ancza7 21.06.06, 06:14 Czy mógłby ktoś mi przypomnieć, kto jeszcze grał Poirota? Wydajemi się, że widziałam Orient Expres z jakimś innym aktorem (ani Molin, ani Suchett - może to był Ustinov?) Pozdrawiam Ancza Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
violarte Re: Aktorzy grający Poirota 21.06.06, 07:41 Albert Finney grał Poirota w Oriencie, ale jak dla mnie daleki był od ideałuy, juz bym sie pokisiła o stwierdzenie ze Ustinov był lepszy choc wyglądowo wogóle mi nie pasował Odpowiedz Link
kindov Re: Aktorzy grający Poirota 21.06.06, 11:40 Tutaj można zerknąć: Aktorzy grający Poirota. Mnie najbardziej podobał się - oczywiście - Suchet, na drugim miejscu dałbym jednak Finneya, potem długo nic, dalej Ustinov, potem baaaaaardzo długo nic, następnie (pod kreską jakiejkolwiek dopuszczalności) Molina i Randall. Trevora i Gabela nie widziałem w tych rolach, więc się nie wypowiadam :) Odpowiedz Link
kindov Re: Aktorzy grający Poirota 21.06.06, 11:54 Można też zajrzeć tutaj: Poirot, ale trzeba uważać na błędy - np. już na pierwszym miejscu. Ale za to sa tez odniesienia do filmów nie-angielskich. Odpowiedz Link
ancza7 Re: Aktorzy grający Poirota 21.06.06, 12:22 Dziekuję Wam bardzo za podpowiedzi. To Finneya widziałam w Orient Expresie. Film był dobry a Poirot okropny - jakiś nerwowy i agresywny, HP nigdy taki nie był! Pozdrawiam Ancza Odpowiedz Link