jan.kran 01.06.05, 23:48 serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,2730234.html Ja odpowiedziałam... Ciekawe czy Wy byście zdali dzisiejszą maturę))))) Kran. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mantra1 Re: Matura. 02.06.05, 00:11 Lomatko! Zdalam z wynikiem 9/10. Moze nareszcie matura przestanie mi sie snic po nocach. Sni mi sie z matmy czasami. Tej z pewnoscia bym juz nie zdala. Powiem wiecej - egzaminu do liceum z matmy tez bym nie zdala ) Odpowiedz Link
marialudwika Re: Matura. 02.06.05, 00:15 Innym razem..a wogole to to bylo 100 lat temu Plusem bylo,ze z humanistycznych poszlo jak po maselku.. A najgorszy "pomysl" ..fryzurka na maturalny bal,wrr! Pierwsza w zyciu i ostania "trwala".. ML Odpowiedz Link
jan.kran Re: Matura. 02.06.05, 00:35 Maturę wirtualną zdałam. Rzeczywista : polski pisemny bdb, francuski ustny bdb, łacina ustna dobry (o dziwo jestem filologiem klasycznym , ale łacina nigdy mi nie leżala...) Matematyka trzy minus i tylko dzięki temu że cała Komisja Maturalna dyskretnie się odwracała jak ściągalam bezczelnie, kompletnie nie rozumiejąc co stoi na ściądze:-ppp Po uzyskaniu matury zero kontaktu z matematyką , natomiast studia i znajomość kilku jezyków obcych , dobrze, dziekuje. Do dziś się zastanawiam po jaka cholerę była mi matematyka, propedeutyka nauki o społeczeństwie i PO... Że o Studium Wojskowym , ekonomii politycznej i filozofii marksizmu-leninizmu nie wspomnę. DzisiejszA młodzież nawet nie wie jak jej łatwo. Kran Rozgoryczony))))) Odpowiedz Link
mammaja Re: Matura. 02.06.05, 23:35 Uwazam ,ze czlowiek "ogolnie wyksztalcony " powinien miec przynajmniej pojecia o naukach, ktorych potem praktycznie nie uzywa. Wkurza mnie, ze moja corka nie ma w ogole pojecia o fizyce, nawet na poziomie podstawowki. (wyszlo przy okazji jakiejs dzwigni).Matematyka jest piekna nauka abstrakcyjna. Ciekawa jestem wlasnie jak wypowiedza sie sluchacze "Uniwersytetu trzeciego Wieku" w ankiecie jaka przygotowujemy na koniec roku. Patrze z podziwia jak sluchaja uwaznie i notuja wyklady z bardzo roznych dziedzin. Po co im to? Chyba chca wiedziec..... Odpowiedz Link
kornikuno Re: Matura. 03.06.05, 01:33 Kranie! wybacz, ze na link nie wchodze...poruty nie chce a domyslam sie, ze moze byc))))))) Matura... 30 lat prawie( odrobiny brak...) poza mna....jak ten czas leci((( Wspomnienia? Cudowne! Bo to wszystko mialo swoj urok... Przyznam sie bez bicia, ze moj wysilek nie byl ogromnym... Po prostu zawsze bylam wiernym sluchaczem lekcji... bo na nauke mialam niewiele czasu, biorac pod uwage dwie szkoly jednoczesnie... IzaBella PS Wszystkim Maturzystom, a przede wszystkim im Rodzicom...Powodzenia i nie taki diabel straszny.... Intryga wyższa jest od talentu: z niczego robi coś. Odpowiedz Link
goshka_622 Re: Matura. 05.06.05, 19:46 witajcie, tez mi sie sni do tej pory matura z matmy, a chodzilam do klasy humanistycznej, koszmar powraca co roku, przy okazji kolejnych matur, poniewaz pracuje w szkole sredniej i kolejne roczniki mi nie pozwalaja o tym zapomniec, matme zdalam na 3, bez sciagania, wiec wlasciwie to nie wiem dlaczego ten sen sie tak uporczywie powtarza przez ponad 20 lat, pozdr Odpowiedz Link
mammaja Re: Matura. 05.06.05, 22:52 Podobno sni sie matura - mnie nigdy! A moze bylo fajnie - i dlatego sie nie sni? Odpowiedz Link