Dodaj do ulubionych

Akcent humorystyczny

15.01.06, 15:28
Byłam ostatnio u nowego neurologa. Jak zwykle przed wizytą przygotowałam się
starannie, odświeżyłam stópki i spryskałam dezodorantem, założyłam nowiutkie
granatowe skarpetki... Bo wiadomo, że neurolog przy pierwszej wizycie będzie
badać odruchy na stopie.

W gabinecie zadowolona z własnej przezorności zdejmuję skarpetki i... CAŁE
stopy pokryte czarnogranatowym nalotem i jakimiś włóknami z tych skarpetek! O
matko. Nie wiedziałam, co ze sobą zrobić ze wstydu. Wyglądałam jak bardzo
zaniedbana trędowata. :D

Na szczęście neurologowi nawet powieka nie drgnęła na ten straszny widok. :)
Obserwuj wątek
    • dziubasekk Re: Akcent humorystyczny 15.01.06, 15:47
      kiedy pierwszy raz wybieralam sie do neurologa to wszystkich dokladnie
      wypytalam jak tam jest:)Powiedzieli,ze bedzie mnie badal<odruchy itp>i ze moze
      poprosic zebym sie rozebrala!Takze bardzo dokladnie sie przygotowalam do wizyty
      i zadbalam o to zeby nie czuc sie skrepowana!Zalozylam damskie
      bokserki...Lekarz nawet nie poprosil zebym cokolwiek sciagnela!
      Kiedy szlam na kolejna wizyte,nawet nie pomyslalam o tym zeby zalozyc stosowna
      bielizne;)Mailam na sobie najciensze stringi jakie mam w swojej kolekcji i
      wtedy uslyszlam...."prosze sie rozebrac do majtek i biustonosza"Stanelam jak
      wryta bo...no ale coz mialam zrobic?!Lekarz mierzac mi cisnienie<juz bylam
      rozebrana>stwierdzil,ze mam za wysokie!Ciekawa jestem jakie mial on:))))))

aha!miedzy czasie przez gabinet przewinelo sie paru innych lekarzy<mlodych i
      przystojnych>
      ale nastepnym razem pozycze pd babci reformy:P

pozdrowienia dla rupertgiles:)
      P.S.to wyobraz sobie jakie rzeczy on tam musial widziec skoro nie zareagowal na
      Twoja noge;)
      • rupertgiles Re: Akcent humorystyczny 16.01.06, 18:28
        No mi też ciśnienie skoczyło na widok moich stóp a'la hobbit :P Więcej do tego
        neurologa nie pójdę! (Zresztą kiepski był, nic mi mądrego nie powiedział o mojej
        migrenie, więc mała strata).

Co za szczęście, że ja stringów nie noszę, bo by mi jeszcze jedno źródło nerwic
        doszło ;)
        • 111111ab Re: Akcent humorystyczny 16.01.06, 19:39
          Jeden z neurologów powiedział mi że mam się nie martwić jak wejdę w lata
          przejściowe to może migrenę stracę!! Pocieszające a miałam wtedy 30 lat.Trakuję
          to jako żart i wszystkim opowiadam że nie mogę się doczekać!!!
          • rupertgiles Re: Akcent humorystyczny 16.01.06, 20:05
            Mnie kiedyś ginekolog powiedział, żebym... jak najszybciej zaszła w ciążę, to
            się moje problemy zdrowotne (migrenowe i endometrialne) skończą. :) Zapytałam
            go, czy się zgłasza na tatusia, i więcej sobie takich żartów nie robił :P
          • dziubasekk Re: Akcent humorystyczny 16.01.06, 22:00
            tak nawiazujac do wypowiedzi 111111ab(nie wiem czy odpowiedni duzo 1:P)to ja
            uslyszalam podobne pocieszenie:)zapytalam czy kiedys mi TO przejdzie,a lekarz
            zadowolony pow zebym sie nie martwila bo napewno!!!ale w okresie przejscowym:)a
            tak na pocieszenie powiem,ze ja mialam 20 lat:P

czyli ze przede mna jeszcze tylko 30 lat udreki i koniec:)jakie to proste,nie
            sadzicie??? ;)
            • venus22 Re: Akcent humorystyczny 16.01.06, 22:35
              :)

kiedys bylam u lekarza rodzinnego (ogolnego, nie neurologa) i powiedzial mi
              zebym jadla duzo czekolady zamiast lykac tabletki z magnezem :)

moze nie kazdemu czekolada szkodzi na bole migrenowe ale mi akurat tak..

Venus
            • kakq Re: Akcent humorystyczny 04.02.06, 17:16
              mni podobnie powiedział cytuję z pamieci niech sie pani nie martwi jak sie pani
              zestarzeje to i bol głowy przejdzie a narazie leki leki i wizyty u mnie no i o
              bolach nie wspomne beda czestrze :) usmiałam sie bo mowil to z żartem pzdr
              • venus22 Re: Akcent humorystyczny 07.02.06, 02:28
                Jedna pani jak ma dostac migrene to je frytki. twierdzi ze jej to pomaga bo jak
                je takie tluste jedzenie to to powoduje ze krew jest odciagnieta z glowy do
                zoladka.

Venus
                • ab661 Re: Akcent humorystyczny 07.02.06, 10:37
                  Ja od 16 roku życia ciągle jestem(SORRY byłam ) wysyłana do ginekologa.No cóz
                  głęgoki komunizm jak można mieć Migrenę co za choroba (niebieska krew)To prawie
                  wyrok.
                  Więc- wymioty
                  - ból głowy
                  Diagnoza- ciąża!!!!!!!!!!!
    • venus22 Re: Akcent humorystyczny 13.02.06, 09:37
      przypomnialo mi sie.. moze juz pisalam, ale mamy sporo "nowych" :)

No wiec raz bedac pod wplywem strasznego ataku poczulam ze zaraz bede wymiotowac.
      szybko podnioslam miske z podlogi i polozylam sobie na kolanach (przykrytych
      koldra).
      Puscilam pawia, ale z taka sila ze tylko przeslizgnal sie po misce i wyladowal
      dalej na poscieli.

Od tej pory uzywam nie plaskiej miski a glebszego wiaderka. Polecam.

:)
      Venus
      • rupertgiles Re: Akcent humorystyczny 13.02.06, 22:07
        LOL! Ja mam dużą, głęboką michę, nie ma obaw... :)
      • niutaki Re: Akcent humorystyczny 14.02.06, 10:20
        to był paw pod wysokim ciśnieniem, znam to:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka