mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 02.09.03, 09:18 Koaa :))) Masz wenę? To wykorzystaj ją właściwie ;) Odpowiedz Link
betty-bt Re: A sroczka kaszkę warzyła!!! :) n/t 02.09.03, 13:10 mnie sie wydaje, ze to myszka kaszke wazyla Odpowiedz Link
summa Re: A sroczka kaszkę warzyła!!! :) n/t 02.09.03, 16:17 może to zależy od regionu? U mnie to była sroczka :)) Odpowiedz Link
betty-bt Re: A sroczka kaszkę warzyła!!! :) n/t 02.09.03, 18:40 summa napisała: > może to zależy od regionu? U mnie to była sroczka :)) w trojmiescie zdecydowanie myszki kaszke waza ;) Odpowiedz Link
amidala Re: A sroczka kaszkę warzyła!!! :) n/t 03.09.03, 09:49 W Warszawie stanowczo sroczka. Albo może raczej w Krakowie, moja babcia mi to serwowała, a ona z tamtych rejonów była. Odpowiedz Link
betty-bt Re: A sroczka kaszkę warzyła!!! :) n/t 03.09.03, 10:37 no co wy, ludzie?? :) powaznie? ja znam wersje z myszka! az dziw bierze... :)) Odpowiedz Link
losiu4 Re: A sroczka kaszkę warzyła!!! :) n/t 03.09.03, 11:20 betty-bt napisała: > no co wy, ludzie?? :) > powaznie? ja znam wersje z myszka! az dziw bierze... :)) południe kraju też stanowczo za sroczką się opowiada Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
betty-bt Re: A sroczka kaszkę warzyła!!! :) n/t 03.09.03, 11:24 losiu4 napisał: > południe kraju też stanowczo za sroczką się opowiada to jest spisek!!!!!!!! :))))))))) > Pozdrawiam CIE! > Losiu :-) Odpowiedz Link
losiu4 Re: A sroczka kaszkę warzyła!!! :) n/t 03.09.03, 14:15 betty-bt napisała: > losiu4 napisał: > > południe kraju też stanowczo za sroczką się opowiada > to jest spisek!!!!!!!! :))))))))) tedy poddaj się bezwarunkowo, a może nadzwyczajnego złagodzenia kary dostąpisz ;)) Pozdrawiam Losiu > :-) merci bcp. Odpowiedz Link
betty-bt Re: A sroczka kaszkę warzyła!!! :) n/t 03.09.03, 14:49 losiu4 napisał: > tedy poddaj się bezwarunkowo, a może nadzwyczajnego złagodzenia kary dostąpisz > ;)) a jaki rodzaj kary jest przewidywany?? wolalabym sie nie poddawac, bo dumna lwica jestem i losia sie nie boje, ale macie przewage :))) ps.zadwonie do babci i zapytam, bo zaczynam powatpiewac :) > Pozdrawiam > > Losiu > > > :-) > > merci bcp. nicht dafür... Odpowiedz Link
losiu4 Re: A sroczka kaszkę warzyła!!! :) n/t 03.09.03, 19:33 betty-bt napisała: > losiu4 napisał: > > > > tedy poddaj się bezwarunkowo, a może nadzwyczajnego złagodzenia kary > > dostąpisz > > ;)) > a jaki rodzaj kary jest przewidywany?? a, to konsylium musi się nad tym zastanowić. No chyba ze zdasz się na osąd Łosia ;)) > wolalabym sie nie poddawac, bo dumna lwica jestem i losia sie nie boje, a własnie Łosiów winnaś się bać, bo mimo łagodnej natury - podrażnione - wielki szkody sa w stanie poczynić i dumne lwice gotowe sa poskromić ;)) > ale > macie przewage :))) tym bardziej winnaś ulec > ps.zadwonie do babci i zapytam, bo zaczynam powatpiewac :) przegrasz... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link
gal_ja Re: A sroczka kaszkę warzyła!!! :) n/t 03.09.03, 22:59 betty-bt napisała: > > ps.zadwonie do babci i zapytam, bo zaczynam powatpiewac :) Nie dzwoń do babci. Zdaj się na autorytet:) Choćem z Północy (niewątpliwie), to za sroczką (bezwzględnie) opowiedzieć się muszę. Sroczka. Myszy pod miotłę. Gal Odpowiedz Link
betty-bt Re: A sroczka kaszkę warzyła!!! :) n/t 04.09.03, 00:20 gal_ja napisał: > betty-bt napisała: > > > > > > ps.zadwonie do babci i zapytam, bo zaczynam powatpiewac :) > > Nie dzwoń do babci. Zdaj się na autorytet:) > Choćem z Północy (niewątpliwie), to za sroczką (bezwzględnie) opowiedzieć się > muszę. > Sroczka. to juz trzecia zdrada, galu przejadowity! teraz ja zaczne pluc :)))) > Gal beata Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a oo! / :o / GAL wychynął jak feniks ze zgliszcz 04.09.03, 00:21 a gdzieś pan był jak pana nie było.?? gal_ja napisał: > betty-bt napisała: > > > > > > ps.zadwonie do babci i zapytam, bo zaczynam powatpiewac :) > > Nie dzwoń do babci. Zdaj się na autorytet:) > Choćem z Północy (niewątpliwie), to za sroczką (bezwzględnie) opowiedzieć się > muszę. > Sroczka. > Myszy pod miotłę. > > Gal Odpowiedz Link
aguszak Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 02.09.03, 12:51 Każdy dudek ma swój czubek. Odpowiedz Link
aankaa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 02.09.03, 19:34 tak daleko, że wrony nie dolatują Odpowiedz Link
aankaa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 02.09.03, 19:51 oglądać coś z lotu ptaka Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach?i trata-tata 02.09.03, 20:19 WY tu sobie o ptaszkach małych i dużych dyskutujecie..... a ja tam gooooooreeeeee !!!!! ale kogo to obchodzi ! bodajby człek i zdechł, jak kawka (taki ptak) z głodu pod płotem a i tak nawet łysy kondor nie splunie. Taaaaa. Odpowiedz Link
rose2 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach?i trata-tat 03.09.03, 11:16 powtarzac jak papuga Odpowiedz Link
betty-bt a bylo juz...??? 03.09.03, 11:22 wybierac sie jak sojka za morze?? bo nie pamietam, a wszystkiego nie chce mi sie juz czytac Odpowiedz Link
koaa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 21:12 No to chlupne setke:)))))) PS A jest takie powiedzenie o kraskach ale nie mogę sobie przypomnieć Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 21:14 > No to chlupne setke:)))))) a co to ma do ptaków? Odpowiedz Link
koaa Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 21:29 o jesteś czyli komp dzioała:)))) Odpowiedz Link
mha1 Re: Znacie inne powiedzenia o ptakach? 03.09.03, 21:31 > o jesteś czyli komp dzioała:)))) działą :) ale wcale cie nie usprawiedliwia fakt, ze nie mialam internetu! wlasnie poszedl do ciebie mail... Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a wszystkie ptaki śpią na dworze.... 03.09.03, 21:37 ....ciuralla-ciuralla-la jedna sowa spać nie może ciuralla-ciuralla-la wszystkie wraki mają ptaki ciuralla-ciuralla-la moja wraka nie ma ptaka ciuralla-ciuralla-la Odpowiedz Link
mha1 Re: wszystkie ptaki śpią na dworze.... 03.09.03, 21:39 > ....ciuralla-ciuralla-la > jedna sowa spać nie może > ciuralla-ciuralla-la > wszystkie wraki mają ptaki > ciuralla-ciuralla-la > moja wraka nie ma ptaka > ciuralla-ciuralla-la normalnie nie mogę przy Tobie hahahaha Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a człek-człekowi.... 03.09.03, 21:20 .. nie jednaki. ptak-ptakowi nie wyrówna nie masz czpli nad bociana nie poleci orzeł w gówna Odpowiedz Link
mha1 Re: człek-człekowi.... 03.09.03, 21:22 > .. nie jednaki. > ptak-ptakowi nie wyrówna > nie masz czpli nad bociana > nie poleci orzeł w gówna hahahaha - oplułam monitor :) Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a pan szpaczek był chory i .... 03.09.03, 21:26 ...lezał w łóżeczku aż przyszedł doń sokół jak się masz - szpaczeczku Zle bardzo i skrzydło wyciągnął do niego spod skrzydła wypadła mu flaszka A sokół: - kolego ! W tym stanie diagnoza ma będzie tragiczna. Esperal mu zaszył Bajka to nieśliczna. . Odpowiedz Link
summa Re: pan szpaczek był chory i .... 03.09.03, 21:33 Padalcowa, imponujesz mi! :) Czy to przeróbka Twojego autorstwa? Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: pan szpaczek był chory i .... 03.09.03, 21:39 tera na prędce kombinuję jak koń pod górę, bom dętka i denat. Plunąć w mym kierunku i ...jużem trup. Ttiaaaaa. summa napisała: > Padalcowa, imponujesz mi! :) > Czy to przeróbka Twojego autorstwa? Odpowiedz Link
summa Re: pan szpaczek był chory i .... 03.09.03, 21:44 p.a.d.a.l.c.o.w.a napisała: > tera na prędce kombinuję jak koń pod górę, bom dętka i denat. > Plunąć w mym kierunku i ...jużem trup. Ttiaaaaa. dobrze kombinujesz, dobrze! gdzie tam Ci do trupa! Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: pan szpaczek był chory i .... 03.09.03, 22:03 wiesz Sumciu, ze mna tak jest, ze tylko na zdychu potrafię się jeszcze zmobilizować. Naprawdę jestem flak i nawet nie mam siły odejść od kompa i lec w łożu madejowym. summa napisała: > > dobrze kombinujesz, dobrze! > gdzie tam Ci do trupa! > Odpowiedz Link
aankaa Re: pan szpaczek był chory i .... 03.09.03, 21:50 a kto by tam się odważył na plucie własną piersią Cię obronię byś dalej tworzyła te CUDA :)))))) Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a GĘSI GĘGAWE 03.09.03, 21:52 Gęsi, iż Rzym uwolniły Wielbione były A że sie to i w nocy i krzyczeniem działo Ujęte chwałą szły na radę i stanęło Aby zacząć nowe dzieło: W krzyczeniu się nie szczędzić, Lisy z lasa wypędzić. Więc wspaniałe a żwawe Poszły w nocy i wrzawę W lesie zrobiły Lisy zbudziły: A te, gdy z jam wypadły, Zagryzły gęsi i zjadły. ...................... (-) IGNACY KRASICKI. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Pijany wróbel 03.09.03, 22:00 Trawiąc niegdyś nad flaszą noce i poranki, Chory WRÓBEL stłukł wszystkie kieliszki i szklanki; Klął miód pitny,piwo zwał tyranem. Przyszedł potem do zdrowia A popijał dzbanem. Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a PAW I ORZEŁ 03.09.03, 22:21 Paw sie dął, lśniące pióra gdy wspaniale toczył Orzeł górnie bujając, gdy go w locie zoczył, Roześmiał się i przeleciał. wrzasnął paw- w śmiech ptacy. " Nie znają się- powtarzał- na rzeczy prostacy." " Znają się- rzekł mu orzeł-wdzięk cenić umieją, Ale gardzą przesadą i z dumnych się śmieją." (-) I. Kraszewski PS. A wiersz powyższy dedykuję.......pani..............eeeee- nie powiem której. Odpowiedz Link
pieskuba Zły to pies, co własne gniazdo kala... Było? 03.09.03, 22:28 To znaczy ptak. pieskuba Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Zły to pies, co własne gniazdo kala... Było? 03.09.03, 22:29 cheba nie było. DOBRE !. pieskuba napisała: > To znaczy ptak. > > pieskuba Odpowiedz Link
aankaa przeklejone 03.09.03, 22:48 pieskuba napisała: > bo stukam jak dzięcioł po kawie Odpowiedz Link
aankaa znalezione :))) 04.09.03, 00:15 siedze jak ta pipa z cukierkiem w dziobie (c) Daffne Odpowiedz Link
betty-bt jeszcze takie jest ! 05.09.03, 17:21 bylo to tak; bociana drapal szpak. potem byla zmiana i szpak drapal bociana. a potem byly jeszcze 4 takie zmiany.. ile razy szpak byl drapany??? :) Odpowiedz Link