p.a.d.a.l.c.o.w.a 08.08.03, 18:09 właśnie powiedzieli w radio , ze od września kursują air-busy z Katowic do np. Londynu. Koszt biletu = 99 pln. Rejsy będą regularne i bezpieczne. 173 osoby zabiera na raz. Chyba się pomieścimy??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 08.08.03, 18:11 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > właśnie powiedzieli w radio , ze od września kursują air-busy z Katowic do > np. Londynu. Koszt biletu = 99 pln. > Rejsy będą regularne i bezpieczne. > 173 osoby zabiera na raz. Chyba się pomieścimy??? Eeeee pewnie na podobnych zasadach jak last minute w PKP czyli na pewno to jakas sciema. Zreszta chcialam powiedziec, ze intercity z Katowic do Warszawy kosztowal mnie jesienia cale 80 zl, wiec tak do konca tanio to nie jest. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 08.08.03, 18:18 to nie ściema !!! gadają o tym cały czas i w wiadomościach TV na pewno będzie. A do Katowic pojedziem moją lemuzyną i tam się 5 osób mieści. Tanio wyjdzie. anahella napisała: > p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > > > właśnie powiedzieli w radio , ze od września kursują air-busy z Katowic do > > > np. Londynu. Koszt biletu = 99 pln. > > Rejsy będą regularne i bezpieczne. > > 173 osoby zabiera na raz. Chyba się pomieścimy??? > > Eeeee pewnie na podobnych zasadach jak last minute w PKP > czyli na pewno to jakas sciema. Zreszta chcialam > powiedziec, ze intercity z Katowic do Warszawy kosztowal > mnie jesienia cale 80 zl, wiec tak do konca tanio to nie > jest. > Odpowiedz Link
anahella Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 09.08.03, 16:43 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > A do Katowic pojedziem moją lemuzyną Ehhhh a barek i przystojnego kierowce masz?;0 Bo jak z nieprzystojnym to nie jade;) Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a EEE, co BLONDYN - TO BLONDYN 08.08.03, 18:20 A co w tym Flynsburgu jest??? Mnie wystarczy , że Ty...ale co to za miasteczko?? Napisz coś tu o tym, prego siniora Odpowiedz Link
betty-bt Re: EEE, co BLONDYN - TO BLONDYN 08.08.03, 18:22 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > A co w tym Flynsburgu jest??? > Mnie wystarczy , że Ty...ale co to za miasteczko?? > Napisz coś tu o tym, prego siniora nic tu, kurcze ciekawego nie ma oprocz mnie :))) wlasnie liczylam na to, ze wpadniecie je rozweselic. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: EEE, co BLONDYN - TO BLONDYN 08.08.03, 18:24 a jest chociaż Zoo, albo jaki pub na polach flynsburgowskich ?? betty-bt napisała: > p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > > > A co w tym Flynsburgu jest??? > > Mnie wystarczy , że Ty...ale co to za miasteczko?? > > Napisz coś tu o tym, prego siniora > nic tu, kurcze ciekawego nie ma oprocz mnie :))) wlasnie liczylam na to, ze > wpadniecie je rozweselic. Odpowiedz Link
betty-bt Re: EEE, co BLONDYN - TO BLONDYN 08.08.03, 18:28 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > a jest chociaż Zoo, albo jaki pub na polach flynsburgowskich ?? mam duzy ogrodek, ktory graniczy z kioskiem. a tam duzo pifka maja :))) Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: EEE, co BLONDYN - TO BLONDYN 08.08.03, 18:35 to masz dobry address ! :)))) betty-bt napisała: > p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > > > a jest chociaż Zoo, albo jaki pub na polach flynsburgowskich ?? > > mam duzy ogrodek, ktory graniczy z kioskiem. a tam duzo pifka maja :))) Odpowiedz Link
nawiedzona_baba mam dziś "wenę" :PP 08.08.03, 18:23 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > A co w tym Flynsburgu jest??? > Mnie wystarczy , że Ty...ale co to za miasteczko?? > Napisz coś tu o tym, prego siniora wiem.onet.pl/wiem/00e080.html Odpowiedz Link
betty-bt Re: mam dziś 'wenę' :PP 08.08.03, 18:26 nawiedzona_baba napisała: no! i macie ten flensburg nudnawy :) Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: mam dziś 'wenę' :PP 08.08.03, 18:27 o! jest port rybacki !!! to pewnie ryby smakowite. Następny raz Betty bez bagaznika wyładowanego rybami i temu podobnymi stworami przez granicę cię nie przepuszczą. Juz ja ci to załatwię, za to jak pierra potraktowałaś. ;) nawiedzona_baba napisała: > p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > > > A co w tym Flynsburgu jest??? > > Mnie wystarczy , że Ty...ale co to za miasteczko?? > > Napisz coś tu o tym, prego siniora > > > wiem.onet.pl/wiem/00e080.html Odpowiedz Link
betty-bt Re: mam dziś 'wenę' :PP 08.08.03, 18:30 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > o! jest port rybacki !!! to pewnie ryby smakowite. > Następny raz Betty bez bagaznika wyładowanego rybami i temu podobnymi stworami > przez granicę cię nie przepuszczą. ale ja z tymi smierdzacymi rybami nie gadam! jadam tylko gdynskie! Odpowiedz Link
aankaa Re: mam dziś 'wenę' :PP 08.08.03, 18:47 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > o! jest port rybacki !!! to pewnie ryby smakowite. ooooooooo, jest i baza marynarki wojennej to może i marynarze :)) Odpowiedz Link
betty-bt Re: mam dziś 'wenę' :PP 08.08.03, 18:48 aankaa napisała: > ooooooooo, jest i baza marynarki wojennej > to może i marynarze :)) :))) sa, ale tacy, ze niech ich posejdon w dupy kopnie.. :) Odpowiedz Link
aankaa Re: mam dziś 'wenę' :PP 08.08.03, 18:58 betty-bt napisała: > :))) sa, ale tacy, ze niech ich posejdon w dupy kopnie.. :) p... nie jadę :(( no, chyba że do Twojego ogródka.... Odpowiedz Link
raszefka ja wiem ja wiem!!! 14.08.03, 17:49 Spojarzałam na plakat na ścianie w pracy i mnie olśniło! Reklamował kleje do protez, a na dole było napisane Flensburg, Niemcy :)))) Od razu skojarzyłam z Betty :D Odpowiedz Link
nawiedzona_baba Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 08.08.03, 18:21 biznes.onet.pl/2,782644,wiadomosci.html no i kilka warunków - wynajmujemy samochód - ktoś umie jeździć "odwrotnie" - znajdujemy "knajpę z łóżkiem" Odpowiedz Link
betty-bt Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 08.08.03, 18:24 nawiedzona_baba napisała: > biznes.onet.pl/2,782644,wiadomosci.html > no i kilka warunków > - wynajmujemy samochód > - ktoś umie jeździć "odwrotnie" > - znajdujemy "knajpę z łóżkiem" nie moge poczytac. jakas upierdliwa reklama za mna tam biega :))) Odpowiedz Link
aankaa czytaj Kobieto :)) 08.08.03, 18:43 betty-bt napisała: > nie moge poczytac. jakas upierdliwa reklama za mna tam biega :))) Tanie połączenia lotnicze do Europy (PAP, MN/08.08.2003, godz. 14:45) Silesian Air uruchomi jesienią tego roku tanie połączenia lotnicze z Paryżem, Londynem i Rzymem, od 99 zł w jedną stronę - poinformował na piątkowej konferencji prezes Silesian Air Eugeniusz Piechoczek. Linia będzie działać pod nazwą GetJet. Ma oferować dostępne dla każdego bilety lotnicze, nawet o 70 proc. tańsze od biletów innych przewoźników. Według prezesa, osiągnięcie tak niskich cen będzie możliwe dzięki redukcji "nadbudowy administracyjnej" i sprzedaży biletów za pośrednictwem m.in. internetu i telefonu. Zarząd firmy podkreśla przy tym, że redukcja cen nie będzie osiągana kosztem bezpieczeństwa pasażerów. Według Piechoczka, najważniejszy będzie wysoki standard i komfort podróżujących. Firma oferuje również każdemu pasażerowi standardowe ubezpieczenie, obejmujące także czas na godzinę przed wylotem i godzinę po przylocie. Według Piechoczka, Silesian Air wystąpił do Urzędu Lotnictwa Cywilnego o uzyskanie pozwolenia na stałe przewozy do Londynu, Paryża i Rzymu. Linia GetJet rozpocznie swoją działalność z lotniska w Katowicach. Trwają też rozmowy z innymi lotniskami. Firma zainteresowana jest także lotniskami w Gdańsku, Poznaniu, Szczecinie, Wrocławiu i Rzeszowie. W drugim etapie planowane są rozmowy z Warszawą, ale, jak przyznał prezes, "rozmowy z Warszawą są najtrudniejsze", poza tym działa tu już czterech przewoźników. Silesian Air chce jednak zachęcić mieszkańców Warszawy do korzystania z usług GetJet, oferując im dojazd do Katowic. Została już podpisana wstępna umowa z przewoźnikiem kołowym. Firma rozpocznie działalność międzynarodową od dwóch samolotów Airbus A320, które weźmie w leasing od Airbus Corporation. Tempo wprowadzania kolejnych samolotów będzie zależało od zainteresowania pasażerów. Zakładany przez Silesian Air plan minimum wynosi 30 tys. pasażerów miesięcznie. Jednak firma liczy na dużo więcej. Według Piechoczka, całe przedsięwzięcie ma kosztować kilkanaście milionów dolarów. Jest to kwota potrzebna na zabezpieczenie operacji leasingu. Prezes podkreślił, że audyty przeprowadzone przez Airbus, dostawcę samolotów, wypadły pozytywnie. Samoloty GetJet będą początkowo latać raz dziennie do Londynu, Paryża i Rzymu. "Są to maszyny używane, przygotowane specjalnie na nasz użytek" - powiedział Piechoczek. W samolocie jest miejsce dla 174 pasażerów. Prezes podkreślił, że samoloty będą obsługiwane przez najlepszą kadrę. Część pilotów była upoważniona do przewozu najważniejszych osób w państwie. Firma zapewni również odprawę bagażową i biletową. Silesian Air chce uzyskać dobrą pozycję na rynku jeszcze przed wstąpieniem Polski do UE, ponieważ wtedy rynek przewozów lotniczych zostanie otwarty. Na razie GetJet nie ma konkurencji w Polsce, natomiast w Europie Środkowo- Wschodniej jest jedna linia, oferująca przewozy ze Słowacji do Londynu. Na początku kwietnia Górnośląskie Towarzystwo Lotnicze (GTL) SA sprzedało za 500 tys. zł 51 proc. udziałów w regionalnej linii lotniczej Silesian Air spółce T.S.B. Holding, działającej w branży elektronicznej. Silesian Air to istniejąca od ponad roku pierwsza regionalna linia lotnicza w Polsce. Do tej pory spółka korzystała wyłącznie z samolotu Turbolet, wniesionego niegdyś do GTL aportem przez samorząd woj. śląskiego. Odpowiedz Link
betty-bt Re: czytaj Kobieto :)) 08.08.03, 18:47 specjalnie dla mnie??? niech ci Bozia w czyscikach do monitora wynagrodzi :))) Odpowiedz Link
aankaa Re: czytaj Kobieto :)) 08.08.03, 18:49 betty-bt napisała: > specjalnie dla mnie??? a myślałaś, że dla kogo takie figury komputerowe robię ?? > niech ci Bozia w czyscikach do monitora wynagrodzi :))) mogłaby, bo już niewiele widzę aha, i do klawiatury też poproszę Odpowiedz Link
betty-bt Re: czytaj Kobieto :)) 08.08.03, 18:53 aankaa napisała: > a myślałaś, że dla kogo takie figury komputerowe robię ?? nigdy ci tego nie zapomne. przeczytalam :) > > > niech ci Bozia w czyscikach do monitora wynagrodzi :))) > > mogłaby, bo już niewiele widzę > aha, i do klawiatury też poproszę dzis sie pomodlim chorkiem. ja mam maly wentylator z boku, ktory tryska "to" na sciane :))) Odpowiedz Link
aankaa Re: czytaj Kobieto :)) 08.08.03, 19:02 betty-bt napisała: > nigdy ci tego nie zapomne. no, mam nadzieję :)) > dzis sie pomodlim chorkiem. ja mam maly wentylator z boku, ktory tryska "to" > na sciane :))) niegłupi pomysł, też sobie włączę bziuuuuuuuuuuuuum (już chodzi) cholera, już "oczyma duszy" widzę się z pędzlem i wiadrem farby ;) Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 08.08.03, 18:34 uuuuuuuuu, to może lepiej w rzymie ????? tam i przy fontannie dddi trevi przebalujemy i łóżka nie trzeba. Przekimim się na leonardo z vinci. nawiedzona_baba napisała: > biznes.onet.pl/2,782644,wiadomosci.html > no i kilka warunków > - wynajmujemy samochód > - ktoś umie jeździć "odwrotnie" > - znajdujemy "knajpę z łóżkiem" Odpowiedz Link
betty-bt Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 08.08.03, 19:19 jade na ta smierdzaca plaze choc na chwilke, bo inaczej nie wytrzymam. pa pa! Odpowiedz Link
aankaa Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 08.08.03, 19:22 betty-bt napisała: > jade na ta smierdzaca plaze choc na chwilke, bo inaczej nie wytrzymam. pa pa! za takie teksty pypeć Ci na języku(palcu) kiedyś wyrośnie (do morza ~ 400 km) Odpowiedz Link
anahella Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 09.08.03, 16:48 aankaa napisała: > za takie teksty pypeć Ci na języku(palcu) kiedyś wyrośnie > (do morza ~ 400 km) Tak wlasnie! Przyjedziemy i zabieramy plaze do siebie:P Odpowiedz Link
betty-bt Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 09.08.03, 18:42 aankaa napisała: > za takie teksty pypeć Ci na języku(palcu) kiedyś wyrośnie > (do morza ~ 400 km) a kto ci kaze na suchutkim ladzie egzystowac? pakuj manele i wio nad morze. ps. tu jest smierdzace morze. w gdyni jest bajka w porownaniu z flensburskim. syf taki, ze przy samym bzegu dna nie widac. Odpowiedz Link
betty-bt Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 09.08.03, 18:43 betty-bt napisała: > syf taki, ze przy samym bzegu dna nie widac. brzegu! literowka :) Odpowiedz Link
anahella Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 09.08.03, 21:50 betty-bt napisała: > betty-bt napisała: > > > syf taki, ze przy samym bzegu dna nie widac. > > brzegu! literowka :) Chyba musimy zaprosic tu niejakiego skoczka z FK, coby nam literowki wytykal, bo samemu sobie to zadna radocha;) Odpowiedz Link
anahella Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 09.08.03, 16:46 dzieki z link, najbardziej rozbawilo mnie zdanie: "rozmowy z Warszawą są najtrudniejsze", poza tym działa tu już czterech przewoźników. Heheheh wiadomo ze w Wawie zawsze placi sie frycowe. Odpowiedz Link
falochronka Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 09.08.03, 16:41 Jak w Londynie, to do mnie dziewczyny. Mieszkano za małe, jeśli was cała limuzyna Padalcowej przyjedzie, ale upaczkujemy na podłodze:))) Odpowiedz Link
wonsz Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 09.08.03, 20:11 A ja bede przejazdem z gatwick na stansted. Moge pomachac :))) K. Odpowiedz Link
ulalka Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 09.08.03, 21:38 heh.. fajnie bylo w Londynie :))) mozemy zrobic spotkanko w Londynie, nie widze przeciwskazan... :)) Odpowiedz Link
anahella Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 09.08.03, 21:51 ulalka napisała: > nie widze przeciwskazan... :)) Ja widze tylko jedno: stan mojego konta, ktory jest zawsze inny niz oczekiwany;))))))) Odpowiedz Link
ulalka Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 18.10.03, 15:28 anahella napisała: > ulalka napisała: > > > nie widze przeciwskazan... :)) > > Ja widze tylko jedno: stan mojego konta, ktory jest zawsze inny niz > oczekiwany;))))))) > no wiesz... w sumie chyba mam te same przeciwskazania, Annohello co i Ty... ;))) Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: PRZYPOMINAM........... 17.10.03, 20:13 www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_ListNews1&news_cat_id=9&news_id=23676 Odpowiedz Link
r.richelieu Re: NASĘPNE SPOTKANIE w Londynie???? 18.10.03, 09:39 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > właśnie powiedzieli w radio , ze od września kursują air-busy z Katowic do > np. Londynu. Koszt biletu = 99 pln. > Rejsy będą regularne i bezpieczne. > 173 osoby zabiera na raz. Chyba się pomieścimy??? a ja wreszcie odetchnęłam, że wreszcie Katowice mają się czym poszczycić, bo wreszcie za 99zł do Londynu i wreszcie, że do Katowic 30 km i wreszcie do Londynu pojadę , może nie wreszcie tylko kiedyś, ale zawsze pozostaje, że wreszcie ;) Odpowiedz Link