mammaja 12.02.05, 11:48 Dni coraz dluzsze i jasniejsze! Pogodnych dzisiajek zycze! (Wybacz Lx - ale pozwolilam sobie otworzyc!) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutka1 Re: Dzisiajki nr 106 12.02.05, 16:06 w NYC slonecznie, zimno i wietrznie. duzo lazenia po miescie przede mna, wiec na razie czekam na wspoltowarzyszy dnia z wielkim kubkiem kawy z mlekiem od starbucks'a.. pozdrawiam Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiajki nr 106 12.02.05, 16:17 Dzien dzis byl rzeski, troche leniwy, a wieczorem goscie. Pichce wiec sobie rozne takie, opisze w kulinariach Jutko milego lazenia Pozdr. D Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzisiajki nr 106 12.02.05, 17:34 Dzis rano praca, wieczorem kino. Jutro wolne do 22-ej. Moze sie troche wyspie )))) Pracuje w nocy z niedzieli na poniedzialek i nie mam szans na zmruzenie oka. Dni rzeczywiscie dluzsze, sniegu brak i zimno... Kran Polnocny. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiajki nr 106 12.02.05, 20:05 Wlasnie odwiozlam mloda do domu - spedzila z nami caly prawie dzien.W ciagu chyba godziny swiat zostal zasypany sniegiem, cicho, pusto bialo.Piekna zima! Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiajki nr 106 12.02.05, 21:09 A u nas potop . Leje od 14:00 . Wszędzie pełno wody. Mm , nie mam co wybaczać , przeciez dzisiajki są nasze. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiajki nr 106 13.02.05, 08:26 Nadaj szaro, mokro, wietrznie i zimno. Nawet pies nie pogania żeby wyjść. Gimnastyka i śniadanko już za mną. Przed spacerkiem jeszcze kawkę wypiję. Potem pocieszę się jeszcze komputerkiem a po południu wraca żona i będzie opowiadać co tam w Garbiczu słychać. Odpowiedz Link
ewapf Re: Dzisiajki nr 106 13.02.05, 08:48 Obudzilam sie pozniej niż zwykle, wstalam z lóżka, w radiu grala muzyka..)) Sniadanie juz czeka, domownicy jeszcze spia- A ja? Chmurą, rzeką, wieczną bielą.. Burzą, rosą, akwarelą... Ide "malowac" ten swiat czytając Bardzo Piękne Słowa ) Dzień dobry Dżin dobry Odpowiedz Link
ewapf Re: Dzisiajki nr 106 13.02.05, 08:56 ewapf napisała: > > > > > > > > > Dżin dobry --------------- To tylko słowne igraszki, jakby co ) Odpowiedz Link
em_em Re: Dzisiajki nr 106 13.02.05, 09:47 po wczorajszym OBRZYDLIWYM (pogodowo) dniu - dziś jest nawet całkiem ładnie - nieśmiało przegląda słoneczko a ja mam mieszane uczucia - bo dziś wyprowadzam "malutkie dzieciątko" z domu (((( Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiajki nr 106 13.02.05, 19:10 em_em napisała: > a ja mam mieszane uczucia - bo dziś wyprowadzam "malutkie dzieciątko" z domu > (((( Po wyprowadzce starszej latorośli z domu (miał wtedy 20 lat) w domu zrobiło się pusto i cicho. Nie ma co ... chłopak jest przecież wesoły, sympatyczny i kontaktowy ... i wszędzie go było pełno ! Chcieliśmy nawet zamknąć nasze podwoje i przenieść się w zupełnie inne miejsce. Za kilka miesięcy czeka mnie jeszcze jedna wyprowadzka. Odpowiedz Link
fan-j23 Re: Dzisiajki nr 106 13.02.05, 09:49 Niedziela z wiatrem i kapiącą z dachu wodą. Nie mam specjalnie ochoty na pisanie,więc tylko was pozdrawiam. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiajki nr 106 13.02.05, 10:41 3 stopnie,zaledwie,pada mokry snieg a w nocy byla burza... Ponuractwo! ml Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzisiajki nr 106 13.02.05, 10:45 Slonce)) Ide spac , bo w nocy pracuje. Kran. Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiajki nr 106 13.02.05, 11:29 Milych snow Kranie U nas pieeeekna pogoda, slonce, czyste przewiane powietrze i cieplo (+8 st.). Wczorajszy snieg rozpuszcza sie w expresowym tempie, pachnie wiosna, sikory zaciagaja przepiekne trele)) Zaraz zabieram czworonogi i idziemy na dluuugi spacer Pozdr. D Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiajki nr 106 13.02.05, 11:55 Dado! U mnie zupelnie tak samo! Niebo jak teatr sloneczno - pochmurny, gnaja z wiatrem dziwne potwory, ale i slonce! Naladowalam baterie do aparatu - moze cos sie sfotografuje! Milego dnia! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiajki nr 106 13.02.05, 16:32 Przepiekny dzien na Manhattanie - slonce, niezbyt zimno. Bylam wczoraj w Central Parku na otwarciu bram Christo.. Inaczej sobie to wyobrazalam, ale ladny efekt, szczegolnie po zmierzchu. Dziendobry bardzo i milego dnia zycze )))) Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiajki nr 106 13.02.05, 16:35 Witajcie , u nas od rana fronty atmosferyczne zaburzały moje funkcjonowanie - musiałam ratować się środkami nasercowymi. Teraz nadal wieje i pada , raz deszcz , raz deszcze ze sniegiem. Dziś 13 luty i zgodnie z przysłowiem lutowym "Na świętego Grzegorza idzie zima do morza". Napisałam to zdanie mojej małej gadulce z gg, której czasami matkuję , czasami podpieram, czasami wysłuchuje, a ona mi na to "wiesz nie kumam". Musiałam stosować łopatologię i smiałyśmy się potem z tej ogromnej różnicy pokoleń w naszej świadomości. Do klendarzowej wiosny tylko 36 dni. Przed nami przedwiośnie . Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiajki nr 106 13.02.05, 19:05 Super - to juz niedlugo wiosna! Narazie byalam na pieknym zimowo - wiosennym spacerze i mam nadzieje kilka fotek wrzucic do albumu! Dado! Jak sie udasla wizyta gosci? Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiajki nr 106 13.02.05, 23:10 Dzieki, Mm, goscie dopisali, wesolo bylo, ale dzis jakas taka drugiej swiezosci jestem... Poza porannym (wlasciwie okolopoludniowym) spacerkiem, to sie przesnulam leniwie i zaraz ide spac Nawet na lornete w Mordowni nie mam sily(( Pozdr. D Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Walentynkowy poniedzialek 13.02.05, 21:55 Wylaczylam radio, bo nie da sie sluchac tych falszywie optymistycznych reklam w stylu "Kaziu, zakochaj sie". Chlodny, rzeski poranek, jasne, bezchmurne niebo z oslepiajacycm sloncem na srodku. Od kilku tygodni wstaje wczesniej od slonca co oznacza ze lato sie wkrotce konczy. Weekend spedzony na grzybach i nicnierobieniu w domu. Teraz ciezko mi sie przestawic na tempo w pracy :o( Pozdrawiam slonecznie i ide walczyc z moja poczta Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
mammaja Re: Walentynkowy poniedzialek 13.02.05, 21:59 Witaj Luizo! Jakie byly grzyby? Bardzo jestem ciekawa? Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Sobotnie grzybobranie 14.02.05, 04:41 mammaja napisała: > Witaj Luizo! Jakie byly grzyby? Bardzo jestem ciekawa? Byly swiezutkie, jedrne rydze, jeszcze takich ladnych nie widzialam - zawsze bylo albo za sucho, albo za mokro ;oD To dopiero poczatek sezonu, pojade w gory na dlugi weekend wielkanocny a potem jeszcze na 9 dni na koniec kwietnia (jesienne szkolne wakacje), wtedy beda i maslaki, i prawdziwki (te ostatnie zbieram w tajnym miejscu, ciiiicho, sza!). Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
mammaja Re: Poniedzialek od serca! 14.02.05, 10:40 Dziendobry! Najlepsze zyczenia dla wszystkich zakochanych, zeby byli szczesliwi z ta miloscia i wszystkich samotnych, zeby byli szczesliwi bez niej! A teraz mam pytanie: jak to sie stalo, ze z albumu (tzwn.starego) zniknal moj kominek, fotel i pantofle,chociaz wcale ich nie usuwalam? Czy ktos potrafi mi to wytlumaczyc? Odpowiedz Link
marialudwika Re: Poniedzialek od serca! 14.02.05, 11:59 Witam!!Pojecia nie mam kto usunal fotki Nie wiem,jaka u Was pogoda,ale tu marna! ml Odpowiedz Link
ewelina10 MM 14.02.05, 12:08 mammaja napisała: > A teraz mam pytanie: jak to sie stalo, ze z albumu (tzwn.starego) zniknal moj > kominek, fotel i pantofle,chociaz wcale ich nie usuwalam? Czy ktos potrafi mi > to wytlumaczyc? W albumie są opcje. Klikasz na "Settings" i masz do wyboru: Who may add, delete, or edit photos in this album? Members may add and delete any photo in this album. Members may add, edit, and delete their own photos. Only the album creator and managers may add and delete photos. Nie ma opcji - "bez menagera". Nie potrafię ci tego wytłumaczyć - Kto to zrobił ? Wiesz przecież o tym, że wcześniej było małe zamieszanie w albumie ! Odpowiedz Link
lablafox Re: MM 14.02.05, 12:31 U nas ciągle i nieustannie pada śnieg.PADA ŚNIEG, PADA, PADA, PADA, PADA...... SiKorki okpupują karmik, a gawrony trawnik , na który wysypałam im jedzonko. Odpowiedź na pytanie mammajki - nie wiem , kto , ja siĘ przyznajĘ ,że z albumu pt Zima , wygarniając moje zdjęcie za jednym zamachem wygarnęłam też jedno zdjęcie Truszki. Nie moge wyjąć zdjęć podpisanych lablafoxem , tak że nie wiem kto mógłby wyjąć Twoje , może podczas tego zamieszania? Odpowiedz Link
felinecaline Re: Poniedzialek od serca! 14.02.05, 12:49 Ja NIC nie usuwalam, zdaje sie, ze za dlugo byl spokoj. Odpowiedz Link
verbena1 Re: Poniedzialek od serca! 14.02.05, 13:06 Leca wielkie ,mokre platy sniegu. Przed chwila wrocilam do domu przemoczona doszczetnie. Ciekawi mnie ,kiedy wreszcie wsciekne sie i wsiade ze kolko pokonujac strach. Rower to dobra rzecz ale nie jak pada i wieje. Mm, zrobilam eksperyment w starym albumie probujac skasowac czyjes zdjecie. Nie mozna. Mysle ,ze ktos skasowal przez pomylke, kiedy wszyscy byli przez chwile adminami albumu. Jesli nie masz zdjecia w komputerze to niestety przepadlo. Odpowiedz Link
mammaja Re: Poniedzialek od serca! 14.02.05, 13:10 Verbeno, wlasnie nie mam - bo potem mialam wirusa, formatowanie itd i nie mam tamtych fotek.Ostatecznie mozna zrobic nowe, ale mi szkoda milej pamiatki A chcialam to wyjasnic, zeby na przyszlosc wiedziec jak to jest z tym usuwaniem cudzych zdjec. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Poniedzialek od serca! 14.02.05, 15:17 Pada, ale... deszcz. szaro i buro, mokro, zimno dziendobrybardzo ) Odpowiedz Link
mammaja Re: Poniedzialek od serca! 14.02.05, 15:37 Pochmurno,ale slonce przeswieca.Dostalam 9 czerwonych roz od ukochanegoNie jest tak zle, zwayzwszy staz, o ktorym lepiej nie mowic Odpowiedz Link
oqo Re: Poniedzialek od serca! 14.02.05, 21:57 Members may add and delete any photo in this album. Members may add, edit, and delete their own photos. Only the album creator and managers may add and delete photos. abym głupot nie narobił prosze o opis cóż znaczą te 3 zdania ? Odpowiedz Link
em_em Re: Poniedzialek od serca! 14.02.05, 22:58 przetłumaczę "po murzyńsku" (ooops, to strasznie "uncorrect") członek (za przeproszeniem) nie może dodać ani usunąć żadnych zdjęć w tym albumie członek (jw) może dodać, edytować, usunąć swoje własne zdjęcia tylko twórca albumu i "kerownik" mogą dodawać i usuwać zdjęcia mam nadzieję że się nie wygłupiłam z moją pseudoznajomością obcego języka Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Wtorkiem wraca lato 14.02.05, 22:04 Wtorkowy poranek, poranna herbatka, za oknem oslepiajace slonce, zapowiadaja na dzis polnocne wiatry (od rownika) i temperatury 35 stopni w cieniu, czyli tak, jak zazwyczaj jest o tej porze roku. Przelece dzisiejsze rutynowe raporty i po powrocie do domu zajrze na basen. Pozdrawiam tym razem letnio :oD Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
em_em Re: Wtorkiem wraca lato 14.02.05, 23:01 wracałam do domu w taką gołoledź jakiej w życiu jeszcze nie dświadczyłam, na światłach nie zawsze udawało się ruszyć, bo koła kręciły się w miejscu, pod górkami stało pełno samochodów na szczęście mało kto przekraczał 20km/h Odpowiedz Link
oqo em_em dzięki 14.02.05, 23:22 właśnie dostałem obietnicę od Patrysia że zostanę jego teściem Odpowiedz Link
mammaja Re: em_em dzięki 15.02.05, 10:21 Przyznam, ze zaintrygowal mnie powyzszy wpis.Kto to jest Patrys? I dlaczego dzieki em_em? A dzisiaj znowu zimowo, wczoraj wieczorem dosypalo sniegu, brama nam zamarzla. Ale jasno i wesolo, ptactwo uwija sie przy karmniku. - 5 stopni. Odpowiedz Link
marialudwika Re: em_em dzięki 15.02.05, 10:23 Ale u Was ziab,choc i tutaj raczej to samo.Ptaszki sie uwijaja przy karmnikach! ml Odpowiedz Link
oqo Re: em_em dzięki 15.02.05, 11:44 Patryś to od wczoraj narzeczony mojej córeczki a em_em tłumacząc tekścik z ang. na polski pomogła mi bezstresowo założyć stronkę w albumiku Odpowiedz Link
lablafox Re: em_em dzięki 15.02.05, 12:44 Oqo - gratulacje. U nas wreszcie przestał padać śnieg. Wczoraj zauważyłam nieznane stadko ptaków. "Zlornetkowałam" je i wg. mojego opisu , znajomy przyrodnik, jak zawsze powiedział " nie ma takich ptaków w Polsce"))) Dziś wyruszyłam na polowanie. Ptaki są cudne. Czujne są i nie pozwalają zbyt blisko podchodzić , a ja niestety nie mam super obiektywów, ale dowód mam , hahaha. Brakowało do szczęścia jedynie słońca. Do nowego albumu wkleję walentynkowo/strzeszyńską zimę luty 2004r. Odpowiedz Link
kornikuno Re: zimno,szaro.... 15.02.05, 13:24 ...ale wreszcie jestem i bede bywac tutaj))) MMZ sprawil mi ogromna radoche: nowy laptop i stale polaczenie! Pozdrawiam slonecznie z zimnej Tuluzy IzaBella Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Sroda - teraz juz z gorki 15.02.05, 22:32 Wczoraj bylo 35 stopni, w nocy wialo i padalo, dzis 25 stopni i pochmurno, na pojutrze zapowiadaja 38. Co za lato, takich zmian i zimnej pogody nie pamietam odkad przyjechalam a to moje trzynaste lato w Australii. Dzisiaj zegnamy uroczystym lunchem odchodzacego kolege- statystyka, za ktorego bede robic przez co najmniej miesiac, aaarrrrgh. Objem sie smakolykow a potem znow mi sie mozg wylaczy... Lepiej zrobic wszystkie skomplikowane raporty i wyciagi z baz danych teraz a po lunchu chyba bede tylko symulowac ruchy zywotne ;oD Stawiam kubek goracej zielonej herbatki obok blekitnego wazonika z roza i zycze wszystkim pogodnego finiszu tego tygodnia. Biore sie do pracy! Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
lablafox Re: Sroda - teraz juz z gorki 16.02.05, 09:22 Witaj Luizo . Witajcie pozostali. Całą noc po niebie przelatywały jakies narowiste tabuny koni . Pada drobny śnieżek , ślizgawica i wichura nadal. Nie będę dziś z domu wychodzić. Nakarmiłam ptaki .Trudno gawronom utrzymac sie na powstałym lodowisku gdy są popychane wiatrem , a próbują chodzić a nie żeglować. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Sroda - teraz juz z gorki 16.02.05, 09:39 Noc byla dosc zimna,ale nie padalo.Spalam fatalnie,no coz wyz!! ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiajki nr 106 16.02.05, 09:20 Chociaz boli i nie spałam całą nockę wcale nie jest mi smutno. Zasypało nas śniegiem dokumentnie Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiajki nr 106 16.02.05, 10:54 Cala noc wiatr lomotal po dachu, obudzilismy sie znowu w bieli i koniecznosci odsniezania. Niebo calkiem szare, wiadomosci prasowe tez. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzisiajki nr 106 16.02.05, 17:09 Wchodzę tylko na chwilę, by podziękować wszystkim życzliwym mi osobom, które trzymały za mnie kciuki w ciężkich dla mnie, październikowych dniach. Wasze ciepłe i życzliwe myśli, i posty pomogły przetrwać mi ten okres. Mój wpis znaczy, że Centralna Komisja ds. Tytułów i Stopni Naukowych zatwierdziła moją habilitację Odpowiedz Link
omeri Re: Dzisiajki nr 106 16.02.05, 17:33 Wedrowcze, serdeczne gratulacje raz jeszcze )) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiajki nr 106 16.02.05, 17:33 Nie mialam co do tego ani chwili watpliwosci!!!Pozdrawiam ML Odpowiedz Link
ewapf Re: Dzisiajki nr 106 16.02.05, 17:37 Napisze jeszcze raz: Witam WOMAN IN SCIENCE)) Odpowiedz Link
kornikuno Re: Dzisiajki nr 106 16.02.05, 18:07 Wedrowcze gratulacje....i powiem jak ML nikt tutaj co do tego nie mial watpliwosci))) Pozdrawiam serdecznie IzaBella Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiajki nr 106 16.02.05, 18:14 wedrowiec2 napisała: > Wasze ciepłe i życzliwe myśli .... > Mój wpis znaczy, że Centralna Komisja ds. Tytułów i Stopni Naukowych > zatwierdziła moją habilitację Też tak myślę. Cieszę się razem z Tobą. Gratulacje. Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiajki nr 106 16.02.05, 18:48 Witam wszystkich Wedrowcze! Moje gratulacje i cichutka prosba - wroccie U mnie dzien z gatunku paskudnych, naszczekala na mnie malolata, ktorej wydawalo sie, ze moze. A ja po raz pierwszy, ze zdenerwowania, nie dalam rady jej sie odszczekac Chyba zaczynam byc za stara na te robote((( Albo za grzeczna, i nazbyt przyzwoita??? Niedouczone, zarozumiale, wyszczekane szczeniaki, bez pardonu poniewieraja moja wiedze i doswiadczenie! W dusze, chromole te prace! Ja chce miec swiety spokoj! Poza tym ranek rozpoczelam z szufla w dloniach, napadalo z 10 cm i swiat wydawal sie taaaki piekny)) Z tym, ze to byly tylko pozory.... Pozdr. D. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiajki nr 106 16.02.05, 19:59 Gratulacje dla Wedrowca wraz z wyrazami wielkiej radosci! Bardzo sie ucieszylam i byla to prawdziwa gwaizda na ciemnym i pochmurnym niebie dzisiejszego dnia! A swoja droga jak milo zobaczyc Twoj nick - moze znowu sie odezwiesz ))))))) Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiajki nr 106 16.02.05, 20:18 Wędrowcze , też nie miałam wątpliwości.jeszcze raz gratuluję. Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Czwartek nieokreslonej pory roku 16.02.05, 23:16 Wedrowcze, gratulacje! Nie wiem co prawda co to habilitacja, ale z tutejszych postow wynikalo ze wymagalo to duzego wysilku intelektualnego. Czy mozna wiedziec w jakiej dziedzinie? Wracajac do bardziej przyziemnych tematow, poranek dzisiaj szary i przed poludniem ma mzyc i padac. Potem sie rozjasni. PLanuje weekend - chyba pojade na plaze w niedziele. Sobota zajeta - rano basen i zakupy, po poludniu pojade do przyjaciolki na urodziny jej coreczki. MMZ pojechal na 2-3 tygodnie w Gory Sniezne/Wiktorianskie Alpy (najwyzsza czesc pasma Wielkich Gor Wododzialowych jak sie to nazywalo w polskich atlasach) przebiezyc rozne szlaki. Wroci ze stosami zdjec i wychudzony (jesli to wogole mozliwe w jego przypadku). Skorzystam z okazji zeby z corka poogladac jakies dziewczynskie filmy co oznacza ze mozemy spokojnie posiedziec przed telewizorem objadajac sie prazona kukurydza i malujac paznokcie u nog na niebiesko bez meskiego towarzystwa bezwzglednie komentujacego w/w aktywnosc. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
mammaja Re: 16.02.05, 23:52 Wlasnie sie okazalo, ze moze jednak uda sie pojechac na narty!!!!! Musze jeszcze przekonac MMZ, ale on rozumie jakie to dla mnie wazne.Odzyskuje motywacje do zycia Odpowiedz Link
mammaja Re: Czwartkowo 17.02.05, 09:10 Snieg pada nieprzerwanie. Jestesmy zasypani po czubek nosa (no, moze przesada),ale dostatecznie duzo!. Zaraz biegne do fryzjera i inne zajecia. Pozdrawiam innych przysypanych Odpowiedz Link
marialudwika Re: Czwartkowo 17.02.05, 10:04 Nie jestem przysypana Mm,ale pozdrawiam Innych pozdrawiam tez! ml Odpowiedz Link
jutka1 a tutaj... 17.02.05, 16:37 ... trudno wyczuc, jaki dzien bedzie. zamglony losndzelenski poranek, ot co... dziendobrybardzo Odpowiedz Link
ewapf Re: a tutaj... 17.02.05, 16:46 Witam Jednoosobowe Ministerstwo Spraw Zagranicznych))) Droga Kumo, tyle czasu..) Dzien dobry wszystkim Odpowiedz Link
ewapf Re: a tutaj... 17.02.05, 16:56 A potem, jakie masz plany? Spotkania, bankiety, koktaile, castingi?) Odpowiedz Link
jutka1 Re: a tutaj... 17.02.05, 17:01 Wrecz przeciwnie, Kumo )) Przeciez na urlopie jestem Wszystko zalezy od stanu mojej Gospodyni.. czekam na jej powrot z pogotowia... Odpowiedz Link
ewapf Re: a tutaj... 17.02.05, 17:02 No dobrze, ale łapke chyba odcisniesz?) Na drugi raz jade z Toba Odpowiedz Link
jutka1 Re: a tutaj... 17.02.05, 17:07 Lapke odcisne, ale w piasku na plazy... ))) Na drugi raz zabierz sie ze mna, to ty bedziesz rauciki obskakiwac, a ja sie lenic na plazy ) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Czwartek nieokreslonej pory roku 18.02.05, 15:40 Dziękuję za gratulacje Luizo, praca jest w dziedzinie nauk medycznych, a konkretnie biologii medycznej. Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiajki nr 106 17.02.05, 17:45 Za oknem piekny, jak bajka, swiat. Sniegu cale gory, jalowce i tuje otrzepane, psy wyganiane, zbliza sie noc w kolorze indygo)) Dzis zamiast fitnesu, szuflowanie sniegu, mam nadzieje, ze nie zamarznie, bo jutro bramy nie da rady otworzyc Gdzie jedziesz Mm na narty? My w marcu na Slowacje Te silownie bardzo sie przydadza Jutro znowu lece cwiczyc... Pozdr. D Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiajki nr 106 17.02.05, 18:46 O rany, ale warunki byly na drodze! Snieg pada caly czas a ja dwa razy dzisiaj Wisle musialam przejechac Tutaj na naszej wsi zaspy, chociaz ulice "autobusowe" odsniezone. Coz kiedy caly czas sypie!Mloda tez jezdzila dzisiaj 2 godziny cwiczac sie przed kolejnym podejsciem do egzaminu Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiajki nr 106 17.02.05, 18:49 Co do nart to znowu znalezli super tania oferte w kweitniu (2 -9)kiedy skipass jest za darmo. Apartament 4 osobowy w Madonnie di Campiglio, czyli Dolomity. A cenowo porownaywalnie do Zakopca czy Slowacji (ok. 1000 zl z podroza) Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzisiajki nr 106 17.02.05, 21:20 Hej! jade jutro do Krakowa, nie bedzie mnie 2 dni, ale napewno do was zajrze z jakiegos netu Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiajki nr 106 17.02.05, 21:53 No to fajnej wycieczki zycze jesli samochodem, to bardzo uwazaj! warunki drogowe sa do d... A snieg pada, pada, pada.... Swiat jest coraz bardziej urodziwy, ale tez i coraz trudniejszy z punktu widzenia kierowcow... Siedzac przed cieplym kominkiem, pozdr. D Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Piatek - czego wiecej trzeba? 17.02.05, 22:14 Obudzil mnie sloneczny poranek, wyszlam do ogrodu a tam trawa pelna rosy. Zamoklo mi cale pranie wywieszone w ogrodzie, ale w ciagu dnia powinno wyschnac. Zapowiadaja 27 stopni i slonce. Zadzwonilam z biura do corki zeby jej przypomniec o kremie przeciwslonecznym i kapeluszu, bo dzisiaj ma WF (tak to sie nazywa?) na boisku. Mammajo, wczoraj wieczorem znowu zawitaly do naszego ogrodu wielkie czerwonookie kukulki, ohydnie skrzeczace. Najwieksze kukulki na swiecie. Nie cierpie tych ptakow za zbojecki wyglad i wstretny glos. www.amonline.net.au/factsheets/channelbilled_cuckoo.htm W weekend bede plywac, w sobote rano zajrze na "garage sales" a po poludniu pojde na urodziny corki mojej przyjaciolki. Niedziela chyba na plazy i w kinie. Pozdrawiam znad laptopa pelnego wykresow Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
lablafox Re: Piatek - czego wiecej trzeba? 17.02.05, 22:40 Podesłałas link do swietnej strony. Dziękuję. Kukułka australijska to faktycznie okropne ptaszysko. Kolejnego miłego łykendu życze)) Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie Link do Australian Museum www.amonline.net.au 17.02.05, 22:55 Link moze sie przydac wszystkim, ktorzy chca cos poczytac o egzotycznej przyrodzie. www.amonline.net.au A propos slowa "egzotyczne", poszlam kiedys z moja Mama do wielkiego sklepu ogrodniczego kolo firmy, w ktorej pracuje. Mieli tam dzial "Exotic Plants". gdzie staly doniczki z sosenkami, swierkami, brzozkami i klonami ;oD Egzotyka sprawa wzgledna jak widac. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
mammaja Re: Link do Australian Museum www.amonline.net.au 18.02.05, 01:49 Luizo, ale czy te kukulki tylko skrzecza, czy tez kukaja? Oczywiscie ze jade pociagiem - Inter City jedzie blyskawicznie Odpowiedz Link
luiza-w-ogrodzie ...od lasu slychac echo kukania 18.02.05, 01:58 mammaja napisała: > Luizo, ale czy te kukulki tylko skrzecza, czy tez kukaja? Nie slyszalam ich kukajacych, ksiazka mowi o takim jakby gdakaniu. Kukaja inne gatunki kukulek, zawsze pozno w nocy albo przed switem. Zawsze przypomina mi to przedswitowe obudzenie sie pod namiotem, od lasu slychac echo kukania, pachnie eukaliptusem i mieta znad strumienia... Mam sentyment do kukulek, ale nie do TYCH. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link
jutka1 Piatkowo.. 18.02.05, 08:35 Druga czesc dnia dzis padalo, i bylo zimno jak... U mnie "dzis" retrospektywnie, a wiekszosci z was: wczoraj.. Podobno jutro tez ma padac Dziendobrybardzo Odpowiedz Link
lablafox Re: Piatkowo.. 18.02.05, 08:43 Witaj deszczowa Jutencjo. W Polse biało , biało, biało. Obserwuję stado kwiczołów - piękne ptaszki , sikorki , które przylatują do mojego karmika i dzierlatki jak turlające sie kuleczki , albo tancerki z rosjskiego baletu. Jest też w stadzie gawronów 1 wrona siwa wariatka, która myśli że jest akrobatką i w trakcie nader spokojnego lotu raptem zaczyna spadac , robi beczki i pętle , a potem jakby nigdy nic nadal leci spokojnie. Odpowiedz Link
ewapf Re: Piatkowo.. 18.02.05, 09:33 Pojechalam do pracy i nie dalam rady Bol miesni, goraczka, ogolna niemoc )... Slowem- wzielo mnie Witam i pozdrawiam z lozka Jutko, bardzo przepraszam, ze wczoraj urwalam nasza rozmowe w pol zdania, ale otrzymalam telefon z pracy i pognalam, ile sil.. Odpowiedz Link
monia.i Re: Piatkowo.. 18.02.05, 09:41 ewapf napisała: > > Pojechalam do pracy i nie dalam rady Bol miesni, goraczka, ogolna niemoc ). > .. > Slowem- wzielo mnie > To przykre...zwłaszcza, gdy choroba w łikend dopada. W dni wolne od pracy człowiek powinien być zdrowy i silny, by podołać wypoczynkowi )) Zdrowia życzę, Ewo! U mnie biało-ślicznie-zimowo...ale jakoś tak mokro. Ale popatrzeć miło Odpowiedz Link
jutka1 Re: Piatkowo.. 18.02.05, 09:42 Kumo, kuruj sie... Ja ide wlasnie spac i dobranocnie sie pozegnam do jutra ps. czosnek, miod, czosnek. ale co ja ci bede mowic... ))))) Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiajki nr 106 18.02.05, 08:47 Witaj z samego rana Jutko ... witajcie wszyscy. Nas tutaj śniegiem zasypało całkowicie. Ktoś tutaj tęsknił za zimą Na drzewach biały puch i wygląda to bardzo urlokliwie. Zamiast rannego biegania miałam odśnieżanie. Muszę się zaraz przebić jakoś do miasta. Wieczorkiem dopiero wrócę. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiajki nr 106 18.02.05, 08:47 Witaj Lbx nie zauważyłam Ciebie przed napisaniem postu. Miłego dnia. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiajki nr 106 18.02.05, 15:35 Udało mi się objechać wteiwewte. W mieście na jezdniach z tego pięknego puchu, zrobiło się błotko pośniegowe. PS' Ewo ... Jutka dobrze radzi ... czosnek i czosnek i nie przejmować się smrodkiem... na weekend idzie przecież Odpowiedz Link
lablafox Re: Dzisiajki nr 106 18.02.05, 16:23 Witajcie popołudniowo. U nas nie trzeba sie odkopywać , ale słoneczko i mrozik i biało. Ewo kuruj się , koniecznie, szkoda łykendu. Ewelino dzielna jesteś - tak się odkopać i przekopać i przejechać bez stłuczki w te i wewte (a moze we wte). Mam nadzieje ,że uwieczniłaś ten stan faktyczny przyrody na zdjęciach. Wyciągnęłam męża do Parku Sołackiego .Jak było - pokażę w albumie. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Dzisiajki nr 106 18.02.05, 17:56 W Los Angeles ulewa, jakby ktos wiadra oproznial... Podobno ma po poludniu przestac... dziendobrybardzo Odpowiedz Link
dado11 Re: Dzisiajki nr 106 18.02.05, 20:05 Oj, cos tej wody, w roznych stanach skupienia, i na wschodzie i na zachodzie, a takze na poludniu (Grecja 50l na m2), za duzo, jak na moje oko... Oby z tego jakis koszmarnych powodzi nie bylo... Czyzby kasandryczne przepowiednie naukowcow mialy sie ziscic??? Oby nie. Dzis zmierzylam warstwe sniegu na tarasie - 21 cm! Pozostawiony w ogrodzie pieniek ok. 30 cm wys. zniknal! Ale za to, z estetycznego punktu widzenia, po prostu bajka! Szczegolnie poza miastem Jutro koniecznie na jakis porzadny, dlugi spacer Acha, bylam po raz kolejny na silowni, z mloda, i dalysmy sobie do wiwatu Wszystko mnie boli Jak ja jutro wstane??? Pozdr. D Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Dzisiajki nr 106 18.02.05, 20:11 Tak, jutro koniecznie na długi spacer z aparatem. Odpowiedz Link
verbena1 Re: Dzisiajki nr 106 18.02.05, 20:16 A u nas tez pada snieg ! Bardzo oszczednie cos okolo 2cm ale jest bialo. Do jutra pewnie juz nic nie bedzie ale nie zapomne chociaz jak snieg wyglada)) Jak dlugo tu mieszkam nie zalozylam jeszcze nigdy kozaczkow. Caly rok mozna chodzic w tych samych butach. Jaka oszczednosc. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiajki nr 106 18.02.05, 20:18 Ciekawe Verbeno! Moze dlatego,ze Ty nie posiadasz psow!!!Bez kozaczkow zamarzlabym!! ML Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Dzisiajki nr 106 18.02.05, 20:37 I u nas te zimy już nie takie jak drzewiej bywało Teraz od jesieni do wiosny mogę ganiać w samym płaszczyku. tiiia ... gdzie się podziały kożuchy. Pamiętacie takie się nosiło na długość 2/3 z wywiniętym dołem na wierzch ? Cieplutkie były jak marzenie, ale dzisiaj byłoby w nich za gorąco. Odpowiedz Link
verbena1 Re: Dzisiajki nr 106 18.02.05, 21:08 Ml, ja nie chodze tyle co ty, przemieszczam sie zazwyczaj z nogami w powietrzu czyli rowerem, nie jest mi zimno i oszczedzam buty) Ewelino, ogladajac polskie wiadomosci i seriale widze mnostwo pan w dlugich futrach i czapkach. Wygladaja tak elegancko, odzwyczailam sie juz od takich widokow, tutaj kurtki sportowe i spodnie. Bez fantazji i gustu. Odpowiedz Link
ewapf Re: Dzisiajki nr 106 19.02.05, 13:25 Wygladam do Was smetnie z izolatki, ledwo głowe podnosząc... Robie, jak zalecacie - bardzo dziekuję ), ale nie idzie na dobre..Po paracetamolu goraczka spada tylko do 38 i nie chce nizej. Czytac sie nie da, bo nieżyt przeszkadza. Nie ma na te wirusy "azotoxu" Moze cos Sky by wymyslił? ) Konia (trojanskiego) rzedem temu, kto mi pomoze Odpowiedz Link
marialudwika Re: Dzisiajki nr 106 19.02.05, 11:31 Pogoda z serii tzw.byle jakich,ale mam w planie wyjazd na pol dnia w strone Hagi.Milego dnia! ML Odpowiedz Link