Dodaj do ulubionych

Piracetam biotropil itp?

18.03.13, 07:45
Zauważyłam u siebie pogorszenie pracy mózgu, gorsza koncentracja , jakieś epizody chwilowej utraty świadomość bez utraty napięcia mięśni, gubienie słów, problemy z wypowiadaniem się. Nasiliły się migreny, ale nie chcę brać leków na stałe, boję się ich mam złe doświadczenia. Lekarz zaproponował Biotropil ma pomóc na te zaburzenia i podobno może minimalnie pomóc na migreny.
Ktoś coś wie na temat tego leku???
Obserwuj wątek
    • pancetta Re: Piracetam biotropil itp? 19.03.13, 16:58
      Brałam preparat Memotropil- ta sama substancja czynna- Piracetam, tylko inna nazwa. Musiałam go barć przy Kwasie walproinowym bo miałam kiepską koncentrację a musiałam się uczyć. Wiem, że u niektórych jest rewelacyjny, u mnie cudów nie zdziałał. Jeśli masz takie problemy to może warto spróbować. Na każdego działa coś innego a tylko próbując zobaczysz czy Ci pomoże. Powodzenia.
      • maadga Re: Piracetam biotropil itp? 20.03.13, 09:25
        Dzięki, boje się bo w skutkach ubocznych "Lek może upośledzać sprawność psychofizyczną i zdolność prowadzenia pojazdów oraz obsługę maszyn." i wiele innych też nieprzyjemnych :(
      • Gość: Jurek Piracetam biotropil - mnie wyciągnął z udaru mózgu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.14, 11:38
        Nie mogłem przejść na drugą stronę jezdni, świat wirował, nawet w domu. Myślenie na poziomie 1/10 góra 2/10.
        Nie wiedziałem, że to objawy tzw. cichego udaru mózgu, tomografia komputerowa to wykryła.
        Brałem Lucetam 2 x 1200 mg, po 3 tygodniach widoczna poprawa, po 2 miesiącach mogłem już sam przechodzić przez jezdnię, świat nie kręcił się jak oszalały, kumanie się poprawiło.
        To nie koniec, trzeba być cierpliwym, po roku w pracy przestałem się łapać jedną ręką jakiegoś sprzętu, szafki, biurka.
        Całkowita lotność umysłu wracała, po 1,5 roku projektowałem, tworzyłem na dawnym, nieskromnie powiem, wysokim poziomie.
        Dla pewności biorę nadal 1/2 dawki, zabezpiecza i daje umiarkowanego kopa w myśleniu.
        UWAGA !
        Przestałem jeść ukochany boczek, pieczone tłuste mięska, smalczyk, kilogramy batoników.
        Przyzwyczaiłem się, warto :))
    • xanonymous Re: Piracetam biotropil itp? 13.05.18, 01:55
      lek powinien być prepisany dopiero po postawieniu diagnozy. Nalezy zawsze pytać lekarza o diagnoze jak daje jakieś leki i najlepiej żeby dał na piśmie bo potem się wyprze i powie że nie prawda. A diagnoza ma być oparta na badanichch labolatoryjnych a nie widzimisie lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka