Dodaj do ulubionych

MIGEA została wycofana???

IP: 79.191.178.* 07.01.09, 21:27
Witam, przepraszam że zawracam głowę ale mam mały problem odnośnie tej "głowy"...
Nie wiecie może czemu nie można dostać w aptekach leku Migea (na migrenę)?
Szukałem już w sklepach internetowych objeździłem całą Łódź, Konin, Koło i
pobliskie miejsca przy Łodzi, ale niestety nie ma nigdzie... zniknął bez
żadnej wieści.
Jeżeli wiecie gdzie można go jeszcze kupić bądź czemu został wycofany bardzo
proszę o pomoc.
Z góry serdecznie wszystkim dziękuję!!!
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • malgkrzys Re: MIGEA została wycofana??? 08.01.09, 18:48
      zapytam jutro u mnie w aptece w Krakowie.napisze to wyslesz
      recepte.Mam jedna tabletke jeszcze :-((( bo kiedys bralam.
    • Gość: Justyna Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.brig.cable.ntl.com 12.01.09, 00:27
      Witam.z tego co mi wiadomo, to lek ten nie zostal
      wycofany.Wiem,Migea zostala mi przepisana po raz pierwszy m-ac temu
      i jeszcze 2 tyg kupowalam go bez problemu. Moze trafialas na zle
      apteki.Zapytaj sie w swojej najblizeszj aptece, gdzie mozesz dostac
      ten lek lub czy moga Ci go zamowic.Wydaje mi sie,ze nie powinno byc
      z tym problemu.pozdrawiam
      • Gość: Kaszubski Re: MIGEA została wycofana??? IP: 79.191.170.* 12.01.09, 22:33
        Pracuję w aptece ;)
        Niestety nigdzie nie mogę jej znaleźć została mi jedynie jedna tabletka którą
        nieźle oszczędzam... Kutno, Łódź, Konin, Żychlin, Koło- nie ma nic. Dodatkowo
        pytałem koleżanki, która również pracuje w aptece- nic nigdzie nie ma... :/
        • iktosia Re: MIGEA została wycofana??? 14.01.09, 15:28
          dzis sie w aprtece dowiedzialam ze migei juz moze nie być.... ;/

łoscypki łod łowiecek hej! :)
        • Gość: Miron Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.vide-sat.pl 22.01.09, 22:35
          W aptekach na terenie Gdańska MIGEA jest nie dostępna. Jak wynika z informacji
          brak w hurtowni .
    • Gość: Ickam Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.bsk.vectranet.pl 23.01.09, 15:11
      W Białej Podlaskiej stwierdzono, że lek prawdopodobnie został wycofany, w celu
      wprowadzenia droższego zamiennika. W jednej aptece dorwałem ostatnie trzy opakowania
      • Gość: Miron Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.vide-sat.pl 24.01.09, 13:53
        Wczoraj ( 23.01.)udało się zdobyć jedno opakowanie( szukajcie w małych
        miasteczkach i w terenach wiejskich gdzie migrena nie jest uznawana za chorobę
        ). Nie mogę potwierdzić ,że MIGEA została wycofana . Na rynku farmaceutycznym
        nie istnieje żaden zamiennik. Fakt jest taki ,że żadna hurtownia nie posiada jej
        na stanie , co może sugerować przygotowanie do zmiany ceny lub producenta .
        • mama303 Re: MIGEA została wycofana??? 25.01.09, 22:24
          to jest jedyny lek, który mi pomaga :-( mam jeszcze kilka tabletek
          ale rzeczywiscie zjeździłam pół Warszawy bo nigdzie nie było.
    • Gość: aga Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.09, 23:52
      ja też jej szukam - to jedyny lek który mi pomaga, nie ma
      zamienników :((( i jak nie wróci on na rynek to będzie ze mną źle
      • Gość: Ania Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.99.77.213.easy-com.pl 27.02.09, 16:48
        Mam pytanie odnośnie tych tabletek Migea. Czy zazywając tabletki Migea przechodzą Wam pierwsze objawy czy trwaja one dalej...???
      • Gość: Reniutka Re: MIGEA została wycofana??? IP: 193.138.241.* 25.03.09, 21:54
        Niestety nigdzi e jej niem abrak w hurtowni najprawdopodonie lek nie mial
        przedluzonego czegos tam podobnie jak migpriv i zostal wycofany
      • Gość: wójt Re: MIGEA została wycofana??? IP: 88.220.37.* 20.08.09, 21:32
        Lek Migea zażywałem od 2004 roku. Ok maja, 2009 zaczęły się problemy z
        dostępnością tego leku. Jako, że to również był faktycznie jedyny lek, który mi
        pomagał poszedłem do neurologa z prośbą o poradę. Przepisał dwa zastępcze leki:
        CINIE w tabletkach oraz MIGPRIV w saszetkach. Dla mnie skuteczniejszy jest ten
        drugi - chociaż i tak nie jest tak dobry jak Migea. Życzę zdrowia. A swoją drogą
        radze wszystkim dobrze zdjagnozować swoje bóle - czy to może nie np od
        kręgosłupa szyjnego...? Polecam w takich przypadkach metodę McKenzjego, a
        zwłaszcza solidnie wykonywaną retrakcję! Spytajcie o to dobrego mgr fizjoterapii.
    • Gość: Foxy Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.multi-play.net.pl 12.02.09, 09:18
      Z tego co ja ustaliłem,to producent ma kłopoty przy kolejnej
      rejestracji w Polsce tego leku.
      • Gość: Herbata Re: MIGEA została wycofana??? IP: 195.250.37.* 13.02.09, 12:11
        Bez Migei mam totalnie przechlapane,bo nic innego na mnie nie
        działa, jak oni mogli to zrobić, dowiedziałam się ,że nie
        zaamiennika tego leku:(
        • minniemouse Re: MIGEA została wycofana??? 13.02.09, 21:14
          Kwas tolfenamowy to jest lek niesterydowy p/zapalny NLPZ tak jak
          ibuprofen, naproxen, moze inny tego typu wam pomoze.

Minnie
        • Gość: joasia171 Re: MIGEA została wycofana??? IP: 195.117.253.* 19.05.09, 19:19
          Witam dla mnie MIGEA tez była wybawieniem.Teraz otrzymałam w zamian REFASTIN
          muszę przyznać,że nie jest najgorszy i jest baaaardzo tani.Radzę spróbować.
          • angelinajolie02 Re: MIGEA została wycofana??? 23.05.09, 20:25
            Od czasu kiedy dowiedzialam się, że migea czeka na nową akceptację
            zaczęłam używać dexak. Działa podobnie. Ja nie mam typowej migrany
            (leżałm kilka dni w szpitalu na badaniach). Teraz po kilku latach
            zaczęłam sama drążyć i szukać odpowiedzi, wszystko wskazuje, że mam
            bóle napięciowe. Kupiłam sobie lek o nazwie cinie 50. Jeszcze go nie
            użyłam. Znacie go może?
            • minniemouse Re: MIGEA została wycofana??? 24.05.09, 05:05
              """Kupiłam sobie lek o nazwie cinie 50. Jeszcze go nie
              > użyłam. Znacie go może?""

czy go znamy? ahh ta wstrentna wyszukwarka...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12154&w=58709252&a=58709252

Minnie
              • Gość: kasia Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.11, 15:11
                cinie do niczego-śmiech ,moim znajomym też nie pomogło,a migea jak ręką odijął.
                • minniemouse Re: MIGEA została wycofana??? 29.10.11, 10:20
                  cinie do niczego-śmiech ,moim znajomym też nie pomogło,a migea jak ręką odijął.

wszystko zalezy co komu pomaga,
                  nie mozna zakladac ze jak tobie i zjamomym pomaga Migea a nie Cinie
                  to znaczy ze jeszcze kazdemu jednemu tez tak.

tu na tym forum jest z kolei tez duzo takich na ktorych dziala to dokladnie odwrotnie.

Minnie
    • Gość: iza Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 21:10
      Jutro jade na poszukiwania Migei do Olsztyna, zobaczymy czy gdzies znajde..
      • Gość: dalenka Re: MIGEA została wycofana??? IP: 91.198.179.* 13.03.09, 11:55
        Dowiedziałam się, że Migea zmieniła producenta, nie bedzie jej ok
        roku na rynku, gdyż musi ponownie przejść całą procedure rejestracji
        itd itp. Brak zamiennika:((( A taka była rewelacyjna...trzymam ost
        tablatkę.
        • Gość: Malina Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.media4.pl 21.03.09, 13:09
          To skandal. Chcą nas wykończyć. Będziemy rok czekać i cierpieć takie bóle, co więcej lek pojawi się w nowym opakowaniu i w znacznie wyższej cenie. Ja i tak wydawałam na Migeę ponad 100 zł / mies. Co za gnoje w tych koncernach, zwyciężą, bo nie ma zamiennika na polskim rynku. Czy ktoś wie, jak kupić leki za granicą? Farmaceutki pomóżcie nam! Tym bardziej, że polska służba zdrowia nie chce nam refundować leków. Ja się na migrenę rujnuje już dziesiąty rok...
    • maja209 Re: MIGEA została wycofana??? 02.04.09, 22:05
      od jesieni cierpialam na bole glowy, ktore sie nasilaly ... Trafilam
      do lekarza i okazalo sie ze i ja cierpie na migrene ... W Warszawie
      obdzwonilam wiekszosc aptek ... i nie ma nigdzie migei ... W
      przyszlym tygodniu wracam do lekarza po nowa recepte na cos innego -
      jesli takie istnieje
      Pozdrawiam :-)
      • Gość: jadwiga Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 10:33
        byłam w sanatorium w KOłobrzegu. Tam mnie złapała migrena i neurolog przepisał
        mi MIGEĘ. w pierwszej aptece nie było, ale była możliwość otrzymania w następnym
        dniu. Migrena nie czeka, więc udałam się do innej apteki i tam otrzymałam. U nas
        w aptekach też nie mogę dostać (:
        • Gość: asik Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.sta.asta-net.com.pl 16.04.09, 20:17
          help! niech w Polsce zaczną produkowac ten lek, wiem iż skład jest
          banalnie prosty a cena naszego leku była by zdecydowanie niższa.
          Przed świętami dopadła mnie taka migrena że tylko migea mogła
          pomódz, a nie miałam i w aptekach też nie było, dowiedziałam się że
          od pół roku nie ma w hurtowniach:( Pozdrawiam
    • Gość: Aga Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.zone5.bethere.co.uk 21.04.09, 15:20
      wlasnie sie dowiedzialam :( ostatnia juz zjadlam. Czego bedziecie teraz uzywaly?
      ja mieszkam w UK i zawsze kupowalam w Polsce migea nawet nie rozgladalam sie
      tutaj ale w desperacji przeszukalam net i znalazlam
      www.chemistdirect.co.uk/clotam-rapid-tablet-200mg_4_13504.html Mam
      nadzieje ze jest nadal do kupienia eh...
      • Gość: farmaceutka Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.nat.tvk.wroc.pl 29.04.09, 21:40
        Probujcie w Danii. Tam maja ten lek ale nie chce sprzedawac na polska recepte. Recepta musi byc wystawiona przez dunskiego lekarza. Jak macie takie mozliwosci to probujcie. Powodzenia:)
    • Gość: GOŚĆ II Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.sccs.pl 30.07.09, 08:21
      Ja ma ten sam problem, w Zabrzu i okolicach też juz nigdzie nie ma w
      aptekach, przypuszczam że go wycofują bo jest mały zbyt na te
      tabletki-tak powiedziała mi babka w aptece.
      • Gość: jarekd5 Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.rtr.bait.pl 11.08.09, 07:21
        Witam Wszystkich,

W Warszawie leku już nie było w grudniu. U producenta dowiedziałem
        się, że wygasło zezwolenie na sprzedaż. Odnowienie jest kosztowne i
        jak narazie firma nie jest nim zainteresowana.
        • minniemouse Re: MIGEA została wycofana??? 12.08.09, 03:16
          To moze probujcie zamawiac online ( przez internet)
          tu macie apteke z UK:
    • Gość: Ola Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.uznam.net.pl 01.03.10, 12:18
      Niestety leku "migea" nie mogę dostac w aptekach już od roku. Jest
      to jedyny lek który mi pomaga. Cierpię ma migrenę od wielu lat i
      próbowałam już chyba wszystkich możliwych leków na rynku. Gdy kilka
      lat temu pojawiła się migea i po zażyciu jej, atak bólu został
      niemal w pół godziny przerwany, myślałam że jestem w siódmym niebie.
      Rozumie mnie tylko ten kto naprawdę boryka się z tą chorobą. Więc
      naprawdę nie rozumiem dlaczego lek został wycofany z rynku, a już z
      pewnością denerwują mnie takie wypowiedzi, cytuję:
      "Acidum tolfenamicum (Migea) – bezmyślna rejestracja niechcianego na
      świecie kongenera znanego nam dobrze od lat Acidum mefenamicum
      (Mefacitu) tańszego 12 razy!!"
      Gdy poprosiłam mojego lekarza by wypisał mi „mefacit”, powiedział
      mi, że jest to lek ze zbyt dużym ryzykiem powikłań i że mi go nie
      zleci. Więc jak można pisac, że „migea” jest jego odpowiednikiem,
      gdy „migeę” wypisywał bez problemu? A jeśli chodzi o cenę to dla
      mnie nie jest to lek za drogi, jeśli ktoś jest w stanie obliczy ile
      kosztuje cierpienie. Wcześniej potrafiłam płacic za lek (typowy na
      migrenę), który kosztował prawie 200 zł. za dwie tabletki i
      kompletnie nic nie pomagał. Wiec cena migi to naprawdę nic w
      porównaniu z tym. W tej chwili lek ten muszę kupować, aż w Dani i
      tam płacę za niego drugie tyle co w Polsce, nie mówiąc o kosztach
      które muszę ponieśc, żeby go zdobic.
      Mam nadzieje, ze ktoś w koncy się obudzi i cos z tym zrobi.
      • Gość: zetka271 Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.catvzlotoryja.pl 08.03.10, 14:37
        witam,
        dzisiaj obeszlam wszystkie apteki w moim miescie i myslalam ze te aptekarki
        wszystkie zastrzele-w żadnej nie bylo MIGEI i w dodatku żadna z szanownych pań
        nie potrafila powiedziec dlaczego? Totalny bezsens, a to byla cudowna tabletka
        ktora eliminowala ból glowy w mig i byla nie aż tak droga. Siedze w domu teraz i
        szukam na internecie czegos w zamian ale kompletnie nic nie ma :((((((((((((
        Moze ktos zna jakis lek o podobnym dzialaniu do MIGEI??????
        • Gość: gosia Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.10, 21:17
          Migea została wycofana ale jest CINIE 50 ten lek tez jest dobry ale dwa razy
          droższy kosztuje około 50 zł. Jeżeli migea pomagała to CINIe również powinno
          pomóc. Powodzenia
          • magdalenkad Re: MIGEA została wycofana??? 07.09.10, 14:14
            chyba nie zawsze tak jest. W trakcie ostatniego bólu najpierw dostałam cinie 50, potem cinie 100 i nie pomogło. Z migeą pomagało zawsze ;-(.
      • Gość: Arek Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.10, 23:03
        Witam.
        Mam pytanie do Pani Oli (wypowiedź z dnia Autor: Gość: Ola IP: *.uznam.net.pl
        01.03.10, 12:18)

Czy Mogła by Pani opisać w jaki sposób można ściągnąć ten lek z Dani, lub
        wspólne zamawianie aby obniżyć koszta.

Pozdrawiam Arek
        • Gość: ania Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 12:59
          Mam te same problemy, od wielu lat bóle głowy. W klinice na
          neurologii w 2004 roku dobrano mi lek - migea. Po nim wreszcie
          mogłam wrócić do jako takiej egzystancji. Obecnie, przy braku
          odpowiednika na rynku męczę się. Średnio raz w tygodniu ból głowy,
          na który nic nie pomaga. Wszystko wskazuje, że mam bóle napięciowe,
          a migea była najlepsza. Faszeruję się nurofenem, ale efek bez
          porównania gorszy.
          • Gość: s Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.10, 17:02
            mi lekarz przepisal IMAGEN, dziś pomógł, ale na pewno nie tak dobrze jak migea
            • Gość: gość Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.10, 19:13
              Lek ten (Migea) można sprowadzić zza granicy pod nazwą handlową Clotam. Składnikiem czynnym jest tam - podobnie jak w migei - kwas tolfenamowy. Sprowadzałem go poprzez aptekę internetową, przyszedł do mnie z Grecji.
              • Gość: irenka601 Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.10, 23:24
                Chetnie przylaczam sie do dyskusji o lekach przeciwmigrenowych. Choruje na migrene od 50 lat. Brzmi strasznie , ale tylko migrenowiec wie co to znaczy. Ataki trwaly nawet cztery dni!
                Bralam wszystko co bylo na rynku dostepne i tylko MIGEA mogla mi pomoc. Niestety, od kiedy lek zniknal z rynku ratuje sie MIGPRIVem . Pomaga , ale nie tak dobrze jak Migea. Istotnie , mozna sprowadzac np. z Anglii podobne w skladzie leki , ale ........mam dobra wiadomosc
                dla migrenowcow. MIGEA ma wkrotce wrocic do naszych aptek . Wiadomosc z wiarygodnego zrodla. Pozostaje nam , cierpiacym ,jeszcze troche cierpliwosci i wiary w "nieobolale jutro"!
              • Gość: artur Re: MIGEA została wycofana??? IP: 80.50.75.* 15.12.10, 12:35
                czy możesz podać linka do tej apteki internetowej?
      • Gość: ola Migea wróciła do aptek!! IP: 129.35.202.* 11.05.11, 14:39
    • Gość: MIGEA - producent Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.novartis.com 27.01.11, 12:01
      Szanowni Państwo, w roku 2010 wystąpiły przerwy w dostawach spowodowane przeniesieniem miejsca wytwarzania leku. Najnowsza dostawa do Polski miała miejsce w pierwszym tygodniu stycznia, tak więc lek powinien być już dostępny w dużych hurtowniach farmaceutycznych. Proponuję aby w najbliższej aptece przekazać taką informację i poprosić kierownika o usilne upomnienie się w 2-3 hurtowniach o ten produkt. Możecie Państwo poprosić lekarza o wypisanie recepty i zostawić ją w aptece celem realizacji. Proces dystrybucji leku od nas do hurtowni i apteki trwa zwykle do 2 tygodni ale upominanie się farmaceuty na pewno może ten proces przyspieszyć. Na rok 2011 zaplanowane są regularne dostawy i nie powinno być kłopotu z wykupieniem leku. Cena detaliczna powinna wynosić ok. 24,00 zł
      • minniemouse Re: MIGEA została wycofana??? 29.01.11, 10:02
        No prosze, jesli to prawda to dobra wiadomosc dla 'fanow' Migei :)

Minnie
        • Gość: bozo Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.play-internet.pl 06.08.11, 08:50
          migea jest dostepna w aptekach. Dzisiaj ide po swoje tabletki i jestem szcześliwa.
    • Gość: blue Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.elk.mm.pl 25.11.11, 08:30
      Znam Twój ból, moja żona i syn cierpią na tą okropna chorobę. Niestety nie mamy teraz czym się leczyć. Ciekawe, że w spisie leków weterynaryjnych taki lek się znajduje. To nie żart i nikogo nie zachęcam do przyjmowania leków dla zwierząt, faktem jest jednak jak powiedział mi jeden weterynarz, że 80 % leków stosowanych w weterynarii to odpowiedniki leków dla ludzi, skład ten sam, może dawka inna. Link do przypadkowych stron z googla www.biowet.com.pl/produkty.php?go1=1284
      www.veterynaria.pl/leki.php?cmd=info&id=1159
      www.lekowet.pl/?option=products_details&id=3673
    • Gość: Greta Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.toya.net.pl 18.01.12, 14:23
      Witam,Migea jest już dostępna w większych aptekach,zmieniła tylko szatę graficzną,pytajcie się w aptekach,mnie udało się ją zdobyć,cena opakowania 27 zł .Widziałam ją również w którejś aptece internetowej,ale ja osobiście z nich nie korzystam ;)
    • Gość: gugle Migea dostępna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.01.15, 19:10
      Migea dostępna. Dziś kupiłam w Zikoapteka za 25zł zł.
      • mary_ann Re: Migea dostępna 28.08.15, 19:27
        A ja dziś nie mogłam zrealizować recepty na Migeę (ponoć nigdzie nie ma i wg p. farmaceutki "wygląda, jakby już nie produkowali"). Przestraszyłam się, bo dla mnie to lek p/ból ostatniej szansy.
    • Gość: migomatka Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.internet.piotrkow.pl 18.09.15, 22:34
      Migea nie została wycofana. To producent Sandoz zakpił sobie z pacjentów: wycofano opakowanie 10 tabletek, bo było na receptę (cena ok. 26zł) i wprowadzono opakowanie 4 tabletki BEZ RECEPTY w cenie uwaga 25,50 zł - za tyle mi dziś sprzedano.
      10 tabl. już nie będzie, a my pacjencie płaćmy sobie więcej. Oburzające.
      • Gość: abc Re: MIGEA została wycofana??? IP: *.play-internet.pl 16.06.16, 18:09
        z drugiej strony nie trzeba niegac teraz do lekarza i sie prosic o recepte...
        a 5 zl za tabletke przy leku migrenowym to nie jest tak duzo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka