16.04.08, 12:40
Czy ktoś z Was stosował preparat o nazwie Spigelon? A jeśli tak, to
z jakim skutkiem?
Kuracja powinna podobno trwać kilka tygodni (3 tabl. dziennie).
Zastanawiam się, czy w to wejść, więc proszę o opinię
Pozdrowienia
Kajteczek
Obserwuj wątek
    • venus22 Re: Spigelon 17.04.08, 22:41
      To jest, zdaje sie homeopatyczne lekarstwo. Ano sprobuj, daj znac
      jak dziala....

Minnie
      • venus22 Re: Spigelon 17.04.08, 22:49
        Tu znalazlam sklad:
        Tablets:

1 Tablet cont Spigelia 3X, Belladonna 3X, Bryonia 3X, Gelsemium 3X,
        Melilotus officinalis 3X, Natrium carbonicum 3X ana 30mg; Silicea
        12X, Thuja 12X ana 60mg

www.bbpharmacy.com/spodbyhe.html
        Minnie
        • kajteczek Re: Spigelon 18.04.08, 09:09
          Dzięki za informację.
          Z linku wynika, że działa na różne bóle głowy, w tym migreny i bóle
          od wysokiego ciśnienia (ja mam oba rodzaje, więc chyba spróbuję.

Pozdrawiam i życzę wiosny bez bólu
          Kajteczek
          • minniemouse Re: Spigelon 18.04.08, 22:32
            Trzymam kciuki :)

Minnie
            • ada003 do kajteczek 25.04.08, 09:43
              Hej ciekawa jestem czy jest juz jakis efekt działania spigelonu u ciebie? ja
              zacznę od jutra.Pozrawaim:)
              • Gość: kajteczek Re: do kajteczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.08, 11:08
                Cześć
                Wczoraj dopiero wykupiłam, zacznę od dzisiaj.
                Z tego, co wyczytałam, to na efekty trzeba czekać kilka tygodni.
                Jeśli zauważę jakąś poprawę, napiszę
                Pozdrawiam i oby ten weekend był bez bólu!
    • Gość: Krzychu Re: Spigelon IP: 81.210.27.* 05.05.08, 11:17
      Na mnie to nie działa. Lekarz poradził ze w razie potrzeby mozna
      nawet co 15 minut brac do ustąpienia bólu, ostatnio zjadlem kilka w
      ciagu dnia i bez efektu. Najlepszy dla mnie jednak ibuprom ...
      ktorego nie moge brac bo żołądek nie daje juz rady.
      • minniemouse Re: Spigelon 05.05.08, 22:55
        To popros lekarza o cos na osloniecie zoladka i nigdy nie bierz na
        pusty oraz dziel tabletke na mniejsze kawalki. mzoe to nielogiczne
        ale mam wrazenie ze jedna duza "przykleja sie" w jednym miejscu. lol.

Minnie
      • Gość: kasia Re: Spigelon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 12:04
        hej, miewam straszne bóle migrenowe, które zawsze trwają 3 dni. faszerowałam się
        nurofenem (składnik ibuprofen) ale kompletnie nie działało. brałam to po to
        tylko, bo łudziłam się, że choć trochę przestanie boleć. potem brałam
        solpadeine- pomagała troche na kilka godzin ale też ból całkowicie nie
        ustępował. dopiero niedawno znajoma farmaceutka poleciła mi spigelie firmy
        boiron. to homeopatyk na migreny. brałam ok 6 granulek na raz i ból zanikał po
        jakichś 20 min. w zasadzie zapominałam o nim zupełnie. potem zaczynałam coś
        czuć, więc łykałam kolejne 6 granulek potem zapominałam o bólu i w zasadzie tak
        przez 3 dni. ale było to dla mnie jak zbawienie. bywały też migreny, które
        kompletnie kończyły się po kilku łyknięciach spigelii, czyli trwały jakieś kilka
        godzin. Z tego co wiem, rodzajów migren jest bardzo dużo. spigelia rozrzedza
        krew i dlatego pulsowanie w lewej skroni (jakie towarzyszy mojej migrenie)
        zanika i tym samym sam ból. może w Twoim przypadku rozrzedzenie krwi nic nie da.
        ale jak dla mnie spigelia działa jak zbawienie. chociaż podobno organizm sie
        uodparnia na homeopatyki po jakimś czasie.

pozdrawiam
    • Gość: gość Re: Spigelon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 09:03
      Witam!!! trafiłam przypadkiem poszukując spigelonu ja miałam bóle
      migrenowe co drugi dzień ,życ mi sie nie chciało, trafiłam do
      neurologa i mam receptę na ból głowy , pomogło w przeciągu miesiąca
      razem z Ergotaminą ,kroplami Gelsemium + spigelon jestem szczęśliwa
      i wolna od bólu Pozdrawiam migrenowców
      • mamakluska Re: Spigelon 02.09.08, 21:58
        witajcie,
        nie wiem jak Wy ale u mnie od połowy sierpnia do dzisiaj jest źle. Wzięłam
        więcej prochów przeciwbólowych za ten czas niz w całym roku. Nie wiem Was też
        tak migrena dopada ostatnio??

Odnośnie tego Spigelonu się naczytałam sporo dobrego na forum dla kobiet w ciąży
        cierpiących na migrenę, wymieniały tam kobietki jeszcze jeden specyfik
        homeopatyczny o nazwie Helidonium majus. Oczywiście muszę wypróbować niebawem,
        ciekawa jestem efektów.

A właśnie, czy jest tu któraś z Was, która może była w ciąży z migrenami i
        nadciśnieniem?

pozdrwiam
        • maadga Re: Spigelon 03.09.08, 08:55
          Ciąża z migrenami i niskim ciśnieniem (leciałam na tramalu i migei
          ale ten drugi lek to do któregoś tygodnia ciąży można tylko potem
          nie wolno).
          Jak coś to pytaj.
          Ja jestem z Kielc jeśli dobrze pamiętam to ty też.
          • mamakluska Re: Spigelon 03.09.08, 18:05
            Dzięki za odzew. Ja powiem szczerze dopiero rozważam zajście w drugą ciążę, w
            pierwszej owszem pojawiło mi się nadciśnienie ale nie miałam migren!! Od 7
            miesiąca dostawałam leki na nadciśnienie i niestety nadciśnienie zostało. Więc w
            tej chwili musiałby mi lekarz zmienić leki na takie które można łykać. Natomiast
            powiem szczerze przeraża mnie wizja migren w ciąży, bo co paracetamol ma pomóc??
            Nie ma takiej opcji. Napisz kto Tobie prowadził ciążę. I czy dużo miałaś migren.

pozdrawiam
            • mamakluska Re: Spigelon 03.09.08, 18:32
              Nie dodałam jeszcze, że obawiam się bo mam refluks żołądkowo-jelitowy i na
              codzień bez leków przez kilka dni nie daję rady,a co dopiero całą ciążę. A może
              ktoś łykał przed ciążą Ortanol czy Polprazol i jakoś w ciąży sobie radził. Nawet
              nie wiem czy jest jakiś inny bezpieczny lek który mozna podawać kobietom w ciąży.

pozdr.

P.S. Dzisiaj znowu lekkie ćmienie głowy:(
              • maadga Re: Spigelon 04.09.08, 10:00
                Chodziłam do Maciejewskiego i do Półroli i obaj zatwierdzali leki
                które mogę brać.
                W pierwszej ciąży miałam chyba w 4tc migrenę gigant ale jakoś się
                uporałam z bólem bez leków a potem nawet jak się jakaś migrena
                przytrafiła to wystarczyło spanie i przechodziło ból był bardzo
                słaby, za to w drugiej ciąży migreny się rozszalały były bardzo
                silne i częste w miarę. Gin twierdził że przy takich bólach mniejsze
                zagrożeniem jest wzięcie leku niż takie cierpienie. Oczywiście
                zawsze starałam się obejść bez leków ale nie zawsze mi się to
                udawało.
                • mamakluska Re: Spigelon 04.09.08, 22:44
                  Cześć Maadga,
                  dzięki za wiadomość. Kurcze trochę mnie pocieszyłaś, choć i tak boję się bo
                  pewnie musiałabym odejść na całą ciążę na zwolnienie lekarskie, gdzieś w
                  artykule czytałam ze powinno się wypoczywać i to przez większą część doby.
                  Napisz jak Ty spędziłaś swoje ciąże, czy faktycznie musiałaś aż tak uważać. A do
                  Półroli chodzi moja przyjaciółka i jest z niego zadowolona bo też ma migreny.

pozdrawiam
                  • maadga Re: Spigelon 05.09.08, 13:55
                    Ja miałam obie ciąże zagrożone ale nie z powodów migren tylko szyjka
                    mi się skracała przedwcześnie. Dlatego miałam zakładany szew okrężny
                    i w 1 ciąży na L4 byłam chyba od 20 tc, a w 2 ciąży od 16tc. Moje
                    migreny są uwarunkowane zmianami pogody, stresem, nieregularnymi
                    posiłkami tak więc niewiele mogłam zdziałać by im zapobiedz. A jeśli
                    chodzi o Półrolę to kiedyś był fajniejszy miał mniej pacjętów i był
                    bardziej że tak powiem ludzki. Teraz ma mniej czasu dla pacjęta.
        • mikka.1 prośba do mamakluska 09.09.08, 02:50
          podaj mi prosze link do tego forum dla kobiet w ciąży cierpiących na migrenę.
          bardzo bym chciała miec dziecko, ale jestem przerażona wizją ataków migrenowych
          w czasie ciąży. nie wiem jakbym wytrwała bez tryptanów. wiem ze jest szansa ze
          migrena moze odpuscic w tym czasie...
          chciałąbym poczytać jak inne kobiety przez to przechodzą, bo nie mam wśród
          swoich znajomych kogoś z takim probleme. z góry dziękuję
          • mamakluska Re: prośba do mamakluska 10.09.08, 21:37
            Witaj,
            nie pamiętam dokładnie w tej chwili gdzie to czytałam, właśnie przeszukuję neta,
            bo nie wiem czy to było forum ciąża i poród czy zdrowie kobiety czy jeszcze coś
            innego. Niebawem znajdę to Ci wrzucę linka. Póki co znalazłam też wątek o
            jakichś ziołowych plastrach dla kobiet w ciąży, wiec poczytaj sobie.

pozdrawiam
            ginekologia.med.pl/forum/viewtopic.php?t=3840
      • Gość: rencia Re: Spigelon IP: *.gorzow.mm.pl 19.09.09, 11:22
        witam czy ktos moze mi przekazac jak długo zarzywac spigelon i po jakim czasie zrobic przerwe aby brac dalej prosze o rade dziekuje
    • Gość: renata Re: Spigelon IP: *.gorzow.mm.pl 18.09.09, 16:36
      witaj polecam jak najbardziej nie wierzyłam w leki homopatyczne ale moja córka strasznie cierpiała wymioty omdlenia i jestem szczesliwa prosze sprubój tej kuracij pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka