abepe 31.03.06, 11:07 Jak się nazywa? I co to jest? Lekarka dała mi ulotkę reklamową ale tam brakuje i nazwy i jakiegokolwiek opisu. Jakoś nie mogę w necie nic znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nessie-jp Re: lek przeciwmigrenowy od Pfizera 31.03.06, 13:22 A skład jest? W ogóle co w tej ulotce napisali? Odpowiedz Link Zgłoś
abepe Re: lek przeciwmigrenowy od Pfizera 31.03.06, 13:53 Napisali, za przeproszeniem,pierdu-pierdu. "10 prawd o migrenie, praktyczny przewodnik dla pacjentów z migreną, opracowany przez Centrum Leczenia Padaczki i Migreny w Krakowie" I tu nastepuje owe 10 prawd, które wszyscy znamy. Nic na temat leku, tylko "NOWOŚĆ zapytaj swojego lekarza neurologa".Lekarka wymieniła nazwę ale jej nie zapamiętałam, myślałam,ze będzie w ulotce. Aha, wspomniała, że to droższe od sumamigrenu:( Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: lek przeciwmigrenowy od Pfizera 31.03.06, 15:31 A, to ci nie pomogę :( Weszłam na stronę Pfizera, ale tam nic na temat migreny nie ma... Wyszukiwanie pod hasłem "bóle głowy" wyrzuca takie leki: Nasze leki - Aricept / Charakterystyka środka leczniczego Nasze leki - Arthrotec / Charakterystyka leku Nasze leki - Cardura XL / Charakterystyka leku Nasze leki - Celebrex / Charakterystyka leku Nasze leki - Cytosar / Charakterystyka leku Nasze leki - Xanax / Charakterystyka leku Informacje o zdrowiu / Depresja - Informacje podstawowe I tyle. Opisy leków dostępne "tylko dla lekarzy". :( Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp A może chodzi o RELPAX? 31.03.06, 15:36 Relpax to eletriptan. Produkuje go Pfizer. Ale nie wiedziałam, że w Polsce to już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
abepe Re: A może chodzi o RELPAX? 31.03.06, 15:50 nessie-jp napisała: > Relpax to eletriptan. Produkuje go Pfizer. Ale nie wiedziałam, że w Polsce to > już jest. To by mogło być. Skoro nowość. Odpowiedz Link Zgłoś
abepe Re: A może chodzi o RELPAX? 31.03.06, 15:53 abepe napisała: > nessie-jp napisała: > > > Relpax to eletriptan. Produkuje go Pfizer. Ale nie wiedziałam, że w Polsc > e to > > już jest. > > To by mogło być. Skoro nowość. > > new.jestemchory.pl/lek.via?id=105634 Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: A może chodzi o RELPAX? 31.03.06, 16:19 A ceny nie podali... :( Ciekawe, ile to kosztuje. Na mnie, tfu tfu odpukać, sumamigren ciągle jeszcze działa, ale już się boję co będzie, jak przestanie... Odpowiedz Link Zgłoś
teresa995 Re: lek przeciwmigrenowy od Pfizera 31.03.06, 20:06 Jeśli to jest Relpax, to ja go brałam. Lekarka przepisała mi go, bo mam kilkudniowe stany migrenowe i on podobno miał przerywać ból skuteczniej i na dłużej niż summamigren czy imigran. W moim przypadku niestety mimo zażycia Relpaxu w drugim dniu migreny, wcale jej nie przerwał na dłużej, tylko podobnie jak summamigren na 7-9 godzin, potem musiałam wziąc kolejną tabletkę. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: lek przeciwmigrenowy od Pfizera 31.03.06, 20:27 Teresko, powiedz, ile on kosztuje? Kupowałaś w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: lek przeciwmigrenowy od Pfizera 04.04.06, 18:03 Koło mnie ( Wawa-Żoliborz) kosztuje 39 zł za 2 tabletki Odpowiedz Link Zgłoś
abepe Re: lek przeciwmigrenowy od Pfizera 04.04.06, 22:35 dominika8 napisała: > Koło mnie ( Wawa-Żoliborz) kosztuje 39 zł za 2 tabletki A jakie "duże" tabletki? Za 2 x 100mg sumamigrenu płacę 45 zł, a to miało być droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: lek przeciwmigrenowy od Pfizera 04.04.06, 22:53 No właśnie, to bardzo zachęcająco wygląda, ta cena Relpaxu. Chyba się dopytam w aptekach koło mnie (Urysnów)... Choć założę się, że nie będą mieli. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dominika8 Re: lek przeciwmigrenowy od Pfizera 06.04.06, 08:06 tabletki są po 20 i 40, obie dawki w tej samej cenie, ale stosuje się 40 i więcej. 40 odpowiada 100 imigranu, jeżeli chodzi o działanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: lek przeciwmigrenowy od Pfizera 12.04.06, 00:05 Dzięki. Poproszę lekarza o receptę na te 40-tki. Oczywiście w aptece, w której pytałam, nawet o takim leku nie słyszeli :/ Odpowiedz Link Zgłoś
teresa995 Re: lek przeciwmigrenowy od Pfizera 12.04.06, 19:10 Tak, można kupić w Polsce. W Łodzi w różnych aptekach ceny są porównywlne, kosztuje ok. 40 zł. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
teresa995 Re: lek przeciwmigrenowy od Pfizera 12.04.06, 22:51 Ja jeszcze raz o tabletkach Relpax (Eletriptanum hydrobromidum): Wytwórca: Pfizer European Service Center, Zaventem, Belgia. W ulotce piszą, cytuję "...jest selektywnym agonistą naczyniowych i neuronalnych receptorów z grupy 5-HT, co ma istotne znaczenie dla mechanizmów działania leku - zmniejszenia nasilenia bólu migrenowego....., preparat Relpax był także skuteczny w leczeniu objawów towarzyszących napadom migreny, takich jak wymioty, nudności, światłowstręt oraz nadważliwość na dźwięki. Preparat Relpax jest również skuteczny w migrenie związanej z miesiączką. Nie wykazano, aby peparat Relpax zastosowany w trakcie aury migrenowej zapobiegał atakowi bólu, dlatego Relpax należy przyjmować tylko podczas migrenowego bólu głowy. Wskazania: Leczenie ostrego napadu migrenowego bólu głowy z aurą lub bez aury...". Relpax dostępny jest w: Relpax 20 mg: opakowania po 2, 4 lub 6 tabletek lub Relpax 40 mg: opakowania po 2, 4 lub 6 tabletek. Ulotka jest bardzo długa, wypisałam tylko niektóre najważniejsze linijki. Mnie lekarka poleciła go jako nowy i bardziej skuteczny lek przeciwmigrenowy. I tak jak już pisałam dostępny jest w polskich aptekach, jego cena ok. 40 zł za 2 tabletki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abepe Re: lek przeciwmigrenowy od Pfizera 12.04.06, 23:03 Ok, na razie zostaje przy sumamigrenie (znowu w cudowny sposób powstrzymał rozkrecający się atak:). Relpax będe miała w pamięci. Dzięki za odzew:) Odpowiedz Link Zgłoś