ewelina10 26.01.05, 08:46 Dzisiaj nad ranem urodził nam się wnuczek. Cieszymy się bardzo i jednocześnie martwimy. Poród nie odbył się siłami natury.. Synowa miała cesarskie, a dziecko jest małe. Waży 2160 g. Jedziemy teraz do szpitala. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamfora Gratulacje!!! 26.01.05, 09:04 Wszystkiego dobrego dla Wnuczka, szczęśliwych Rodziców i Dziadków! A waga wcale nie jest najgorsza. (wiem coś o tym Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 09:12 Gratulacje dla Mamy, i Taty, i Dziadkow ) Nie martw sie Ew., raduj sie )) J. Odpowiedz Link
lablafox Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 10:03 Wszystkiego dobrego Dziecku, Rodzicom i Dziadkom i Prababci. Ewus - cesarskie cięcie to przecież nic złego - moje 2 wnuczki przyszły w ten sposob na świat, minął je, chyba, stres porodowy. Waga , którą przytaczasz wcale nie jest taka niska . Znam dzieci urodzone i z niższą ,rozwijaja się dobrze. Znam tez dziewczynkę o najniższej wadze urodzeniowej w Polsce, żyje , rośnie , rozwija się i jest radoscia dla Rodziców. Ciesz się z Nowego Członka Rodziny. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 09:58 Gratuluję! Nie martw się. Waga nie jest zła. Zdecydowanie bardziej chorowite są dzieci, których waga urodzeniowa jest bardzo duża. Moja kuzynka urodziła dziecko ważące 700 g. Teraz to maleństwo ma już własne, całkiem duże potomstwo. Odpowiedz Link
mammaja Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 10:35 Kochana Ewelino, gratuluje serdecznie! Dolaczam do powyzszych wypowiedzi! Moje blizniaki mialy mniejsza wage urodzeniowa,a chlopy wyrosly pod sufut! Corke urodzilam cesarskim i byla sliczna,nie zmeczona porodem. Ponad dwa kilo to spore dzieci - za kilka miesiecy dogonia rowiesnikow.Zycze duzo radosci z wnuka Odpowiedz Link
no_no Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 10:56 Nie wiem jeszcze, co to znaczy być babcią, dziadkiem, jakie uczucia temu towarzyszą. Muszę jeszcze trochę poczekać. Nie śpieszy mi się) Tymczasem gratuluję córce i tobie, babciu ewelinko) Życzę dużo pociechy z wnuczka. Dobrze, że urodził się chłopak) - będzie miał lżej w życiu... ) Odpowiedz Link
mammaja Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 11:25 O ile wiem to Ewelina ma synow Ale synowi tez warto gratulowac Odpowiedz Link
no_no Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 11:37 O, tego nie wiedziałem, że w rodzinie eweliny przewaga rodzaju męskiego Starczy tego złego) Na jej miejscu zobowiązałbym młodych, że w następnej kolejności - owocem ich miłości - MUSI być dziewczynka ...tak dla równowagi w przyrodzie. Hmm, a tak w ogóle, to kwiatów - nigdy za wiele...) Odpowiedz Link
kanoka Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 11:39 Gratulacje, Ew! Cieszę się razem z Tobą ))))! Mam "cesarską" bratanicę - super dziewczyna! Wszystko będzie dobrze! Jeszcze raz gratulacje! Odpowiedz Link
instant Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 11:40 To masz, Ewelino nowa osobke do kochania. I to jak! ) Bo podobno babcie kochaja najbardziej. Ciesze sie razem z Toba i serdecznie gratuluje Dziadkom oraz "Autorom" malenstwa. Odpowiedz Link
omeri Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 11:49 Serdeczne gratulacje dla szczęsliwych dziadkow i rodziców! Odpowiedz Link
dutchman Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 11:57 Serdeczne gratulacje Omeri Wszystko bedzie dobrze. Moje coreczki blizniaczki wazyly po 1,5 kilo....a teraz panny ze hej pozdrawiam serdecznie dutchman Odpowiedz Link
dutchman Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 11:58 TO BYLO DO EWELINY !! Przepraszam Omeri ! dutchman Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 12:11 Ewelino, wszystkiego najlepszego nowonarodzonej Istotce i Jej Najbliższym. A my jesteśmy ciotecznymi Pra..... /nie, to mi nie przejdzie przez mysz i klawiaturę) / Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 13:00 Kochani tak się cieszę... ja ... ja nawet nie przypuszczałam, że to jest aż takie wzniosłe uczucie. Przepraszam Was, że to tak wyszło patetycznie. Dziękuję za słowa pociechy. Ja też mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Dziecko urodziło się na 3 dni przed planowanym terminem. Zdecydowano o tym, z uwagi na wysokie ciśnienie synowej. Jesteśmy wszyscy bardzo wzruszeni. Wpadłam tylko do Was, aby przekazać pomyślne wiadomości. Pediatra powiedziała, że nie ma zagrożenia dla dziecka. Synowa też się czuje dobrze, oby tylko przestała nam płakać. Muszę już pędzić. Będę miała kilka osób na obiedzie, a potem jazda do szpitala. Może wieczorkiem uda się zobaczyć małego. Jeszcze raz serdeczne dzięki. Jestem bardzo wzruszona. Muszę się jakoś wyciszyć, bo to nie da się działać na tak wysokich obrotach. To chyba drugi wnuczek "forumowy" ... pierwszy był u Witekjsa ? Odpowiedz Link
ewapf Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 13:33 Ze tez ja dopiero teraz sie dowiaduje! )) Droga Imienniczko, z najserdeczniejszymi usciskami dla Was wszystkich) Odpowiedz Link
no_no Re: Mam wnuczka :) - do ewypf 26.01.05, 13:37 A co ty żono robisz tu na chrzcinach?) A obiad ugotowany? A? ) Odpowiedz Link
ewapf Re: Mam wnuczka :) - do ewypf 26.01.05, 13:58 no_no napisał: > A co ty żono robisz tu na chrzcinach?) > A obiad ugotowany? > A? ) > Mezu drogi ) Jakem Ci zawsze posluszna, polożnicę jeno wpadlam obejrzec i jej Owoc żywota .. No wiesz.. jak to jest.) Malymi kroczkami.., spłoniona - jak jabluszka, po uszka- oddalam sie, poprawiajac sari (ciagle ta.. kostka obnazona). Na obiad eskalopki z tandari masala) Przybadz JUZ!!!) Odpowiedz Link
no_no Re: Mam wnuczka :) - do ewypf 26.01.05, 14:13 Achch) ( tutaj westchnąłem) Cóż ja bym znaczył bez twoich rymów)... poezjo ty moja.... Ostałaby mi się jeno nędzna proza(( Przy będę) Rymuj mnie po miłości kres... ) Odpowiedz Link
ewapf Re: Mam wnuczka :) - do ewypf 26.01.05, 14:28 no_no napisał: > > > Przy będę) Rymuj mnie po miłości kres... ) > Wiesz.... Georgeous )) Tylko, ze.. tu, tu, tu... bociany za nisko lataja) Przeniose sie tymczasem i w oczekiwaniu na Ciebie do mojego "skrzydla", gdzie.. siedzac po "bozemu"... klasyka bede czytac ) Odpowiedz Link
em_em Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 14:49 To chyba drugi wnuczek "forumowy" ... pierwszy był u Witekjsa ? u Bodzia też był Odpowiedz Link
jan.kran Re: Mam wnuczka :) 27.01.05, 01:19 Bardzo gratuluje Wam wszystkim nowego Obywatela Swiata. Jedno mnie zastanowilo w Twojej wypowiedzi, to ze synowa ciagle placze. Trzeba sie Nia zajac i to bardzo , bo wszyscy skupiaja sie na uroczym dzidziusiu, ale Ona powinna tez odczuc jest wazna i to ze ma wsparcie w Rodzinie. Ja kilka dni po urodzeniu Mlodej doznalam zalamania nerwowego i nikomu nie zycze. Jakos sie wygrzebalam , ale dlugo trwalo. Sciskam cala szczesliwa ,powiekszona Rodzinke )) Kran. Odpowiedz Link
oqo Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 14:15 wnuczkowi babci gratuluję ....szczęściarz buszując po babcinym ogrodzie , na Tarzana pewnikiem wyrośnie Odpowiedz Link
wywrot53 Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 15:12 Nareszcie wspaniała wiadomość Gratulacje Ewelino Szkoda tylko, że nie jesteś babcią całą buzią a tylko żoną dziadka Życze Tobie, oby jak najszybciej dziadek stał się mężem babci Jeśli chodzi o wnuki na Forum to pierwsza była Ania Później Bodzio się przyznał i Witkejs Teraz mamy Michałka Odpowiedz Link
josarna Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 16:24 To chyba wspaniałe uczucie. Moi młodzi wciąż się "przymierzają", ale jakoś na razie nic. Ja zostałam mamą głupkowato wcześnie (20,5 roku); jeszcze nie całkiem czuję się dojrzała do roli babci, ale staram się. Na pewno dojrzeję, gdy przyjdzie ten moment i będę bardzo szczęśliwa - jak Ty dzisiaj. P.S. Moja siostra była mała i umierająca po urodzeniu, a potem tłukła mnie (starszą!), ile wlazło! Odpowiedz Link
dado11 Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 17:50 Gratulacje dla calej rodzinki, a w szczegolnosci dla dzielnej mamy i swiezo upieczonej babci)) Nowemu obywatelowi duzo zdrowia i szczescia Pozdr. D Odpowiedz Link
verbena1 Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 20:32 Ewelino, witaj w gronie Babc ! Bycie babcia to wspaniale uczucie,wnuki kocha sie specjalna miloscia. Nie obejrzysz sie kiedy wezmiesz maluszka za lapke i pojdziecie na spacer. Gratuluje Verbena Odpowiedz Link
witekjs Re: Mam wnuczka :) 27.01.05, 07:36 Pozdrawiam szczęśliwą Babcię ! Dzisięciomiesięczny dziadek. Witek Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Mam wnuczka :) 26.01.05, 21:08 Jeszcze raz dzięki za wsparcie. Padam z nóg, ale co tam ... szczęśliwą babcią jestem i już Odpowiedz Link
lablafox Dobre strony - Mam wnuczka, wnuczkę :) 31.01.05, 21:45 Wczoraj smażyliśmy z wnuczkami "truściki". Zabawa przednia. Podział obowiązków - pierwsza klasa - mamusia odoczywa oglądajac seriale, wnuczki uczą sie życia,dziadkowie czynią obserwacje . Wszyscy się kochają. Jako tandem jestesmy rewelacyjni - 1,5 godziny od nasypania 1 łyżki mąki do zniknięcia ostatniego "truścika" i wylizania cukru pudru z talerza. Miałam nadzieję ,że trochę zostanie na dziś i trochę zapakuję im do domu. Odpowiedz Link
witekjs Biblioteczka małego dziecka dlarodziców i dziadków 31.01.05, 23:13 republika.pl/akdilwoj/index.htm Z pozdrowieniami. Witek Odpowiedz Link