Dodaj do ulubionych

cisza na pobojowisku

30.01.05, 15:04
Zachodzi pytanie kto wywolal bitwe, a moze tylko prowokacje? Teraz wszyscy
bedziemy (jak mowila ordynarnie, ale bardzo trafnie moja przyjaciolka z
Warszawy) przypudrowywac to g....
Obserwuj wątek
    • warum Re: cisza na pobojowisku 30.01.05, 19:56
      Zawsze wypowiadam sie w swoim imieniu i w zbiorowym "unikaniu" tematow , ani
      tym bardziej ich pudrowaniu nie zamierzam uczestniczyc. Forum 40+ tworza jego
      dorosli uczestnicy, ktorzy wbrew "logice" admin maja prawo i chca mowic to co
      mysla. Umowmy sie z szacunku dla siebie,ze ci ktorzy lubia o zwierzatkach, co
      za oknem lub w zoladku mowia o tym, ci co wola o polityce, sprzecie lub
      historii- mowia o tym co ich interesuje. Nie narzucajmy naszego/ jedynie
      slusznegosmile/ pogladu doroslym ludziom. Kaganiec oswiaty wszyscy juz zaliczyli,
      moze teraz znow wrocimy do zwyczajnej dyskusji na argumenty,i przemyslenia, a
      nie czepiania sie zwrotow i slowek. Wrazliwosc kazdego jest jasno okreslona,
      dobre rady -jak i kogo uznac "za wroga"/lub ignor/ tez zostaly tu podane, wiec
      moze jako dorosli ludzie nie wymuszajmy na innych gloszenia tylko przyjaznych
      nam pogladow. Krytyka jest i konieczna i oczyszczajaca. Jedni zrozumieja,
      drudzy sie naucza, jeszcze inni dowiedza. Nawet Papiez potrafi publicznie
      poruszac niewygodne dla KK tematy/
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2519222.html/, wiec nie badzmy swietsi
      od papieza, tylko sprzeczajmy sie, dyskutujmy bez straszenia zabieraniem calej
      piaskownicy- bo ona jest w miejscu publicznym, i jak nie tu to gdzie indziej
      ktos kumaty zagospodaruje te nasza populacje 40+ na swa czesc i chwalesmileCo
      niewykluczone, bo przeciez nasze "+" sa lakomym kaskiem. Jest tyle tematow
      ciekawych: od wycieku teczek, przez wybory i kandydatow na prezydenta czy u
      kogo snieg na swierku lub przebisniegi po kolejna wygrana Malysza,ze kazdy ma
      mozliwosc wypowiedziec sie na ulubionym watku- bez odnoszenia sie do "wrogow"
      z ironia czy za kulisami. no ulzylam sobie.
      • em_em Re: 30.01.05, 21:36
        warum napisała:

> ....Umowmy sie z szacunku dla siebie,ze ci ktorzy lubia o zwierzatkach, co
        > za oknem lub w zoladku mowia o tym, ci co wola o polityce, sprzecie lub
        > historii- mowia o tym co ich interesuje. Nie narzucajmy naszego/ jedynie
        > slusznegosmile/ pogladu doroslym ludziom. ..........no ulzylam sobie........

pod jednym wszak (wydaje mi się) warunkiem, że w mówieniu o tym co ich
        interesuje tego co szczerze myślą, powstrzymają się od przypinania imiennie
        złośliwych łatek
        • lablafox Re: 30.01.05, 22:19
          Masz racje em-em.
          Wielokrotnie zdarzało się ,że Ci co domagali sie braku cenzury , byli cenzorami
          innych , ci co....i tak dalej i tak dalej.
          Warum , "logika" admina cały czas zmierzała do tego , by członkowie naszego
          forum czuli się bezpiecznie, by nikt nie był oceniany , obrażany i wyśmiewany
          za swoje poglądy , jak i za to o czym pisze na forum.
          By mogły istnieć te wszystkie wg.niektórych "głupawe" wątki o
          pieskach ,ptaszkach, oknach , pogodach i dzisiajkach i trawnikach , obok
          jedynie mądrych i na wysokim poziomie.
          By nikt nie przypinał nam wg własnego widzimisia raz świetojebliwej
          radjomaryjki , raz komucha , raz ćmoka rodem ze średniowiecza, antysemity czy
          rasisty.
          Szkoda ,ze tego nie dostrzegłaś.
          • kamfora Re: 31.01.05, 17:36
            Przyznam się, że o ile na początku miałam mieszane uczucia co do
            słuszności działań podjętych przez Lx, tak teraz jestem przekonana,
            że to było konieczne. Lx - jestem z Tobą! smile
            I mocno wierzę, że ci, którzy działając pod wpływem emocji podjęli decyzję
            o odejściu - zmienią zdanie.

Na razie tylko na moment mogłam się dopchać do komputera , ale to się zmieniwink
            • verbena1 Re: 31.01.05, 21:33
              Bywam na tym forum z wlasnej woli ,bez przymusu. Pisze ,kiedy mam cos do
              powiedzenia.
              Lubie wiekszosc uczestnikow, z tymi ,ktorych nie lubie nie probuje dyskutowac.
              Klotnie i nieporozumienia wprawiaja mnie w zaklopotanie, nie potrafie sie do
              nich odniesc.
              Probuje powiedziec ,ze jest mi bardzo przykro z powodu zaistnialej sytuacji,
              smutno mi,kiedy wchodze na forum i nikt nie pisze tylko tak jak ja czeka w
              napieciu na ciag dalszy.
              Mam nadzieje ,ze zdolamy przezwyciezyc ten kryzys i forum wroci do dawnej formy
              z Obiadkami,Herbata, Kawa tak wysmiewanymi przez niektorych, oraz goracymi
              dyskusjami na wszystkie tematy.
              Nie umiem madrze pisac ,chcialam dac tylko znac ,ze jestem i nie odchodze.
              Pozdrawiam
              • lablafox Re: 31.01.05, 21:38
                I tak powinno być.
                Wrzód pękł .
                Teraz może być tylko lepiej, inaczej , ale lepiej.
                Dopowiem ,że i ja kłócić się nie lubię , mało tego , nie potrafię,czułam się
                całą sobotę zażenowana, ale zacięłam się.
                Dziekuję ,że jesteście.
    • terem Re: cisza na pobojowisku 31.01.05, 21:47
      Verbeno, ostatnio bardzo mocno myślałam o tym, czy wrócisz.I cieszę się, że
      jesteś.Nigdy nie rozmawiałyśmy, ale nie o to chodzi.Mam tylko cichą nadzieję,
      że nie dlatego, że należę do osób, których nie akceptujesz.Ale nawet jeśli tak,
      to nic nie zmienia mojej radości, że tu nadal jesteśsmile
      • verbena1 Re: cisza na pobojowisku 31.01.05, 22:08
        Terem, rzeczywiscie nigdy nie rozmawialysmy bezposrednio ale zawsze darzylam
        Cie sympatia i cieplo o Tobie myslalam.

Nie pisze teraz czesto bo przysypiam snem zimowymsmile
        Z wiosna znow sie rozkrece.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka