Dodaj do ulubionych

Pogoda a samopoczucie

05.10.05, 13:04
Rano, gdy wychodziłam z domu było chłodno, ok 13 stopni. Po 12 jest upalnie.
Ogromna różnica temperatur. Może i ciśnienia. Nie wiem, bo nie mam barometru.
I już mnie dopada migrena, robię się senna, i nie pomaga kawa. Muszę wciąć -
na początek - Panadol z kofeiną. Może się nie rozwinie...
Czy też tak bardzo odczuwacie nagłe zmiany pogody? Jak sobie radzicie?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • suchyxxx Re: Pogoda a samopoczucie 05.10.05, 14:20
      Jeśli są chmury i ma padać deszcz to wtedy czuj się bardzo senny i głowa też
      boli.Dzisiaj była spora różnica temperatur ale zauważyłem u siebie ospałość tak
      jak codziennie zauważam;)
      • n_nadia Re: Pogoda a samopoczucie 05.10.05, 16:44
        dzisiaj i mnie M nie oszczedzila. nie wiem, co jest jej przyczyna, byc moze to, ze pozno zjadlam sniadanie i za pozno wypilam kawe? w kazdym razie, dzisiaj w pracy nie tylko mnie glowa boli, wiec chyba cos z cisnieniem musi byc.
        • jajacek36 Re: Pogoda a samopoczucie 05.10.05, 20:14
          najwiekszy wplyw na mnie ma wietrzna pogoda tzn.nagla zmiana np. nastepujaca w
          nocy i rano wstaje z BG!
          Czesto tez reaguje na nagle ocieplenie tj.poczatek upałów...

pozdro
          jj
          • tres_ka Re: Pogoda a samopoczucie 05.10.05, 20:56
            A u mnie najgorsza pogoda to skok ciśnienia w górę, a jeśli do tego jest wiatr, to jeszcze gorzej. Jak pada, czuje się dobrze, a sennośc mi nie przeszkadza, wolę to niż ból ;)
            Co biorę? Nieraz pomagają 2 tabl. solpadeine, czasem musze wziąć kolejne po pewnym czasie lub od razu migeę. Ale i tak nie zawsze pomaga. Lepiej robi mi się wieczorem, gdy słońce zajdzie, ciśnienie trochę spadnie...
            • pocahontas3 Re: Pogoda a samopoczucie 06.10.05, 10:10
              mam podobnie tzn. reaguję na zmiany ciśnienia i najgorzej, gdy łączą się z
              silnym wiatrem. poza tym upały znoszę dość dobrze, ale źle się czuję zimą.
              wtedy migreny mam częstsze, zwłaszcza, gdy dłużej przebywam na dworze. o
              wyjściu z domu bez czapki w ogóle nie ma mowy.
              wczoraj również zareagowałam na pogode. obyło się bez migreny :), ale miałam
              wrażenie częściowego oderwania od rzeczywistości. nazywam w ten sposób stany, w
              których moja koncentracja jest znacznie obniżona.
              pozdrawiam
              poca
              • kajteczek Re: Pogoda a samopoczucie 06.10.05, 12:45
                "o wyjściu z domu bez czapki w ogóle nie ma mowy."

Czy brak czapki na głowie zimą może być przyczyną migreny?
                O tym nie wiedziałam.

POZDR.
                • suchyxxx Re: Pogoda a samopoczucie 07.10.05, 11:25
                  Jeżeli chodzi o problemy z koncentracją i uczucie odrealnienia mam to często.Na
                  początku myślałem że to proszki przeciwdepresyjne ale teraz wiem że migrena.Czy
                  są jakieś prochy na migrenę co pomagają uzyskać lepszą koncentrację?Miałem iść
                  na prawko ale nie pójdę bowiem zanim się kapnę że mam nacisnąć gaz to będzie już
                  po stłuczce;)
                  • suchyxxx Re: Pogoda a samopoczucie 07.10.05, 11:26
                    Że mam ncisnąć chamulec miało być a nie gaz.Widzicie?To przez tą migrenę:(
                    • pocahontas3 Re: Pogoda a samopoczucie 08.10.05, 10:15
                      mam ten sam problem! do dnia dzisiejszego nie zrobiłam prawa jazdy ze strachu,
                      że mogę komuś lub sobie wyrzadzić krzywdę. stwierdziłam jednak, że musze to
                      zmienić; po prostu nie będę jeździć wtedy, gdy źle się poczuję. poruszanie się
                      środkami transportu masowego jest dla mnie bardzo uciążliwe. jestem w stanie
                      znieść jeden zapach perfum, ale już nie kilka jednocześnie.
                      pozdrawiam
                      poca
                • pocahontas3 Re: Pogoda a samopoczucie 08.10.05, 10:17
                  niestety - czapka jest obowiązkowa. jeśli jest cieplej, wtedy wystarcza kaptur.
                  najgorzej jednak jest wówczas, gdy temperatura spada poniżej 0, a jednocześnie
                  pojawia się silny wiatr.
                  pozdrawiam
                  poca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka