normalnie żyć. Poprawa ok 60-70% . Mam bóle migrenowe ale zdecydowanie rzadziej lżejsze wezmę kawałek tryptanu i cały dzień mam spokój. Tzw stany migrenowe przeszły jak i bóle napieciowe jestem bardzo zadowolona.
    • Gość: Monia Re: DL-PA IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.13, 23:30
      Cierpię na to choróbsko lat prawie 30, listopad i grudzień to juz były odbicia pod tryptanach, dawki maksymalne juz mnie nie brały, nie mogłam juz normalnie funkcjnować. W przypływie rozpaczy zamówiłam cephagraine z indyjskich recept, maja tam składniki zwężające naczynia oparte na tamtejszych ziołach, po tym była poprawa, ataki lżejsze i mniej częste, do tego stopnia że leciałam na pyralginie, żeby też odsapnąc po tryptanach, potem dostałam dopakine chrono i życie na razie znośne. Troche objawów ubocznych jest, ale lepsze to niż prawie codzienne ataki. Zobaczymy jak sprawa potoczy się dalej. Ten preparat na dole, to aminokwasy egzogenne, wątpie czy coś w sferze migren zdziała.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka