Dodaj do ulubionych

Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;)

10.10.04, 21:01
Jakze sympatycznie wygladaja zgromadzenia wokol oddzialow PKO ;-) Stare w
nowej formie ;-) Juz w piatek przechodzac kolo PKO napotkalem tlumek ;-) Te
podniesione głosy: "k...a, ble ble ble".... Mialem chec powiedziec: "ludzie!
kupujta cukier, wiecej zyskata..."
w kazdym badz razie nie mam zamiaru łazić i stac chociazby minute. Dlaczego?
Odpowiem slowami niejakiego Tośka z pewnego filmu: "...nie moge ciagle mowic
k...a to, k...a tamto, bo ja jestem łagodny i taki bardziej romantyczny..." ;-
)))
Obserwuj wątek
    • wo_bi Re: Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;) 10.10.04, 23:34
      Mam pod blokiem PKO. Czatuja od piatku. Ciekawe czy jest lista spoleczna... ;))
      Jak dla mnie to jest to chore... Dla paru akcji. No ale moze sie nie znam ;)))

Pozdrawiam
      Wobi
      • lolyta Re: Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;) 11.10.04, 04:46
        A ktos mnie objawi o co chodzi? bo mnie odpryski jakies za ocean dochodza ze PKO
        cos robi, moze powinnam se miejsce w kolejce spolecznej zaklupac?
        • ernest_linnhoff Re: Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;) 11.10.04, 09:05
          lolyta napisała:

> A ktos mnie objawi o co chodzi? bo mnie odpryski jakies za ocean dochodza ze
          PKO
          > cos robi, moze powinnam se miejsce w kolejce spolecznej zaklupac?

Zrodlo tkwi tu:
          www.pkobp.pl/index.php/id=lokata_p/zone=-1/section=ogol
          A "obraz sytuacji" (za GW):

"Od 8 rano zaczyna się subskrypcja na lokatę prywatyzacyjną PKO BP. Pierwsze
          kolejki zaczynały się ustawiać w czwartek wieczorem. W piątek trwały już
          normalne zapisy, jak za peerelowskich czasów. I tak przez cały weekend.
          Ile w rzeczywistości osób stało - ciężko określić. Jak w PRL - zbiórki były
          wyznaczone na określone godziny rano i wieczorem. Kto się raz nie zgłosił - był
          wykreślany. A pozostali pilnowali miejsca pełniąc dyżury, po dwie trzy godziny
          każdy. Choć zdarzało się, że niektórzy z pierwszej 20. pilnowali wejścia do
          banku non stop.
          Każdy inwestor może założyć jedną o wartości 500 - 20 tys. zł. Zabawne, ale nie
          wszyscy do końca wiedzieli, w jakiej kolejce się znaleźli. Pojawiały się
          pytania: "To ile kosztuje ta najmniejsza akcja? 500 złotych?".
          Ci, którzy nie zdecydowali się stać w kolejkach po lokatę prywatyzacyjną, mogą
          jeszcze zamówić akcje banku przez biuro maklerskie. Jest na to czas do 22
          października. "
    • koaa Re: Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;) 11.10.04, 14:53
      byłem dzis w banku - i sie strasznie nastałem - bo obsługiwało tylko jedno
      okienko Drugie było przeznaczone dla osób kupujacych akcje
      i tak sobie popatrzyłem posłuchałem-troche przypominało mi to srodowisko
      bazarowych handlarzy i cinkciarzy - byli tez emeryci (wszyscy strasznie podnieceni:)
      Przyznam ze jakbym mógł zainwestowac w to 20 tys pewnie bym sam stanał bo
      przebicie napewno bedzie -moze nie takie jak przy prywatyzacji banku slaskiego
      ale 10-20 % pewnie tak
      Nie rozumiem po co prywatyzowac bank który przynosi dochody panstwu? i dobrze
      sie rozwija konta inteligo naleza do tego banku Chyba ze niektórzy moga na tym
      dobrze zarobic i podobno emeryci przed wyborami dostana zapomoge od rzadu (1,5
      mld) :)
      • mha1 Re: Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;) 11.10.04, 15:52
        przed wyborami to dostaną obietnicę, a nie zapomogę.
        a co do państwowego charakteru tego banku... to może wreszcie się coś zmieni w
        prywatnym PKO? bo teraz to zacofanie i obsługa klienta jak 20 lat temu :/
        inteligo niestety straciło duuuużo odkąd weszło do PKO.
        już uciekłam z PKO (z wielkim trudem), teraz walczę z inteligo :/
        • koaa Re: Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;) 11.10.04, 18:24
          dlaczego walczysz z inteligo?
          • mha1 Re: Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;) 12.10.04, 09:36
            bo mają głupie i niejasne zasady. nie płacisz za utrzymanie konta, jeśli masz
            na koncie NA OKRĄGŁO co najmniej stówę. bez sensu jest taki haracz. mam
            pieniądze, a nie mogę z nich korzystać.
            no i regulamin o tym jasno nie mówi.
            • ernest_linnhoff Re: Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;) 12.10.04, 09:45
              mha1 napisała:

> bo mają głupie i niejasne zasady. nie płacisz za utrzymanie konta, jeśli masz
              > na koncie NA OKRĄGŁO co najmniej stówę. bez sensu jest taki haracz. mam
              > pieniądze, a nie mogę z nich korzystać.
              > no i regulamin o tym jasno nie mówi.

Posiadam Inteligo od 2 lat. Poczatkowo z taka "letkom" niesmialoscia zaczalem
              uzywac. Ale teraz to moje podstawowe konto, przez ktore zalatwiam wszystkie
              platnosci itp..
              Nie musisz miec na okraglo 100. Chodzi o srednie miesieczne saldo, a konto
              mozesz "czyscic" praktycznie do 0. Jest to chyba taka forma zniechecenia przed
              osobami, ktore zalozylyby konto i nie korzystaly.
              • mha1 Re: Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;) 13.10.04, 09:53
                hm... a to ciekawe, co mówisz... bo gdy na koncie miałam 50 zł, to zabrali mi 5
                zł haraczu za prowadzenie konta. a może ja nie rozumiem co to średnie
                miesięczne saldo...?
                • ernest_linnhoff Re: Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;) 13.10.04, 10:40
                  mha1 napisała:

> hm... a to ciekawe, co mówisz... bo gdy na koncie miałam 50 zł, to zabrali mi
                  5
                  > zł haraczu za prowadzenie konta. a może ja nie rozumiem co to średnie
                  > miesięczne saldo...?

W moim odczuciu (dla przykladu): mozesz miec np przez 29 dni 0zl na koncie, a w
                  jednym conajmniej 3000zl i bedzie ok :-)
                  • mha1 Re: Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;) 13.10.04, 15:10
                    ja też tak myślałam! i okazało się, że to nie to. chyba że nas bezczelnie
                    orżnęli... i oszukali...
                    • ernest_linnhoff Re: Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;) 13.10.04, 16:13
                      Zazadaj wiec wyjasnien, przez www, albo konsultanta (umiem radzic, co nie? ) ;-)
                      Jesli cos nie gra to trzeba wyjasnic... od tego tam są. jak mawia pewien
                      znajomy: "... i batem ich..." :-)
                      • mha1 Re: Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;) 13.10.04, 20:16
                        no właśnie z wyjaśnień konsultanta wynika, że żeby nie płacić za konto, trzeba
                        mieć co najmniej stówe na kącie... ale chętnie bym ich wybatożyła wszystkich po
                        kolei hehe
                        a za radę dziękuję :D
                        • losiu4 Re: Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;) 14.10.04, 09:13
                          widzisz Mho... bank musi wyjść na swoje ;)

Pozdrawiam

Losiu
                          • p.a.d.a.l.c.o.w.a pero, perooo 15.10.04, 23:31
                            bilans musi wyjść na ZERO
                            • ernest_linnhoff Re: pero, perooo 16.10.04, 15:37
                              p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała:

> bilans musi wyjść na ZERO

Yhy:-) Jako czlowiek holdujacy wiedzy i praktyce inzynierskiej posluze sie
                              zasada zachowania masy, ktora mowi: ilosc masy doprowadzonej do ukladu równa
                              jest sumie przyrostu masy w układzie i ilości masy wyprowadzonej z układu.
                              Jesli przyjmiemy ze w ukladzie nie nastepuje generacja ani zanik masy, zmiana
                              ilosci masy zawartej w ukladzie odpowiada roznicy strumieni masowych
                              wplywajacych i wyplywajacych z ukladu.
                              I podstawiajac za mase - kesz, za uklad - bank, wychodzi : bilans musi wyjsc na
                              zero ;-)
                              • losiu4 Re: pero, perooo 18.10.04, 09:19
                                to byznes, nie inżynieria :)

Pozdrawiam

Losiu
                                • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: pero, perooo 18.10.04, 15:48
                                  a nie... :)) - bo to fragment piosenki z kabaretu ELITA.;)
                                  • ernest_linnhoff Re: pero, perooo 18.10.04, 16:13
                                    p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała:

> a nie... :)) - bo to fragment piosenki z kabaretu ELITA.;)

Janek Kaczmarek? ten - "prosze nie regulowac odbiornikow tv, Janek K. naprawde
                                    tak wyglada" ? ;-)
                                    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: pero, perooo 18.10.04, 16:22
                                      ernest_linnhoff napisał:

> p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała:
                                      >
                                      > > a nie... :)) - bo to fragment piosenki z kabaretu ELITA.;)
                                      >
                                      > Janek Kaczmarek? ten - "prosze nie regulowac odbiornikow tv, Janek K.
                                      naprawde
                                      > tak wyglada" ? ;-)
                                      On sam !
                                      Si, naturalmente SI! ( jak mawiała królowa Bona w polskim kinie ) ;))
                                      >
                                  • losiu4 Re: pero, perooo 19.10.04, 07:18
                                    nie znałem :)

Pozdrawiam

Losiu
                                    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: pero, perooo 19.10.04, 13:28
                                      losiu4 napisał:

> nie znałem :)
                                      >
                                      > Pozdrawiam
                                      >
                                      > Losiu
                                      bo za krótko żyjesz;))
                                      • mha1 Re: pero, perooo 21.10.04, 15:51
                                        hehehe dobrze mu powiedziałaś :D
                                        i co Łosiu? wcale taki stary nie jesteś jak Ci się wydaje ;P
                                        • losiu4 Re: pero, perooo 22.10.04, 14:38
                                          mha1 napisała:

> hehehe dobrze mu powiedziałaś :D
                                          > i co Łosiu? wcale taki stary nie jesteś jak Ci się wydaje ;P

taki stary, że skleroza mnie już dopadła. Po odsłuchaniu fragmentu pamieć mi
                                          wróciła :) A Ty niedobra kobieto uważaj, ba jak Cię łoś zdybie... ;)

Pozdrawiam

Losiu

PS. Dzięki, Padalcowo za przywrócenie jakiej takiej sprawności umysłowej :)
                                          • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: pero, perooo 22.10.04, 17:31
                                            losiu4 napisał:

>>
                                            > PS. Dzięki, Padalcowo za przywrócenie jakiej takiej sprawności umysłowej :)

padalce dla Łosi zawsze łaskawe..;)
                                            • losiu4 Re: pero, perooo 23.10.04, 22:38
                                              łosie dziękuja Padalcowym :)

Pozdrawiam

Losiu
                                          • mha1 Re: pero, perooo 22.10.04, 18:10
                                            my się łosi/łosiów* nie boimy :P

*niepotrzebne skreślić
                                            • losiu4 Re: pero, perooo 23.10.04, 22:41
                                              a powinnyście ;)

Pozdrawiam

Losiu
                                              • mha1 Re: pero, perooo 24.10.04, 13:47
                                                łosie to takie poczciwe zwierzątka. co one nam mogą zrobić??
                                                • losiu4 Re: pero, perooo 25.10.04, 06:47
                                                  hohoho i jeszcze trochę ;)

Pozdrawiam

Losiu
                                                  • mha1 Re: pero, perooo 25.10.04, 10:02
                                                    nie boję się żadnego hohoho a tym bardziej trochę :P
                                      • ernest_linnhoff Re: pero, wakacje z rodzicami, poznanie ;) 22.10.04, 10:10
                                        A ja zapoznalem sie z tym utworem bedac "kajtkiem". Bylem jak pamietam z
                                        rodzicami na wakacjach i akurat lecialo to w radiu (bodajze PR2). A ze mialem
                                        kumpla o ksywie "pero" to zastrzyglem uszami ;-) Dzis pewnie wyslalbym mu
                                        esemesa "ej, spiewają o tobie w radiu... i cos ze jestes zerem" ;-)
                                        No... Wakacje z rodzicami sa pouczajace... jak mialem 17lat, trafilem nad
                                        Balaton. A tam wszystkie dziewczyny topless. No i zarzucilem zainteresowanie
                                        muzyką... to było przejście na inny "stejdż" ;-)
                            • losiu4 Re: pero, perooo 18.10.04, 09:18
                              hihihi, optymistka :)

Pozdrawiam

Losiu
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Ta ostatnia niedziela (kolejkowicze) ;) 11.10.04, 21:59
        koaa napisał:

> Nie rozumiem po co prywatyzowac bank który przynosi dochody panstwu?

no własnie....w rzeczy samej !
        PS. chore państwo - bo chora ekonomia, lub: chora ekonomia - więc państwo chore.
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a dla Łosia - nr 13 na liście 19.10.04, 14:05
      www.merlin.com.pl/sklep/sklep/strona.glowna?str=fis301832&skad=uzkmucpmny
      • losiu4 Re: dla Łosia - nr 13 na liście 21.10.04, 09:00
        wstyd się przyznać, ale ta skleroza kiedyś mnie wykończy :) dzięki za
        przypomnienie :)

Pozdrawiam

Losiu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka