nessie-jp 01.03.07, 19:21 Dostałam obydwa :) i nie wiem, od którego zacząć. Ma to służyć zmniejszeniu częstotliwości ataków. Co byście wybrały(li) na pierwszy rzut? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natkaa66 Re: Divascan czy Polomigran? 01.03.07, 19:49 Zaczęłabym od Polomigranu! Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Divascan czy Polomigran? 01.03.07, 23:02 No to wezmę dziś na noc :) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Divascan czy Polomigran? 02.03.07, 02:26 czy to nie wszystko jedno Nessie ;) zycze aby podzialalo w 100%. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Divascan czy Polomigran? 02.03.07, 17:52 venus22 napisała: > czy to nie wszystko jedno Nessie ;) No, wiesz, 'osiołkowi w żłoby dano...' Ja bym najchętniej wzięła wszystko naraz ale ponoć nie można. Ciekawe, dlaczego ;) Na razie po Polomigranie spałam jak zabita całą noc i pół dnia, a teraz czuję się oszołomiona... Odpowiedz Link Zgłoś
olka.l Re: Divascan czy Polomigran? 02.03.07, 19:29 popieram Venus - chociaż moze przez przypadek zaczniesz od czegoś, co Ci pomoże? Co prawda i jedno i drugie musisz brać co najmniej kilka miesięcy, żeby ew. pomogło. Niektórym podobno bardzo skutecznie pomaga. I uważaj - po divascanie mozesz utyć. Odpowiedz Link Zgłoś
megi733 Re: Divascan czy Polomigran? 03.03.07, 07:27 divascan brałam poł roku i nie utyłam...jest skuteczny - nie wiem co to migrena??teraz mam narazie przerwe..a i brałam go 3 razy dziennie.. polomigran to przeżytek lek starej generacji nie umywa sie do divascanu.. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Divascan czy Polomigran? 03.03.07, 19:55 Na razie już zaczęłam z tym Polo to go skończę... Dobrze mi się po nim śpi i to jest zdedydowany plus, bo zawsze mam trudności z zasypianiem. Ale jeść się chce, to fakt - będę gruba! Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Divascan czy Polomigran? 04.03.07, 03:38 ja tez tylam po niektorych lekach. Nessie wspolczuje, jesc sie chce i basta! co mozesz probowac to starac sie jesc jak najmniej kaloryczne potrawy. zastapic np kurczak pieczony na kurczak z grilla, bez skory. ziemniak pieczony, bez tluszczu. owoce malo slodkie, rosol na chudej indyczej piersi bez skory itd.. podzerac warzywka nie chipsy - surowe kalafiorki, pieczarki, brokuly itd.. no i jakos bedzie.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia1979 Re: Divascan czy Polomigran? 18.03.07, 20:01 Witaj! Rok temu brałam Polomigran, przytyłam 6 kg :), ale migrena zniknęła na jakiś czas. Teraz biorę Divascan 3 razy dziennie po jednej,a dwa dni przed okresem jeszcze dodatkowo Polomigarn. Ale jest dobrze, pozdrawiam i mam nadzieje,że i Tobie też pomogą te leki. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Divascan czy Polomigran? 20.03.07, 22:24 U mnie ta waga skoczyła błyskawicznie... Co tam waga, tłusty brzuch mi urósł, że aż strach! I to w ile, w miesiąc! :( Ale szczerze powiedziawszy, jak w reklamie Play, nieważne jak wyglądasz, ważne że cię głowa nie boli! :D Odpowiedz Link Zgłoś
slimaczun Re: Divascan czy Polomigran? 21.03.07, 12:28 Ja właśnie dostałam receptę na kolejny lek - polomigram i zastanawiam się czy wykupić po tym co tu piszecie.......szczerze mówiąc przeraża mnie testowanie kolejnego leku i znoszenie jego skutków ubocznych i trzymanie się nadziei że może pomoże..... wczoraj byłam w poradni leczenia bólu w Krakowie na ul. śniadeckich z NFZ i praktycznie zamiast lekarza przyjęły mnie studentki i one robiły ze mną wywiad a on przyszedł podsumował, wypisał receptę i skierowanie na akupunkturę - terminy na koniec kwietnia, i tyle...... A jak popatrzyłam na pieczatkę to był to jakiś specjalista anestezjologii i intensywnej terapii - ciekawe co on ma wspólnego z bólami a szczególnie głowy..... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: Divascan czy Polomigran? 26.04.07, 11:58 leczylam sie divascanem przez rok.. fakt w tym czasie czulam ulgę.. ale po zakonczonej kuracji migreny wrocily o wiele bardziej siarczyste konczace sie zastrzykami dozylnymi.. dzis wspomagam sie ziolami ..mam bardzo czeste migreny..do kilkunastu w miesiacu..w tym mialam tylko 8 dni bez migreny.. ale są lzejsze.. jakos wytrzymuję ból... przymierzam sie do botoxu.. bo w diwascan juz nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: Divascan czy Polomigran? 26.04.07, 12:01 acha.. i wcale nie utyłam po divascanie.. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Divascan czy Polomigran? 26.04.07, 13:51 Biorę teraz Divascan i w porównaniu z Polomigranem - wcale nie działa :( Wczoraj znowu miałam upiorną migrenę, taką, że ani rączką, ani nóżką... :( Co prawda nie tyję, ale co z tego, skoro głowa boli... Trzeba będzie wrócić do Polomigranu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatrycze Re: Divascan czy Polomigran? IP: *.chello.pl 18.05.08, 15:39 powiedzcie mi kochane kobietki, bo widzę tylko kobietki, czy wasza migrena jest zdiagnozowana jak w moim przypadku z dyskopatii? ja mam jeszcze przepuklinę międzykręgową uciskającą na rdzeń kręgowy i to podobno powoduje u mnie te bóle omdlenia, zawroty głowy, drętwienie rąk. Proszę wypowiedzcie się skąd u was przyczyna ataków migrenowych. Ja obecnie biorę divascan i polomigran Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Divascan czy Polomigran? 26.04.07, 13:50 > terminy na koniec kwietnia, i tyle...... A jak popatrzyłam na pieczatkę to był > to jakiś specjalista anestezjologii i intensywnej terapii - ciekawe co on ma > wspólnego z bólami a szczególnie głowy..... No, anestezjolog to ma dużo wspólnego z bólami :) Bardzo dobrze trafiłaś - niewielu lekarzy naprawdę potrafi leczyć ból. Oni szukają raczej przyczyny bólu i w ten sposób próbują z nim walczyć, a w migrenie to się nie sprawdza. Anestezjolog ma jeden cel - zlikwidować objaw, czyli ból. A napisz, czy leki pomogły :) Odpowiedz Link Zgłoś
donjuan Re: Divascan czy Polomigran? 26.04.07, 14:20 W przewodniku po lekach dolaczonym do GW jest informacja , ze skutecznosc lecznicza divascanu jest watpliwa. Ponadto jest on w Polsce sporo drozszy od polomigranu . Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Divascan czy Polomigran? 26.04.07, 21:31 "".. przymierzam sie do botoxu.. bo w diwascan juz nie wierze"" Bo leki zapobiegawcze nie "wyleczaja" tylko tak dlugo jak je bierzesz, zapobiegaja atakom. migreny nie da sie wyleczyc bo jej przyczyna jest wciaz nieznana. a ja bym powiedziala ze skoro w trakcie brania Divascanu bylo lepiej to znaczy ze wlasnie na ciebie bardzo dobrze dzialal. Botox jesli pomoze to tez nie raz na zawsze, a trzeba bedzie powtarzac tak dlugo jak dlugo bedziesz miala ataki. Chorzy czesto biora leki zapobiegawcze latami. A ze skutecznoscia lekow bywa roznie - jednemu pomoze drugiemu nie. Niektorym zaskakujaco pomaga to co wielu innym w ogole. Wiec jednak trzeba samemu testowac. leczenie zapobiegawcze migreny to oprocz udreki jaka jest sama choroba jest to tez udreka z lekami i ich testowaniem. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: Divascan czy Polomigran? 27.04.07, 06:49 rozumiem venus..chodzi tylko o to ze podczas brania divascanu migreny nie minęły calkowicie.. moze byly ciut rzadziej ale gdy sie pojawil atak bol był tak siarczysty ze nie dawało sie go znieść.. dziś wspomagam sie ziolami , mam bardzo czeste bole ale juz nie tak straszliwie silne... Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Divascan czy Polomigran? 27.04.07, 06:52 aha rozumiem. to musze cie znowu zmartwic - przepraszam. za sukces w leczeniu migreny uwaza sie juz 50% poprawy. bardzo rzadko, jesli w ogole, zdarza sie ze cos pomaga w 100%.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: Divascan czy Polomigran? 27.04.07, 11:14 nie zmartwiłas mnie venus bardziej, gdyz o migrenie wiem barrrrdzo duzo , wiem ze migrena to zagadka, wiem ze nie ma całkowitego wyleczenia..no coz.. Odpowiedz Link Zgłoś
slimaczun Re: Divascan czy Polomigran? 28.04.07, 07:56 w końcu nie zaczęłam brać polomigram......przeraziły mnie te opinie i to że tak mnie zbyli na tej wizycie....zaczęłam akupunkturę.....ale widze że to też nie działa......głowa boli dalej, jestem zrozpaczona......a państowej służbie zdrowia to już nie wspominam.... Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: Divascan czy Polomigran? 28.04.07, 08:02 slimaczun napisała: > w końcu nie zaczęłam brać polomigram......przeraziły mnie te opinie i to że tak > > mnie zbyli na tej wizycie....zaczęłam akupunkturę.....ale widze że to też nie > działa......głowa boli dalej, jestem zrozpaczona......a państowej służbie > zdrowia to już nie wspominam.... ja tez jestem juz zrzpaczona i przerazona.. w tym miesiacu tylko 8 dni bez migreny mialam.. nie wiem na jak dlugo jeszcze sil wystarczy.. chyba ten botox bedzie najlepszym wyjsciem Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Divascan czy Polomigran? 28.04.07, 09:26 ""w końcu nie zaczęłam brać polomigram......przeraziły mnie te opinie i to że tak mnie zbyli na tej wizycie...."" no ale akurat Polomigran ma tu dobra opinie? lepsza niz Divascan. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 NESSI 18.06.07, 17:17 napisalam do ciebie meila..na konto w gazecie..prosze napisz jak sie czujesz i jak reagujesz na skutki uboczne sennosc i apetyt Odpowiedz Link Zgłoś
marysia9931 Re: Divascan czy Polomigran? 19.06.07, 22:54 Polecam imigran, silnetabletki, ale ból znika w ciagu 1-1,5h ---- www.spawpolsce.pl www.spainpoland.com Odpowiedz Link Zgłoś
syrka1 Re: Divascan czy Polomigran? 20.06.07, 19:22 A ja brałam Polomigram razem Z Divascanem. W tym samym czasie. Przytyłam. Podobno tak działa Polomigram Odpowiedz Link Zgłoś
doho Re: Divascan czy Polomigran? 13.09.07, 08:56 bralam polomigran przez miesiac i juz po 3 tygodniach przytylam 10 kg!! :( poza tym bylam ciagle senna, w pracy potrafilam usnac za biurkiem lub w toalecie. Dodatkowo jest on na liscie lekow niewskazanych dla kierowcow, a ja troche jezdze autkiem... Teraz lekarz zamienil mi go na divascan i przynajmniej nie mam takich skutkow ubocznych... a dzialania sa podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stef Re: Divascan czy Polomigran? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 19:48 Brałam Polomigran przez trzy miesiące i tylko przytyłam. Migreny jak były tak są. Jak mi lekarz powiedział, żebym brała dwie tabletki dziennie nie trzy bo za bardzo przytyję to się trochę zdziwiłam (jak można przytyć po dwóch małych tabletkach). Okazało się, że można - miałam straszny apetyt, a całe życie byłam chuda nie szczupła. Kilogramy już mi zostały i teraz dopiero rozumiem ludzi którzy walczą z nadwagą, mam 45 lat. Brałam też Divascan, też bez rezultatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Divascan czy Polomigran? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 19:22 ja od neurologa tez dostalam te dwa leki ale mam je stosowac jednoczesnie tyle ze jeden 3 razy dziennie a drugi tylko wieczorem pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: climagin Re: Divascan czy Polomigran? IP: *.4web.pl 04.09.08, 18:29 Przeczytawszy wszystkie Wasze opinie, poszłam dzisiaj do lekarza rodzinnego, który stwierdził, że w moim przypadku najprawdopodobnej należy unikać słodyczy których to spalanie w nocy powoduje gwałtowne spadki i wzrosty glukozy, potasu itd. Zaproponował branie jednocześnie 3 preparatów (podobno wszystkie trzy należą do słabych - rano phapax - kropelki, później po śniadaniu divascan a wieczorkiem polomigran - (mam nadzieję, że w nocy nie będę miała zwiększonego łaknienia i zbyt dużo nie przytyję. Zobaczymy więc jakie tego będą skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mada polomigran a tabletki antykoncepcyjne IP: *.ols.vectranet.pl 08.09.08, 17:53 Ja chcialam spytac, czy ktos sie orientuje, czy polomigran nie koliduje z tabletkami antykoncepcyjnymi, konkretnie z cilestem, bo wlasnie nigdzie nie moge znalezc odpowiedzi na to :/ Odpowiedz Link Zgłoś