Dodaj do ulubionych

Zawroty glowy

11.05.07, 17:17
Czasami mam zawroty glowy i przypuszczam ze to z powodu tabletek. Szczegolnie
jak leze i sie porusze to czuje sie tak jak na karuzeli. To okropne bo jest
mi przy tym niedobrze. Czy ktos moze kiedys cos takiego mial?
Acha, jeszcze jedno pytanie, czy bral ktos moze wiecej niz jedna tabletke
Naramigu na dobe? Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • venus22 Re: Zawroty glowy 11.05.07, 20:51
      Ja mam bardzo rzadko i bardzo krotko. np jak klade sie spac albo rano jak sie
      obudze albo znienacka jak np siedze lub stoje.
      na razie sa kilkusekundowe, i mam nadzieje ze tak juz zostanie.

ale sa tacy co maja np. zamiast ataku bolowego wlasnie zawroty.

Niezaleznie od tego warto zbadac sobie uszy bo to moze byctez cos innego
      np. blednik, moze jakies zapalenie ucha - tak ze lepiej pojsc z tym do
      lekarza. Neurologa i laryngologa pewnie.

- Naramig -

Jezeli masz 2.5 mg tabletke to wolno wziac 2 w ciagu jednej doby (w ciagu 24
      godzin).

Musi uplynac co najmniej cztery godziny pomiedzy pierwsza a druga dawka.

Venus

• eni40 Re: Zawroty glowy 11.05.07, 21:46
        gdy ból dokucza mi zbyt dlugo i biore wiecej tabletek niz powinnam czasem czuje
        zawroty glowy jakby "haj"(nie wiem jak sie to pisze) narkotykowy.. tak to
        nazywam chociaz nigdy nie byłam na haju.. towarzysza temu i mdłości.. no ale to
        moze być zarowno z bolu MG jak i z tabletek.. biore wtedy aviomarin...tylko to
        mi łagodzi ten stan
        • kasikxyz Re: Zawroty glowy 11.05.07, 22:30
          Hejka,
          Taki haj narkotykowy, miewam czesto po tramalu, ale to inna historia, poniewaz
          z innych przyczyn niz MG go brałam. Jeśli chodzi o migrene to podczas ataków
          miewam czasami potworne zawroty i ogolnie karuzele i wykluczam zeby to byl
          wpływ leków, ponieważ wczoraj zanim wzielam leki myslalam, ze spadne z fotela,
          tak krecilo. Powiedziałm mojej Pani dr również o tym ze czasem czuje swad
          palącego sie plastiku, tuż przed mogreną i w rezultacie dostałam skierowanie na
          EEG.
          pozdrawiam ciepło i oby krecilo jak najmniej

kasik
          • celas6 Re: Zawroty glowy 12.05.07, 01:37
            Hej, dziekuje bardzo za porady i zycze milego wieczoru, a wlasciwie juz nocy.
          • celas6 Re: Zawroty glowy 15.05.07, 23:15
            Kasik, wspolczuje, te zawroty sa okropne. Plis, daj znac co Ci wyszlo na tych
            badaniach, bo ja do lekarza przez najblizszy rok na pewno sie nie wybiore.
            Dzieki
            • venus22 Re: Zawroty glowy 16.05.07, 08:01
              haj sie pisze "high" jakby kogos interesowalo :)

a zapach palacego sie plastiku to pewnie aura zapachowa lub halucynacje
              zapachowe- tez dosc pospolita rzecz w migrence.

Venus
            • kasikxyz Re: Zawroty glowy 17.05.07, 07:04
              Hej Celas,
              Wczoraj miałam okropny atak, tym bardziej okropny ze byłam umówiona na poważną
              rozmowę z moim profesorem-szefem i oczywiscie nie dałam rady isc na tą rozmowę,
              dziś czuję się strasznie słaba ale muszę iść na uczelnię. Wczoraj orócz Cinie
              brałam aviomarin i troszke pomogło i na wymiotyi na zawroty. Apropos badań, to
              jak najbardziej odezwe sie jak je zrobię, dzis zadzwonie do szpitala sie
              umówić. Co do komentarza venus, to ma ona jak najbardziej rację,ze to są objawy
              aury, nie mniej jednaj bardzo nieznośne jak cała MG :/
              Badanka robię chyba bardziej dla mojego narzeczonego niż dla siebie, bo wczoraj
              znów rzucił wszystko i przyjechał,żebym nie była sama podczas ataku (czasami
              tracę przytomność).
              Trzymaj się i jak będe miała nowe wieści ,będę pisać

kasik
              • celas6 Re: Zawroty glowy 18.05.07, 12:09
                dzieki Kasik, fajnie ze idziesz na te badania, choc znajac zycie pewnie
                wszystko bedzie w porzadku, a zawroty jak byly tak beda. Mi poradzono zeby duzo
                pic, robie to wiec, ale wiesz jak jest z takimi poradami. Zycze, zeby profesor
                nie uraczyl Cie komentarzem, ktore mozna znalezc na tym forum pod
                haslem: "Najglupsze hasla jakie uslyszeliscie...".
                • toolkien Re: Zawroty glowy 18.05.07, 20:20
                  zawroty głowy - oprócz migren - są moją niemal codziennością. Przywykłam juz do
                  tego, że po przebudzeniu się, muszę wstawać powolutku; gdy kucami chce wstać,
                  również nie moge tego robić gwałtownie. Czasem, gdy chodze po klasie, albo
                  dłużej cos pisze na tablicy, również mam zawroty i mroczki. Z tym się da
                  żyć :). Nadmieniam, że nie wykluczyłam z mojego życia uprawiania różnych
                  dyscyplin sportowych (pływanie, jazda konna, rower, łyżwy). Mam za soba juz
                  wszystkie badania (EEG, rezonans magnetyczny, tomografia komputerowa i mnóstwo
                  prześwietleń czaszki i kręgosłupa (zwłaszcza odcinka szyjnego) i... NIC! EEG
                  mialam kiedys robione w trakcie njapaskudniejszego ataku migreny i... TEZ NIC :)
                  Już nieomal "zaprzyjaźniłam" się ze swoimi dolegliwościami. Czuję się prawwie
                  jak "wybranka". Szkoda tylko, że kosztem takiego dramatu jakim dla mnie jest
                  ból wykluczający mnie ze świata żywych i aktywności....
                  • celas6 Re: Zawroty glowy 19.05.07, 12:22
                    Ja to juz sama nie wiem czy te zawroty nie sa gorsze od migreny. Dzis jak
                    wstawalam to musialam sie trzymac lozka, bo wydawalo mi sie, ze jestem na
                    karuzeli i zaraz spadne. Wydaje mi sie, ze to tryptany mnie tak oslabiaja, bo
                    wczoraj wzielam Naramig, a dzis, prosze, zawroty. Dobrze, ze chociaz migreny
                    nie mam. "Wybranka" to na pewno jestes, znajdujesz sie w tych 10% populacji,
                    ktore cierpia na ciezka, przewlekla chorobe, ogolnie w spoleczenstwie
                    ignorowana. Dlaczego o migrenie tak malo sie mowi? Wczoral ledwo dowleklam sie
                    do domu, nawet sie nie rozbieralam i wskoczylam, a raczej wczolgalam sie lozka.
                    Dzis mialam egzamin, na ktory poszlam w bardzo fajnym stanie, ciagle pod
                    wplywem lekow i z zawrotami.
                    • kasikxyz Re: Zawroty glowy 21.05.07, 20:41
                      Droga Celas,

Otóż byłam na tym EEG oto jaki wynik otrzymałam: "zapis ze zmianami
                      patologicznymi o charakterze rozsianym i napadowym z przewaga strony lewej"
                      Pani Dr powiedziała,że sie spodziewała tego wyniku po objawach jakie mam i
                      kazała kontynuować terapie divascanem. Bo cóz Pani dr miała powiedzieć ,
                      przecież na migrene nie ma lekarstwa, wiec trzeba sobie cierpieć po cichutku i
                      oby jak najrzadziej.
                      Ach apropos tej rozmowy z moim profem, to bez głupich tekstów się nie obyło, po
                      raz kolejny usłyszałam zeby "sobie chłopa zmienić" to mi od razu pomoze (stała
                      recepta profesora), ech... pozostawiam to bez komentarza.

pozdrawiam

kasik
                      • celas6 Re: Zawroty glowy 22.05.07, 14:22
                        dzieki, nie znam sie, ale ten wynik przeciez mowi, ze masz jakies zmiany
                        patologiczne, to chyba nie jest dobry. Albo to moze tak wychodzi jak ma sie
                        migrene? Pozdrowienia
                        • kasikxyz Re: Zawroty glowy 23.05.07, 14:09
                          Pani dr powiedziała,ze to normalny wynik dla migreny z aurą.
                          Więc jak tak , to tak, przyjełam to za potwierdzenie tego, co juz wiedzielismy
                          i bez tego badania;)
                          pozdrawiam kasik
    • anna.2007 Re: Zawroty glowy 18.05.07, 08:25
      Właściwie nie mam zawrotów głowy, ale czasami muszę bardzo się skupić i uważać
      idąc chodnikiem aby się nie zataczać. Muszę myśleć cały czas tylko o tym aby
      iść prosto i nie wpadać na ludzi. Rzadko mi się to zdarza ale jednak.
      • natkaa66 Re: Zawroty glowy 28.05.07, 20:48
        Niestety też mam co jakiś czas zawroty,okropne uczucie!!!
        • venus22 Re: Zawroty glowy 28.05.07, 22:35
          Wlasnie wczoraj na innym forum wyczytalam o MAV- rodzaju migreny
          gdzie "glownym" objawem sa zawroty glowy.

leki ktore moga pomoc w tym rodzaju migreny to:

Verapamil (Isoptin), albo beta bloker, amitriptyline

Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka