marialudwika 27.11.03, 22:49 Co o tym sadzicie?Moje uczucia sa delikatnie mowiac mieszane.Jest szalenie popularna,po studiach etc,ale to jeszcze nie wszystko...Niestety ma kiepski gust,fatalnie sie ubiera..no i wiele innych "ale" pozdrawiam ml Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felinecaline Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 27.11.03, 23:10 W kwestii ubioru: zauwazylas, jak fatalnie ubrana jest Chirac'owa? Inna rzecz,ze ona nie ma zamiaru kandydowac, ale i nie ma 5 % walorow JK a Panstwo Ch tez sa powiedzmy omotani jak pajeczyna bardzo skomplikowana siecia afer, polprawd i calkowitych klamstw. czy dobrze ubrana jest moja brytyjska imienniczka w koronie? Nie habit w koncu czyni mnicha. Odpowiedz Link
monia.i Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 27.11.03, 23:14 ML - czy to nie nazbyt kontrowersyjny wątek na tym forum, na którym i bez tego od różnych emocji czasem aż kipi?))))) Odpowiedz Link
wywrot53 Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 27.11.03, 23:24 Moniu, nie przesadzajmy )) Następca tronu )))to temat dotyczący trzydziestu paru milionów ludzi )) i powinniśmy o tym pogadać ))NO i co z tego, że niektóre tematy iskrzą ??? W którymś momencie robi się zwarcie i przestają )) A co do Pani JK, mojego głosu ona nie dostanie (( Odpowiedz Link
monia.i Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 27.11.03, 23:41 Mojego głosu też nie dostanie - bo o pewnych rzeczach zapomnieć nie mogę. A gdyby pamięć mi szwankowała - to mój Małżonek jest jeszcze bardziej pamiętliwy I do niesubordynacji pod swym dachem nie dopuści )) Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 27.11.03, 23:47 I mojego tez nie/jesli bede mogla glosowac/,jestem przeciwna "dynastiom" a pozatym juz i tak wszedzie JK za duzo,w kazdym pismie,na kazdym party,no wogole PRZESYT.A pozostale p-ty dorzuce jutro.. ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 27.11.03, 23:25 Moze i tak,ale wtedy cos sie dzieje!!!!!A pozatym ciekawa jestem,co "w tym temacie" mysla inni forumowicze.Jest jeden plus tej kandydatury/ewentualnej/,ze to wreszcie KOBIETA !!!! Ale czasem" kobieta moze byc nie ta".Mnie podoba sie Hilary Clinton.Ona ma "jaja',sorki.Natomiast Jolanta Kwasniewska jest dobra w roli Pierwszej Damy i w swej dzialalnosci charytatywnej... ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 27.11.03, 23:26 Zgadzam się z monią. Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 27.11.03, 23:28 No oczywiscie,ze nie suknia zdobi....ale to jest tylko jedna z wad,ktora dobrzy stylisci moga usunac.Natomiast te afery to juz sa raczej nie do usuniecia... ml Odpowiedz Link
mammaja Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 27.11.03, 23:49 No i czy omawiajac kandydature na prezydenta pana X zaczelibysmy od tego czy jest dobrze ubrany? Chyba od meza stanu wymaga sie czegos wiecej - i tego samego oczekiwalabym od kobiety pelniacej te funkcje.Ubrac moze stylista, zas do glowki nie nakladzie. Tez wolalabym kobiete wspaniala - ale nawet na forum sejmu na palcach policzyc te kompetentne, chocby jak Zyta Gilowska. Pani J.K. powinna pozostac we wdzeicznej roli pani prezydentowej.No ale Polacy maja rozne pomysly - np.Tyminski )) Odpowiedz Link
krwawy Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 27.11.03, 23:49 Polecam temat: forum.wprost.pl/ar/?O=313589&NZ=62 Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 00:31 Bardzo interesujacy link.Otworzyly mi sie oczy na pewne sprawy, o ktorych wspominano aluzyjnie,hm a teraz wiem na jaki temat.No i widze,ze ten PRZESYT to nie tylko ja mam. ml Odpowiedz Link
foxal Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 04:48 Najciekawsze powinny byc komentarze mieszkajacych w Kraju na temat tej kandydatury. Patrzac z za wielkiej wody cisnie mi sie na usta slowa modlitwy z Pana Tadeusza chyba: "Panno swieta co jasnej bronisz Czestochowy ......" Jesli Narod podejmie taka decyzje i wybierze JK na to stanowisko, to Polska nie tylko ugruntuje swoja pozycje jako "Chrystus Narodow", ale wejdzie w poczet Narodu wybranego, co moze przyniesc wielkie korzysci ekonomiczne dla Kraju, przez zaniechanie i umorzenie roszczen hipotecznych. Ale, podobno nie ma nikogo w Kraju kto by sie kwalifikowal na takie stanowisko, wiec wszystko jest mozliwe, bo elektorat i tak nie wie co jest grane i nie chce wiedziec. Pozyjemy i zobaczymy. Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 10:04 Choc jestem spoza kraju uwazam,ze jako Polka mam prawo zastanawiac sie na powyzszy temat.Sledze,aczkolwiek z wielkim niesmakiem,co sie dzieje "na arenie politycznej",czytam polska prase,slucham wiadomosci,mam polski paszport. Codziennie otwierajac Wirtualna Polske czytam o ugruntowywaniu pozycji JK,jako potencjalnej kandydatki i stad moje niepokoje.. ml Odpowiedz Link
wywrot53 Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 14:07 ML, nie sądzę żeby ta kandydatura czy inna była powodem do niepokojów. Kompetencje głowy państwa są tak okrojone, że pozostaje tylko funkcja reprezentacyjna. Do tego akurat JK się nadaje. Osobiście nie głosowałabym tylko dlatego, że obawiam się: - codziennego oglądania w TV głowy mojego państwa na kolanach nie tylko w Watykanie, ale przed każdym purpuratem. - oddawania podatków na inwestycje nie związane ze świecką działalnością, - finansowanie fundacji i stowarzyszeń tylko tych "słusznych", politycznie poprawnych. Odpowiedz Link
felinecaline Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 17:34 Wyjelas mi to z ust, zwlaszcza punkt 1 (przyczyn na "nie"). Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 17:37 Otóż to.... Będę głosować na p.Kwaśniewską tylko wtedy, gdy jej kontrkandydatem będzie wyrób lepperopodobny. Odpowiedz Link
oqo Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 14:59 jeszcze nie czas wyborów .... L.K. dobrze się na fotel zapowiada dzisiaj...tak jak wszyscy z nas onegdaj ... lecz historia uczy że efekt końcowy marne może mieć finisze gdy się nie zgra forma zawodnika z zawodami.... Odpowiedz Link
alfredka1 Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 15:15 a jeżeli zostanie tylko p.Kwaśniewska i Lepper??? boję się "glosu ludu" /vide Tymiński/. Odpowiedz Link
oqo Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 15:26 Naród nie dopuści znowu haseł typu " ja panu mogę podać nogę " -dość blamażu na arenie międzynarodowej. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 15:31 Krytykować jest prostą rzeczą, naród nas już znany z tej przywary. Strach oblatuje, kto może na tym skorzystać. Krytyki już było w nadmiarze, może już czas na jakieś pomysły.... Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 16:36 Najgorsze jest,ze zawsze wybierane jest tak zwane mniejsze zlo... O ile mi wiadomo i AK byl powtornie wybrany w ten sposob,inni byli jeszcze gorsi. Ten osobnik budzi we mnie odruch wymiotny,sorki,a nastepni kandydaci tez.. Straszne to czasy,ale Bierut byl jeszcze gorszy... A czy moze wogole nie byc prezydenta?????Pozdrawiam ml P.S. Podoba mi sie,ze prasa i internauci trzymaja reke na pulsie i ze to jest wolno. Odpowiedz Link
monia.i Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 19:32 Pomyłka jest jak najbardziej zrozumiała Odpowiedz Link
piesnakotlety2 rozterki 40-to milionowego Narodu :) 28.11.03, 18:44 Zasobny nasz Narod - nie ma co!, z 40 milionow Obywateli - w tym ca 15 mln powyzej progu 30 lat zycia i NIKT sie nadaje na Prezydenta!! . Pani Jolanta Kwasniewska - NIE!: - wstydu nie ma (maz b.komunista!), z Urbanem na "ty", nie wazy 120 kg i ubiera Ja p.Rosatti - a Ta "wiadomo" do GS-u jakies szmaty szyje i najwyzej moglaby dojarki w PGR ubierac!. KAZDA uiczciwa katoliczka ma lepsze ciuchy z "lumpex-u"! (oryginalne z wloska albo amerykanska metka!!!). Wierzaca (albo UDAJE!!!), z akademickim cenzusem, a corka Jej jakas nienormalna bo studiuje, rodzice zadbali by nie stala sie osoba publiczna i do tego nie zmienia narzeczonych co 2 tygodnie . Pan Tadeusz Mazowiecki - NIEEE! - tylko Zyda, masona, cykliste, i madrego czlowieka nam jeszcze potrzeba - nie z NAMI katolikami TAKIE NUMERY! Pani Zyta Gilowska - NIE!!!! z PO! - wiadomo ZYDZI i z prof.Balcerowiczem znajoma - dosc juz naszej slowianskiej i katolickiej krwi wypili te lobuzy! . Lepper - swoj czlowiek - prawda! - inteligentny i sprytny! - jak zrpobi blokade z chlopami na drodze - to NIKT Mu nie podskoczy! i... ladnie ubrany i opalony - wiadomo! - w zniwa, z sierpem i kosa sie opalil!. Nie odda hitlerowcom ani piedzi ziemi! i Balcerowicza - idiote ekonomicznego wreszcie wyrzuci! (krwiopijce i morderce niewinnych!). Ale... hmmmm.... Zydy i komuchy - przeciez nie dopuszcza Pan prof.Z.Religa - NIE!!!! - pije!, z Jaruzelem cos "krecil" i Walesa tez! - najlepiej niech sie na sali operacyjnej wyzywa! Pan Prezydent Lech Walesa - eeeh.... - niby katolik, doktoratow ma "na kopy" (fakt!) - madrze mowi, ale odkad Jego b.Podsekretarz Stanu L.Wachowski (intelektualny wzorzec!)- przestal z Nim na ryby jezdzic zaprzestal tez Lechu 2-ga Japonie budowac i rozdawac po 100 mln zl. z majatku ktory Balcerowicz zmarnowal . Szkoda! - kasa by sie kazdemu przydala! Wogole... po co nam PREZYDENT? - Papieza mamy! i Ojca Dyrektora!. 2- prawdziwych katolikow i 100% Polakow!. Jak na Polske - wystarczy! Niech bedzie pochwalony! piesnakotlety Odpowiedz Link
bodzio49 Re: rozterki 40-to milionowego Narodu :) 28.11.03, 19:02 Co za wyjątkowa jednomyślność. Pocieszyliście mnie kochani. I ja jestem zdecydowanie przeciw dynastii. Nie dość, że tyle czasu muszę unikać telewizora żeby się nie narażać na przykry widok cynicznej facjaty łaskawie panującego to jeszcze następną kadencje miałbym ją oglądać w duecie? Chyba się oflaguję Nie, nie wierzę, że do tego dojdzie. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: rozterki 40-to milionowego Narodu :) 28.11.03, 19:10 Głosowałam na p.Kwasniewskiego, gdy mój kandydat (moge powiedzieć mój, bo brałam udział w Jego kampanii wyborczej) - p. Tadeusz Mazowiecki przegrał z ułudą i naiwnym obiecankami. Oceniając czas prezydentury p.Kwasniewskiego, trzeba stwierdzić, że zachowywał i zachowuje się przyzwoicie, co nie znaczy, że popieram dynastię. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: rozterki 40-to milionowego Narodu :) 28.11.03, 20:04 Zrobiłeś to z sarkazmem, ale taki jest rzeczywisty obraz naszej sceny politycznej i społeczeństwa. Mój pomysł: żadne powszechne wybory !!! > :-> Ja zaproponowałabym ogłosić konkurs z wszelkimi wymogami na stanowisko prezydenta. Oferty należałoby przyjmować wyłacznie od kandydatów zagranicznych. Nie zachodziłaby obawa jakiegoś matactwa i uwikłania się w jakieś układziki typowe dla polskiej sceny politycznej, oraz może wyeliminowałoby to uczucie zazdrości i zawiści wśród rodaków. Kryteria dla kandydatów winny być jednakowe, tzn CV, list motywacyjny łącznie z przebiegiem pracy zawodowej i kariery naukowej etc, wraz z formuła o ochronie danych osobowych. Nadprogramowo wprowadziłabym wymóg, iż kandydat powinien być osobą majętną, ażeby wyeliminować chętnych do gromadzenia jakiegoś majątku na tym stanowisku. Umowa o pracę powinna być zawarta na 3-miesięczny okres próbny, a następne na czas określony. Rozwiązanie umowy o pracę powinno być zgodne z kodeksem pracy. Zart !!! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: rozterki 40-to milionowego Narodu :) 28.11.03, 20:07 to jest w nawiązaniu do postu popaye Odpowiedz Link
ewelina10 Re: rozterki 40-to milionowego Narodu :) 28.11.03, 20:21 A za najlepszy pomysł uważam - utrzymanie obecnej sytuacji. Po co nam te koszty wyborcze ? Sytuacji politycznej i tak to nie zmieni. Byłoby to prawdziwe cięcie wydatków budżetowych. Odpowiedz Link
rudakitka Re: rozterki 40-to milionowego Narodu :) 28.11.03, 20:42 ewelina10 napisała: > A za najlepszy pomysł uważam - utrzymanie obecnej sytuacji. Po co nam te > koszty wyborcze ? Sytuacji politycznej i tak to nie zmieni. Byłoby to prawdziwe > > cięcie wydatków budżetowych. Dobrze ,ze na końcu mrugnęłaś oczkiem.Przecież tak rozbudowanej kancelarii Prezydenta jeszcze nie mieliśmy.Tam chyba pracuje 700 ludzi i 3/4 znich bierze pieniążki za friko.A te stroje Pani Prezydentowej? Te futra za 23000 w czasie kiedy ludzie CYWILIZOWANI futer nie kupują? Niech będzie prezydentem kobieta,nawet taka Anna Dymna:piękna i wrażliwa.Tylko niech będzie chociaz trochę mniej wyrafinowana niż dynastia Kwasniewskich! Ide posłuchać spokojnej muzyki,muszę odreagować,nie potrafie o naszej polityce myśleć spokojnie. Dobranoc.)) Odpowiedz Link
piesnakotlety2 yyyy ? 28.11.03, 20:26 nie mielismy juz kogos z...Peru czy Canady - jako kandydata?. Martini pijal, tajemna teczke mial i ponoc pare $ czy... escudos!. Zagraniczny high-life i jezyki znal! + leb do biznesu! - za dobry byl?. Polonia to jest TO! szczegolnie: Miss Polonia! (nogi itp!) ) piesnakotlety Odpowiedz Link
ewelina10 Re: yyyy ? 28.11.03, 20:33 Pan Tymiński przegrał, bo nie umiał się zachowywać grzecznie do kobiet Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: rozterki 40-to milionowego Narodu :) 28.11.03, 20:37 Bardzo podoba mi się ten trzymiesięczny okres próbny)) Chociaż praca na godziny zlecone też nie byłaby zła) Odpowiedz Link
piesnakotlety2 troche bardziej - serio :) 28.11.03, 21:01 Mamy Konstytucje ktora umozliwia wybor Prezydenta w wyborach bezposrednich. Wyobrazcie sobie iz byloby inaczej i np: Prezydent wybierany bylby przez Zgromadzenie Narodowe (popularny system w wielu demokratycznych krajach!) - dopiero byloby ZLE!. Juz widze ta krytyke: "wybrali" nam! . Po kompromitacjach dyplomatycznych Pana Lecha Walesy jako Prezydenta - KAZDY w miare NORMALNY Obywatel - jako kandydat - bedzie jednakowo dobry lub "zly" !. Prezydent w Polsce - powinien reprezentowac Kraj i jego interesy na arenie miedzynarodowej - polityke wewnetrzna i odpowiedzialnosc za nia, zostawiajac Rzadowi i kontroli Parlamentu oraz wolnych, niezaleznych mediow. Mamy tylu madrych, uznanych na arenie miedzynarodowej Osobistosci. Kochani - przestajcie stosowac "kryteria" - krzywych nog, sukienki w paski czy religijnego "pochodzenia". Wazne by przyszly(a) Prezydent dobrze wykonywal swoje obowiazki i cieszyl sie uznaniem i autorytetem. Wyglad, przeszlosc polityczna czy opcje religijne - jakie to wogole ma znacznie? i ... dla kogo?. Odpowiedz Link
warum Re: troche bardziej - serio :) 28.11.03, 21:10 piesnakotlety2 napisał: > Mamy tylu madrych, uznanych na arenie miedzynarodowej Osobistosci. No ale ci najlepsi juz sa za granica(( > > Wazne by przyszly(a) Prezydent dobrze wykonywal swoje obowiazki i cieszyl sie > uznaniem i autorytetem. Zgadzam sie. > Wyglad, przeszlosc polityczna czy opcje religijne - jakie to wogole ma > znacznie? i ... dla kogo?. NO ma znaczenie - wlasnie dla Polakow Bo kazdemu wydaje sie,ze ma wplyw na polityke, i.. jego glos za lub przeciw bedzie "nagroda" lub "kara" ...Niestety, jeszcze musi uplynac troche czasu,zeby narod zrozumial,ze moze wplywac naprawde na losy kraju swoimi decyzjami wyborczymi. Ale ja widze zmiany na lepsze! Odpowiedz Link
piesnakotlety2 serio ? 28.11.03, 21:22 warum napisała: ....... > No ale ci najlepsi juz sa za granica(( Ja myslalem iz to jest watek o potencjalnym kandydacie(tce) na przyszlego Prezydenta Polski a nie o bartenderach czy webmasterach - emigrantach!. Musialem znow (jak zawsze) sie pomylic . I,- jak zawsze, zapewne Ty - masz racje! sorry,- piesnakotlety Odpowiedz Link
hanas Re: serio ? 28.11.03, 21:30 Niech będzie nawet P.Kwaśniewska zawsze to lepsze od Leeppeerra , bo co robi prezydent przecież podobnie jak królowa -reprezentuje .Kobieta ma klasę , otoczy się doradźcami (byleby z klasą) i wystarczy . Przecież Wojciech ,nasz pierwszy prezydent też był niezgodny z poglądami większości. Odpowiedz Link
glodn-y Re: serio ? 28.11.03, 21:30 Cześć Popaye! Miło cię słyszeć (czytać)po pewnej przerwie,hej! Odpowiedz Link
omeri Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 21:31 Mam nadzieje,że do tego nie dojdzie. Jest bardzo dobrą pierwszą damą i to wystarczy. Troche czsu jeszcze jest. W tym kraju jest wszystko możliwe, więc nie wykluczam wyboru mniejszego zła, tak jak wedrowiec. Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 22:00 Najgorsze jest,ze nasz wplyw na wybor kogokolwiek zdaje sie bedzie maly.Mysle,ze wszystko juz jest gdzies/nie wiem gdzie/ z gory ustalone.. Pani JK jest juz w niektorych pismach/Viva,nr.23,ktora wlasnie dostalam/ nazwana "przyszla pania prezydent"..pozowala do zdjec wielkiemu fotografikowi hollywoodzkich gwiazd!!!!!!Figure ma istotnie ladna,nie da sie tego ukryc.Obawiam sie,ze nasz narod bedzie taki cud natury i dobroci ochoczo wybieral!!! Pozdrawiam ml P.S. Zaczelam nasze rozmowy o niej od strojow,ale to tylko tak by zaczac... Odpowiedz Link
omeri Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 22:11 Moim zdaniem jest to teraz temat zastepczy, by odwrócic uwage od rzeczywistego kryzysu w rządzie. Poza tym zwieksza nakład tych pism. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 28.11.03, 22:11 Dla mnie poglądy czy opcje kandydatów nie są takie ważne. Nawet nie to co deklarują. Wiadomo, że ich wpływ na późniejsze decyzje może być niewielki. Muszą też uwzględniać "wolę ludu". W zasadzie im sympatyczniejszy program tym bardziej podejrzliwy jestem. Kiedy przyjdzie wybierać będę stawiał na to jakim jest człowiekiem. Na takie przymioty jak rozsądek ale i odwaga. A to jest chyba łatwiejsze do oceny niż poglądy gospodarcze, polityczne czy program. Odpowiedz Link
glodn-y Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 28.11.03, 22:27 Bodzio tak trzymać. Wystarczy jedna Ola Kwaśniewska,po co nam jeszcze Jola???? Ps A wiecie ?zastanawiam się kto u Kwaśniewskich chłop a kto baba? I za cholere nie mogę się zdecydować,co jest co? Odpowiedz Link
warum Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 28.11.03, 22:31 Ja juz na innym watku ustosunkowalam sie sie tej kandydatury ale Bodziu- jak poznasz te poglady np pani JK? Toz to wizerunek - image wykreowany na potrzeby ludu! hmm... nawet ujecia do fotek powinny byc odpowiednie, choc ostatnio z pewna zlosliwa satysfakcja zauwazylam u wspomnianej "kandydatki" jakby wiecej zmarszczek na szyi.../ tylko tam/A nie tylko u siebie)))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 28.11.03, 22:52 Dla JK na okladce z pewnoscia pisma bym NIE KUPILA!!!! Zreszta poziom Vivy jest beznadziejny,ale "za to" moge zobaczyc jak zyje elita,arystokracja/tej to sie namnozylo ostatnio jak grzybow po deszczu/,swiat biznesu,i te przyjatka i imprezki,na ktorych sie "pluje kawiorem",te Juraty i inna rozpusta podczas tylu ludzi jest bez pracy,ledwo wiaze koniec z koncem albo i wogole nie wiaze!!! Pani JK w tych wszystkich wydarzeniach uczestniczy a jednoczesnie dla "ludu" jawi sie jako dobra wrozka/fundacje etc./.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
piesnakotlety2 Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 28.11.03, 22:45 Brawo! Tym razem calkowicie podzielam panskie zdanie . Demokracja - nie jest idealnym systemem - ale NIC lepszego nie wymyslono!. Fakt iz kazdy ma prawo stosowac WLASNE, prywatne i niezalezne kryteria przy wyborze swoich politycznych reprezentantow - daje nam moze niewiele, ale mamy przynajmniej satysfakcje iz moglismy (niezalezni od nikogo i niczego), swoim glosem wyrazic wlasna wole!. Ze prowadzi to do nienaturalnych "przegiec" w medialnej prezentacji kandydatow - to jest inna sprawa - z tym musimy zyc!. Jako mezczyznie - podoba mnie sie p.Kwasniewska (jako kobieta!) - ale wolalbym rowniez by Prezydentem byl(a) osoba mniej atrakcyjna medialnie, za to majaca dobrze poukladane w glowie i majaca wieksze zaslugi dla Kraju niz okolicznosc bycia malzonka b.Prezydenta. piesnakotlety Odpowiedz Link
mammaja Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 28.11.03, 22:49 A co ze mna ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=9292567&a=9307860 Odpowiedz Link
warum Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 28.11.03, 22:51 zalety organizatorki juz pokazalas, teraz pokaz nam twarz)))jestem dalej za w ciemno! Odpowiedz Link
warum Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 28.11.03, 22:53 Pod warunkiem,ze jak wygrasz dzieki mojemu wsparciu i agitacji pozaforumowej- w wezmiesz 2 panie do siebie- Zyte i Ele Radziszewska Lista panow bedzie dluzsza ale do negocjacji Odpowiedz Link
mammaja Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 28.11.03, 23:06 Bardzo popieram obie panie, a sama to moze juz zostane na jakims nizszym szczeblu, dobrze? )))))))))) Odpowiedz Link
piesnakotlety2 Mammaja for President!!! 28.11.03, 23:08 Pani Mammajo,- jeszcze mamy "kilka" miesiecy czasu do wyborow! Prosze sie nie dziwic iz wpierw omawiane sa MNIEJ POWAZNE kandydatury!. Najpierw odrzucimy "plewy"!. Pani kandydatura jest poza wszelka dyskusja a zalety (nieznajomosc programu politycznego, wygladu kolan i prezencji p.Malzonka) - stawiaja Pani kandydature poza wszelka dyskusja!. W zwiazku z powyzszym - wnioskuje jak w tytule tego wpisu!. Byle w czasie Pani kadencji jako Prezydenta nie wprowadzono prohibicji kotletowej! . uklony dla Ekscelencji,- piesnakotlety Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mammaja for President!!! 28.11.03, 23:13 Mammaja for President! Wegetarianie na łąkę! Odpowiedz Link
warum Re: Mammaja for President!!! 28.11.03, 23:15 A co z Glodny_m? On tak lubi golonke Odpowiedz Link
mammaja Re: Mammaja for President!!! 28.11.03, 23:24 Dla uczestnikow Forum beda specjalne przydzialy i sklepy z zoltymi firankami Odpowiedz Link
mammaja Re: Mammaja for President!!! 28.11.03, 23:25 Rany Julek!!!!!!!Co ja napisalam!!!!!!!! Wycofuje kandydature! Odpowiedz Link
marialudwika Re: Mammaja for President!!! 28.11.03, 23:26 A co w tych sklepach bedzie? I kiedy zacznie sie kreowanie wizerunku medialnego Mamaji????Kto sie tym zajmie? ml Odpowiedz Link
piesnakotlety2 Re: Mammaja for President!!! 28.11.03, 23:31 warum napisała: > A co z Glodny_m? On tak lubi golonke Ryby - tez lubi! Wedrowiec zna kilka dobrych przepisow - to doradzi Glodny-emu jak nie podupasc na zdrowiu BEZ golonki. Pani Prezydent Mammaja - zaproponuje p.Glodny-emu zapewne stanowisko Sekretarza - to bedzie mial sporo roboty i ...zapomni o jedzeniu! . Palic - to juz napewno nie bedzie! )) Inne rzeczy na "P" - to juz wogole (a sledzik lubi "P"...lywac Odpowiedz Link
jej_maz Re: 29.11.03, 15:17 wywrot53 napisała: > Jej_mężu, cóż to tak wesoło od świtu??? ))) a to na mysl o definicji meskosci, ludzkim charakterze i paru innych rzeczach Odpowiedz Link
lablafox Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 29.11.03, 06:30 N innym wątku pisałam tak: Re: Paradoksy starych dni. Autor: lablafox Data: 03.08.2003 15:52 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując ------------------------------------------------------------------------------- - Znam osobiście p. Jolantę Kwaśniewską i wiem ,że jest to miła , wrażliwa , mądra , inteligentna a przy tym niesłychanie skromna kobieta. Zrobiła bardzo dużo dobrego i robi nadal dla dzieci chorych , biednych , potrzebujących. Bardzo ją cenię. Pozdrawiam lablafox Dziś nadal tak uważam , ale osobiście uważam też ,że szkoda jej życia na prezydenturę w Polsce. Z drugiej strony , kobieta na tym stołku może nie byłoby takie głupie . Nie byłaby pierwszą , a historia pokazuje ,iż kobiety potrafia rządzić. Obecnie ma uznanie wśród wielu w świecie za to co robi, a robi to z potrzeby serca i możliwości , które dał jej los. Obserwowałm ją też z wielką przyjemnścią podczas spotkania z królowymi i żonami głów państw w Warszawie . Była świetną gospodynią i godną , GODNĄ , reprezentantką Polek i Polski. Z rozmów z Nią wiem ,że jej religijność jest prawdziwa i wewnętrzna. Jeśli by startowała , będę na nią głosować z ww. powodów. Lx Odpowiedz Link
piesnakotlety2 do p.Lablafox 29.11.03, 08:34 Szanowna Lablafox,- ten temat ja traktuje serio - mimo iz nasze wpisy zainicjowane zartobliwa uwaga ML o ubiorze Pani Kwasniewskiej - maja w wiekszosci podloze humorystyczne. Osobiscie nie wierze iz Pani Jolanata Kwasniewska, osoba bez kariery i ambicji politycznych oraz wylacznie zbiegiem okolicznosci poprzez wybor Jej Meza - Osoba Publiczna - z wlasnej, nieprzymuszonej woli i NAGLE zdecydowala sie zaistniec jako polityk!. Wiecej w tych "ciagotach" jest gry i wyrachowania srodowiska z politycznego otoczenia Jej malzonka jak i ambicji dzialaczy - jak dotychczas, niewykorzystanego potencjalu Stowarzyszenia Ordynacka - najprawdopodobniej przyszlego zaplecza politycznego dla ew. kandydatury Pani Kwasniewskiej. Skompromitowana nieudacznymi rzadami, aferami i przekretami "lewica" oparta na dzialaczach SLD nie ma innych szans na wykreowanie kandydata ktory uzyskal by szerokie poparcie calego spoleczenstwa. Nikt przy zdrowych zmyslach nie neguje doskonalej postawy p.Kwasniewskiej jako Malzonki p.Prezydenta!. Skorzystala z najlepszych wzorcow politycznej kultury demokratycznej typowej dla Panstw Zachodniej Europy - wnoszac cechy ktorych inne "First-Lady" mogly by Jej wylacznie zazdroscic: inteligencje, obycie, skromnosc i ... urode. W porownaniu z Jej poprzedniczka .... Pania Danuta W. - hmmmm... sorry, no comment´s . Mimo wszystko,- Pani Jolanta Kwasniewska - poza medialna "legenda o ... Evicie Peron z kraju dalekiego" - jako polityk i osoba reprezentujaca jakakolwiek frakcje czy opcje polityczna - jest CZYSTA karta w panoramie polskiej polityki, a wszystko czym dysponuje to wylacznie Jej korzystny obraz medialny i cechy charakteru. Tak na "serio" - to bardziej mnie jest mila kandydatura "naszej" ....Mammmajki!. Ona - przynajmniej, wylacznie ze spolecznikowskiego zapalu i przekonan oraz checi zrobienia czegos dla srodowiska w ktorym mieszka - angazuje sie w prace lokalnego Samorzadu - poswiecajac swoj PRYWATNY czas, umiejetnosci i zapal - do zrobienia czegos dobrego - nawet jesli to jest skala "mini"!. Jej podobnych Pan - sa tysiace i wcale nie wiemy czy "medialnie" nie stworzylyby jeszcze bardziej korzystnej postaci niz p.Kwasniewska . Nie mam NIC przeciw temu by Najwyzsze stanowisko w Panstwie pelnila kobieta!. Wrecz przeciwnie, kobiety: "lagodza obyczaje" i w typowej dla Polski atmosferze przepychanek i chamskich argumentow - kobieta jako Prezydent, lagodzila by zapedy niektorych "krewkich bojowcow" z lewa i prawa politycznej sceny. Pani Jolanta Kwasniewska (jako polityk) - bedzie wylacznie pionkiem na szachownicy politycznej gry i nie Ona bedzie ta gra sterowac. Dlatego Jej kandydature uwazam za nieuczciwa i niezbyt odpowiedzialna. Zycze Pani milego dnia,- piesnakotlety Odpowiedz Link
ewelina10 Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 29.11.03, 08:40 Na wszystkie opinie tutaj wyrażone moją reakcją był żart. Traktując sprawę jdnak bardziej serio, moja opinia o P. Kwaśniewskiej jest zbieżna z opinią LX. Zadaję sobie pytanie, skąd tyle niechęci....może mają rację Ci, którzy uważają, że Polacy są narodem lubiącym dużo krytykować, a pomysłów jak nie było ...... Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 29.11.03, 09:41 Lx,nie przecze,ze JK zrobila duzo dla chorych dzieci etc.Ale czy zrobila to z potrzeby serca,czy po to aby wykreowac swoj medialny wizerunek?I jaka jest naprawde?Tego nie wie nikt...I jeszcze jedno,czy osoba "skromna" nosi futra za 23 000 i inne kosztowne stroje i manifestuje swoje bogactwo w czasach,gdy duza czesc narodu niemal gloduje? Sesja zdjeciowa "przyszlej pani prezydent" w Vivie u jednego z najdrozszych fotografow tez chyba kosztuje i te kreacje... Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
rudakitka Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 29.11.03, 10:08 marialudwika napisała: > Lx,nie przecze,ze JK zrobila duzo dla chorych dzieci etc.Ale czy zrobila to z > potrzeby serca,czy po to aby wykreowac swoj medialny wizerunek?I jaka jest > naprawde?Tego nie wie nikt...I jeszcze jedno,czy osoba "skromna" nosi futra za > 23 000 i inne kosztowne stroje i manifestuje swoje bogactwo w czasach,gdy duza > czesc narodu niemal gloduje? Sesja zdjeciowa "przyszlej pani prezydent" w Vivie > > u jednego z najdrozszych fotografow tez chyba kosztuje i te kreacje... > Pozdrawiam > ml Ja juz postanowiłam w tej sprawie sie nie wypowiadać.Jestem na NIE i tyle. Zgadzam sie z ML w 100% , to tyle.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
lablafox Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 29.11.03, 10:39 Moja wypowiedź nie jest częścią kampanii wyborczej p J. K. , jest opinią o człowieku , którego poznałam , z którym rozmawiałam i dyskutowałam .Z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć ,iż to co robi, robi z potrzeby serca. Stroje i ich ceny rzecz gustu i zasobności portfela. O gustach się nie dyskutuje. Mogła jako pani prezydentowa być tylko i wyłącznie jego ładną broszką , podejrzewam ,iż wówczas nikt i nic by jej nie zarzucał. Nie czytam Wiwy i nie oglądam jej strojów .Z takim ciałem to i nago mogłaby dla mnie funkcjonowac , bo dla mnie liczy się wnetrze człowieka. A co zrobicie i jaki macie do niej stosunek to już wyłącznie Wasza sprawa . Pozdrawiam , fanka Jolanty Kawsniewskiej , jako kobiety i działaczki , lablafox Odpowiedz Link
rudakitka Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 29.11.03, 10:46 lablafox napisała: Z takim ciałem to i nago mogłaby > dla mnie funkcjonowac , bo dla mnie liczy się wnetrze człowieka. > A co zrobicie i jaki macie do niej stosunek to już wyłącznie Wasza sprawa . > Pozdrawiam , fanka Jolanty Kawsniewskiej , jako kobiety i działaczki , lablafox A ja jestem fanką Krystyny Jandy,jako kobiety,aktorki i matki))))))) Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 29.11.03, 11:38 To zupelnie,tak,jak ja!!! Janda tez POMAGA,ale nie dla reklamy a z potrzeby serca.Pozdrawiam fanow i niefanow JK,istotnie de gustibus non disputandum est. Co nie oznacza,ze nie mozna miec wlasnego zdania!! Okazuje sie pozatym,ze najlepiej rozmawiac wylacznie o pogodzie,hm. ml Odpowiedz Link
lablafox Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 29.11.03, 12:36 marialudwika napisała: > To zupelnie,tak,jak ja!!! Janda tez POMAGA,ale nie dla reklamy a z potrzeby > serca.Pozdrawiam fanow i niefanow JK,istotnie de gustibus non disputandum est. > Co nie oznacza,ze nie mozna miec wlasnego zdania!! > Okazuje sie pozatym,ze najlepiej rozmawiac wylacznie o pogodzie,hm. > ml ML czy najlepiej rozmawiać o pogodzie dlatego ,że mam odmienne zdanie? J.K. też nie robi wszystkiego dla reklamy, a to ,że wszędzie za nią łażą fotoreporterzy rządni sensacji to co ? Jej wina? Wszystkie dobre pomysły to tylko dla reklamy ? Zlitujcie się. Może jeszcze jej , lub ich winą jest ,że ich dziecko uczy się i nie jeździ po pijanemu samochodami ,itp itd. Najlepiej po polsku siedzieć cicho i stękać , wtedy ma się święty spokój. Z tego co pamiętam o poczynaniach p.K.Jandy też było głośno w prasie , ciekawe z jakiego powodu . Pozdrawiam , fanka Jandy , też czyli lablafox Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 29.11.03, 13:46 Lx, Mloda Ola,bywalczyni bali debiutantek,palacow krolewskich etc. uczy sie dobrze,studiuje i chwali jej sie to.Chos nigdy nie wiadomo,jak jest naprawde,pozatym czy ktos osmielilby sie postawic zla ocene corce prezydenta??? Przypuszczam,ze osiaga sama dobre wyniki,ale to ale zawsze jest w tle. Akurat byly prezydent ma pecha do niezbyt udanego syna,co do reszty licznego potomstwa nie wiem. By skonczyc o JK to zakladajac,ze te wszystkie jej wspaniale przymioty nie sa "wykreowane" a prawdziwe ma ona jednak jeden wielki minus w moich oczach i wielu innych osob-posiada za meza AK.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
piesnakotlety2 do ML 30.11.03, 07:42 )))) konczy sie tak jak musialo sie skonczyc Krag dyskutantow na tym forum nie jest chyba wlasciwym miejscem na proponowanie kandydatow na przyszlych Prezydentow(ek)! Zaczelismy watek od ploteczek,- zakonczymy pewnie tez Swoja droga - indywidualne sympatie i antypatie, nawet w takich sprawach jak wybor Prezydenta - maja chyba decydujaca role i sa ewidentna slaboscia systemu powszechnego i bezposredniego wyboru kandydata na najwyzsze stanowisko w panstwie.. Dlatego chyba, wybor poprzez Zgromadzenie Narodowe (tzn. Reprezentantow Spoleczenstwa: Sejm, Senat + przedstawiciele Grup Srodowiskowych) - jest wyborem bardziej obiektywnym. W Polsce jednak, ze wzgledu na doswiadczenia 50 lat powojennych i przegiec polityki w tym okresie - zapewnie bylby malo akceptowany spolecznie. .............. Mam pytanie natury prywatnej. Coz niewlasciwego widzisz w tym iz wkraczajaca w wiek dojrzaly panna - corka rodzicow ktorych na to stac i majacych wysoka pozycje spoleczna - zamiast "szlajac sie" po prowincjonalnych dyskotekach i wymieniac usciski z kolejnymi partnerami w okolicznych "krzakach" czy na siedzeniach samochodow - zostaje "wprowadzona towarzysko" na forum najwiekszego w Europie Balu dla Debiutantek (Wiedenska Opera)?. Czy gdybys Ty i Twoj p.Malzonek byla w sytuacji spolecznej pp.Kwasniewskich - bylo nie bylo, pary prezydenckiej europejskiego Kraju kilkakrotnie wiekszego od Holandii - bywalibyscie "towarzysko" wylacznie w kurnych chatach i strzecha krytych domostwach najubozszych - zarowno w Kraju jak i Panstwach osciennych?. Czy uwazasz za blad pp.Kwasniewskich iz zdecydowanie rozgraniczyli swoje zycie rodzinno-prywatne od publicznego i swoje dziecko ochronili przed ciagla inwigilacja plotkarskich publikatorow?. Czy za blad rodzicow uwazasz iz ich dziecko, mimo szczegolnej pozycji spolecznej rodzicow - wychowywane jest NORMALNIE - tzn: w domu - matka i ojciec - sa RODZICAMI a nie Prezydentem i jego Malzonka? (tata i mama - ze wszystkimi wlasciwymi rodzicom pozytywnymi i negatywnymi cechami - typowymi dla NORMALNEJ rodziny a nie szczegolnej w hierarcii spoleczniej Pary). Mysle sobie iz gdybym "ja" i moja malzonka bylbym na Ich miejscu - zrobil bym DOKLADNIE tak samo jak pp.Kwasniewscy i przekonany jestem iz wiekszosc dyskutantek(ow) tego watku - rowniez!. Milego niedzielnego poranka,- piesnakotlety Odpowiedz Link
marialudwika Re: do ML 30.11.03, 11:27 Po,nie rozumiem dlaczego by mnie atakowac chowasz sie za innym nickiem.Nie wysilaj sie i nie tlumacz mi ile razy Polska jest wieksza od Holandii!! Wiem o tym doskonale i od dawna.A za niewlasciwe uwazam nie to,ze"wkraczajaca w wiek dojrzaly panna...etc" a to W JAKI SPOSOB JEJ OJCIEC zdobyl na to potrzebne srodki i mozliwosci!!!!!! Juz przeciez nawet wroble na dachach cwierkaja o roznych aferach korupcyjnych i innych przekretach!!!Jest to poprostu hanba. ml P.S. Przy okazji jeszcze Ci wyjasnie,albo niech piesnakotlety przekaze Po,ze piszac o "pogodzie dla bogaczy"nie mialam na mysli nic zdroznego a jedynie ceny w restauracji,o ktorej dyskutowano i nie bylo powodu az tak sie UNOSIC Odpowiedz Link
piesnakotlety2 Re: do ML 30.11.03, 12:37 1) dziecko pp.Kwasniewskich - nie ma NIC wspolnego z "kariera" zawodowo- polityczna jej Ojca - Szanowna ML!. 2)Panstwo Kwasniewscy, o ile sie nie myle, zostali malzenstwem w czasie gdy p.Kwasniewski byl redaktorem pisma ITD i nawet w najsmielszych marzeniach nie myslal o stanowisku Prezydenta Polski. Kariera, zarowno Pani jak i Pana Kwasniewskich nie miala NIC wspolnego z ich zwiazkiem i "owocami" tegoz w postaci corki i trzeba to umiec odroznic od politycznej kariery p.Prezydenta - ONI to umieli zrobic! - trzeba Im przyznac! Nie jestem zwolennikiem ani nie podzielam politycznych wyborow p.Kwasniewskiego i sam mam wiele zastrzezen do Jego politycznych upodoban i meandrow ideologiczno - zawodowych. Mimo wszystko, pomijajac jego zapatrywania i wybory, jako Prezydent - spelnia swoje obowiazki bez zarzutu! i bylbym szczesliwy gdyby wszyscy Jego nastepcy - postepowali conajmniej tak "zle" - jak On. Pan Kwasniewski i Jego rodzina - jest dla nas, czesci uczestnikow tego forum, szczegolnym przypadkiem - bo to sa ludzie w NASZYM wieku i ich historia spolecznej i politycznej kariery - "obciazona" historycznymi warunkami i zdarzeniami kazdego z nas uzmyslawia typowa dla naszego pokolenia i warunkow problematyke wyborow i zawodowej "kariery" naszych przyjaciol, kolegow- kolezanek z czasow Studiow, znajomych i czlonkow rodziny a nawet naszych wlasnych!. "W jaki sposob" - to jest ten PROBLEM - mila ML! Obiektywnie - ON (Kwasniewski) - jest Prezydentem Polski wybranym w demokratycznych wyborach i to po raz II-gi! a.... gdzie "wyladowalismy" MY! - ci "sprawiedliwi i uczciwi" oraz poprawni moralnie i politycznie?. Kazdy ma mozliwosc porownac! )) Papiez - jest "swiety" - tylko hmmm... zanim zostal papiezem musial otrzymac kapelusz kardynalski!. W hierarchii Kosciola Katolickiego zapewne byly osoby ktore mialy (w odpowiednim czasie!) rownie "moralne watpliwosci" - czemu ON a nie JA czy ktos z bliskich mym pogladom przyjaciol?. Latwo "oceniac" cudze wybory - trudniej wlasne!. z pelna swiadomoscia powyzszego: piesnakotlety Odpowiedz Link
em_em Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA ?? 29.11.03, 11:42 > fanka Jolanty Kwasniewskiej > jestem fanką Krystyny Jandy trzebaby sobie zmienić inicjały - litery J i K w dowolnej kolejności ))) ka_jot_ka też nieźle brzmi pogoda - to jest to Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 23:28 Na poczatek proponuje sesje zdjeciowa,w roznych strojach i pozach na stronie 40+ Zdjecia moze wykonac nasza znan fotografka em_em! ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 23:30 "Masz cialo,cos chcialo"!!!!!!!! ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 28.11.03, 23:38 Pierwszy sukces pani prezydent in spe-Mamajki to odsuniecie /jednym sprytnym ruchem /glownej rywalki JK na boczny tor!!!!Narazie na watku,ale kto wie,kto wie... ml Odpowiedz Link
mammaja Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 29.11.03, 15:07 I mysle ,ze pozostane przy tym sukcesie jako pierwszym i ostatnim w tej konkurencji.Zarty zartami,ale jeszcze ktos powaznie pomysli ze zwariowalam. Sedecznie pozdrwaiam.Mm. Odpowiedz Link
warum Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 29.11.03, 15:22 O Tobie??? Predzej o nas... Ale skoro mogla powstac taka samoobrona to dlaczego rozsadni ludzie nie moga sie zrzeszyc? I na dodatek... bez nadziei na profity? Tylko na ciezka orke dla ideii? No i ostatanie slowko do kandydatury JK/ dopiero siedlam i doczytuje dyskusje/ja nie kwestionuje,ze jest dobrym, wrazliwym na ludzka krzywde czlowiekiem, ja tylko... stwierdzam,ze widze jak ja prezentuja - a czy taka jest? Tego nie wiem.Zreszta nie zrobila nic wiecej niz kazda inna troche obyta na swiecie, na tym miejcu by zrobila. A poza tym... wciaz ja porownujemy do poprzedniczki- a to rozne kategorieWiec moze jednak do nalezaloby porownywac do innych ksieznych, prezydentowych itp? pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
lablafox Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 29.11.03, 22:03 Bądź sprawiedliwa ,porównywałam ją do innych i stwierdziłam ,że prezentowała nas godnie , była w tym towarzystwie , o którym wspominałam równa im . Ale zakończmy tę dyskusję . Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 30.11.03, 00:52 Mozemy zakonczyc Lx,jesli sobie zyczysz!!Zapewniam Ciebie jednak,ze naddchodzace wydarzenia moga nas wszystkich zadziwic i dyskusja sie wznowi! Chyba,ze nie dotrwamy do tych planowanych 80 000.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
ewelina10 Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 30.11.03, 11:17 Przeczytałam sobie jeszcze raz wszystkie wątki i przestałam już cokolwiek rozumieć - o co chodzi ? I sprawdziło się powiedzenie ... >jeśli nie wiesz o co chodzi, to zawsze chodzi o pieniądze< Ostatnio ukazują się w Super Expressie na pierwszej stronie (trudno nie zauważyć, nawet jeśli się nie czytuje tej gazety) zdjęcia Millera i jego wnuczki wraz z informacją o eksluzywnej szkole, do której uczęszcza owa wnuczka. Zastanawiam się, jaki jest cel takich publikacji ? Widzę tu nutki socjalistycznego myślenia. Odpowiedz Link
marialudwika Re: JOLANTA KWASNIEWSKA NA PREZYDENTA>> 30.11.03, 11:33 Byc moze masz racje,ale zapewniam Ciebie,ze publikatory wszedzie zajmuja sie zyciem elity.Z tego zyja.w Holandii omawiane sa wnetrza nowego gniazdka "ksiecia Pilsa" i ile co w nich kosztowalo.Gdy Miller poda sie do dymisji beda pisac o kims innym..A nasza "elita"-nie ma w zasadzie o kim pisac do domu,hm.Pozdrowka ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: J>K> do Po/pnk/ 30.11.03, 12:47 Amen!!!!!!!! Dyskusje zakonczylam do momentu rozpoczecia kampanii wyborczej.Potyczki na slowa z Po nieco mnie zmeczyly/w tym temacie/.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link