01.06.05, 23:48
serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,51805,2730234.html

Ja odpowiedziałam... Ciekawe czy Wy byście zdali dzisiejszą maturęsmile)))))
Kran.
Obserwuj wątek
    • mantra1 Re: Matura. 02.06.05, 00:11
      Lomatko! Zdalam z wynikiem 9/10. Moze nareszcie matura przestanie mi sie snic po
      nocach. Sni mi sie z matmy czasami. Tej z pewnoscia bym juz nie zdala. Powiem
      wiecej - egzaminu do liceum z matmy tez bym nie zdala smile)
      • marialudwika Re: Matura. 02.06.05, 00:15
        Innym razem..a wogole to to bylo 100 lat temu smile
        Plusem bylo,ze z humanistycznych poszlo jak po maselku..
        A najgorszy "pomysl" ..fryzurka na maturalny bal,wrr! Pierwsza w zyciu i
        ostania "trwala"..
        ML
        • jan.kran Re: Matura. 02.06.05, 00:35
          Maturę wirtualną zdałam.
          Rzeczywista :
          polski pisemny bdb, francuski ustny bdb, łacina ustna dobry
          (o dziwo jestem filologiem klasycznym , ale łacina nigdy mi nie leżala...)
          Matematyka trzy minus i tylko dzięki temu że cała Komisja Maturalna dyskretnie
          się odwracała jak ściągalam bezczelnie, kompletnie nie rozumiejąc co stoi na
          ściądze:-ppp
          Po uzyskaniu matury zero kontaktu z matematyką , natomiast studia i znajomość
          kilku jezyków obcych , dobrze, dziekuje.

Do dziś się zastanawiam po jaka cholerę była mi matematyka, propedeutyka nauki
          o społeczeństwie i PO...
          Że o Studium Wojskowym , ekonomii politycznej i filozofii marksizmu-leninizmu
          nie wspomnę.
          DzisiejszA młodzież nawet nie wie jak jej łatwo.
          Kran Rozgoryczonysmile)))))
          • mammaja Re: Matura. 02.06.05, 23:35
            Uwazam ,ze czlowiek "ogolnie wyksztalcony " powinien miec przynajmniej pojecia
            o naukach, ktorych potem praktycznie nie uzywa. Wkurza mnie, ze moja corka nie
            ma w ogole pojecia o fizyce, nawet na poziomie podstawowki. (wyszlo przy okazji
            jakiejs dzwigni).Matematyka jest piekna nauka abstrakcyjna. Ciekawa jestem
            wlasnie jak wypowiedza sie sluchacze "Uniwersytetu trzeciego Wieku" w ankiecie
            jaka przygotowujemy na koniec roku. Patrze z podziwia jak sluchaja uwaznie i
            notuja wyklady z bardzo roznych dziedzin. Po co im to? Chyba chca wiedziec.....
            • kornikuno Re: Matura. 03.06.05, 01:33
              Kranie! wybacz, ze na link nie wchodze...poruty nie chcewink a domyslam sie, ze
              moze bycwink)))))))

Matura...
              30 lat prawie( odrobiny brak...) poza mna....jak ten czas lecisad(((

Wspomnienia? Cudowne! Bo to wszystko mialo swoj urok...
              Przyznam sie bez bicia, ze moj wysilek nie byl ogromnym...
              Po prostu zawsze bylam wiernym sluchaczem lekcji...
              bo na nauke mialam niewiele czasu, biorac pod uwage dwie szkoly jednoczesnie...

IzaBella
              PS
              Wszystkim Maturzystom, a przede wszystkim im Rodzicom...Powodzenia i nie taki
              diabel straszny....

Intryga wyższa jest od talentu: z niczego robi coś.
              • goshka_622 Re: Matura. 05.06.05, 19:46
                witajcie, tez mi sie sni do tej pory matura z matmy, a chodzilam do klasy
                humanistycznej,
                koszmar powraca co roku, przy okazji kolejnych matur, poniewaz pracuje w szkole
                sredniej i kolejne roczniki mi nie pozwalaja o tym zapomniec,
                matme zdalam na 3, bez sciagania, wiec wlasciwie to nie wiem dlaczego ten sen
                sie tak uporczywie powtarza przez ponad 20 lat,
                pozdr
                • mammaja Re: Matura. 05.06.05, 22:52
                  Podobno sni sie matura - mnie nigdy! A moze bylo fajnie - i dlatego sie nie sni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka